homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-32

#590 2010-06-11 00:02:45

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Casatorie vs. concubinaj

Almi Ingerash a scris:

dea_di a scris:

pe ce? hmm

forgetit

LE: c?nd vrei cu adevărat s-o faci te doare ?n cot de c?t cheltuiești că p?nă la urmă banul circulă... și dacă ți se ?pune pata?  faci un sacrificiu și ?ți pui pirostriile ... că banii ?i faci tu și după big_smile

Nu chiar ...

Mai sunt si persoane care sunt "rationale" daca am putea spune altfel si care nu se arunca cu capul inainte. Ceea ce mi se pare si normal. Daca fac o nunta scumpa si nu imi scot banii pe urma? Daca chiar depind de banii aia, n-o mai fac. O voi face cand stiu ca voi putea suporta eventuale "pierderi".

Banul circula daca ai de unde sa-l scoti si sa-l produci. Daca nu ai ... Am niste cunostinte care asa au facut - nunta cu bani chinuiti, stransi, sperand sa isi scoata banii din daruri. Ca sa vezi, nu si i-au scos nici pe departe ... si au fost facute imprumuturi, au trebuit sa se mute din apartamentul cu chirie la parinti acasa si e din ce in ce mai rau. Ca sa nu mai zic ca nu au avut bani sa plece in luna de miere si au trebuit sa contramandeze. Eu incadrez asta in categoria "penibil" lol

#591 2010-06-11 00:09:24

Almi Ingerash
Addicted member
De la: capătul țării..
Inregistrat: 2009-06-15

_Summer_ a scris:

Nu mah, dar eu ca invitat nu m-as putea duce la o nunta linistita stiind ca merg acolo pe banii unor tineri, beau, mananc, ma distrez si nu contribui cu nimic nustiu

p?nă la urmă e ziua celor doi și nu te duci acolo cu m?na ?n fund lol
haideți să nu privim nunta ca un act de caritate a 2 tembeli (mirele și mireasa) cărora li s-a făcut de dat o masă asa.. de pomană... ei neav?nd (unii, nu toți, dar luăm cele mai rele cazuri) o casă (?n primul r?nd) unde să țină cadourile  va

LE: AyraBlack, acel mesaj era referitor la nunțile restr?nse puss , vina mea k am uitat să precizez

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-11 00:10:41)

??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end.  ???
..::: bebe Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV bebe :::..
..::: bebe Erika-Maria (10.02.2020) natural bebe :::..

#592 2010-06-11 00:13:09

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

PillBlast a scris:

deea, chiar nu inteleg ce zici tu, la inceput ai zis ca nu e afacere si ca banii nu conteaza,a cum spui ca nu ai face asta fara sa ai bani special pregatiti? de ce e nevoie de bani sa te casatoresti? eu asta nu inteleg.

Nu ai nevoie de prea multi bani ca sa te casatoresti, ai nevoie de multi bani ca sa platesti nunta. Ca iei sau nu bani imprumut, nu conteaza. (Poate ca unii nu au chef sa astepte 5 ani pana pun deoparte ban pe ban si hotarasc sa faca un imprumut, asta e. Si eu as face-o daca am hotari sa ne casatorim) Ceea ce conteaza e sa nu faci un bilant contabil in care sa scrii cat ai "bagat" in nunta, si cu cat ai ramas dupa. Asta s-ar chema nunta facuta pentru bani. Daca faci o nunta intr-un loc mai elegant, mai scump, nu e ok sa te plangi apoi ca ai iesit pe minus. A fost dorinta ta, ai vrut sa ai nunta viselor tale, ti-ai facut-o, ok, dar nu incerca sa-si scoti "paguba" de la invitati.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#593 2010-06-11 00:18:17

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Eu am un pitic mare pe creier de cand sunt mica. Trebuie sa am bani pusi deoparte, nu trebuie sa fac niciun credit. Adica daca am suficienti bani cat sa imi permit lucrul x si sa nu sufar deloc pe urma, atunci il iau/il fac. Nu se poate, asta e, punem pofta-n cui si mergem mai departe sau cautam o alternativa.

De aceea daca banii mei pus deoparte scad sub 3000 de euro din varii motive, nu mai cheltui nimic (chiar daca asta inseamna mancare/iesit in oras/etc) pana cand nu pun deoparte diferenta cheltuita...

#594 2010-06-11 00:27:40

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Si eu am boala asta a economisirii. Nu am chiar asa de multi pusi de-o parte, dar e totusi o oarecare suma pe care s-ar putea sa o cheltui in toamna asta pt cariera mea si stiu ca in momentul ala o sa ma simt ca si cum as fi ramas in fundul gol in mijlocul strazii, dar trebuie sa o fac. Ma ingrozeste ideea ca s-ar putea chiar sa am nevoie sa iau bani imprumut dar altfel n-o sa reusesc.

Oricum, pentru multe cupluri, e foarte greu sa stranga banii necesari pentru o nunta din salariile lor. Am o prietena care a fost ceruta in casatorie acum vreo 3 ani si de atunci tot vor sa faca nunta dar nu isi permit. Se gandeau chiar sa faca doar cununia civila intr-un cadru foarte restrans si sa amane petrecerea pt cand vor sta mai bine financiar.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Publicitate

loading...

#595 2010-06-11 01:13:22

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu ziceam ca nu a nevoie de bani, pentru ca nu e neaprata nevoie de petrecere. Eu cand o sa ma casatoresc sper sa fac ambele in cadru foarte foarte restrans. Sa vad cum o fac pe mama sa nu se supere, ca o sa ii sara toti prietenii in cap, dar eu asa vreau, mica si frumoasa. Sa nu ma stresez big_smile

#596 2010-06-11 09:54:15

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

kathrynn a scris:

PillBlast a scris:

deea, chiar nu inteleg ce zici tu, la inceput ai zis ca nu e afacere si ca banii nu conteaza,a cum spui ca nu ai face asta fara sa ai bani special pregatiti? de ce e nevoie de bani sa te casatoresti? eu asta nu inteleg.

Nu ai nevoie de prea multi bani ca sa te casatoresti, ai nevoie de multi bani ca sa platesti nunta. Ca iei sau nu bani imprumut, nu conteaza. (Poate ca unii nu au chef sa astepte 5 ani pana pun deoparte ban pe ban si hotarasc sa faca un imprumut, asta e. Si eu as face-o daca am hotari sa ne casatorim) Ceea ce conteaza e sa nu faci un bilant contabil in care sa scrii cat ai "bagat" in nunta, si cu cat ai ramas dupa. Asta s-ar chema nunta facuta pentru bani. Daca faci o nunta intr-un loc mai elegant, mai scump, nu e ok sa te plangi apoi ca ai iesit pe minus. A fost dorinta ta, ai vrut sa ai nunta viselor tale, ti-ai facut-o, ok, dar nu incerca sa-si scoti "paguba" de la invitati.

eu una fac acea lista cu cat cheltui, dar doar pentru mine nu sa o flutur prin fata unora sa le arat eu lor cat am cheltuit. in afara de sotz, nu stiu nici parintii cat am cheltuit  pe fiecare lucru. am fost eu curioasa in cat se duce o nunta medie. cat despre  ceea ce ramane dupa, asta nu ma intereseaza. avem niste banuti in plus pt cazul in care iesim in minus. si nunta va fi "cu dar" daca pot spune asa, desi imi suna foart urat. eu invit persoanele dragi mie dar nu oblig pe nimeni sa vina cu nu stiu ce. insa acele persoane ce se hotarasc sa vina, vor contribui cu cat vor putea pentru ca la noi inca nu e situatia de afara in care un cuplu sa isi poata permite sa plateasca absolut tot pentru o nunta si intr-un mediu social normal nu vine nimeni la nunta fara o suma X pentru ca nu se obisnuieste sa nu dai acel "dar".
am fost ceruta anul trecut in ianuarie, in vara 2009 am facut civila, cu o petrecere dupa. absolut tot a fost platit de noi. am primit cadouri si bani cu ocazia asta. desi ne-am permis sa platim tot inainte, lumea  a venit cu cate ceva, si chiar daca mentionam special sa vina fara nimic, sunt sigura ca nu veneau asa.
ca un exemplu apropo de restaurantul elegant sau mai scump: am vrut fantana de ciocolata la nunta si  un anumit fel de aranjamente pe mese si le vom avea: lucruri platite din ce am strans noi
de putut se poate oricand cu mai mult, cu mai putin. trebuie sa si simti ca vrei sa faci pasul si esti dispus sa renunti la cate ceva. vara trecuta am fost plecati in vacanta insa in iarna nu am mai avut banuti de concediu. incercam sa ne luam revansa cu cele 2 saptamani de miere de anul asta. ca nu am avut bani de 2-3 ori sa imi iau o hainuta cand mi se punea mie pata si imi luam la 2-3 sapt dupa, asta nu m-a deranjat deloc. daca privesc in urma, nu a trebuit sa renunt la chestii importante ca sa imi fac nunta. ne-am descurcat destul de bine zic eu si momentan sunt mandra de ce am realizat. sper sa fiu la fel dupa ce trece nunta smile sa fie toti invitatii multumiti

Ultima oara a fost editat de green_fairy (2010-06-11 10:02:43)

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#597 2010-06-11 10:35:19

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

halla a scris:

In opinia mea casatoria vinet firesc intre 2 oameni care simt ca pot trai impreuna. "Actul" alcela e recunoasterea fata de tine si fata de celalalt ca ai incetat cautarile, ca ai gasit ce cautai. Semnatura aia produce modificari la nivel psihologic. Prin acea semnatura  recunosti ca nu ti-e teama sa-ti asumi responsabilitatea de a nu ceda usor in fata problemelor ce pot aparea intr-o relatie. Pt mine, diferenta intre cei " daca ne iubim putem trai si fara acte" si cei casatoriti o reprezinta tocmai asumarea acestei responsabilitatati.

tummenupp perfect punctat!

#598 2010-06-11 11:11:06

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

_Summer_ a scris:

Sa inteleg ca vin la nunta ta pe omenie ? partydance

da! daca fac nunta, o sa o fac cand am suficienti banuti si o sa fie doar o petrecere si atat, nimeni nu o sa se simta obligat sa isi plateasca consumatia sau sa imi dea si ceva peste
e dorinta mea asta smile si am vazut si la ai mei ca se poate, ei au facut nunta cu jumatate din seria lor de la facultate si iti dai seama ca nu au avut bani studentii asa ca au facut-o fara dar.

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2010-06-11 11:16:44)

#599 2010-06-11 11:24:05

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

explica-mi cum vei proceda efectiv ca invitatii sa nu-ti aduca dar. tu poti sa le spui ca nu vrei dar de nunta, dar daca ei se simt prost sa vina cu mana-n fund si totusi aduc ceva sau iti dau plic, ce faci, le dai darul inapoi?

#600 2010-06-11 11:26:22

ioana_4
Diamond member

anca, daca le zici ca lumea de la inceput ca nu vrei dar si ca nu accepti orice ti-ar aduce, o sa inteleaga. mai ales ca o sa am cam 50 de invitati, persoane apropiate, care ma cunosc si imi stiu dorinta. si nu cred ca ar vrea sa imi strice ziua, dandu-mi bani in plic neutral
crezi ca daca ii explic asta frumos lui Summer, de exemplu, nu o sa imi respecte dorinta? eu cred ca da

#601 2010-06-11 12:12:33

Almi Ingerash
Addicted member
De la: capătul țării..
Inregistrat: 2009-06-15

ioana (mă scuzi că mă bag așa...) dar dacă summer se simte penibil să vină cu m?na ?n fund, posibil să nu mai vină deloc... eu personal, dacă asta ar fi condiția, sincer ?ți zic că prefer să nu vin smile asta cu at?t mai mult cu c?t ?ți este persoană foarte apropiată  roll

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-06-11 12:13:21)

??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end.  ???
..::: bebe Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV bebe :::..
..::: bebe Erika-Maria (10.02.2020) natural bebe :::..

#602 2010-06-11 12:14:38

ddd
New member
Inregistrat: 2010-04-20

sa consideri niste ani de relatie un sacrificiu pe care l-ai facut, ca ti-ai oferit tineretea, doar ca el in final sa te "ceara", mi se pare un pic egoist...

#603 2010-06-11 12:15:27

suzanaj
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

si eu daca as avea posibilitatea, as vrea ca sa nu puna nimeni bani, eu vad nunta ca motiv al sarbatoririi unu moment fericit si oamenii dragi mie prezenti ca sa imi impartaseasca bucuria nu sa zica .. pff iar am nunta tre sa dau bani, avem de dat sau luam imprumut.

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

#604 2010-06-11 12:18:54

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Ioana, ceva mic tot o sa-ti aduc lol Bun, bani in plic nu dar poate un pisic mic, roz ?! lol Glumi puss Cu partea cu pisicu ca ceva tot iti aduc big_smile puss Ma mai chemi la nunta ? cesafac

#605 2010-06-11 12:19:21

ioana_4
Diamond member

eu sper ca persoanele care conteaza pt mine, incluzand-o pe Summer, sa inteleaga ca asta e nunta MEA si astea sunt dorintele MELE si sa nu se simta prost din cauza asta.
oricum invitatii o sa fie extrem de putini, pt ca vreau o nunta restransa, iar rudele mai indepartate sau cunostintele de orice fel nu o sa fie invitate. si cred ca ei o sa imi respecte decizia.
botezul finutei mele a fost asa si a iesit superb.. bine, ei au avut vreo 300 de invitati, eu nici nu vreau sa am atatia si nici nu mi-as permite sa platesc 300 de meniuri, dar pt 50 sigur se vor face rost de bani la momentul ala.

#606 2010-06-11 12:21:20

ioana_4
Diamond member

Sum, ne intelegem noi, nu e problema lol tu esti la categoria "persoane speciale" pe care le vreau alaturi de mine in momente din astea, in orice conditii smile
dar stai sa ajung eu la momentul ala, mai stai linistita cativa ani, vreo 5 asa lol

#607 2010-06-11 12:24:20

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

rodnar angel puss Imediat vars si o lacrima lol Parca vad ca azi maine ne pui poze cu the ring big_smile

#608 2010-06-11 12:26:15

ioana_4
Diamond member

puss kram
nu cred, dar cine stie? big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.