homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col si alte probleme-18

#324 2010-08-02 13:34:57

ialu27
Membru
Inregistrat: 2010-08-02

Re: rana pe col si alte probleme

Help!!
Mi-am facut prima data papanicolau in noiembrie anul trecut, negativ...sau 1
La cateva luni mi-au aparut niste condiloame mici, mici, m-am dus la medic, mi-am dat cu condyline si au disparut imediat, refac papanicolau si iese 2, condiloamele erau doar externe, mi-a zis sa iau isoprinosine cure de cate 2 sapt cu pauza de 2 sapt intre cure si sa refac papanicolau peste 6 luni.
M-am dus si la un alt medic, care mi-a spus ca as avea si in interior cateva condiloame, ca ar trebui sa ma mai dau cu condyline pe ele, am dat dar m-am ars toata si nu ma mai dau, pfffffffff
mi-a zis sa fac determinarea de hpv, sa refac papanicolau la 6 luni, etc...
Eu nu mai inteleg nimic, mai mult am niste secretii ciudate, medicul ala nu mi-a zis nimic de ele, offffff,
Ma poate lamuri cineva?
Multumesc.

#325 2010-08-02 15:44:39

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Esti infectata cu HPV, tulpini low risk care provoaca aceste condiloame. Ar fi foarte indicat sa faci o genotipare HPV sa vezi daca ai si tulpini HPV high risk deoarece aeste tulpini pot provoca in timp modificari la nievlul colului uterin. De aceea ti s-a spus sa faci papul la 6 luni.

Asadar mergi la medic, fa o analiza de secretie sa vezi ce e cu scurgerile, fa genotiparea HPV si medicul te va sfatui mai departe.
Si ai grija cu sistemul imunitar pentru a preveni aparitia altor condiloame.

#326 2010-08-02 22:07:12

alina_4ever
Membru
Inregistrat: 2010-08-01

gargarita a scris:

parerea mea este a mergi sa refaci analizele, poate nu a trecut infectia. cervugidul este un medicament destul de general, nu actioneaza prea specific. e bun pentru rani pe col dar in rest nu face mare lucru.
pentru rana pe col poate ar fi buna o colposcopie sa vezi exact despre ce este vorba.
daca sangele era rosu, cel mai probabil era din col.

ok mersi mult pentru sfat gargarita smile asa o sa fac, o sa merg sa-mi refac analizele si sa-mi fac si o colposcopie...imi puteti spune si mie cam cat costa sa-mi fac una?apropo si dureriile din timpul actului sexual sunt din cauza ranii de pe col?

p.s. doctoressa daca nu te superi va dati si dumnevoastra cu parerea in legatura cu ce am scris eu in primul meu post pe forum?e putin mai sus de acest mesaj...va rog frumos...as vrea sa vad si parerea dumnevoastra din moment ce sunteti medic smile va multumesc anticipat!

Ultima oara a fost editat de alina_4ever (2010-08-02 22:35:47)

#327 2010-08-02 22:35:56

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu, ranile pe col nu dor. banuiesc ca durerea este la nivelul vaginului care este inflamat din cauza infectiei.
nu mai stiu preturi la colposcopii. si oricum diferentele sunt mari de la clinica la clinica. suna si intreaba acolo unde te hotarasti sa te duci.
sanatate multa!

#328 2010-08-02 23:56:52

alina_4ever
Membru
Inregistrat: 2010-08-01

gargarita a scris:

nu, ranile pe col nu dor. banuiesc ca durerea este la nivelul vaginului care este inflamat din cauza infectiei.
nu mai stiu preturi la colposcopii. si oricum diferentele sunt mari de la clinica la clinica. suna si intreaba acolo unde te hotarasti sa te duci.
sanatate multa!

mersi mult gargarita pentru raspunsuri puss

Publicitate

loading...

#329 2010-08-03 01:10:21

gargarita
Moderator

cu placere  puss

#330 2010-11-13 09:26:05

claup
New member
Inregistrat: 2008-03-03

buna,

dupa 2 ani, iata ca revin.
istoric: am avut o rana pe col, nu a disparut dupa diverse tratamente cu ovule. acum 2 ani, la pap mi-a iesit LSIL, la colposcopie rezultatul nu a fost prea bun, iar d-na doctor a decis ca e cazul pentru ERAD. l-am facut anul trecut, insa la cateva luni dupa, rana tot acolo era. mai mica, ce-i drept. rezultat pap - inflamator (ceva de genul asta). am mai facut tratament cu ovule (prescrise de doctor), dar totusi nu intelegeam de ce nu a trecut.
am zis sa cer si parerea altui doctor. cu tot istoricul si analizele m-am dus in septembrie (pap era facut in mai) la un control si mi-a zis ca rana este acolo, dar sa nu-mi fac griji: este suficient sa merg la cate un control o data pe an, sau la 2 ani - se poate tine sub control.  mi-a recomandat Gynophillus
la ultimul control (am revenit la doctora mea), cica rana nu mai este propriu zis, dar colul este patat..nu stiu cum sa explic..parca ar fi vinisoare sparte...din loc in loc. am facut pap iar si, surprinzator - LSIL. miercuri sper sa ajung la colposcopie.
ideea e ca si d-nei doctor i se pare ciudat, mie - nu mai zic.... eu cred ca o sa imi recomande conizatie..
si inca o chestie, HPV este negativ.
in fine, intrebarea mea ar fi: este grav daca, dupa 1 an de la ERAD, la pap a iesit LSIL?

multumesc

#331 2010-11-16 20:12:20

pisuta
Membru
Inregistrat: 2010-11-16

sera buna
.am nevoie de ajutor.
ma confrunt cu urmatoarea probleme.am un ciclu total neregulat, mi-a venit pe 24 sept,eu de pe 2 sept nu am mai avut contact pana pe 5 oct,neprotejat, dar gandindu-ma ca va veni ciclul.ma asteptam intre 20-30 oct dar nimik.am facut pe 11 oct o colposcopie datorita rwezultatului la papa nicolau de tip 3.la colposcopie se vede dc cumva prin absurd ar fi vorba de o sarcina?
am luat pilulla de urgenta  cam la 48 ore dupa contactul neprotejat.urmeaza sa fac un test de sarcina.
sunt disperata.
nu vreau sa omor un suflet.

#332 2010-11-16 20:26:35

gargarita
Moderator

inteleg ca ai avut mai multe contacte sexuale neprotejate deci exista risc de sarcina chiar daca ai luat pilula de urgenta. daca pe 5 octombrie a fost ultimul contact neprotejat, fa un test de sarcina, iti va spune cu siguranta daca esti insarcinata sau nu.
la colposcopie nu se vede daca esti insarcinata.
afirmatia ta cum ca nu vrei sa omori un suflet se bate cap in cap cu faptul ca ai facut sex neprotejat. folositi o metoda contraceptiva sigura.

#333 2010-11-20 13:00:18

fstef
Membru
Inregistrat: 2010-11-20

draga doctoressa, am nevoie de un sfat: in urma controlului de rutina a iesit un pap 3 si dupa tratament cu ovule a iesit un c2. dupa 6 luni de la acest c2 a iesit un c3 cu ascus si am facut o biopsie la care se spune asa: fragment cervical I condilom cu displazie simpla cin 1, displazie moderata cin 2 si beleaua fragment cervical II - carcinom in situ cin 3 cu extensie minima intr-o glanda endocervicala si microinvazie in stroma. medicul a spus ca se mai consulta cu biologul care a facut biopsia si apoi va decide ce facem: conizatie sau histerectomie. dvs ce spuneti? am 40 de ani si acum 5 ani am avut si un avc ischemic. mentionez ca de cateva luni bune ciclul face figuri mari in sensul ca vine la timp sau dupa tratament cu utrogestan. astep un raspuns si scuze daca am scris ceva gresit. am creierii prastie. multumesc grater

Ultima oara a fost editat de fstef (2010-11-20 16:43:44)

#334 2010-11-20 13:04:29

gargarita
Moderator

las link doctoressei
sanatate multa iti doresc

#335 2010-11-20 13:06:49

daenarys
Vizitator

stef,daca esti din Bucuresti iti recomand sa mergi la doamna doctor Dinca Gabriela,lucreaza in spitalul polizu pt inca o parere daca vrei sa faci asta.

#336 2010-11-20 13:07:16

fstef
Membru

multumesc gargarita

#337 2010-11-22 10:42:58

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

fstef a scris:

draga doctoressa, am nevoie de un sfat: in urma controlului de rutina a iesit un pap 3 si dupa tratament cu ovule a iesit un c2. dupa 6 luni de la acest c2 a iesit un c3 cu ascus si am facut o biopsie la care se spune asa: fragment cervical I condilom cu displazie simpla cin 1, displazie moderata cin 2 si beleaua fragment cervical II - carcinom in situ cin 3 cu extensie minima intr-o glanda endocervicala si microinvazie in stroma. medicul a spus ca se mai consulta cu biologul care a facut biopsia si apoi va decide ce facem: conizatie sau histerectomie. dvs ce spuneti? am 40 de ani si acum 5 ani am avut si un avc ischemic. mentionez ca de cateva luni bune ciclul face figuri mari in sensul ca vine la timp sau dupa tratament cu utrogestan. astep un raspuns si scuze daca am scris ceva gresit. am creierii prastie. multumesc grater

intre conizatie si histerectomie mai sunt variante in termediare(cum ar fi amputatia de col) mai de preferat(nu sunt mutilante)...asa ca eu una as mai cere si alta parere, cu rezoltatul de la biopsie in mina....variatiile de ciclu ne cam pun pe ginduri cu privire la menopauza...iar AVC-ul merita discutat in contextul aparitiei sale(ce l-a determinat) si al unui eventual tratament cronic anticoagulant.
fruntea sus oricum, nu te lasa doborita

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#338 2010-11-24 10:51:50

fstef
Membru

am fost din nou la medic si am vb si cu cea care a facut biopsia si au spus ca din punct de vedere oncologic este mai bine sa facem  histerectomie fara a scoate si ovarele. asta datorita acelei extensii minime in acea glanda. avc-ul conform investigatiilor facute la bagdasar s-a intamplat datorita lipsei de proteina s care acum 5 ani a iesit 60% si acum cand am repetat-o este de 75,90%. problema medicului este anestezia generala datorita acestui avc. este atat de rau daca raminem fara uter? ce complicatii pot aparea si cam cat timp trebuie sa stau in spital? multumesc.

#339 2010-11-24 11:16:21

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

e o operatie mutilanta....recuperarea dupa operatie depinde de tine, in spital stai vreo sapt...mai dureaza vreo citeva dupa aceea pina te recuperezi de tot....se modifica statica pelvina in absenta uterului....ma rog, eu una personal as alege alta varianta daca ea exista...de aceea as cere sfatul unui clinician....
m-ai intrebat, ti-am raspuns...decizia o iei tu pe baza recomandarilor medicului tau...insa eu tot as mai cere o parere(repet, de la un clinician)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#340 2011-01-22 09:50:45

madalena
Membru
Inregistrat: 2011-01-22

va rog ajutati ma!

am facut o cauterizare pt rana pe col acum cateva zile.

acum am o scurgere urat mirositoare.

stiam ca va fi o scurgere dar nu stiu nimic de miros.

asa trebuie sa fie?

va rog sa ma ajutati
pusspuss

#341 2011-01-22 11:22:41

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

nu stiu sigur cum ar trebui sa fie, dar eu zic ca bine nu are cum sa miroasa ca doar mirosul vine de la piele arsa.  monitorizeaza cateva zile si vezi daca se schimba.

#342 2011-01-22 17:13:37

madalena
Membru
Inregistrat: 2011-01-22

la inceput mirosea a ars...acum miroase mai urat...sper sa nu fie nimic in neregula ca m am saturat:(

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.