|
Nu esti logat.
Legat de biserica-2#20 2007-02-18 21:53:16
Re: legat de bisericanu stiu exact cum e cu formarea copilului si ce are format in ce luna,dar eu zic ca e real Daca iubesti pe cineva lasa-l sa plece...daca se intoarce inapoi e al tau, daca nu, inseamna k nu a fost niciodata... Offline #21 2007-02-18 22:05:19
Re: legat de bisericak_v_l, depinde de la preot la preot..cum au zis si fetele, ai voie sa intrii in biserica, sa te impartasesti iar apoi daca parintele considera necesar iti va da canon. acesta este destul de dur in cazul avortului si poate implica sa nu te mai poti impartasi chiar si cativa ani..cel mai bine te va lamuri preotul la care mergi. Offline #22 2007-02-18 22:33:20
Re: legat de bisericaam si eu o intrebare :"> la fel vreau sa ma spovedesc si sa ma impartasesc pentru ca nu am mai facut-o de mult si incep sa ma simt cam "pacatoasa"mai ales k intre timp mi-am inceut viata sexuala...dar pb e ca,fiind un oras mic, majoritatea preotilor ma stiu sau imi cunosc pe parinti si mi-e cam rusine. si cum as putea sa ii zic preotului ca nu mai sunt virgina...nu stiu,sunt obisnuita sa puna el intrebarile... Offline #23 2007-02-18 22:38:55
Re: legat de bisericadeea, uite cum sta treaba..preotul te va intreba ce pacate ai si printre ce ii spui tu ii spui ca ti-ai inceput si viata sexuala..eu cred ca iti va spune sa citesti niste rugaciuni si apoi sa te impartasesti.mie asa mi-a spus.e adevarat ca poti intalni si un preot care nu-ti va da dreptul sa te spovedesti iar tu va trebui sa te conformezi.nu poti spune de exemplu ca te caiesti ca ai facut sex pt ca oricum o vei face din nou.trebuie sa fii cat de sincera poti cu parintele. Offline #24 2007-02-18 22:40:28
Re: legat de bisericael a fost undeva la tzara...speram sa aud ca nu toti preotii gandesc la fel Ultima oara a fost editat de _deea (2007-02-18 22:42:08) Offline Publicitateloading...
#25 2007-02-18 22:49:04
Re: legat de bisericadeea sa-ti zic cum a fost la mine de Craciun...m-am spovedit o data cu prietenul meu la acelasi preot..el inaintea mea.si el i-a spus ca am facut dragoste in post..si apoi pe mine preotul ma tot intreba daca nu am sa-i mai spun ceva.si intr-un final mi-a zis ce ii spusese prietenul meu(ceea ce un preot nu ar trebui sa faca pt k e vorba de secretul spovedaniei)si a trebuit sa-i spun si eu...a fost cam aiurea dar asta e... Ultima oara a fost editat de ioana dinu (2007-02-18 22:51:48) Offline #26 2007-02-18 23:00:32
Re: legat de bisericasi dintre cei multi nu gasesti unul ca lumea? eu una (fara sa par ciufuta) mai bine nu ma duc decat sa ma duc la unul pe care si asa nu-l mai vad data viitoare. am facut asta cand eram mai mica si acum am ajuns la unul FOARTE tare! un om cu o gandire normala si un preot super! (nu zic asta ca nu da canoane sau stiu eu ce. imi place cum gandeste). bafta si voua sa va gasiti unul la fel! Offline #27 2007-02-18 23:10:53
Re: legat de bisericaeu am gasit de mult..ma bucur ca si tu la fel....un preot bun nu e doar cel care nu da canoane..preotul bun e cel care e si un bun psiholog in acelasi timp si stie sa dea sfaturi adaptate omului din ziua de azi... Offline #28 2007-02-18 23:15:26
Re: legat de bisericaam zis sa gaseasca un preot bland ca vad multi s-au plans ca preotii sunt duri.Culmea eu nu prea am auzit de la amicele mele ca s-au purtat urat unde au fost ele.In fine asta tine de informare.Si 2 vad ca unii nu au inteles bn chiar daca nu ai mai facut-o de 1 an u nu mai esti virgina,deci nu te impartasesti.Intr-un canon zice clar 7 ani femeia care nu mai e virgina nu se impartaseste.Dar in acesti 7 ani u sa nu mai faci,Apoi abia te poti impartasii.Sau dupa casatorie te poti impartasi.Deci spovediti-va faceti ce vreti da nu va impartasiti ca e pacat si il trage si preotul dar si voi,in principal voi.Iar cu avortul clar si categoric nu se impartaseste nu stiu cati ani si cred ca ii va da si un canon.Ptr ca preotul nu tine cont de motivul ptr care u ai facut avortul ci ca l-ai facut...indiferent de motivul tau Offline #29 2007-02-18 23:20:04
Re: legat de bisericabutterfly postul acesta am sa ma spovedesc si chiar am sa intreb preotul respectiv daca am voie sa ma impartasesc pt ca nu mai sunt virgina si nici nu mi va parea vreodata rau pt asta.sper sa nimeresc pe unul deschis la minte Daca iubesti pe cineva lasa-l sa plece...daca se intoarce inapoi e al tau, daca nu, inseamna k nu a fost niciodata... Offline #30 2007-02-18 23:21:21
Re: legat de bisericagreseesti putin butterfly20..in momentul in care tu ii zici preotului ca nu mai esti virgina de exemplu el e in masura sa iti zica daca te poti impartasi sau nu.el preia pacatul tau si decide daca ai voie sa o faci sau nu..asa ca daca el iti permite sa te impartasesti e ok, inseamna ca asa trebuie...nu e niciun pacat pt ca parintele stie mai bine decat noi ce e de facut. Offline #31 2007-02-19 00:05:37
Re: legat de bisericanu gresesc ioana e clar scrie ffff clar ca daca nu mai esti virgina nu te mai impartasesti.Sincer acum daca u te impartasesti e treaba ta dar nu te poti impartasi cu trupul si sangele lui Hristos cand o f traieste in concubinaj cu prietenul ei.Daca un preot te impartaseste e pacatul lui mai mare dar scrie clar si categoric ca nu te impartasesti.Atunci dc ne-am mai casatori religios??doar sa fie o formalitate??Adica dc e pacatul desfranarii...desfranare inseamna sa te culci cu un b sau cu o f in timpul sau inaintea casatoriei. Ultima oara a fost editat de Butterfly20 (2007-02-19 00:11:49) Offline #32 2007-02-19 00:21:42
Re: legat de bisericaeu sunt anul doi la teologie si iti spun sincer k multe lucruri s-au mai schimbat....pot sa tin o intreaga teorie pe tema asta..preotul preia in TOTALITATE pacatul, de asta ne impartasim...ma crezi bine, nu ma crezi, la fel de bine, te poti impartasi si nemaifiind virgina..la unul din cursuri ni s-a raspuns la toate intrebarile de genul asta..de exemplu cate dintre femeile din ziua de azi stiu k nu e nicio problema sa intrii in biserica cand esti la menstruatie sau k e optiunea fiecareia sa aiba capul acoperit sau nu? stiu ce vorbesc ca doar nu degeaba fac facultatea asta, desi subiectele astea nu fac parte neaparat din cursurile noastre. Offline #33 2007-02-19 00:26:28
Re: legat de bisericacred ca ar trebui sa cream un topic cu "stiati ca?" sa informam lumea doar de anumite fapte/decizii/info. nu sa le comentam. cum zici tu de capul acoperit. super tare! mi se pare normal sa fie optional! daca ii zic lu' bunica-mea cred ca lesina! Offline #34 2007-02-19 00:32:28
Re: legat de bisericaeu am gasit un preot foarte intelegator...probabil pentru ca la Biserica respectiva se duc multi tineri si e obisnuit cu probleme d egenul asta. pe mine ma intreaba daca am "probleme cu baietii"...asa formuleaza el... si nu mi-a dat nici un canon...a zis ca atata timp cat nu am facut prostioare in timp ce am tinut post (adica in saptamana de inainte) e ok...si m-a impartasit. poti sa iti mai intrebi prietenele le pe unde au fost, ca depinde mult si de preot. If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too? Eu si puiu Offline #35 2007-02-19 00:38:13
Re: legat de bisericacred ca ar lesina..dar nu e un zvon...asta si cu menstruatia ni le-a zis un profesor cu doctorat care mai e si calugar....multe lucruri s-au mai schimbat si e bine sa le aflam...Biserica vrea sa fie mai aprope de credinciosi asa k lucruri mai putin importante nu mai sunt obligatorii pt a veni la biserica. Cum zicea profesorul mai bine sa mergem la biserica oricum ar fi....la fel si cu impartasitul...daca preotii (cel putin cei care sunt profesori cu studii in afara si mintea deschisa) sunt mai putin conservatori de ce sa ne cramponam noi in unele obiceiuri doar pt k asa stiam noi... Offline #36 2007-02-19 00:38:37
Re: legat de bisericaioana atunci trebuie sa fi citit ff mult ca sa afirmi asta..eu imi mentin parerea si imi mentin parerea si ca nu ai voie sa intrii cand esti pe menstruatie in biserica.Oare dc atunci cand am mers la manastire la techirghiol unele maicutze stateau langa biserica si au zis ca nu intra ptr ca nu pot.Nu e vba ioana ca unele lucruri s-au mai schimbat e vba ca ce e scris e scris si u interpretezi cum vrei ca e viata ta.Dar lucrurile nu se schimba ca in medicina ca s-a mai inventat un nou vaccin sau o noua terapie.Sunt porunci si lucruri pe care nimeni nu le poate schimba.Si eu pot tine o intreaga teorie pe tema asta ca am trait pana la varsta asta numai intre preoti.Am auzit multe,am citit multe ca m-au interesat.Iar la faza de cap acoperit sunt de acord macar atunci cand te impartasesti sa pui ceva pe cap.In rest nu,nici eu nu-s de acord.Daca u te impartasesti e treaba ta dar eu le sfatuiesc pe toate sa zica preotului si evantual daca au ocazia sa citeasca exclusiv ceva despre asta ,articole ca se gasesc si pe net..dar scrise de duhovnici cunoscuti gen:pr Cleopa,Pr Arsenie Papacioc etc Offline #37 2007-02-19 00:49:28
Re: legat de bisericanu numai k am citit dar daca profesorii spun asta..iti dai seama ca ei stiu cel mai bine....maicutele acelea, cu tot respectul nu au facut o facultate, nu au o pregatire adecvata..daca spui ca ai citit atat de mult stii de ce se spune ca femeia nu trebuie sa intre in biserica in acele zile? ei bine, in biserica nu trebuie sa curga sange,iar in trecut nu erau mijloace de protectie k acum.de aceea s-a instaurat regula asta..acum nu mai e cazul deoarece ne protejam igienic si sangele menstrual nu mai are cum sa pateze sfanta biserica...asa se explica faptul ca acum nu mai e valabila regula..daca nu avem incredere in cei mai mari preoti si reprezantanti ai ortodoxiei(acestia fiind unii dintre profesorii mei) atunci in cine? problema e proasta informare...pana si multi dintre preoti sufera de ea...poate noi ,noua generatie, prin cunostintele noastre sa ajutaam lumea sa nu mai vada institutia bisericii ca pe un set steril de norme si reguli greu de digerat...minte deschisa ne trebuie! Offline #38 2007-02-19 00:50:05
Re: legat de bisericam-ati facut sa merg sa vb cu tata.Mi-a zis ca la mirese,nasa mare,inmormantare chestii de genu clar nu are ce sa faca intra in biserica pe menstruatie.Dar viata sexuala,chiuretaje...clar nu impartasanie.Deci mai bn va informati din 2-3 locuri,mai cititi..ca e ceva sfant si nu e bn sa va jucati.E prea important cea ce faceti luand sangele si trupul lui Hristos...doar asa de chestie ca am tinut post si trebuie sa ma impartasesc.Eu una nu ma impartasesc si nu astept nimic dupa post,tin postul cat pot si o fac ptr mn am renuntat la dreptul de a primi impartasanie Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|