Casatorie vs. concubinaj-29
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: Casatorie vs. concubinaj
mie ragazul asta imi seamana mai degraba a amanarea deciziei decat a garantie ca dupa 2-3 ani va fi pregatit sa faca pasul.
- ioana_4
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-13
si demonstratia de iubire maxima ar fi daca ar lasa de la el si s-ar casatori?
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
PillBlast a scris:Varianta pe care o prefera ea. Cum ea poate lasa de la ea, asa poate face si el. Plus, daca mai asteata 2-3 10 ani, el poate sa ii spuna iar ca nu e pregatit. Si asa isi trece tineretea langa o persoana care poate nu o iubeste destul de mult.
Si tinereata asta nu se considera traita decat prin maritis? Altfel, ce e, pierdere de vreme? Ca nu pricep. Eu, din contra cred ca intai trebuie sa-ti traiesti tineretea cat mai liber si relaxat, cu distractii, nebuni, chiar si intr-o relatie stabila, nu zice nimeni sa zbori din floare-n floare, si abia apoi sa faci pasul. Cand aud de fete care se casatoresc la 20-22 de ani, ma cam sochez ... ca nu inteleg de ce.
LE. Ioana, ne gandeam deodata la aceeasi idee
Ultima oara a fost editat de kathrynn (2010-06-10 17:26:46)
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Nu ma refer ca daca afla peste 3 ani ca tot nu e pregatit si dupa 10 tot asa, inseamna ca si-a petrecut toata tineretea langa un om care nu o iubeste. daca ea vrea sa se casatoreasca, bravo ei, de ce sa sarim toate sa ii spunem sa lase de la ea? De ce sa nu lase el? Ce, barbatii au doua putze?
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Mie mi se pare ca se pune cumva semnul egal intre casatorie si iubire. Daca s-ar casatori cu ea ar insemna ca o iubeste mai mult?
- kathrynn
- Hero member
be_happy a scris:Mie mi se pare ca se pune cumva semnul egal intre casatorie si iubire. Daca s-ar casatori cu ea ar insemna ca o iubeste mai mult?
Exact. Chiar daca iubirea duce la casatorie (asa ar trebui cel putin, sa te casatoresti DOAR din dragoste, nu pt interese, nici constans de partener) nu inseamna ca iubirea trebuie conditionata. "Daca ma iubesti, atunci te casatoresti cu mine. Daca nu vrei sa te casatoresti cu mine, inseamna ca nu ma iubesti". Nu e asa de simplu. Nu toti oameni sunt pregatiti pt casatorie la aceeasi varsta. Cum zicea cineva intr-un post anterior, sunt multi barbati care simt nevoia asta abia pe la 30-35 de ani, dar asta nu inseamna ca nu le iubesc pe femeile de langa ei.
Am ajuns la o concluzie, analizandu-mi prietenul, ca un barbat care a fost foarte protejat si rasfatat in familie, in special de mama si n-a trebuit sa infrunte cine stie ce greutati, nici nu se poate maturiza la fel de repede ca unul care poate a fost pus la treaba, a avut grija de frati mai mici, etc. Si atunci normal ca la 28 de ani el se simte ca la 18 si ii trebuie mai mult sa faca trecerea de la baiatul mamei la barbatul casei. Totul e sa vezi daca are potential si sa vezi daca ai incredere in el ca poate deveni barbatul pe care il vrei.
Nu e litera de lege ce-am zis eu aici, e doar o concluzie trasa din relatia mea cu el, in comparatie cu prietenii prietenelor mele.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
be_happy a scris:Mie mi se pare ca se pune cumva semnul egal intre casatorie si iubire.
unde? cine afirma asta? ( in afara de suzana )
Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-06-10 17:45:49)
- be_happy
- Platinum member
Nu am aratat pe nimeni cu degetul, ma refeream la faptul ca in general, destule persoane pun semnul egal intre iubire si casatorie. Ceea ce e, dupa parerea mea, o mare prostie.
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Pai stati mai, fata asta sta cu el impreuna de ceva ani, impart de toate, ce mai inseamna un act? In ce fel nu e el pregatit sa spuna, da, o sa fiu cu tine pana la moarte? Pentru mine casatorie= iubire in cele mai multe cazuri. Eu asta nu inteleg, daca declari ca iubesti persoana, deja locuiti in aceasi casa, ce alte pregatiri ai nevoie?
- kathrynn
- Hero member
anca90 a scris:be_happy a scris:Mie mi se pare ca se pune cumva semnul egal intre casatorie si iubire.
unde? cine afirma asta? ( in afara de suzana )
Cei (cele) care au spus / sugerat in posturile lor ca de aia nu se casatoreste cu ea pt ca nu o iubeste (destul de mult).
Pai stati mai, fata asta sta cu el impreuna de ceva ani, impart de toate, ce mai inseamna un act?
Treaba asta merge in ambele sensuri. Si el poate sa spuna exact la fel: stam impreuna, impartim totul, ne iubim, de ce ne trebuie un act?
Ultima oara a fost editat de kathrynn (2010-06-10 18:01:12)
- be_happy
- Platinum member
PillBlast a scris:Pai stati mai, fata asta sta cu el impreuna de ceva ani, impart de toate, ce mai inseamna un act? In ce fel nu e el pregatit sa spuna, da, o sa fiu cu tine pana la moarte? Pentru mine casatorie= iubire in cele mai multe cazuri. Eu asta nu inteleg, daca declari ca iubesti persoana, deja locuiti in aceasi casa, ce alte pregatiri ai nevoie?
Nu toti gandim si simtim la fel. Nu e obligatoriu ca el sa isi manifeste dragostea pentru ea prin casatorie. Nu cred ca poate cineva sa spuna ca nu o iubeste pentru ca nu vrea sa se casatoreasca cu ea, la fel cum nimeni nu poate sa spuna ca sigur o iubeste ptr ca se casatoreste cu ea. Dar poate omul chiar nu are alt motiv decat faptul ca nu vrea sa isi cheltuie banii si timpul cu organizarea unui eveniment care, din punctul lui de vedere, nu e necesar ptr a-i arata ei cat de mult tine la ea.
- kathrynn
- Hero member
purpleRain a scris:pentru ca in momentul cand vor avea copii casatoria legala e o chestie de responsabilitate si constiinta din partea lor. asta pt ca vad ca iubirea e considerara ceva prea relativ sa zic asa pt a motiva oficierea casatoriei.
Eu as face un copil cu el si fara sa fim casatoriti. Pentru ca a avea un copil cu o persoana e - pt mine - o responsabilitate mult mai mare decat sa te casatoresti cu acea persoana. O casatorie, cum o faci, asa o poti si desface si poti sa nu mai ai nimic de-a face cu persoana aia in veci. Pe cand un copil nu poti sa-l anulezi, nu poti sa-i dai "undo", e ceva care ii leaga pe cei doi infinit mai mult decat o hartie si niste juraminte. Si daca mi-ar spune sincer ca e pregatit sa facem un copil (atunci cand o sa fiu si eu) si sa-si asume toate responsabilitatile de tata, ar fi mai important decat o nunta, oricat de mult mi-as dori eu sa fiu mireasa.
- Almi Ingerash
- Addicted member
- De la: capătul țării..
- Inregistrat: 2009-06-15
dea_di a scris:da, sincer la cele cateva nunti la care am fost pana acum nu m-am dus cu bani, ci cu un mic cadou daca ar fi sa ma casatoresc vreodata, as face-o intr-un cadru restrans, dar nu din motive financiare, ci pentru ca oamenii la care tin cu adevarat sunt destul de putini....si as vorbi cu fiecare in parte, le-as spune ca mi-ar placea mai degraba sa am o amintire de la ei decat niste bani care oricum se duc intr-un fel sau altul.....bineinteles, asta in cazul in care mi-as dori cu adevarat sa ma casatoresc si nu as privi toata situatia ca pe o afacere, caz in care bineinteles ca mi-ar conveni sa-mi umplu buzunarele....stiu ca ultima varianta se practica pe scara larga.....chiar, buna idee pe criza asta, hai sa ne casatorim cu totii ca ies bani frumosi! super idee! dar oricum, nu cu asta m-ai dat pe spate, ci cu ultima fraza, atat de plina de psihologie...!
cu toate că ?n comentariile tale referitoare la ceea ce am scris eu am simțit un pic de ironie, voi ?ncerca să n-o iau ?n seamă... din ceea ce am subliniat mai sus am dedus că nu-ți dorești să faci pasul acesta... este strict problema ta.. a fiecărei persoane care dorește să trăiască ?n concubinaj... am avut posibilitatea să fac nunta și am făcut-o... e ceva de condamnat din faptul că am primit bani la nuntă? sau trebuia să le dau foc... aia era! ?nțeleg din ceea ce ai scris mai sus că nu-ți dorești să te căsătorești... dar spune așa, că nu vrei să te căsătorești PUNCT, fără a invoca motivul acela cu banii.. pentru că se poate să faci o nuntă (de ziua ta sau a lui) restr?nsă, ?n casă, inclusiv preotul poate veni acasă să vă cunune, iar cheltuiala să fie foarte mică... ?n ceea ce privește ?dar oricum, nu cu asta m-ai dat pe spate, ci cu ultima fraza, atat de plina de psihologie...! ? aici nimeni nu vrea să dea pe spate pe nimeni
kathrynn a scris:Trecand peste faptul ca ma ingrozeste modul in care nuntile au inceput sa fie vazute tot mai mult ca niste afaceri (cat ai bagat vs. cat ti-a ramas dupa, notarea amanuntita cine cat a dat ca sa sa stii si tu cat sa dai, sa nu cumva sa-i dai mai mult, ca iesi in paguba etc.) vreau sa spun ca daca m-as fi maritat si abia APOI as fi venit sa locuiesc cu prietenul meu, cred ca as fi fugit mancand pamantul in mai putin de o luna.
Si cred ca in cazul lui Almi, a fost mult mai usor pt el sa se adapteze in locuinta ei si a parintilor. Cel putin, asta e parerea mea, un barbat are mai putine pretentii si cerinte, are nevoie de mai putin spatiu, etc. Asta o spun din experienta mea recenta, de femeie mutata in apartamentului unui burlac. E mult mai greu asa, trust me. E foarte greu sa-l convingi ca lucrurile trebuie sa aiba fiecare un loc, nu aruncate toate unele peste altele in toata casa, ca amandoi trebuie sa participe la curatenie si la treburile casei, ca vasele se spala cand termini de mancat, nu cand nu mai ai altele curate, sa te lase sa-i organizezi un pic spatiul vital (pentru ca pe el nu-l intereseaza) etc.
Ori, sa te mariti si sa constati ca el nu face nimic din toate astea, cred ca e cam horror. Automat cand stai cu parintii, o multime de probleme dispar. (E drept si ca apar altele, care nu ar exista daca cei doi ar locui doar ei singuri, dar asta e alta discutie.)
Almi, eu sunt curioasa: cum si cat de repede s-a adaptat sotul tau sa locuiasca impreuna cu ai tai? Sa respecte regulile din casa lor, sa-i gaseasca "locul" in casa aia, etc. Ca, practic, el e cel care a venit pe teritoriul inamicului si a trebuit sa se supuna. A acceptat totul fara impotrivire?
av?nd ?n vedere că părinții mei nu sunt absurzi, că sunt niște persoane cu capul pe umeri cu care se poate discuta și mai ales că țin foarte mult la el, nu văd de ce nu s-ar adapta nu trăim ?n codru.. suntem oameni, știm să comunicăm și să ne rezolvăm problemele noi ?ntre noi... nu a venit pe teritoriul inamicului, crede-mă.. poate relațiile pe care le ai tu cu părinții lui sau el cu ai tăi nu sunt tocmai ok și de-aia g?ndești așa.. da, locul ?n casa asta și l-a găsit dinainte de a ne căsători prin felul ?n care era primit ?n s?nul familiei oridec?teori venea la mine.. asta se ?nt?mpla cam zi de zi.. mai ales după logodnă nu a avut ce să accepte draga mea.. știa situația familiei mele și ce atmosferă este ?n ea și at?ta vreme c?t lui i s-a părut ok.. a fost de acord.. nu i-a pus nimeni cuțitul la g?t să stăm cu ai mei... da, inițial am vrut să stăm ?n gazdă, dar lucrurile s-au schimbat brusc din cauza unor necazuri și a trebuit să stăm l?ngă ai mei, să le fim alături... deciseserăm să stăm DOAR o perioadă cu ei, dar p?nă la urmă EL a fost cel care a spus că putem sta ?n continuare aici...
PillBlast a scris:Almi, pai nici nu am observat ca voi stati cu parintii. Wow, ma bucur ca s-a adaptat asa de bine, dar sa vezi ca atunci cand va mutati la casa voastra o sa intervina alte probleme
păi și dacă trăiam ?n concubinaj, și situația ar fi fost aceeași, oare c?nd ne-am fi mutat la casa noastră, nu ar fi apărut..? oricine are probleme mai devreme sau mai t?rziu.. nu e totul roz, plin cu lapte și miere.. peste tot sunt și discuții.. important este cum trecem peste ele... (hai că iar ?ncep să spun fraze pline de psihologie )
Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 19:10:10)
??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::..
- luisjota
- Hero member
- De la: ...madrid al cielo
- Inregistrat: 2009-12-27
ioana_4 a scris:suzanaj, poate sunt eu mai ciudata, dar nu mi s-a parut nimic aiurea in ce a zis prietenul tau. a zis ca vrea sa ramana cu tine, ca te iubeste, ca vrea sa va construiti un viitor, doar ca nu vrea nunta acum, ci peste 2-3 ani... deci unde e problema?
ioana, o sa te contrazic un pic, nu te supara te roggg...
pai....uite aici e problema, e ceva aiurea in situatia asta; daca vrea nunta, ce mai conteaza daca e acum sau peste cativa ani, nu? nu poti sa spui ca vrei sa te casatoresti cu cineva dar nu acum.... suzanaj cel mai probabil este ca el nu e inca foarte convins ca se va casatori cu tine, dar asta nu e nimic definitiv....si nici nu inseamna ca nu te mai iubeste sau ca nu se va convinge ca tu esti cea cu care se va casatori pana la urma...
?animo, la vida es solo un instante!
fucking perfect...
- Almi Ingerash
- Addicted member
be_happy, ce semn pui tu ?ntre iubire și căsătorie?
?n ceea ce o privește pe suzana.. mă scuzați dar dacă se ajunge la certuri de genul acesta cu ?mergi și dormi la ai tăi? acum, după 6 ani de concubinaj, păi dacă ar oficializa (din punct de vedere legal) relația ce ar ?nsemna? azi divorț, m?ine acte iar și tot așa.. (păcat că durează cam mult divorțul.. mai mult dec?t sa scoți actele ) suzana, nu te supăra dar din situația asta eu ?nțeleg că tu dai totul și ești de acord cu tot ce ?ți cere el, iar el este cel cu lipsuri (poate sentimentale).. mă scuzi, dar oric?t de căsătorită sunt eu acum, dacă s-ar ajunge vreodată la o astfel de discuție, clar n-am de g?nd să continuu relația.. și astfel de glume nu cred că se fac.. dacă nu te superi, ce diferență de v?rstă este ?ntre voi?
Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 19:45:29)
??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::..
- be_happy
- Platinum member
Almi eu cred ca am explicat destul de clar cum vad eu in prezent lucrurile. Dar repet, din punctul meu de vedere ( care nu trebuie impartasit de nimeni, e al meu si atat) nu il voi iubi mai mult decat il iubesc in prezent doar ptr ca ma marit cu el. Da, ma voi casatori peste doua luni, dar nu l-am iubit nicio secunda mai mult doar pentru faptul ca ne vom casatori, la fel cum nici el nu cred ca ma va iubi mai mult peste doua luni. Asa ca pentru mine nu inseamna neaparat ca daca te casatoresti va izvori de nicaieri o dragoste mare. Daca m-a iubit in cei 5 ani de cand ne cunoastem, 4 ani de cand locuim impreuna, ma va iubi si dupa casatorie. La fel cum dragostea dintre noi s-ar putea stinge fie ca suntem casatoriti , fie ca nu.
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
luisjota a scris:ioana_4 a scris:suzanaj, poate sunt eu mai ciudata, dar nu mi s-a parut nimic aiurea in ce a zis prietenul tau. a zis ca vrea sa ramana cu tine, ca te iubeste, ca vrea sa va construiti un viitor, doar ca nu vrea nunta acum, ci peste 2-3 ani... deci unde e problema?
ioana, o sa te contrazic un pic, nu te supara te roggg...
pai....uite aici e problema, e ceva aiurea in situatia asta; daca vrea nunta, ce mai conteaza daca e acum sau peste cativa ani, nu? nu poti sa spui ca vrei sa te casatoresti cu cineva dar nu [b]acum[/b].... suzanaj cel mai probabil este ca el nu e inca foarte convins ca se va casatori cu tine, dar asta nu e nimic definitiv....si nici nu inseamna ca nu te mai iubeste sau ca nu se va convinge ca tu esti cea cu care se va casatori pana la urma...
?animo, la vida es solo un instante!
de ce ti se pare asa de anormal ? Uite un exemplu personal: vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu dar nu acum ... pentru ca nu avem casa unde sa locuim. Peste cativa ani ne vom construi o casa. Ti se pare deplasat ? Nu ai auzit sau nu crezi in fraza "toate la timpul lor" ???
Plus ca sunt unele actiuni pe care trebuie sa le gandesti inainte , cum ar fi casatoria, nu sa te arunci cu capul inainte. Daca toata lumea ar actiona impulsiv sau imediat ce le vine o idee , nu cred ca ar fi ok din mai multe puncte de vedere
Ultima oara a fost editat de pink_martini (2010-06-10 19:48:02)
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- Almi Ingerash
- Addicted member
be_happy, sunt perfect de acord cu tine.. eu te-am ?ntrebat asta pentru că ai zis mai sus așa:
be_happy a scris:(...)destule persoane pun semnul egal intre iubire si casatorie. Ceea ce e, dupa parerea mea, o mare prostie.
dar mi se pare că te contrazici puțin.. nu ?nțeleg de ce nu ai pune semnul egal ?ntre iubire și căsătorie dacă g?ndești așa...? (scuze dar sunt obosită și nu prea dau randament momentan.. posibil să nu te fi ?nțeles eu bine )
LE: am făcut acest pas pentru că asta am simțit am?ndoi, pentru că atunci am simțit că este momentul, pentru că eram (și suntem ?n continuare) siguri de sentimentele pe care le avem unul față de celălalt, pentru că ne iubim așa cum suntem (cu bune și cu rele)
LLE: ... și pentru că religia ?n care ne-am născut și pentru care avem un mare respect condamnă concubinajul.. nu suntem cine știe ce bisericoși, ba din contră, mergem foarte rar la biserică, dar am considerat că așa este creștinește...
Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 20:02:41)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|