homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Legat de biserica-6

#96 2007-03-26 20:41:35

andrutza
Vizitator

Re: legat de biserica

ok am inteles.....butterfly20 stii vreun preot bun in Cta? Eu am fost anul trecut la biserica din parcul de la casa de cult si acolo a venit un preot nu f in varsta care spovedea jumatate de ora pe fiecare....vb pur si simplu cu omul...mi se pare mare lucru intr-un oras sa mai fie si astfel de preoti, dar am inteles ca el de fapt e de la catedrala si mai venea si pe la biserica din parc.

#97 2007-03-26 22:46:48

Satina
Full member
Inregistrat: 2006-10-24

Ca sa te spovedesti nu e neaparat nevoie sa tii post, te spovedesti cand simti tu nevoia...Nici ca sa te impartasesti nu e absolut obligatoriu (daca esti bolnava), dar de obicei se cer minim cateva zile de post.
In timpul menstruatiei nu se putea intra, inainte, in biserica din doua cauze: una este cea mentionata pana acum, anume curgerea sangelui in biserica, oricefel de sange considerandu-se ca murdareste biserica, iar cea de a adoua este legata de faptul ca initial toti crestinii participanti laliturghie se impartaseau, care aveau impedimente de a se impartasi nu asistau decat la prima parte din liturghie, apoi paraseau incinta bisericii. Femeia avand scurgere de sange nu se putea impartasi, pentru ca sangerarea de orice fel (adica si rani) ca si in cazul de raceala cand tusesti si expectorezi opresc de la impartasanie. Ideea e ca trupul si sangele Domnului se amesteca in tot trupul celui ce-l primeste, iar daca sangerezi practic se risipeste sf. trup si sange. Acesta este motivul pentru care preotul tine un "stergar" sub lingurita si cu care sterge cand este cazul gura copiilor mici care nu inghit bine. In Biserica Ortodoxa sunt reguli foarte stricte in privinta grijii fata de sf. impartasanie. Biserica Catolica nu are aceleasi reguli, nu cunosc motivatia lor.
Inceperea vietii sexuale inainte de casatorie opreste de la sf. impartasanie, pentu un numar de ani cat crede preotul de cuviinta (in canoane se cer 7 ani de la lasarea pacatului). Fiind considerat un pacat care altereaza grav asemanarea omului cu Dumnezeu, e nevoie de un timp mai indelungat de linistire, de departare de de el, de pocainta.

#98 2007-03-27 22:36:15

amicutza
Banat
Inregistrat: 2007-03-26

parerile sunt impartite... eu nu am duhovnic . mi-am inceput viata sexuala acum cativa ani, de atunci am tot mers sa ma spovedesc, la fiecare preot i-am spus ca am pacatuit si m-a impartasit... nici unul nu mi-a zis ca nu am voie sau sa hotarasc eu.
in privinta menstruatiei , daca simt nevoia sa merg la biserica si sunt bolnava, cum sa nu merg? si aici la preoti parerile sunt impartite.....

#99 2007-03-27 23:16:25

disguise
Full member
Inregistrat: 2007-01-31

fetelor am si eu o intrebare... inainte sa te casatoresti tebuie sa te spovedesti???

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get

#100 2007-03-27 23:18:13

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

pai tu ce crezi? maicutele nu se spovedesc?! deci te spovedesti indiferent de statut

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#101 2007-03-27 23:32:17

disguise
Full member

ma refer strict la casatorie ...adica dc e o conditie care trebuie indeplinita pt ca preotul sa te casatoreasca. (adica te intreaba preotul dc te-ai spovedit atunci cand te duci sa discuti cu el d ora data si alte cele...ma intelegi) nu prea am intels faza cu maiutele ca ele nu se casatoresc.

#102 2007-03-27 23:36:17

o'hara
Platinum member

intelesesem ca te intereseaza daca trebuie sa te spovedesti inaite de casatorie...in ideea ca tu credeai ca numai dupa casatorie se spovedesc femeile...nu stiu de ce am percutat asa...mia culpa smile
so...trebuie, da. pt ca la slujba de cununie te impartaseste si nu te poate impartasi fara spovedanie inainte. de obicei vinerea la spovedit si nunta sambata cu post in saptamana precedenta nuntii

mami de minuni hjarta

#103 2007-03-27 23:44:28

Danut
Sr. member
De la: Around the world - Cruising
Inregistrat: 2007-02-01

eu_vreau, ei perfecta dreptate... asa e!

#104 2007-03-28 00:04:35

disguise
Full member

ms mult eu_vreau...poate ca n-am fost eu prea explicita.
deci concluzia ar fi ca fie ca vrei, fie ca nu, tot trebuie sa te spovedesti o data in viata macar:))(atunci cand te casatoresti:))

#105 2007-03-28 00:40:55

Satina
Full member

Randuiala bisericii cere spovedanie inainte de cununie si asa si este bine sa faci, sa lepezi toate cele care au fost ale trecutului si sa intri curata in noua ta randuiala. De impartasit nu te impartaseste decat daca nu ai pacate care opresc de la sf. impartasanie (ca de exemplu inceperea vietii sexuale inainte de cununia religioasa). Paharul cu vin din care beau mirii si piscotul nu sunt sf. impartasanie. Iar daca te impartaseste asta nu se face in cadrul slujbei cununiei.

#106 2007-03-28 00:45:55

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

la catolici se face in cadrul slujbei.

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#107 2007-03-28 07:16:20

o'hara
Platinum member

si la noi se face in cadrul slujbei daca slujba e duminica si nu sambata.

mami de minuni hjarta

#108 2007-03-28 11:44:18

Satina
Full member

La ortodocsi se face duminica in cadrul slujbei doar daca mirii vin de dimineata si stau la liturghie si la liturghie daca pot se imapartasesc si dupa liturghie se face slujba cununiei.

#109 2007-03-28 11:56:07

andrutza
Vizitator

deci eu nu mai inteleg nimic.....pana la urma te impartaseste in ziua cununiei daca ti-ai inceput viata sexuala sau nu te impartaseste? ca unele de aizi zic da altele nu smile eu am inteles ca daca ti-ai inceput viata sexuala sa zic la 18 ani te impartaseste preotul doar dupa 7 ani sau cand te casatoresti?

#110 2007-03-28 12:17:56

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

Dar merge sa ne faca slujba de cununie si fara impartasanie, nu ? Ca al meu iubit sigur nu vrea sa se spovedeasca si nu pot sa-l fortez ca nu imi place..deci probabil cade asta

#111 2007-03-28 14:00:14

o'hara
Platinum member

mie nu mi s-a spus andutza ca ma impartaseste dupa 7 ani ci fix din ziua in care devin nevasta big_smile si asa a si fost...nu stiu care sunt randuielile adevarate...eu am spus doar ce mi s-a spus mie

mami de minuni hjarta

#112 2007-03-28 14:31:28

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

pai, din ziua in care te casatoresti se presupune ca nu vei mai intretine relatii sexuale cu altcineva ... pana cand moartea va va desparti.Deci e logic sa te impartaseasca, daca asta e singurul pacat pentru care ti se refuza impartasania pana atunci.

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#113 2008-08-03 12:39:21

lvm
New member
Inregistrat: 2008-07-25

ioana_4 a scris:

k_v_l, depinde de la preot la preot..cum au zis si fetele, ai voie sa intrii in biserica, sa te impartasesti iar apoi daca parintele considera necesar iti va da canon. acesta este destul de dur in cazul avortului si poate implica sa nu te mai poti impartasi chiar si cativa ani..cel mai bine te va lamuri preotul la care mergi.

Ca sa se impartaseasca trebuie sa savarseasca canonul dat de preot. In cazul avortului este unul destul de dur. femeia nu se impartaseste decat dupa vreo 10 ani daca nu ma insel. Iar ca povara sa fie mai usoara, este bine ca familia respcriva sa faca milostenii, sa boteze copii etc. Exclus impartasitul dupa spovedania unui avort.

#114 2008-08-03 23:14:18

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

pai Katalina eu am inteles ca tatal tau e preot..ai vorbit vreoadata cu el ce considera el?pur teoretic...
aici nu e vorba de intelegator sau nu...impartasania e ceva mult prea sfant ptr a crede tu ca poti fi intelegator sau nu.
asa si mie preotul mi-a lasat la libera alegere sa ma impartasesc dar intr-o discutie cu tata si cu preotul(separat cu fiecare) am inteles ca de fapt nu este voie pana nu te cununi religios.
cand esti constienta ca nu trebuie sa te impartasesti dc o mai faci?ptr ochii cui??conteaza chiar atat de mult sa vada mama si tata ca m-am impartasit sau de fapt conteaza ca tin post ptr mine .pana la urma pacalim pe oricine ,numai pe Dumnezeu nu.
so,atata vreme cat stii ca nu e voie...nu o face.lasa sa se impatasesaca cel care cu adevarat o merita.
si pana la urma cum sa inteleaga preotul "cum sta treaba" .eu stiu 2 fete care au prieten de 3-4 ani si nu au facut nimic cu el,
ba chiar o gagica de 28 de ani s-a casatorit de vreun an si era virgina(dupa ce a stat cu iubitul ei 2ani)...deci se poate ,si cu adevarat merita sa primeasca imparasania.
oricum postul il tii ptr tine chiar daca te imparasesti sau nu...mai rau e sa te impartasesti si sa stiu ca de fapt nu merit

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.