homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avort.....un cuvant urat dar necesar-26

#476 2010-09-28 13:09:49

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

Re: avort.....un cuvant urat dar necesar

april sunset a scris:

Marlyn a scris:

taisha a scris:

scuze ca ma bag, dar a creste un copil in zilele noastre, nu e acelasi lucru ca pe vremea bunicilor nostri. Atunci oamenii se multumeau daca aveau sa le dea copiilor sa manance o bucata de paine si o ciorba de fasole, se jucau cu doi bolovani si-un bat, si majoritatea nu visau sa depaseasca conditia parintilor, aceea de a munci pamantul. Rare erau cazurile cand copii proventi din familii sarace terminau un liceu.

Astazi, e mult mai complicat sa cresti un copil fara a fi stigmatizit din cauza conditiei sociale. Incerci sa-i asiguri lapte, mancare, biberoane, sa-l duci la gradinita unde ii trebuie acuarele, creioane, carioci, caiete, blocuri de desen, carti de colorat, apoi la scoala: culegeri, cate una la fiecare materie pentru ca manualele nu mai sunt de ajuns, carti de comentarii, fondul scolii, meditatii ca poate nu reuseste sa tina pasii cu ceilalti, din clasa a X-a cumpara-i si manualele, (tin minte ca numai cartea de engleza a fost 45 de lei, in clasa a10-a, ca era nush ce editura, plus restul cartilor) apoi tine-l in facultate, plateste-i o chirie, sau in cel mai fericit caz un camin, bani de mancare, de haine, etc..

_alexa_, nu pot sa nu-ti dau dreptate, desi nu sunt de acord cu avortul.. O metoda contraceptiva ar reduce probabil cu mai mult de 70% nr lor, dar e greu sa te mai gandesti si la chestiile astea cand urla hormonii in tine

e in schimb stigmatizant sa nu iti permiti Milupa si doar Bebelac, sa nu iti permiti Pampers ci doar Happy, sa nu iti permiti ceai Milutee ci doar de chimen, sa nu iti permiti carucior cu 1000 de lei ci doar unui cu 100 ori de la o prietena...

dar ce te faci cand nu-ti permiti nici bebelac, nici happy, nici macar un carucior cu 100 lei?

offtopic taica-miu are aceeasi functie ca tine, dar vad ca o duce mai bine, ca are 700 lei...suna cam ciudat "o duci bine cu 700 lei pe luna"... dumbom

nocry

Din cate stiu, pentru cazuri sociale se da bebelac, gratuit.

As avea si eu vreo 600, dar ne mai retin ei niste bani, dati anii anteriori....

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-28 13:10:29)

#477 2010-09-28 13:18:09

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

katami a scris:

daca iti cresti copilul de mic cu iubire si respect, daca il faci sa isi inteleaga valoarea  - si ca aceasta valoare nu sta in aprecierile superficiale ale colegului x sau vecinului y - pe cine va durea de aratatul cu degetul? smile

si uitasem sa completez mai sus: de ce neaparat trebuie ca acel copil din familia saraca sa termine un liceu? smile intreb serios, fara pic de ironie. daca el isi va dori si asta va fi visul lui, sa studieze, il va termina si cu manualele xeroxate sau imprumutate... iar daca nu va dori... va avea altceva de facut in viata. Numai la noi tot romanul trebuie sa termine o facultate, "ca asa se face". In alte tari nu e deloc asa... si e FIRESC sa nu fie. Poate acel copil sarac va deveni un meserias extraordinar, care va construi case sau mai stiu eu ce. Si, most of all, va fi MULTUMIT de ceea ce face. Eu am copil si iti spun cu toata sinceritatea... daca nu va vrea sa termine o fac.... sa n-o faca, n-am absolut nimic impotriva.... numai sa nu-si regrete decizia, sa fie sigur ca asta vrea si ceea ce munceste sa il faca fericit. Asta cu "depasit conditia parintilor" nu are, pt mine, niciun sens DE OBLIGATIE. Pai ai mei au amandoi doctorat... io ce ar tb sa fac ca sa ma "ambitionez sa ii depasesc"? smile

applause

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#478 2010-09-28 13:22:31

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Nu, nu se da Bebelac gratuit lol se da o pisoarca de lapte praf, si aia cu limita a doua cutii pe luna. Cand era fi-meu sugar ma costa pe luna aproximativ 300 de lei numai laptele praf. Si l-am crescut cu bebelac. Pampersii inca 150, plus alte creme, vizite la doctor, haine, medicamente etc.
Si mi se pare incorecta comparatia dintre sacrificiul animalului de consum, cu cruzimea fata de animale in general. Mi se pare deplasat sa ceri iubitorilor de animale sa devina vegetarieni. Ai cerut un exemplu? Iti dau. Vecina mea de la parter are 8 copii, este pocaita, n-a acceptat niciodata ideea de avort sau contraceptie. Cu toate astea, cand vede cainele blocului ca doarme la usa unei vecine il ia la picioare. Animal batran, ingrijit de noi de aproape 9 ani. Cu toate astea, eu a doua pisica am adoptat-o pentru ca isi invatase copiii sa arunce cu pietre in ea smile. Daca am dat un exemplu am avut si ceva baza reala.
@katami din cate stiam eu, dragostea si respectul de sine nu tin de foame si nici de cald.

Ultima oara a fost editat de _alexa_ (2010-09-28 13:24:50)

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#479 2010-09-28 13:30:18

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

alexa, nu mai rastalmaci ceea ce scriu, ii raspundeam tot taishei... iubirea si respectul nu tin de foame, dar tin departe acea "stigmatizare sociala"

taisha, revin cu un raspuns detaliat diseara, mi s-a trezit puiul si plecam afara

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#480 2010-09-28 13:36:19

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

plimbare placuta katami

Publicitate

loading...

#481 2010-09-28 14:11:38

Marlyn
Full member

_alexa_ a scris:

Nu, nu se da Bebelac gratuit lol se da o pisoarca de lapte praf, si aia cu limita a doua cutii pe luna. Cand era fi-meu sugar ma costa pe luna aproximativ 300 de lei numai laptele praf. Si l-am crescut cu bebelac. Pampersii inca 150, plus alte creme, vizite la doctor, haine, medicamente etc.
Si mi se pare incorecta comparatia dintre sacrificiul animalului de consum, cu cruzimea fata de animale in general. Mi se pare deplasat sa ceri iubitorilor de animale sa devina vegetarieni. Ai cerut un exemplu? Iti dau. Vecina mea de la parter are 8 copii, este pocaita, n-a acceptat niciodata ideea de avort sau contraceptie. Cu toate astea, cand vede cainele blocului ca doarme la usa unei vecine il ia la picioare. Animal batran, ingrijit de noi de aproape 9 ani. Cu toate astea, eu a doua pisica am adoptat-o pentru ca isi invatase copiii sa arunce cu pietre in ea smile. Daca am dat un exemplu am avut si ceva baza reala.
@katami din cate stiam eu, dragostea si respectul de sine nu tin de foame si nici de cald.

Iti dai seama ca respectiva e dusa cu pluta, si intra in categoria pe care o aminteam zilele trecute: cei ce afirma ca avortul este un mare pacat si tremura de frica unei pedepse divine pe masura, dar nu prea ii intereseaza pe ei cu adevarat cum e treaba cu iubirea fata de oameni, copii si animale, sunt mai mult preocupari de a isi asigura un loc caldut si dupa moarte, si eventual se mai si ... pocaiesc pentru asta.

#482 2010-09-28 14:14:02

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29

alexa, tot ce spui tu acolo e un mare ADEVAR ...
una din prietenele mele are  21 de ani si are un bebe de 3 ani ...e divortata de 2, sta cu chirie, n'are cine s'o ajute....n'are venit primeste pensie alimentara 150 lei de la tatal bebelului si ... ca sa se intretina si ca sa aia ce sa'i dea de papa lui bebe...vrajeste barbati si ii face in asa fel incat sa ii dea bani ...macar de platit chiria si de mancare ..ca sa nu mai zic de altele....

cand trebuie sa iei o astfel de decizie trebuie sa o iei si cu mintea si cu sufletul ....
da' ei au numai suflet forgetit ca minte ioc ...

si api' daca au suflet foarte bine...sa aiba pentru ei...da macar sa lase pe altii sa aiba si minte sa nu se mai creada ei Dumnezeu... si sa judece  disperat

Ultima oara a fost editat de Violete.Purpurii (2010-09-28 14:15:37)

#483 2010-09-28 14:45:29

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Violete, cu alte cuvinte face sex pentru bani... ca sa fiu delicata.
Noi lasam in pace pe toata lumea, ne-am spus doar parerea, care la randul ei a fost solicitata. Nu ne credem Dumnezeu, am expus doar niste fapte dovedite stiintific, si e dreptul nostru sa judecam, asa cum si tu ne judeci pe noi si ne cataloghezi ca fiind fara minte nu ?

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#484 2010-09-28 15:07:37

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

Mă scuzaţi de off- topic: Ce s-a ?nt?mplat cu free de şi-a şters toate posturile?
kapitulation Anyone?

Ultima oara a fost editat de lala20 (2010-09-28 20:28:13)

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#485 2010-09-28 15:29:07

Marlyn
Full member

Violete.Purpurii a scris:

alexa, tot ce spui tu acolo e un mare ADEVAR ...
una din prietenele mele are  21 de ani si are un bebe de 3 ani ...e divortata de 2, sta cu chirie, n'are cine s'o ajute....n'are venit primeste pensie alimentara 150 lei de la tatal bebelului si ... ca sa se intretina si ca sa aia ce sa'i dea de papa lui bebe...vrajeste barbati si ii face in asa fel incat sa ii dea bani ...macar de platit chiria si de mancare ..ca sa nu mai zic de altele....

cand trebuie sa iei o astfel de decizie trebuie sa o iei si cu mintea si cu sufletul ....
da' ei au numai suflet forgetit ca minte ioc ...

si api' daca au suflet foarte bine...sa aiba pentru ei...da macar sa lase pe altii sa aiba si minte sa nu se mai creada ei Dumnezeu... si sa judece  disperat

Banuiesc ca trebuie sa ai un IQ de pe putin 170 sa-ti ucizi pruncul, nu?

tummenupp

#486 2010-09-28 15:49:01

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Marlyn a scris:

tummenupp

offtopic  Pai asa au toate, nu stiai?  lol

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#487 2010-09-28 16:13:40

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

e culmea ce se vorbeste aici. nu cred ca spune cineva ca e super sa cresti fara sa-ti permiti aia si aia...dar se supravietuieste. si depinde de tine, ca parinte, sa-l educi in asa fel incat sa nu faca o problema din asta, sa aprecieze ce are si sa lupte pt mai mult.
si spun ca sunteti culmea pt ca sunteti de acord sa faceti avort pt ca va trebui sa manance 1-2-3-4-5 ani paine cu margarina...
dar daca in momentul conceperii ai casa, masina, 2000 de euro pe luna...si peste cativa ani vine criza...si pierzi casa, sau locul de munca? atunci ce faci? il omori? ca sa nu treaca prin cativa ani grei? asta nu e motiv! adica nu are atata logica motivul asta pe cat spuneti voi ca are!

sunt de acord cu aproape toate argumentele pe care le aduceti aici cand spuneti ca e greu, ca ce-i oferi, ca ii va lipsi aia si aia...dar toate argumentele astea puse in balanta cu viata copilului tau...CATEGORIC viata lui cantareste mai mult.

incercati (ca sa puteti intelege ce vreau sa zic) sa schimbati putin personajele...si in loc de copil, sa va "imaginati" ca e un om matur, sau un copil de 4-5-6-7 ani, un om normal...care traieste in lipsuri, sau care va incurca voua viata. ce ati face? l-ati omori?

Ultima oara a fost editat de Loveable (2010-09-28 16:21:00)

hjarta

#488 2010-09-28 16:14:20

Marlyn
Full member

blueeyes a scris:

Marlyn a scris:

tummenupp

offtopic  Pai asa au toate, nu stiai?  lol

Ma complexez de tot, ca il am doar 127.

#489 2010-09-28 17:25:53

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

intrebare: cum convingeti o femeie care are toate conditiile necesare sa ii poata oferi unui copil un trai decent, dar pur si simplu nu isi doreste un copil, pentru ca nu ii plac copiii si o ingrozeste numai gandul unei sarcini, cum o convingeti sa pastreze copilul daca i se intampla accidental sa ramana insarcinata (se protejeaza dar se intampla un accident si nu-si face efectul pilula de a doua zi)?

va adresez aceasta intrebare pt ca da, intradevar, o situatie materiala precara nu e o "scuza" ca sa ucizi un copil, decat in situatii extrem de critice, cand deja ai 5 copii care plang de foame (de exemplu)...

deci, convingeti-ma sa pastrez o sarcina in conditiile enuntate in primul paragraf! smile

Ultima oara a fost editat de dea_di (2010-09-28 17:31:41)

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#490 2010-09-28 17:32:21

katami
Platinum member

taisha a scris:

cu oricat respect si iubire l-ai creste, si oricate valori morale i-ai insufla, asta nu o sa-l scuteasca de rautatile colegilor.

nu, n-o sa-l scuteasca, dar difera modul in care se va raporta EL la ceea ce spun copiii respectivi

In ziua de azi copiii sunt cu mult mai rautaciosi decat erau pe vremea noastra. Si stiu asta pentru ca am educatoare in familie , si stiu prin ce trec cu copiii de 5-6 ani.

depinde si din ce mediu provin copiii aia. daca e vorba de o gradinita particulara, unde toti copiii "isi permit"... e posibil ca unul care nu isi permite (bine, presupunand prin absurd ca acel unul ar ajunge la gradinita particulara) sa fie tinta ironiilor. dar intr-un mediu in care oti copiii provin din familii mai saracute... ironia asta nu mai exista (de fapt, ba da, maoi exista... dar e indreptata spre alte "valori" decat banii).

Si eu nu am zis nicio clipa ca ar fi preferabil un avort in loc sa cresti un copil in asemenea conditii. Ar fi de preferat SA TE PROTEJEZI.

in cazul asta suntem de acord. desi din primul tau post intelesesem altceva, daca e asa... greseala mea.

Eu consider ca o femeie cu scaun la cap, responsabila, nu-i doreste copilului ei sa cerseasca la colt de strada.

evident. pe de alta parte, nicio femeie cu scaun la cap si, mai ales, RESPONSABILA de faptele sale nu ar tb sa omoare un copil rezultat din nimic altceva decat PROPRIA NEGLIJENTA. in momentul in care exista atatea metode de contraceptie... daca nu-ti permiti sa cresti un copil, apoi le iei pe rand sau le aplici pe toate deodata... dar faci ce faci sa NU ramai gravida. dar daca ai ramas... ASUMA-TI RASPUNDEREA si creste-l.

Uite, ieri am vzt la tv, un copil de 4 ani, calcat de un tir. Provenea dintr-o familie de tigani, si mai avea 11 frati acasa. Maica-sa vorbea de accidentul ala parca extaziata ca i se lua interviu, fara nicio urma de tristete pe fata. (poate daor pentru ca pierduse o alocatie). Cu ce e ea mai buna, ca a turnat copii ca pe banda, i-a trimis probabil la furat si la cersit, decat o femeie care a facut un avort tocmai ca sa nu ajunga copiii ei asa?!

aia e altceva... e dezinteres. aici se presupunea ca mama ar putea iubi copilul, dar nu are mijloace financiare. ori una care il iubeste si are grija de el nu-l va lasa sa ajunga calcat de tir.

oricum, mie esenta argumetelor contra avortului mi se pare ce a scris Loveable... respectiv ca oricate argumente, cat de corecte si de logice, pe care le-ati putea aduce (lipsa banilor etc etc etc) NU CONTRABALANSEAZA O VIATA DE OM.

deea, depinde ce prinde la respectiva.... de la religie la drepturile omului (respectiv dreptul copilului de a trai) exista o gramaaadaaa de argumente. si mai exista si filme de tip "strigatul mut"... enjoy!

Ultima oara a fost editat de katami (2010-09-28 17:34:42)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#491 2010-09-28 17:36:21

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nu cred ca e posibil sa nu-si faca efectul pilula de a doua zi... eventual sa n-o ia, sperand ca nu va ramane insarcinata.

iar raspunsul la intrebarea ta: de ce sa o convingi?
daca totusi vrei, o duci la un bun psiholog si se rezolva wink.

LE: citind adaugarea ta, am inteles ca de fapt alta era ideea. in conditiile astea, raspunsul meu e: nu o convingi. o lasi in voia ei, ca oricum nu ar fi demna de copilul ala pe care ai vrea s-o fortezi sa-l faca.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-09-28 17:40:48)

#492 2010-09-28 17:39:31

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

katami a scris:

evident. pe de alta parte, nicio femeie cu scaun la cap si, mai ales, RESPONSABILA de faptele sale nu ar tb sa omoare un copil rezultat din nimic altceva decat PROPRIA NEGLIJENTA. in momentul in care exista atatea metode de contraceptie... daca nu-ti permiti sa cresti un copil, apoi le iei pe rand sau le aplici pe toate deodata... dar faci ce faci sa NU ramai gravida. dar daca ai ramas... ASUMA-TI RASPUNDEREA si creste-l.

EXACT asa gandesc si eu, dar referitor la asta, si gandindu-ma strict la mine...mi-e frica de o singura chestie: iau AC, fumez.. daca se intampla sa raman din greseala...oare ce sanse are copilul ala sa fie sanatos? cu 1-2 luni de ac (pana aflu ca-s gravida) si cu 2 pachete de tigari pe zi.

hjarta

#493 2010-09-28 17:43:10

katami
Platinum member

cica ac n-ar afecta sarcina la inceput (asa zic ei, acu nush).
cu tigarile... bine nu e, dar n-ai fi nici prima nici ultima gravida care fumeaza.

anca, se poate, a fost aici pe forum un caz... copilul e bine mersi, spre norocul ei wink

#494 2010-09-28 17:47:54

Marlyn
Full member

anca90 a scris:

nu cred ca e posibil sa nu-si faca efectul pilula de a doua zi... eventual sa n-o ia, sperand ca nu va ramane insarcinata.

iar raspunsul la intrebarea ta: de ce sa o convingi?
daca totusi vrei, o duci la un bun psiholog si se rezolva wink.

LE: citind adaugarea ta, am inteles ca de fapt alta era ideea. in conditiile astea, raspunsul meu e: nu o convingi. o lasi in voia ei, ca oricum nu ar fi demna de copilul ala pe care ai vrea s-o fortezi sa-l faca.

Bine punctat.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.