homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-30

#552 2010-06-10 19:58:51

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: Casatorie vs. concubinaj

Almi, m-am referit la faptul ca , din punctul meu de vedere, casatoria nu e neaparat o garantie a iubirii. Pentru ca multi considera ca daca s-au casatorit vor fi fericiti tot restul vietii, ori stim bine ca nu e intotdeauna asa, exista destul persoane care desi casatorite nu sunt iubite, apreciate, fericite, la fel cum sunt foarte multe persoane care desi traiesc in concubinaj sunt implinite si extrem de iubite.
Sper ca acum s-a inteles ce am vrut sa zic, si eu sunt extrem de obosita si probabil nu perfect coerenta puss

#553 2010-06-10 20:05:50

Almi Ingerash
Addicted member
De la: capătul țării..
Inregistrat: 2009-06-15

am ?nțeles be_happy puss lol finally!
g?ndim aproximativ la fel.. doar că eu nu sunt de acord cu concubinajul... pur și simplu smile (motive.. destule)

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 20:07:04)

??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end.  ???
..::: bebe Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV bebe :::..
..::: bebe Erika-Maria (10.02.2020) natural bebe :::..

#554 2010-06-10 20:06:11

halla
Full member
Inregistrat: 2007-07-23

In opinia mea casatoria vinet firesc intre 2 oameni care simt ca pot trai impreuna. "Actul" alcela e recunoasterea fata de tine si fata de celalalt ca ai incetat cautarile, ca ai gasit ce cautai. Semnatura aia produce modificari la nivel psihologic. Prin acea semnatura  recunosti ca nu ti-e teama sa-ti asumi responsabilitatea de a nu ceda usor in fata problemelor ce pot aparea intr-o relatie. Pt mine, diferenta intre cei " daca ne iubim putem trai si fara acte" si cei casatoriti o reprezinta tocmai asumarea acestei responsabilitatati.

#555 2010-06-10 20:09:27

be_happy
Platinum member

Almi puss

#556 2010-06-10 20:12:22

Almi Ingerash
Addicted member

offtopic be_happy, casă de piatră vă doresc! kram (urarea care o fac eu este alta, dar nu o pot spune pe forum chicot )

halla, că bine ?grăiești?  tummenupp

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 20:22:33)

Publicitate

loading...

#557 2010-06-10 20:15:24

be_happy
Platinum member

Hai ca m-ai facut curioasa cu urarea respectiva.
Multumesc  puss

#558 2010-06-10 20:18:35

Almi Ingerash
Addicted member

offtopic be, ?ți dau mail chicot

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 20:22:46)

#559 2010-06-10 20:19:18

be_happy
Platinum member

ok

#560 2010-06-10 20:22:17

Almi Ingerash
Addicted member

offtopic gata be big_smile

#561 2010-06-10 20:29:30

be_happy
Platinum member

offtopic
Ti-am raspuns puss

#562 2010-06-10 20:31:18

Almi Ingerash
Addicted member

offtopic și eu be chicot

#563 2010-06-10 20:45:05

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Putin  offtopic

Almi Ingerash a scris:

av?nd ?n vedere că părinții mei nu sunt absurzi, că sunt niște persoane cu capul pe umeri cu care se poate discuta și mai ales că țin foarte mult la el, nu văd de ce nu s-ar adapta smile nu trăim ?n codru.. suntem oameni, știm să comunicăm și să ne rezolvăm problemele noi ?ntre noi...
nu a venit pe teritoriul inamicului, crede-mă.. poate relațiile pe care le ai tu cu părinții lui sau el cu ai tăi nu sunt tocmai ok și de-aia g?ndești așa.. da, locul ?n casa asta și l-a găsit dinainte de a ne căsători prin felul ?n care era primit ?n s?nul familiei oridec?teori venea la mine.. asta se ?nt?mpla cam zi de zi.. mai ales după logodnă smile
nu a avut ce să accepte draga mea.. știa situația familiei mele și ce atmosferă este ?n ea și at?ta vreme c?t lui i s-a părut ok.. a fost de acord.. nu i-a pus nimeni cuțitul la g?t să stăm cu ai mei... da, inițial am vrut să stăm ?n gazdă, dar lucrurile s-au schimbat brusc din cauza unor necazuri și a trebuit să stăm l?ngă ai mei, să le fim alături... deciseserăm să stăm DOAR o perioadă cu ei, dar p?nă la urmă EL a fost cel care a spus că putem sta ?n continuare aici...

Nici ai mei nu sunt absurzi, si ma inteleg bine cu ei, in special cu mama. Cu ai lui ma inteleg normal, politicos si el cu ai mei la fel. Dar, sincer, nu stiu cat mi-ar trebui sa ma obisnuiesc intr-o casa straina cu simplul gest de a deschide frigiderul (altcuiva) si de a-mi lua ceva de mancare. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca am o nevoie foarte mare de intimitate si in acelasi timp de a nu trebui sa dau socoteala nimanui.

Sunt convinsa ca aproape nimeni nu ar intelege de ce as prefera sa stau cu el in cele doua camere ale lui, decat cu el si cu ai mei in ditamai casa lor. Acolo, nu am putea sa chemam prieteni la noi intr-o sambata seara si sa stam la povesti, rasete, glume, pt ca mama se culca la 10 si trebuie sa fie liniste deplina altfel nu poate dormi. (Nu ne-ar interzice ea, dar o cunosc si stiu ca nu i-ar conveni si daca as fi in locul ei, nici mie nu mi-ar placea)
Nu am putea lenevi in pat duminica dimineata pana la 12, pt ca ... duminica avem "program" de masa in familie.
Nu as putea sa umblu prin casa in chiloti sau dezbracata, ca de, e si tata pe acolo.
Nu am putea face sex decat la noi in camera, cu usa inchisa, pentru ca nu pleaca prea des de acasa amandoi deodata, mai ales de cand se inteleg mai rau sad
Nu am putea face dus impreuna cand avem chef, pt ca s-ar auzi, din acelasi motiv ca mai sus.
Si multe alte chestii.

Mama a zis mereu ca ea considera ca tinerii trebuie sa stea cu tinerii si parintii cu parintii, ca nici ea nu ar fi putut locui cu bunica-mea oricat de mult s-ar iubi ele.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#564 2010-06-10 21:00:59

Almi Ingerash
Addicted member

kath, ai dreptatea ta.. dar și noi poate avem motivele noastre pentru care am decis ca o perioadă să stăm cu ai mei... smile
nu am o relație super-ultra-mega-strălucită cu mama ?ntr-at?t ?nc?t să nu mă pot dezlipi de ea.. nu acesta este motivul.. sunt altele motivele, și da, sunt mai multe.. ?ți dau un motiv (sunt mult mai multe, nu vreau sa le enumăr):  ?n perioada asta at?t tata c?t și soțul meu navigă.. de ce aș mai plăti o chirie (de exemplu) at?ta vreme c?t mama ar sta singură, și eu la r?ndul meu la fel ...? pentru 4 săptăm?ni c?t stă el acasă? de navigat navigă 2-3 luni după care 4 săptăm?ni stă acasă.. so.. nu văd motivul smile

LE: fiecare știe ce situație are acasă.. dacă la noi ar fi fost niște probleme existențiale cele enumerate de tine mai sus, cu siguranță am fi stat singuri smile

LLE: lenevim duminica p?nă la 13:00; dacă vreau să  umblu ?n chiloți prin toată casa o pot face c?nd e tata plecat și c?nd e acasă e suficient să mă vadă ?n camera noastră; duș facem ?mpreună mereu (c?nd este acasă, și nu la muncă); iar sex nu aș face altundeva dec?t ?n camera mea sau ?n baie (nu mă văd făc?nd sex ... pe aragaz de exemplu rotfl2 )

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 21:10:59)

#565 2010-06-10 21:53:56

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Almi, eu n-am zis ca tu n-ai motivele tale, vad ca le ai, si sunt destul de intemeiate iar situatia nu este una asa de comuna, ca nu toata lumea are in familie 2 navigatori  smile  . (Apropo, cred ca e corect "ei navigheaza" nu "naviga"  wink  )
Eu, una, mi-am dorit independenta de mult, sa locuiesc singura, sa fac ce vreau eu, sa nu mai trebuiasca sa fac diverse chestii pe care nu voiam sa le fac  dar le faceam doar pt ca ma punea mama (nici macar nu erau asa multe), inca de dinainte de a fi cu prietenul meu.

purpleRain a scris:

tocmai pt ca e o responsabilitate atat de mare trebuie sa ai o siguranta la fel de mare. nu toti barbatii vad copilul ca pe cel mai important element, care leaga partenerii forever.
dupa cum spuneam, e o chestie de responsabilitate si constiinta, nu toti avem aceleasi pareri despre asta.

Si crezi ca certificatul de casatorie e de fapt un certificat de garantie ca ramai cu el pe viata? Sau ca asta o sa-l tina langa tine si copil in caz ca ar aparea probleme.
Sa va spun o chestie: si ai mei erau super indragostiti cand s-au casatorit si s-au despartit pe cand aveam eu 1 an. Foarte probabil ca in momentul ala n-or mai fi vrut sa aiba nimic de-a face unul cu altul, in special mama cu tata si daca n-as fi fost eu, poate ca ar fi putut sa-si vada linistiti de refacerea vietilor  lor fara sa se mai vada in veci. Dar - pentru mine (ca sa nu zic din cauza mea) au trebuit sa mai interactioneze unul cu altul si, mai  mult, sa se comporte civilizat, ca sa nu am eu de suferit. Si acum de curand am inteles-o pe mama ce greu i-a fost, cand m-am gandit cum m-as simti eu sa ma despart de prietneul meu in conditii negative si sa trebuiasca totusi sa-l mai vad, pt copil. Nu stiu, sincer, daca as putea fi asa de civilizata ca ea. Dar ce nu face o mama pentru copilul ei?

E foarte probabil ca am parerile astea mai altfel despre casatorie /  copii pentru ca provin dintr-o familie cu parinti divortati si am avut in fata ochilor exemplu concret de mare iubire facuta tandari.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#566 2010-06-10 22:19:08

Almi Ingerash
Addicted member

kathrynn a scris:

Almi, eu n-am zis ca tu n-ai motivele tale, vad ca le ai, si sunt destul de intemeiate iar situatia nu este una asa de comuna, ca nu toata lumea are in familie 2 navigatori  smile  . (Apropo, cred ca e corect "ei navigheaza" nu "naviga"  wink  )
Eu, una, mi-am dorit independenta de mult, sa locuiesc singura, sa fac ce vreau eu, sa nu mai trebuiasca sa fac diverse chestii pe care nu voiam sa le fac  dar le faceam doar pt ca ma punea mama (nici macar nu erau asa multe), inca de dinainte de a fi cu prietenul meu.

purpleRain a scris:

tocmai pt ca e o responsabilitate atat de mare trebuie sa ai o siguranta la fel de mare. nu toti barbatii vad copilul ca pe cel mai important element, care leaga partenerii forever.
dupa cum spuneam, e o chestie de responsabilitate si constiinta, nu toti avem aceleasi pareri despre asta.

Si crezi ca certificatul de casatorie e de fapt un certificat de garantie ca ramai cu el pe viata? Sau ca asta o sa-l tina langa tine si copil in caz ca ar aparea probleme.
Sa va spun o chestie: si ai mei erau super indragostiti cand s-au casatorit si s-au despartit pe cand aveam eu 1 an. Foarte probabil ca in momentul ala n-or mai fi vrut sa aiba nimic de-a face unul cu altul, in special mama cu tata si daca n-as fi fost eu, poate ca ar fi putut sa-si vada linistiti de refacerea vietilor  lor fara sa se mai vada in veci. Dar - pentru mine (ca sa nu zic din cauza mea) au trebuit sa mai interactioneze unul cu altul si, mai  mult, sa se comporte civilizat, ca sa nu am eu de suferit. Si acum de curand am inteles-o pe mama ce greu i-a fost, cand m-am gandit cum m-as simti eu sa ma despart de prietneul meu in conditii negative si sa trebuiasca totusi sa-l mai vad, pt copil. Nu stiu, sincer, daca as putea fi asa de civilizata ca ea. Dar ce nu face o mama pentru copilul ei?

E foarte probabil ca am parerile astea mai altfel despre casatorie /  copii pentru ca provin dintr-o familie cu parinti divortati si am avut in fata ochilor exemplu concret de mare iubire facuta tandari.

da, tu ai dat motivele tale pentru care nu stai cu ai tăi/ai lui, eu am dat motivele mele pentru care stăm cu ai mei smile (să se ?nțeleagă clar că nu am dat motivul acesta pentru a mă lăuda... că nu e ușor să stai departe de persoana iubită...)

offtopic c?t despre conjugarea verbelor, ?pe vremea mea? ( lol ) c?nd eram ?n liceu, verbul ?a naviga? se conjuga la modul acesta smile
LE: sau am avut o doamnă profesoară nu prea ok at?ta vreme c?t la conjugarea acestui verb eram mereu corectați (?nu este corect NAVIGHEAZĂ, ci NAVIGĂ?)  va

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 22:35:43)

#567 2010-06-10 22:51:17

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

luisjota a scris:

ioana_4 a scris:

suzanaj, poate sunt eu mai ciudata, dar nu mi s-a parut nimic aiurea in ce a zis prietenul tau.
a zis ca vrea sa ramana cu tine, ca te iubeste, ca vrea sa va construiti un viitor, doar ca nu vrea nunta acum, ci peste 2-3 ani... deci unde e problema?

ioana, o sa te contrazic un pic, nu te supara te roggg...

pai....uite  aici e problema, e ceva aiurea in situatia asta; daca vrea nunta, ce mai conteaza daca e acum sau peste cativa ani, nu?
nu poti sa spui ca vrei sa te casatoresti cu cineva dar nu acum....
suzanaj cel mai probabil este ca el nu e inca foarte convins ca se va casatori cu tine, dar asta nu e nimic definitiv....si nici nu inseamna ca nu te mai iubeste sau ca nu se va convinge ca tu esti cea cu care se va casatori pana la urma...
smile
?animo, la vida es solo un instante!

tu poti sa ma contrazici, de ce nu ai putea? smile
doar ca asta e parerea mea.. si eu vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu, dar nu acum.. din mai multe motive

#568 2010-06-10 23:04:23

Almi Ingerash
Addicted member

fetelor aici e vorba despre căsătorie vs. concubinaj.. k și eu am vrut să mă căsătoresc ?ncă de mică chicot dar nu aveam cum atunci tongue da, și noi ne-am pus ?ntrebarea ?dacă va merge totul cel puțin la fel de bine ca p?nă acum ce vom face? ?ncotro?? eu am spus clar de la bun ?nceput că nu vreau să stau ?n concubinaj... știa la ce fel de relație se ??nhamă? (ca să zic așa) și de atunci am mai avut astfel de discuții.. și am ajuns (la acea vreme) la concluzia că după ce voi termina eu facultatea, vom face acest pas ?dacă totul va merge cel puțin la fel de bine? ca p?nă atunci smile

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 23:04:53)

#569 2010-06-10 23:08:46

Almi Ingerash
Addicted member

purpleRain a scris:

nu cred in certificat ci in casatorie in sine. si eu provin din familie cu parinti despartiti si nu am o astfel de atitudine fata de ideea casatoriei. si nu as face in veci un copil cu un barbat cu care sa nu fiu maritata... asta e punctul meu de vedere.
cum a spus cineva pe paginile anterioare, lucrurile astea vin din interior. in momentul in care el simte ca e indragostit de tine, nu aveti niciun obstacol material, vrea sa isi petreaca restul vietii cu tine, pai vine si te cere fara sa il tragi de maneca. chiar mi-am intrebat prietenul de curiozitate: "ce parere ai despre cuplurile care stau ani de zile in concubinaj si nu se casatoresc?" raspunsul lui a fost: "pai atunci la ce mai stau?"

tummenupp  tummenupp  tummenupp 
deci mai sunt și bărbați din aceștia mai ?ciudați?, așa ca al meu lol

LE: mai cunosc și eu persoane (tipe) care ?și ?ntrebau iubitul: c?nd ?mi dai inelul??
respectivul i-a dat inelul (la insistențele ei) și ?n final nu s-au căsătorit, ba chiar s-au despărțit ?n condiții destul de aiurea roll

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-10 23:11:31)

#570 2010-06-10 23:15:32

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

nu am spus ca nu vreau sa ma casatoresc din cauza banilor, am spus ca principalul motiv sunt banii, pe care prefer sa ii cheltuiesc in alte feluri....de aici bineinteles ca se subintelege ca nu ma incanta in general ideea casatoriei, din moment ce nu sunt dispusa sa imi cheltuiesc banii cu asta....dar cum nu stiu ce imi rezerva viata, ma gandesc ca in eventualitatea in care as lua in calcul varianta casatoriei, m-as gandi totusi de doua ori in cazul in care nu prea m-as descurca cu banii, pentru ca nu, nu vreau bani de la invitati! dar daca mi-as dori sa ma casatoresc si as reusi sa pun bani deoparte pentru asta, cu siguranta m-as casatori!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.