homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Legat de biserica-5

#77 2007-03-21 19:44:22

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

Re: legat de biserica

este plauzibil dar din cate stiu eu este scris in biblei.cel putin ca noi femeile in acea perioada suntem murdare.exact asa scrie.si mie mi-a zis mama de faza cu neatinsul copilului..eh..am ascultat-o.ok..intri in biserica..dar nu atingi preotul,icoanele..ca si atunci cand te impartasesti.

#78 2007-03-21 19:45:52

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

fetelor... asta e discriminare. chiar credeti ca dumnezeu ar spune asa ceva??? cand tot el a spus ca suntem egali?

Nobody home

#79 2007-03-21 20:49:43

ioana_4
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-13

este adevarat ce au spus fetele, se poate intra in biserica cand suntem pe stop...ne-a zis-o anul trecut un parinte profesor, asa ca eu cred ca e o parere avizata.regula era pt trecut..

#80 2007-03-21 20:51:36

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

fetelor, voi cand o sa aveti o fetita asa o sa o invatati? ca in perioada menstruatiei este "murdara"???eu una nu asa am fost invatata,desi si eu evit sa intru in biserica dar doar asa,cred ca din obisnuinta mai mult

#81 2007-03-21 21:43:27

Amaria
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-11

deci..daca in biserica se varsa sange,biserica trebuie resfintita,considernadu-se varsarea de sange un act pagan..cum au mai spus si alte stimabile froumiste big_smile doar in perioada in care nu existau protectie pentru perioada delicata nu aveai voie in biserica,pentru a nu se varsa sange.Nu ca vreo femeie era murdara sau ca trebuia sa plateasca pentru pacatul stramosesc..pur si simplu pentru a nu curge sange in biserica...si de atunci s-au creat anumite cutume de care unii preoti inca mai tin cont(lucru gresit-parerea mea).
Si parerea mea este ca femeia nu este de vina pentru pacatul stramosesc,pentru ca ea a fost facurita din coasta lui adam si el a trebuit sa aibe grija de ea...unde a fost el atunci cand sarpele a ispiti-o?
..In plus...daca Raiul era un loc atat de minunat,perfect..de ce a mai fost omul nevoit sa incalce porunca lui Dumnezeu?v-ati pus vreodata intrebarea asta..Daca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu,si i s-a dat absolut tot ce isi putea dorea..ce anume  l-a determinat sa pacatiuasca daca era neprihanit?
sunt intrebari pe care mi le-am pus mereu..si chiar le-am pus si unor preoti..si mi-au spus k asa a fost sa fie..so..pana la urma..adevarul e dincolo de noi

At the top of the world there’s an island.A place where the sun never shines,but the people don’t care.
Because the snow over there is so bright they nearly go blind.

Publicitate

loading...

#82 2007-03-21 22:40:01

pisicel
New member
Inregistrat: 2007-03-01

Dar, pentru a comunica cu Dumnezeu.....chiar ai nevoie de un loc special unde sa mergi????........no way.....Dumnezeu este pretutindeni si   daca vrei sa-i comunici un gand o faci din inima oriunde si oricand vrei........
     parerea mea!

#83 2007-03-22 02:14:26

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

eu am intrebat preotul si a zis ca pot intra in Biserica cand sunt pe ciclu dar nu am voie sa sarut icoanele. Si m-a marturisit si impartasit, chiar daca eram pe stop.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#84 2007-03-22 19:35:48

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

#85 2007-03-25 00:16:08

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

what ce am citit???te-a impartasit cand erai pe stop????????????????e cu capu da sincer e cu capu..am mai auzit de unu akm in cta impartasea fara sa spovedeasca...asa ca feriti-va.....
cu menstruatie intrii cand esti mireasa,nasa sau cazuri exceptionale.cum sa nu saruti icoanele cand esti pe ciclu da poti lua Trupul si Sange lui Hristos total aberant...pai impartasania e un lucru foarte sfant.

#86 2007-03-25 00:53:49

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

butterfly ... in cazul asta, inseamna ca si preotii catolici au probleme cu capul?
ca am discutat si eu cu 2 ... si mi s-a parut ca gandeau destul de rational

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#87 2007-03-25 01:21:23

just-me
Hero member

pai u esti catolica????eu vbeam de ortodoxism nu de catolici..la noi e clara faza cu menstruatia ca nu se impartaseste fara discutie pe ciclu+cu viata sexuala. daca ai o viata sexuala activa nu te impartaseste(asa e normal).unu din cazuri e de ex:ai inceput viata sexuala te-ai spovedit ,regreti si nu mai faci...dupa cativa ani te impartaseste...scrie clar negru pe alb ca actul sexual inaintea casatoriei aduce dupa el consecinta ca nu te mai impartasesti 7 ani.Eu cand ma spovedesc nici nu mai intrreb daca imi da sau nu impartasanie desi de 4 luni nu mai fac nimic.Bine si nici preotul nu-mi zice sa ma impartasesc si din cauza asta..nu ca am ucis , am furat sau alte pacate mari

#88 2007-03-25 02:24:15

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Mie mi-a dat voie preotul sa ma impartasesc, desi mi-am inceput viata sexuala. si nu numai mie, si prietenelor mele. depinde foarte mult de preot.
In legatura cu intratul in biserica cand esti pe stop a mai intrebat si o colega daca se poate marturisi si impartasi (era saptamana mare...si-i venise chiar atunci...pana la Paste nu-i trecea) si preotul a zis ca e ok. Numai sa nu sarute icoanele.

Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2007-03-25 02:26:37)

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#89 2007-03-25 11:18:00

andrada79
Full member

butterfly ... sunt ortodoxa , casatorita cu un catolic.
Sa stii ca depinde de preot.Si nu cred ca un preot care spovedeste si impartaseste o femeie in perioada menstruatiei e bolnav la cap.Poate considera ca e mai rau sa mori nespovedit si neimpartasit(daca te refuza si mori peste 2 ore, nu e pacatul lui?).

#90 2007-03-25 12:11:17

just-me
Hero member

mey nu depinde de preot scrie clar ...cum ar fi daca un politist te-ar lasa sa treci pe culoarea rosie a semaforului..el isi asuma riscul..mai mare ca al tau ptr ce se poate intampla..u esti doar inconstient.Inainte sa va impartasiti infoermati-va din carti specializate...ptr ca impartasania e un lucru foarte sfant...daca nu staiti in momentul cand impartasania se scapa pe haine de ex..hainele se ard sau se spala iar apa se pune la radacina unei flori sau la un copac dar hainele nu mai sunt repuratate.Pai daca la o mica greseala dintr-asta se face asa ceva..dar cand u nu esti curat:menstruatie,viata sexuala etc...dc zic mica greseala...ptr ca atunci cand se impartasesc bebelusii ei mai pot da din greseala cu manutza sau sa scape din gura.
P.s: daca u ai facut un pacat capital sa omori sau ceva de genu e mai mare pacatul ca preotul sa-i ierte pacatul.Asa orice criminal sau care ti-a dat in cap vine maine sa se impartaseasca.+ca un om care a trait o viata cat de cat in regulile impuse de Biserica si are o moarte imprevizibila nu va fi mai presus niciodata decat unu care n-a avut treaba cu biserica da se impartaseste in ultimul moment.Continui sa cred cea ce a spus un preot f intelept:impartasania nu e ptr toti si multi o iau ca au tinut post

#91 2007-03-25 12:32:52

andrada79
Full member

butterfly, pana la urma, menstruatia tot de la Doamne-Doamne e data.Iar credinta e in suflet. Oare nu e mai important sa fii cu sufletul impacat cand pleci pe lumea cealalta? Ce conteaza mai mult?Ca e trupul murdar sau ca e sufletul murdar? Corpul tot in pamant ajunge.

#92 2007-03-25 12:41:49

annabel
Diamond member
Inregistrat: 2007-01-15

ca iti da impartasanie desi ai inceput viata sexuala inainte de cununie si pana la casatorie vei mai face dragoste,asta e pacat atat pt preot cat si pt tine ca accepti.eu stiu ca se da impartasanie daca te caiesti(adik iti pare rau ca ai facut sex/dragoste si "juri"ca nu vei mai face pana la casatorie asa ceva).pe mine ieri m-a intrebat cand ma casatoresc si m-a sfatuit sa nu las prea mult timp intre inceperea vietii sexuale si cununie(adik sa nu traieasc prea mult in pacat).dar mi-a dat aghiazma mare(nici daca mi-ar fi dat impartasanie nu as fi acceptat pentru ca nu regret ca am facut acest pas si am de gand sa mai fac si de acum inainte).aveti grija cu astfel de lucruri sfinte

#93 2007-03-25 12:58:25

andrutza
Vizitator

Si eu acum as vrea sa merg sa ma spovedesc, dar nu am zis pana acum nici unui preot ca mi-am inceput viata sexuala, asta a fost doar de 2 ori cand m-am spovedit, iar acum as vrea sa ma duc si sa-i spun preotului chestia asta ca mi-am inceput-o....ca nu am mai facut nimic de cand bunica asta e partea a doua nu? ar putea sa ma impartaseasca oare daca eu nu am mai facut nimic de mult timp? Si mai e o pb....eu nu pot tine post pt ca am niste pb de sanatate, o sa tin o sapt inainte o sa incerc....am inteles ca daca sunt pb de sanatate te poti spovedi?

#94 2007-03-25 17:00:30

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

de spovedit te spovedeste si va vedea el atunci daca te impartaseste sau nu avand in vedere ca nu ai tinut post. eu in postul craciunului am tinut numai de carne pt ca eram f slabita si m-a impartasit. daca ii explici ca nu ai putut ca ai probleme intelege.

mami de minuni hjarta

#95 2007-03-26 20:37:34

just-me
Hero member

andrutza poti tine 3 zile ptr cazurile de sanatate se da si ptr 3-4 zile.Chiar daca nu ai mai facut nimic scrie ca sexul inainte de casatorie aduce dupa sine ca nu ti se da impartasanie cativa ani..akm depinde..dar minim un an sigur nu te imparatsesti.Si asta ..intr-un an sa nu mai faci nimic..adica sa te caiesti.Menstruatia e lasata de la Doamne Doamne dar nu a fost inventatta de vreo baba faza cu menstruatia..atunci e momentul de necuratenie a unei femei...fie ea virgina sau nu

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.