homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col si alte probleme-5

#77 2007-02-05 11:37:01

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: rana pe col si alte probleme

nici o problema

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#78 2007-02-05 11:49:17

blondy_raluca
Membru
Inregistrat: 2007-02-05

buna tuturor...eu sunt noua pe aici..am si eu o problema..acum un an jumatate am fost la un control medical si mi s-a spus ca am o rana pe colul uterin si ca tratament am luat ovule si anticonceptionale mercilon...si nu mi-a trecut..dupa un an am fost sa imi fac Papaicolau si nu mi-a iesit prea bine..am fost sa fac colposcopie si mi s-a recomandat sa fac ERAD,electrorezectie.am facut...se pare ca acum sunt bine(ERAD a fost facut acum 2 luni),am avut sangerari 2 saptamani post erad..mi s-a spus ca e normal..la o luna mi-a venit ciclu normal..iar acum cand ar fi trebuit sa imi vina ciclul mi-a venit cu cateva zile mai devreme...dar nu poate fi cicluy..mai degraba o secretie roz,iar in a doua zi a devenit maronie..am avut aceleasi simptome ca la ciclu..numai ca nu era ciclu!!si nu stiu ce sa cred...e posibil sa fie ceva de la electrorezectia facuta?mentionez ca am avut contact sexual dar PROTEJAT si numai cand am avut voie sa fac..nu am incalcat nicio indicatie a medicului.eu acum tin o cura de slabire si nu prea am mancat fructe..si m-am cam anemiat..e posibil sa fie si asta a o consecinta ?si mai iau si niste pastile de slabit..insarcinata nu am cum sa fiu..deci ..nu stiu!Help!vreau si eu o parere.Va multumesc din suflet!

#79 2007-02-05 11:57:14

Al Pacino
Administrator

Daca iei in continuare mercilon, din cauza lui singerezi asa putin si nu e nici o problema. Daca insa nu mai iei, atunci de vina sunt pastilele de slabit si de data asta e o mare problema

#80 2007-02-05 12:00:03

blondy_raluca
Membru

nu mai iau mercilon de vreo 3 luni..deci asta e...de la pastilele de slabit...pai nu o sa le mai iau..mai ales ca acum o luna am fost la medic si nu am absolut nicio boala..si nici contact neprotejat nu am avut ..Multumesc din suflet!m-am mai linistit...deci de la anemie paote sa itzi vina putzin..de fapt de la o dieta neadecvata..

#81 2007-02-05 12:02:43

iustica
New member
Inregistrat: 2007-01-23

am patit si eu o chestie de genul asta adica o sangerare mai usoara, care ziceam si eu ca nu e cm si am mers la medic, iar dr mi-a spus ca  e din cauza unei raceli.eu iau antibebe, deci mi-a venit peste ele cand nu trebuia, dar tu daca nu iei poate e chiar cm, care a venit mai repede.altceva nu pot sa-zi zic, ateapta sfatul doctoressei, e mult mai avizat. succes

Publicitate

loading...

#82 2007-02-05 12:06:21

blondy_raluca
Membru

da multumesc frumos..dar eram f panicata..ca numai cm nu se putea numi..

#83 2007-02-06 22:32:02

plummy
New member
Inregistrat: 2006-12-20

doctoressa, stiu ca sunt obositoare, dar cat  e totusi perioada de abstinenta de dupa cauterizare? doctorul meu a zis ca pana dupa urmatoarea menstruatie, un alt medic la care se va cauteriza o prietena 5 saptamani, pe net citesc de 1-2 (!!!) luni, pana la vindecarea completa... cat e? ca daca nici dupa urmatoarea menstruatie (care oricum vine peste vreo 2 saptamani cred) nu pot... nu stiu ce o sa ma fac... sad

#84 2007-02-07 11:25:49

Al Pacino
Administrator

plummy...la carte zice 4-6 saptamini. Daca medicul tau a zis ca pina la urmatoarea menstra, e posibil sa stie mai bine, asculta-l pe el

#85 2007-02-08 20:30:10

plummy
New member

Doctoressa, cand trebuie sa se desprinda acea crusta? Nu mai tin minte ce a zis doctorul 7-8 zile sau 10-12? ce se intampla practic cand cade acea crusta, e vindecat (nu, nici nu ma gandesc sa fac sex inainte ca doctorul sa imi zica ca am voie, desi e foarte greu sunt constienta ca sanatatea e mai importanta)? Si acum, vad ca continua acea scurgere relativ abundenta lichida, ieri am terminat antibioticele si anti-inflamatoarele (cauterizarea am facut-o vineri si martea viitoare trebuie sa merg la control), astazi insa vad ca pe langa acea scurgere mai apare din cand in cand si una mai vascoasa, relativ fara miros, transparent-albicioasa, nu stiu cum sa explic, seamana cu secretiile nazale care apar in cazul racelii (scuze, dar nu am stiut sa o spun altfel), e vreo problema? Alt discomfort nu am avut. Multumesc pentru raspunsuri si imi cer scuze ca sunt asa de stresanta.

#86 2007-02-09 12:41:38

Al Pacino
Administrator

Nu reprezinta nici o probelma secretiile. Despre crusta trebuie sa intrebi ginecologul care a facut cauterizarea...mergi marti la control si vei afla cum stau lucrurile, in general insa in tre 7 si 10 zile crusta cade(depinde de la femeie la femeie)

#87 2007-02-13 18:59:27

plummy
New member

Am fost astazi la medic si mi-a zis ca este in regula dar nu s-a vindecat inca (cica este "rosu aprins") si ca acea crusta s-a "macinat" si de asta nu mi-am dat seama, insa in mare parte a cazut. De contact sexual nu poate fi vorba deocamdata, dar dupa urmatoarea menstruatie da (teoretic ar trebui sa imi vina in 20, chiar, in luna de pauza la anticonceptionale din cate am vazut la alte femei, in general intarzie cateva zile, nu-i asa doctoressa?). Nu m-a mai chemat la niciun control pana dupa cealalta menstruatie, nu cea din februarie, cea din martie. Mi-a prescris un tratament timp de 3 luni, in fiecare luna cate 10 zile dupa menstruatie, cu spalaturi cu galbenele si ovule cerviron, fara interdictie la "prostioare", tratament pe care de altfel mi-a zis ca e recomandabil sa il urmez, dar nu obligatoriu. Intrebarile mele sunt (nu stiu de ce nu i le-am pus doctorului):
1. Este obligatoriu ca in fiecare seara inaintea ovulului sa fac spalatura cu irigatorul cu galbenele? Nu de alta, dar uneori, daca nu sunt acasa, nu prea am conditii sa fierb apa, sa fac ceai, sa o racesc (bine, conditii sunt, dar e incomod, nu prea poti cand esti in vizita)... nu s-ar putea ca in unele din zile sa fac doar o spalatura cu apa, fara irigator?
2. In perioada asta (cele 10 zile pe luna), ar fi recomandabil sa fac sex cu prezervativ, sau in orice caz partenerul sa nu ejaculeze in vagin?
3. Daca actul sexual e ceva mai violent (insa excitatia si lubrifierea sunt suficiente), ar putea avea un efect negativ asupra cicatrizarii?
4. Se mai gasesc ovule Cerviron? Medicul mi-a recomandat acestea si doar in cazul in care nu reusesc sa le gasesc, Colposeptine. 
Multumesc din nou.

#88 2007-02-14 10:30:17

Al Pacino
Administrator

1. nu e obligatoriu sa faci spalaturi neaparat cu ceai de galbenele. E ok si daca te speli doar cu apa
2. cele 10 zile pe luna ar fi recomandabil sa folosesti prezervativ(fara prezervativ iese din discutie indiferent unde ejaculeaza)
3. nu
4. sincer nu stiu, cred insa ca se gasesc

#89 2007-02-14 11:45:01

cristina_i
Full member
Inregistrat: 2005-12-26

buna ziua doctoressa....am discutat la inceputul lui ianuarie despre klebsiella...cum necum ..am avut-o am facut acel tratament cu cefotax 14 zile...si azi am fost iar la doctor pt un consult si mi-a spus ca am o rana pe col destul de maricica...mi-a facut colposcopie ..mi-a luat si niste celule pt papanicolau si mi-a spus ca trebuie facuta neaparat  cauterizarea...am facut si urocultura acu cateva zile si a iesit sterila...
i-am spus si de usturimi...si mi-a spus ca de la nisip....mi-a zis ca anticonceptionalele au astfel de rol secundar..si d'aia este bine sa faci pauze la anticonceptionale 2-3 luni..si in fiecare luna timp de 10 zile sa iau urinex...ca am ca nu am infectie...cica e bine sa le iei!

pana la cauterizare mi-a dat cervugid...si dupa ce-mi trece cicclu sa ma prezint la ea....
intrebarea mea este...ovulele astea se pot lua si daca sunt pe ciclu?

mi-a spus ca nu o sa doara cautarizarea ca o sa-mi dea cu spray cu lidocaina...

Liber Profesionist

http://cuvinte-nespuse.blogspot.com
www.euripedia.ro Dexul tau Alimentar!!!

#90 2007-02-14 12:53:44

Al Pacino
Administrator

cervugid nu le poti pune in timpul menstruatiei(decit daca singerezi foarte putin)
Contraceptivele orale NU dau nisip la rinichi, asta e o prostie

#91 2007-02-14 13:00:00

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

am citit pe prospect despre administrarea ovulelor cervugid si cica se pot administra "fara probleme si pe durata ciclului menstrual". nu se administreaza cica, decat daca creste durerea de ciclu, "caz in care se va administra doar intre menstruatii". 
deci pana la urma doar in cazul unei sangerari usoare (lucru care mi se pare cat se poate de normal)... eu nu-i mai inteleg pe oamenii astia care fac prospectul de medicamente...

#92 2007-02-14 13:03:28

Al Pacino
Administrator

eh....

#93 2007-02-15 18:15:12

marina_marina
Full member
Inregistrat: 2007-01-14

doctoressa vreau sa te mai intreb doua lucruri:
1.cat pot sa intarzii cu antoiconceptionalele?adica de ex eu am ora de luat la 23....cat pot sa intarzii maxim dar sa fiu sigura ca efectul e garantat?stiu ca ideal e sa nu intarzii deloc dar daca totusi se intampla....
2.atunci cand fol ovule trebuie sa ma spal inauntru cu tantum rosa zilnic?sau pot sa ma spal si decat cu apa?sau nu e nevoie deloc?doctora mi-a spus ca nu e necesar la mine tantum rosa si daca vreau sa ma spal cu apa inauntru zilnic inainte d inca un ovul bine daca nu,nu e obligatoriu....hmmm ce sa mai inteleg?nu mi se pare normal sa nu "curat"...nu?

#94 2007-02-15 18:24:42

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

1. maxim-maxim 12 ore.
2. depinde de ovule. nu scrie pe prospect?

Nobody home

#95 2007-02-16 09:24:06

alexamelin
Full member
Inregistrat: 2007-02-13

hello! sunt noua pe aici si am si eu o problema: mi s-a depistat o rana pe col acum mai mult timp si am primit tratament cu ovule, pastile si crema; dupa o anumita perioada cand totul a fost ok, mi s-a prescris din nou tratament cu ovule macminor - intrebarea este: pot lua anticonceptionale in timpul tratamentului cu aceste ovule? are vreo imporatanta?
Si ar mai fi o problema: am un ciclu regulat de 28 zile de aprox. 2 ani, dar in luna ianuarie anul acesta, menstruatia a lipsit cu desavarsire - nu am sarit peste nici o pastiluta, am facut 2 teste de sarcina care au iesit negative.....dar totusi.... (sunt in perioada sesiunii si sunt foarte stresata si nervoasa - asta poate fi un motiv?) -
Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Astept o parere si de la doctoressa - pls!!!

"DACA VREI SA FII FERICIT O CLIPA,RAZBUNA-TE...DACA VREI SA FII FERICIT O VIATA,IARTA!!!"

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.