Povestea mea...-5
- Rosa
- Full member
- Inregistrat: 2009-02-16
Re: Povestea mea...
Acuma nu vreau sa par aiurea, dar te enervezi ft usor. Si vrei ca oamenii sa nu reactioneze prost. Pai nu ai stat atata timp in situatia asta? Si nu a bagat el divort ca altfel tu stateai asa cu batai cu tot? Nu vad de ce te miri de ceva.
Si ti-am zis solutii...tu nu vrei solutii, vrei sa te plangi. Pai daca te complaci asa in plans stai asa. Daca vrei sa faci ce trebuie, fa ce trebuie.
Si nu spune tu cine ce are, ca habar n-ai prin ce trec si ceilalti oameni. Nu vine nimeni la tine sa iti povesteasca viata lui trista. Am un unchi care a trecut si inca trece prin ceva mult mai rau decat tine, asa ca gata. Am auzit destul. De aici te descurci.
Poti sa iei tu sulta si sa pleci, sa stai cu chirie sau ceva. Nu stiu ce se depune, presupun ca alea sunt, dar politia stie mai bine.
Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-01-22 18:15:48)
- mamytzica
- New member
- Inregistrat: 2009-12-20
cat_eyes a scris:mamytzica, m-a miscat povestea ta. esti din bucuresti?
Nu, sunt din capatul opus..... Povestea mea este una asemanatoare sutelor de mame abuzate si maltrate fizic..... chiar ma gandesc sa scriu aici povestea mea cu STOP VIOLENTEI..... poate asa ANCA_90 nu ma va ataca ca mai cer ceva..... Oricum va multumesc tuturor....pt simplele povesti, sfaturi, inclusiv acuze..... Asta e viata si din laude si din critici....
.....Niciodata sa nu insulti o femeie care cade.... cine stie ce povara ii copleseste sarmanul suflet ..... .....mamytzica....
- mamytzica
- New member
Rosa a scris:Acuma nu vreau sa par aiurea, dar te enervezi ft usor. Si vrei ca oamenii sa nu reactioneze prost. Pai nu ai stat atata timp in situatia asta? Si nu a bagat el divort ca altfel tu stateai asa cu batai cu tot? Nu vad de ce te miri de ceva.
Si ti-am zis solutii...tu nu vrei solutii, vrei sa te plangi. Pai daca te complaci asa in plans stai asa. Daca vrei sa faci ce trebuie, fa ce trebuie.
Si nu spune tu cine ce are, ca habar n-ai prin ce trec si ceilalti oameni. Nu vine nimeni la tine sa iti povesteasca viata lui trista. Am un unchi care a trecut si inca trece prin ceva mult mai rau decat tine, asa ca gata. Am auzit destul. De aici te descurci.
Poti sa iei tu sulta si sa pleci, sa stai cu chirie sau ceva. Nu stiu ce se depune, presupun ca alea sunt, dar politia stie mai bine.
Nu sunt nervoasa chiar deloc.....doar ca mi a displacut idee lipirii de donatii , nu am cerut nimanui nimic.... Povesti stiu....si chiar spuneam ca sunt infima a mea, pe linga durerea unei mame care e si saraca si cu un copil bolnav.......stiu cazuri mult mai grave..... Doar ca poate nu ma stiu eu face inteleasa...... Nu stiu cum sa va explic..... Este foarte greu sa demarezi orice in ziua de azi....peste tot se cer bani si bani si bani.....pina si o nenorocita de legalizare costa....peste tot locul se taxe si timbre judiciare....DAR...nimeni nu se intreaba de unde mama saraciei sa tot platesti, cand se traieste din mizerabilele de alocatii..... Si birocratia in Ro este foarte mare......pina pt o nenorocita de suma de 60 ron, alocatie monoparentala te poarta de iti vine acru.....ce sa mai vb de ajutoare sociale..... Nu am treaba cu angajatii acestor institutii ci cei care au decretat aceste legi stupide!!!! Cu stima......
.....Niciodata sa nu insulti o femeie care cade.... cine stie ce povara ii copleseste sarmanul suflet ..... .....mamytzica....
- mamytzica
- New member
camysh a scris:am schimbat titlul topicului deoarece s-a ajuns la alte discutii, si e mai ok asa
este cel mai bine...vad ca oricum s a degenerat de la subiect......Vinovata---eu....trebuia sa mi vad de treaba si de subiect....nu sa ma justific.....nu slabesc si nici nu ma ingras , dar asta e.....
- mamytzica
- New member
.......................GATA..........................Acest subiect inchis!!!!!!! Nu vreau certuri si insulte....nici la adresa mea si nici a celorlalti membri..... Voi scrie un subiect nou...STOP VIOLENTA.....acolo incurajez femeile care din nu stiu ce motive(ca si mine) rabda....batai, umilinte....acolo nu voi cersi!!!!! Va pup..........
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
hei... ai luat-o mult prea serios.. ai venit si ai scris despre lucruri controversate, este normal sa fie si reactii negative. oamenii s-au suparat pentru ca ai o atitudine negativa.. adica.. poate ca nu poti sa lucrezi intr-un magazin sau intr-un birou, dar trebuie sa poti sa faci ceva si de acasa, in ciuda faptului ca ai probleme cu greutatea... mai am o intrebare: nu ai parinti care sa te sustina? ei au casa, ca in eventualitatea in care o pierzi pe a ta, sa ai unde sa te muti? nu ai prieteni, care la o adica, sa poata sa depuna marturie pentru tine la tribunal ?
- mamytzica
- New member
Alex2 a scris:hei... ai luat-o mult prea serios.. ai venit si ai scris despre lucruri controversate, este normal sa fie si reactii negative. oamenii s-au suparat pentru ca ai o atitudine negativa.. adica.. poate ca nu poti sa lucrezi intr-un magazin sau intr-un birou, dar trebuie sa poti sa faci ceva si de acasa, in ciuda faptului ca ai probleme cu greutatea... mai am o intrebare: nu ai parinti care sa te sustina? ei au casa, ca in eventualitatea in care o pierzi pe a ta, sa ai unde sa te muti? nu ai prieteni, care la o adica, sa poata sa depuna marturie pentru tine la tribunal ?
ba da,,,sunt la mare departare ,,,mama si a ipotecat casa pt a scoate un credit pt a ne cumpara noi acest apart. acasa calc rufe pt bani...
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
mamytzica, sper sa reusesti sa treci peste problemele astea... copiii tai au nevoie de o mama puternica
anca, daca esti asa suspicioasa mai bine nu te amesteci. crezi ca intereseaza pe cineva interogatoriul tau sau "analiza"cazului?
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- mamytzica
- New member
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
Pako a scris:acum o sa va spun de ce sunt impotriva avortului. cand eram mai mic,am aflat ca bunica mea a facut 2 avorturi. programate. mai mult spus,a fost obligata de bunicul meu sa faca aceste avorturi,desi si-a dorit cu tot dinadinsul acei copii. singura explicatie a bunicului meu este aceea ca a preferat sa ramana cu cei 2 copii pe care deja ii avea si acestia sa aiba TOT ce vor,decat sa aiba mai multi copii si sa se descurce mai greu. asta,mi se pare o crima,intr-adevar. si cu toate ca bunicul meu este un om extraordinar,in sufletul meu nu il voi putea ierta vreodata pentru asta,cu atat mai mult ca nici acum nu regreta,si spune ca a luat decizia corecta.
Total de acord cu bunicul tau. Si mama mea a fost pusa in aceeasi situatie la 2 ani de zile dupa ce m-a facut pe mine. Si a ales sa nu il pastreze, pentru ca nu i s-a parut normal sa se chinuie efectiv sa intretina doi copii, cand nu stie daca le poate oferi totul, cand poate avea unul singur caruia sa ii poate oferi aproape totul. Si ii impartasesc conceptia.
Sunt pro avort in toate conditiile, hai sa zic mai putin una: aceea in care o fata face sex neprotejat, in mod continuu, si constient. Acolo este damnabil. Altfel, nu mi se pare. Daca ai 19 ani si din greseala ai ramas insarcinata, este normal sa avortezi, atata timp cat tu iti distrugi viitorul. Facultate, cariera etc, pentru o greseala. Poate ca prezervativul pe care l-ai folosit avea o gaurica mica in el si nu ai observat-o. Iti arunci pe fereastra viitorul? Pentru ce? Ca sa nu te codamne altii? De ce ti-ar pasa de altii? Crima? Si cand iei anticonceptionale este o crima.
Dar asta este o discutie interminabila, in care nimeni nu are dreptate, pentru ca nu se poate.
Imi mentin parerea: atata timp cat si pentru o fractiune de secunda, o femeie se intreaba daca sa pastreze sau nu sarcina si oscileaza spre NU, acel copil nu are ce cauta pe lumea asta.
PS. Contractul prenuptial in Romania nu este nul atata timp cat indeplineste toate conditiile (notar, data certa, parti, consemnare etc)
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
mamytzica, pentru copii ai nevoie de ceva? ce varsta au? as vrea sa te pot ajuta macar cu hainute ramase de pe la verisoarele mele. de unde esti, nu stiu daca ai scris asta pe undeva. daca ai nevoie de ceva, lasa-mi un mail de aici de pe anticonceptionale
- AyraBlack
- Sr. member
@ x_ynna: Daca eu eram, ghinion de nesansa. Niciodata nu imi pun problema "daca". Nici ai mei nu si-o pun. Este o decizie, o accepti ca atare, ti-o insusesti si cu asta basta.
Nu am zis ca sunt pro avort chiar in orice conditii, desi in cele mai multe cazuri, sunt. Copiii iti pot intoarce spatele la batranete si daca te porti cu ei, dumnezeieste, cum s-ar zice, asadar pentru mine asta chiar nu este un motiv sa fac un copil, ca sa am sprijin la batranete. Si depinde la ce renunti. Ai renunta la o cariera care are sanse de a se dezvolta foarte bine pentru un copil? Poate ai nesansa sa traieste pe urma dintr-un salariu minim spre mediu pe economie si stai langa copilul tau, in fata raionului cu mancare si te uiti ca tanjeste dupa un fel de salam. Pe care nu ti-l poti permite. Nu era mai bine sa fi avortat atunci si pe urma sa il faci cand ai toate mijloacele necesare sa il cresti?
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
AyraBlack a scris:@ x_ynna: Daca eu eram, ghinion de nesansa. Niciodata nu imi pun problema "daca". Nici ai mei nu si-o pun. Este o decizie, o accepti ca atare, ti-o insusesti si cu asta basta.
Nu am zis ca sunt pro avort chiar in orice conditii, desi in cele mai multe cazuri, sunt. Copiii iti pot intoarce spatele la batranete si daca te porti cu ei, dumnezeieste, cum s-ar zice, asadar pentru mine asta chiar nu este un motiv sa fac un copil, ca sa am sprijin la batranete. Si depinde la ce renunti. Ai renunta la o cariera care are sanse de a se dezvolta foarte bine pentru un copil? Poate ai nesansa sa traieste pe urma dintr-un salariu minim spre mediu pe economie si stai langa copilul tau, in fata raionului cu mancare si te uiti ca tanjeste dupa un fel de salam. Pe care nu ti-l poti permite. Nu era mai bine sa fi avortat atunci si pe urma sa il faci cand ai toate mijloacele necesare sa il cresti?
si cine te asigura pe tine ca dupa ce avortezi sansa aia nu pleaca oricum?
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- AyraBlack
- Sr. member
x_ynna a scris:AyraBlack a scris:@ x_ynna: Daca eu eram, ghinion de nesansa. Niciodata nu imi pun problema "daca". Nici ai mei nu si-o pun. Este o decizie, o accepti ca atare, ti-o insusesti si cu asta basta.
si cine te asigura pe tine ca dupa ce avortezi sansa aia nu pleaca oricum?
Sansa nu pleaca daca o accept, nu ?
Iar probabilitatea sa fie este mai mare daca nu ai un copil pe care sa il cresti si caruia sa te dedici (ca altfel poti deveni o mama dispensabila sau moderna - iti lasi copilul la after school si de fapt il vezi in week-end daca atunci nu pleci la munte).
Economia de piata iti dicteaza anumite nevoi. Daca ai o sansa si nu profiti de ea, cam greu sa apara alta. Ca o ia altcineva. Acuma depinde si ce vrei sa realizezi in viata. Daca nu ai aspiratii mai mari de un apartament cu 2 camere si o masina in rate, iti poti permite sa ratezi.
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-01-22 23:50:32)
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
alinda a scris:Pill, pana prin 2008 Codul Familiei (acelasi din anii '50) stipula ca un astfel de contract (prenuptial) este nul conform legilor romanesti. S-a discutat recent pe tema aceasta, insa eu nu sunt la curent cu noutatile (nu m-a interesat subiectul in mod special). Asadar posibilitatea de a incheia un astfel de contract este strict limitata de legile in vigoare pentru fiecare tara in parte. In cazul "ideal" partajul presupune impartirea egala (cota de 1/2) a tuturor bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei. In cazul in care unul dintre soti doreste sa pastreze un anumit bun (de exemplu locuinta), acesta va fi obligat sa-i achite celeilalte parti o asa-numita sulta, respectiv valoarea partii ce i s-ar cuveni celuilalt sot.
Sunt absolut ca poti sa te duci la un notariat sa faci un astfel de act oficial. Chit ca legea acum il declara nul, nu se stie atunci cand o sa fie cazul sa divortezi ce si cum. Plus, poti daca te tin nervii sa dai statul in judecata la curtea europeana pentru legea asta, si dupa sa te judeci cu sotul. Ma rog, e aberant ce spun, dar cred ca nu strica nimanui sa faca un contract prenuptial. Ce mai conteaza 1 milion aruncat la notar?
Evident, asta e parerea mea, fiecare face cum crede.
- Rosa
- Full member
Mai, uite cum sta treaba. Vad ca sunt multi cu idei juridice. Hai ca nu te las balta, mamytzica, daca mai esti.
Daca mama ta, ti-a dat bani cu titlu de imprumut ca sa va luati casa, poti sa te folosesti ft bine de asta. Nu mai stiu bine codul familiei, dar o sa mai citesc.
Prima idee e ca poti sa ii pui pe parintii tai sa va dea in judecata pe amandoi...in calitate de creditori care ar fi afectati de partaj, si in felul asta cel putin amani partajul. Dar practic daca poti demonstra ca banii apartin parintilor tai si banii v-au fost incredintati cu titlu de imprumut, atunci o sa se poata face actiune ca ei sa isi recupereze banii...si practic ei isi iau partea de la el, adik se reduce dreptul lui, ca ramane mai putin de impartit, si ei iti lasa tie.
Poate e o cale un pic mai directa. Trebuie sa mai citesc un pic. Am zis, stau mai prost acum cu informatiile astea, dar ma mai informez si iti zic. Intre timp cauta dovezi, etc.
In ce priveste contractele prenuptiale, m-as mira ca daca ele se accepta de la un moment dat sa se faca retroactiv.
Deci am citit...poti fie sa zici ca sunt bani obtinuti ca donatie...pt tine, la modul ca sa scoti suma aia din cadrul bunurilor comune, dar nu merge asa, ori sa mergi pe o actiune, care sa fie conexa, eventual parintii tai sa intervina in nume propriu ca creditori, pt ca pt obligatiile contractate de fiecare dintre soti pt implinirea nevoilor obisnuite ale casniciei se raspunde cu bunurile comune. Si deci parintii tai ar avea practic dreptul la o parte din casa.
E mai simplu ca intervenienti in nume propriu, dar nu stiu daca instanta o sa permita si daca ai cum sa demonstrezi. Dar ceri probatoriu cu martori si inscrisuri si ce se mai poate. Si o sa te invat si alte chestii daca mai e nevoie.
Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-01-23 19:35:10)
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
AyraBlack a scris:Economia de piata iti dicteaza anumite nevoi. Daca ai o sansa si nu profiti de ea, cam greu sa apara alta. Ca o ia altcineva. Acuma depinde si ce vrei sa realizezi in viata. Daca nu ai aspiratii mai mari de un apartament cu 2 camere si o masina in rate, iti poti permite sa ratezi.
am ramas fara cuvinte de dimineata, cand a citit prima oara, pana acum sincer, nu credeam ca exista FEMEI care sa gandeasca asa... decat in filme... ok, nu-ti doresti copii e una, treaba ta, dar a pune problema ASA....... trist tare.
nu pot decat sa-ti doresc sa fii implinita dupa ce ti-ai realizat aspiratiile de care zici.....
asta offtopic fata de povestea de aici.
mamytzica... eu, desi de acord cu x_ynna, mai merg si pe ideea ca ce e facut e facut si n-are rost sa scormonesti... ti-am citit si topicul celalalt, felicitari pt decizia aceea si de acum.... INAINTE! nu te mai crampona de trecut, ce a fost nu mai poti schimba... dar poti schimba prezentul si viitorul, poti face o viata mai linistita si mai buna pt tine si fata ta... ai incredere ca se rezolva si problema kg, asa cum ti-a zis si uffff... ai dat dovada de vointa, e timpul sa te ridici!
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Rosa
- Full member
Adica da de ce sa nu fie femei care sa gandeasca asa? Traim intr-o lume in care femeile si barbatii concureaza puternic pe piata de munca. Si apoi trebuie sa mai tii cont ca pana nu esti in situatia de a face o astfel de alegere vorbesti din pure imaginatii.
Eu de exemplu am zis ca nu as face avort niciodata. Si apoi mi-am dat seama ca in clipa aia era imposibil. Si hai sa nu ne mai prefacem ca un copil traieste cu aer. Nu e vba doar de bani, e vorba ca un copil resimte pana si daca parintii l-au vrut sau nu. Ba am intalnit multi parinti care le reprosau copiilor tot ce faceau pt ei. Un exemplu e tata. Pana si de atitudinea bunicilor si unchilor, un copil poate fi puternic traumatizat.
Oamenii care gandesc asa la modul general ca ce ar face ei mi se par naivi. E bine sa ai principii, dar principiile se lovesc mereu de realitate, atat ale tale, cat si alea direct opuse alor tale. Viata e viata, nu e o teorie. Ganditi-va de 2 ori, faceti, si sperati ca nu va fi cazul sa regretati. Asta e tot ce avem. Mai e speranta. Si bineinteles, daca stii sigur ce nu vrei sa ti se intample, evita.
Nu e vorba, nu sunt pro avort si mai ales nu sunt pro avort pt un loc de munca, dar nici nu ma declar contra a ceva, pentru ca nu e alegerea mea. Mie un copil mi se pare un dar, numai ca daca omul nu e capabil sa-l creasca, macar moral, mai bine intradevar se abtine. Solutia potrivita ar fi anticonceptionalele totusi.
Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-01-23 21:59:15)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|