homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Legat de biserica-3

#39 2007-02-19 00:54:29

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

Re: legat de biserica

ioana open mind nu inseamna sa e poti impartasi cand ai  viata sexuala activa doar ptr ca noi,noua generatie, nu ne putem casatori pana nu ne incercam partenerul.ASta e generatia de acum da eu n-am citit pe undeva ca daca eu akm nu mai fac nimik de o luna si tin postul si nu fac nimic pana-n vara ma pot impartasii postl asta.Adica ce mai inseamna pana la urma virginitatea??sau e valabila numai daca ma calugaresc....

#40 2007-02-19 00:59:54

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

in fine , nu ma mai chinui fiecare face ce vrea...fiecare ne dam cu parerea fara sa stim de cele mai multe ori despre ce vorbim..parerile preotilor obsnuiti de cartier sunt net inferioare cu cele ale lectorilor celor care chiar stiu despre ce vorbesc...in fine, m-am plictisit sa dau argumente logice si documentate...fiecare are libertate deplina asa ca ....

#41 2007-02-19 01:05:39

just-me
Hero member

te rog frumos 1 la mana tata are facultate+master ,2 la mana prietenul meu e anu 1 la doctorat ,3 nu vbeam de preoti de cartier vbeam de preoti care au scris carti si sunt cunoscuti.

Ultima oara a fost editat de Butterfly20 (2007-02-19 01:05:53)

#42 2007-02-19 01:07:14

just-me
Hero member

chestia e ca zici ca dai explicatii logice da nu prea le dai spui ce ai auzit de la acei lectori.Eu spun ce am citit si clar de la preoti mari nu de la profesori universitari ca scuza-ma da e ff usor sa faci un doctorat k se plateste

Ultima oara a fost editat de Butterfly20 (2007-02-19 01:07:34)

#43 2007-02-19 01:12:30

ioana_4
Diamond member

si eu vorbeam de ceea ce se discuta acum in facultate...faza cu preotii de cartier e inspirata tot de la profii nostri nu e creatie proprie..eu spun doar ce mi-au spus si mie altii mai destepti decat mine..dar cum am mai spus eu nu am chef si nici nu e de competenta mea sa ii conving pe ceilalti...cine e interesat se poate informa si singur..sursa sa fie sigura si de actualitate asta e tot ce conteaza

Publicitate

loading...

#44 2007-02-19 01:33:01

just-me
Hero member

hai ca am gasit ce cautam ca sa nu mai vbim aiurea."cei ce au stiinta gandului curata,cei ce sunt cuinima curata,cei ce au viata neprihanita intotdeauna sa se apropie.Iar cei ce nu sunt in acest fel sa nu se apropie!"(viata neprihanita se explica aici-curatenia trupreasca).Valoarea sufletului scrisa de pr cleopa.Asa 2. cu avortul am gasit tot asa un citat ff clar:"Femeia desfranata care va zammisli si va bea ierburi sau va merge la doctori sa lepede inceperea din ea sa se pocaiasca 8 ani si 367 de metanii pe zi.iar barbatului sa nu i se primeasca prescura sa,nici prinosul,de nu se va pocai".M-am dus expre unde am citit ca nebuna nu-s d cand citesc ceva si de la oameni cu valoare ma repet clar.Daca nu ma crezi consulta cartea.Sunt multe altele da merita sa citim carti a marilor duhovnici iar Biserica nu se schimba si nici legile Dumnezeu din cate stim noi nu a lasat mai nou si alte legi scrise decat cele existente de mii de ani.Ca unii le prelucreaza cum doresc problema lor..nu cred ca Biserica e ca moda sa fim azi trendy si maine altfel ca s-a impus altcineva cu un nou stil

#45 2007-02-19 01:33:46

ioana_4
Diamond member

si eu iti spun ca ei n-au facut doctorate la noi...astea sunt neinteresante...toti au doctorate in afara, cei mai multi la sorbona asa ca ..tot respectul pt ei...pai da spun ce au zis ei pt ca teologia nu e pt toti...asa ca ami bine invatam de la ei decat sa ne dam noi cu parerea ca asa ni s-ar parea noua ca stau lucrurile...doctoratele in rom sunt egal cu zero pe langa cele din afara

#46 2007-02-19 01:40:50

just-me
Hero member

teologia nu e matematica,nu e fizica nu e decat traire.Felicitari si eu admir ca au multe in cap da teologia e traire sufleteasca...pe cand ff multi profi de universitate isi traiesc viata ff luxos.Teologia e rugaciune,sfintii Apostoli nu au avut scoli dar au trait intens,preotii de care vb eu au avut traire,au facut minuni.Si eu admir un om ff instruit,cult care a invatat mult dar nu e asta teologia

#47 2007-02-19 01:44:17

ioana_4
Diamond member

stii care e de fapt problema? amandoua tratam acelasi subiect din alta perspectiva...de aceea nu cadem la pace..contraargumente pot gasi usor dar nu-si mai au rostul..acum mai mult ca oricand imi dau seama ca nu biserica e de vina ca isi indeparteaza credinciosii ci noi insine suntem vinovati ca ne atarnam de niste reguli si mergem pe principiul inteles de altfel gresit"crede si nu cerceta"

teologia nu e doar simtire e simtire impletita cu acea cunoastere ce depaseste rationalul...iar adevaratii teologi studiaza nu se limiteaza doar la simtire...

Ultima oara a fost editat de ioana dinu (2007-02-19 01:47:01)

#48 2007-02-19 01:55:02

just-me
Hero member

pai studiaza intradevar ca cineva trebuie sa va fie profesori.Faza e ca akm e mergem pe principiul lui toma necredinciosul.Teologia se bazeaza pe traire intensa fff mult si apoi pe cunoastere.Deci u nu ai sa-mi dovedesti mie cum mari duhovnici care au scris carti si au respectat aceste regulide care u vb s-au dovedit a fi sfinti...unii nu au fost invatati,au trait doar.Ca este egal cu 0 in fata lui Dumnezeu ca unu a terminat facultatea la sorbona si unu in timisoara daca vine al 3lea care a facut doar generala si a avut o traire intensa.Eu cred in minuni,cred in ce se scrie nu in vorbe...cred in cea ce e scris de apostoli nu in interpretari.Asa ca indiferent cine ar interpreta nu-mi vine clar cu citate..nu ca i s-a nazarit lui a zica ...religia nu e un text literar pe care noi il analizam.Si point ca mi-e somn.Somnic pufos everyone

#49 2007-02-19 02:03:39

ioana_4
Diamond member

ok fiecare crede in ce vrea...am facut deja prea multa apologie pe un site de anticonceptionale...plictisim lumea pe aici.somn usor

#50 2007-02-19 02:31:43

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

Butterfly20 a scris:

nu gresesc ioana e clar scrie ffff clar ca daca nu mai esti virgina nu te mai impartasesti.Sincer acum daca u te impartasesti e treaba ta dar nu te poti impartasi cu trupul si sangele lui Hristos cand o f traieste in concubinaj cu prietenul ei.Daca un preot te impartaseste e pacatul lui mai mare dar scrie clar si categoric ca nu te impartasesti.Atunci dc ne-am mai casatori religios??doar sa fie o formalitate??Adica dc e pacatul desfranarii...desfranare inseamna sa te culci cu un b sau cu o f in timpul sau inaintea casatoriei.
Si am mai vbit deschis si cu prietenul meu care a terminat teologia si el si mi-a zis ca o data inceputa viata sexuala  nu te poti impartasi pana la casatorie..apoi preotul va decide daca se va mentine chestia cu 7 ani.Si preotul prea partial dar nu integral pacatul chestia e ca inainte de a te spovedi si daca stii ca ai facut anumite pacate mai mari t poti informa din carti unde iti sunt chiar explicate..si preotul e om poate gresi,da nu trebuie u ca persoana care ai savarsit sa decazi si u prin greseala lui omeneasca.Ce diferenta mai e intre mine si o fata care e virgina pana-n noaptea nuntii??Ea a ramas pura pana la casatorie iar eu nu,ea primeste impartasania iar eu nu..virginitatea nu e o chestie doar asa o bucatica de himen(in religie)
Puioana eu sincer sa-ti zic mi-am ales un preot mai tanar are 35 de ani tocmai sa pot vbi cu el mai deschis.
P.S:scuze ca am scris mai mult da am vrut sa se inteleaga mai clar dc da si dc nu ne impartasim

ba sunt preoti care dau si impartasanie nu doar aghiazma mare,eu am intalnit!

#51 2007-02-19 12:46:48

eakarina
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-12

da de ce tb sa-i zic eu popii ce-am facut,cu cine,cand si de ce?asta n-am sa pricep niciodata.e viata mea,corpul meu si cu asta basta.e intimitatea mea  si ar tb respectata.

A gandi e cea mai dificila munca, probabil de aceea o fac atat de putini.

#52 2007-02-19 13:02:55

Al Pacino
Administrator
Inregistrat: 2006-02-01

pai, mersul la spovedanie e o optiune. Vrei sa mergi, mergi, nu vrei, nu te duci....eu una nu vreau si nu ma duc

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#53 2007-02-19 14:55:41

ioana_4
Diamond member

eakarina cum bine a spus si doctoressa e optiunea ta daca mergi sa te spovedesti sau nu.Cei care o fac merg acolo sa-si deschida sufletul in fata preotului, in niciun caz nu ar trebui sa simti ca iti este invadata intimitatea.doar ca trebuie o anumita tarie de caracter sa marturisesti tot ce crezi tu ca ai facut gresit...desi a te spovedi e un lucru foarte simplu pt cei care stiu cum sa-l priveasca. Eu o fac pt starea de liniste pe care o am dupa..pt mine e o stare unica..ma simt impacata cu mine insami, cu ceilalti si sunt fericita

#54 2007-02-19 22:14:52

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

iar daca sti k preotul e barfitor atunci nu ii spui si gata, k cica dumnezeu te intelege....

mie mi se pare prea mare bataia de cap. si k atare nu ma spovedesc (si ce se mai face), si nici nu intru in biserica. mi se par aiurea regulile bisericii si k urmare nu le respect de nici o culoare si nici nu cred in biserica. in dumnezeu inca ma mai gadesc daca exista sau nu, dar daca exista clar nu exista in infatisarea data de biserica ortodoxa (sau de alte biserici sau ce or fi)

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#55 2007-02-20 10:48:56

just-me
Hero member

eu am batut moneda mai mult pe faptul ca nu poti pretinde impartasanie cand u ai o relatie sexuala.Ptr ca asta inseamn sa te caiesti ca ai facut sex si ca nu vei mai face,nu doar ca iei o pauza ,te impartasesti si apoi te reapuci.De spovedit fiecare face cum doreste.Asta e libertatea noastra,daca vreau merg daca nu vreau la fel la fel si dreptul de a crede sau nu in institutia bisericii.Dragoste cu sila nu se poate si stim toate asta din practica.

#56 2007-02-20 11:00:51

alexia
Addicted member
Inregistrat: 2006-01-14

sa-mi zic si eu punctuletzul de vedere: sunt total de acord cu butterfly20. Am citit si eu scrieri ale marilor preoti, iar poruncile Lui Dumnezeu sunt foarte clare si nu se schimba... vorba lui butterfly, nu devin mai tredy, nu se schimba dupa moda! Faptul ca lumea devine din ce in ce mai pacatoasa si se departeaza tot mai mult de Dumnezeu si de credinta si de adevaratul scop al acestei vieti pe Pamant nu inseamna ca trebuie actualizata si Biserica ca si cum ai da un upgrade unui program! Noi suntem cu problema, noi suntem cei stricati care trebuie reparati, nu Biserica!

In alta ordine de idei, e bine sa ai un duhovnic personal la care sa te duci mereu cand ai o problema, la el sa te spovedesti mereu, nu sa-i schimbi in fiecare post! Eu am unul si cand am fost ultima data la spovedit, de Craciun, i-am zis tot... TOT cu toate ca mi-a fost rusine... si nu m-a impartasit! Intrebarea mea este: daca ma duc de Pasti sa ma spovedesc si-i zic ca nu s-a mai intamplat nimic de atunci... daca ma impartaseste eu ce fac? Refuz?

#57 2007-02-20 11:32:39

just-me
Hero member

daca preotul va respecta intocmai ce scrie nu te va impartasii.Ptr ca stii cum e??Se zice ca te duci sa te spovedesti,te caiesti si apoi te indrepti(deci sa nu mai repeti ce ai facut).Si se intampla ca peste jumate de an sa ai alt pr si sa ai relatii sexuale cu el,atunci nu mai e vinovat preotul..ptr ca el te-a crezut pe cuvant ca u te indrepti si te caiesti ci esti vinovata u.Dar in principiu nu ar trebui sa-ti dea impartasanie.Stii acum chiar daca u nu iei impartasanie u ai sufletul impacat si stii ca iei ce ti se cuvine:aghiazma si atat.Vei lua impartasanie cand vei fi casatorita sau atunci cand vei merita.Ca noi putem sa-l mintim pe preot ca nu mai facem nu mai dregem,da pe noi si pe Dumnezeu nu il vom minti,in adancul sufletului stim ce facem de fapt.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.