homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-34

#628 2010-06-11 14:34:08

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

Re: Casatorie vs. concubinaj

PillBlast a scris:

summer, am 20 de ani, stau cu prietenul meu, dar o sa ne casatorim dupa ce termin eu facultatea

asa am zis si eu lol ...pana la terminarea facultatii si dupa chiar lol ....si s-a ajuns la dovada suprema de iubire ...despartirea lol

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#629 2010-06-11 14:51:24

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

atata invidie e intre fetele astea... daca uneia ii merge bine si e fericita cu iubitu', neaparat tb sa vina alta (nu la fel de norocoasa) sa-i garanteze ca n-o sa fie la nesfarsit asa lol... de parca reteta ei de esec se aplica la toti forgetit

#630 2010-06-11 15:07:09

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

"Prostul moare de drum lung iar romanul moare de grija altuia" .... daca printr-un comentariu inocent menit sa destinda atmosfera tu vezi invidie atunci chiar te potrivesti de minune in descrierea de mai sus

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#631 2010-06-11 16:05:52

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

si eu sunt pentru casatorie, iar daca dupa un anumit nr de ani lucrurile merg ok in relatia mea si  cunosc suficient persoana respectiva, nu vad de ce nu am face relatia oficiala, cu acte si tot tacamu.

cred ca lucrurile astea tin si de modul in care am fost crescuti(nu spun ca cei care sustin concubinajul ar fi prost crescuti), de exemplele din familie, de alte rude.

eu personal daca as sta cu cineva f mult timp si as avea o varsta, iar cel de langa mine nu ar vrea sa ne casatorim as crede ca NU ma vrea. (daca ati citit "tu il vrei, el nu te vrea" stiti cu siguranta despre ce vb big_smile)
sincer, mi se pare o tampenie frica de casatorie... e mai degraba o lipsa de responsabilitate si de angajament. si nu ma refer la tineri aici, fiindca pana la o anumita varsta e mai bine sa nu te complici smile

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#632 2010-06-11 16:08:31

ddd
New member
Inregistrat: 2010-04-20

cred ca e incredibil de stresant sa stai tot timpul cu grija, ca "vai, nu ma mai cere odata" sau "daca anul viitor nu ma cere ne despartim", in loc sa te bucuri efectiv de relatie, mai ales daca ai 20 si ceva de ani...
e ciudat cum la 20 de ani baietii isi vad linistiti de viata, iar fetele se dau de ceasu' mortii ca nu sunt cerute in casatorie

Publicitate

loading...

#633 2010-06-11 18:13:58

Almi Ingerash
Addicted member
De la: capătul țării..
Inregistrat: 2009-06-15

măi fetelor, fiecare face ceea ce simte și ceea ce ?i place și procedează așa cum vrea.. topicul acesta este pentru a ne exprima părerile și pentru a le susține din punctul nostru (al fiecăreia) de vedere.. nu vă certați și nici nu vă ironizați, ce naiba??

băieții ?n general se maturizează mai t?rziu dec?t fetele.. de aceea un băiat la v?rsta de 20 de ani nu va g?ndi niciodată la fel cum g?ndește o fată de 20 de ani..

văd că se tot crează discuții pe marginea ideii de ?certificat al căsătoriei?... și părerile sunt ?mpărțite (e și normal)... fiecare dintre noi are modul propriu de a g?ndi, are o situație a ei, sunt cazuri diferite, circumstanțe diferite etc.

eu am visat dintotdeauna să mă căsătoresc și apoi să stau cu EL... ?n ceea ce mă privește nu am vrut niciodată să trăiesc ?n concubinaj... pentru că dogmele religiei mele condamnă acest lucru...iar ?n ortodoxism, din c?te știu eu, nu poți să faci cununia religioasă ?nainte de cea civilă, și fără acel certificat de căsătorie preotul nu te cunună... acel certificat de căsătorie de multe ori ?ți dă niște drepturi... și vă dau un exemplu: pentru simplul motiv că sunt soția, am putut să activez contul pe internet la o bancă... alt exemplu: pentru că nu poate să ajungă să ?și ridice cartea de muncă de la vechiul loc de muncă, eu fiind soția, ?n baza actului meu de identitate și a certificatului de căsătorie pot să scot cartea lui de muncă... și motivele pot continua...

căsătoria (civilă și religioasă) ?n opinia mea este dovada scrisă ?n fața societății și a lui Dumnezeu (asta referitor la faptul că preotul nu te cunună fără certificatul de căsătorie) că ?ți iubești partenerul de viață, că nu fugi de responsabilități, și nu ?n ultimul r?nd este singurul mod de a dob?ndi anumite drepturi și de a rezolva mult mai ușor anumite probleme

eu nu ?nțeleg un lucru: dacă Certificatului de căsătorie nu schimbă cu nimic relația de ce văd că multe cupluri se feresc ?n a face acest pas invoc?nd tot felul de motive (mai mult sau mai puțin stupide)? dacă nu ai bani de nuntă nu o faci (nunta) dar poți să scoți actele și să faci ?n aceeași zi logodna la biserică (cum au făcut-o niște prieteni acum 3 ani)... iar nunta s-o faci c?nd ??ți permiți să faci nuntă fără dar? cum văd că vor fetele de aici să facă big_smile

??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end.  ???
..::: bebe Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV bebe :::..
..::: bebe Erika-Maria (10.02.2020) natural bebe :::..

#634 2010-06-11 19:09:10

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Da si ce daca ma gandesc la casatorie de la 20 de ani? Vreau sa fiu mama foarte tanara lol asa ca nah, muriti voi de ciuda ca ma gandesc la asa ceva:P

#635 2010-06-11 19:09:32

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Da cred ca aproape toata lumea e pentru casatorie. Si eu sunt pentru casatorie si nu pentru statu in concubinaj dar cu conditia sa vina de la sine, normal, nu sa pui conditie ca daca dupa 2 ani nu te cere tu te desparti de el ca tu vrei sa te mariti, ca vrei o certitudine din partea lui. Asta mi se pare o aberatie. As intelege asta daca ai 30 de ani si nu mai ai chef sa tot stai asa dar sub varsta de 30 de ani nu pot intelege unde e graba. Again, daca stai 5 ani impreuna e normal sa faci pasu asta dar chestia asta trebuie sa si-o doreasca ambii parteneri si sa o simta, nu sa fie impusa.

#636 2010-06-11 19:47:32

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

ddd a scris:

cred ca e incredibil de stresant sa stai tot timpul cu grija, ca "vai, nu ma mai cere odata" sau "daca anul viitor nu ma cere ne despartim", in loc sa te bucuri efectiv de relatie, mai ales daca ai 20 si ceva de ani...
e ciudat cum la 20 de ani baietii isi vad linistiti de viata, iar fetele se dau de ceasu' mortii ca nu sunt cerute in casatorie

Chiar asa. Niciodata nu le-am inteles pe femeile care fac din maritis un scop in viata, sau care vad maritisul ca unic scop al unei relatii. Culmea e ca ai foarte multe de invatat (sau ar trebui) dintr-o relatie care se termina (indiferent de motiv).

Si nu inteleg de ce considera unii sau unele ca realizari faptul ca s-au casatorit si au facut copii. Astea pot intra la categoria "realizari in viata" daca ai 45 de ani, ti-ai gasit in sfarsit un sot (primul) iar copilul l-ai facut in vitro dupa ani de zile de chinuri si tratamente. Acuma, sincer, cate cazuri din astea cunoasteti?
La 20-30 de ani e normal, sunt etape ale vietii, nu realizari.

In alta ordine de idei, sa zicem ca esti intr-o relatie si tu vrei sa te casatoresti si el zice ca inca nu e pregatit (deci nu zice clar NU, ci doar NU ACUM) si tu incepi cu amenintari "daca nu te casatoresti cu mine, ne despartim" . Intr-un final accepta de gura ta si ajugeti la starea civila. Chiar poti sa zici DA cu inima impacata stiind ca el  zice DA pentru ca a fost amenintat? Poate chiar te iubeste si nu vrea sa te piarda, dar de ce sa-l constrangi asa?
Nu poate iesi nimic bun din asta.

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2010-06-11 19:48:15)

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#637 2010-06-11 20:08:31

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Cred ca mai bine mi-as taia un deget decat sa ma "milogesc" la unu sa ma ia in casatorie lol Si apoi cand nu ar mai merge canicia sa-mi poata arunca in fata ca mie mi-o trebuit, ca doar el nu era pregatit lol Omg...

#638 2010-06-11 20:25:00

kathrynn
Hero member

_Summer_ a scris:

Cred ca mai bine mi-as taia un deget decat sa ma "milogesc" la unu sa ma ia in casatorie lol Si apoi cand nu ar mai merge canicia sa-mi poata arunca in fata ca mie mi-o trebuit, ca doar el nu era pregatit lol Omg...

da, si mie mi se pare penibil si disperat sa faci asta. Plus ca mi se pare ca e ca si cum l-ai cere tu si eu vreau sa ma ceara el, chiar daca o sa dureze mai mult pana isi face curaj.

#639 2010-06-21 22:05:15

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

_Summer_ a scris:

woww cum suna asta cu milogeala....
dar din pacate am vazut destule nefericite care trag de o relatie, chiar daca e evident ca aceasta nu merge....ar fi cu atat mai jalnic dc as vedea asta la o casatorie...

e valabil in ambele sensuri

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#640 2010-07-10 12:11:05

florinis
New member
Inregistrat: 2010-05-13

Almi Ingerash a scris:

dea_di crede-mă că dacă te duce capul, faci ?n așa fel ?nc?t să nu ai dec?t de c?știgat dintr-o nuntă smile dar na... fiecare cu concepțiile lui chicot

sa fim seriosi, chiar trebuie sa vb despre asta? nu cred ca poate fi vb de bani aici, nunta poate costa mai putin decat un concediu.

Daca nu acum, atunci cand...?

#641 2010-07-10 12:34:57

florinis
New member

be_happy a scris:

Mie mi se pare ca se pune cumva semnul egal intre casatorie si iubire. Daca s-ar casatori cu ea ar insemna ca o iubeste mai mult?

DA, mai ales daca motivul pentru care nu o face e unul egoist, gen sa ne distram. iar in dragoste nu exista egoism

#642 2010-07-10 12:46:40

florinis
New member

de ce ti se pare asa de anormal ? Uite un exemplu personal: vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu dar nu acum ... pentru ca nu avem casa unde sa locuim. Peste cativa ani ne vom construi o casa.
Ti se pare deplasat ?
Nu ai auzit sau nu crezi in fraza "toate la timpul lor"  ???

Plus ca sunt unele actiuni pe care trebuie sa le gandesti inainte , cum ar fi casatoria, nu sa te arunci cu capul inainte. Daca toata lumea ar actiona impulsiv sau imediat ce le vine o idee , nu cred ca ar fi ok din mai multe puncte de vedere

auzi, daca dupa 6 ani nu au unde sta, de unde stiu ca in 2-3 ani vor avea.........acum unde stau?

e absurd, dragostea e dragoste, cand unul a inceput sa-si doresca mai mult si unul nu ceva se rupe, undeva.......
dupa 6 ani scuze nu mai sunt de niciun fel, decat ca nu vrea........ceea ce e ok, daca ea poate accepta asta si spera ca odata, poate, isi va dori si el.
si apoi, eu cred ca dragostea se naste intre oameni care au ceva in comun, gandesc cam la fel ... in dragoste, zic eu, trebuie sa ai cam aceleasi crezuri si dorinte, iar viziunea despre viitor trebuie sa fie cam aceeasi daca nu chiar sa coincida ... altfel ce e dragostea ... numai ceva fizic (pt ca asta e dorinta si trece  cu timpul)?
deci, concubinaj sau casatorie, nu prea are importanta.......important e sa ne/va/isi dorim/doriti/doreasca amandoi acelasi lucru... smile

Ultima oara a fost editat de florinis (2010-07-10 13:18:31)

#643 2010-07-11 00:29:05

kathrynn
Hero member

florinis a scris:

Almi Ingerash a scris:

dea_di crede-mă că dacă te duce capul, faci ?n așa fel ?nc?t să nu ai dec?t de c?știgat dintr-o nuntă smile dar na... fiecare cu concepțiile lui chicot

sa fim seriosi, chiar trebuie sa vb despre asta? nu cred ca poate fi vb de bani aici, nunta poate costa mai putin decat un concediu.

Eu nu stiu in ce concedii ai fost tu sau la ce nunti, da nu-mi vine a crede ce ai scris mai sus. Iau exemplul nostru personal - concediul de anul trecut in care am cheltuit fiecare cate 400  euro (aproximativ). Total 800. Ce nunta faci cu 800 euro?

Si daca unii isi permit mai mult - sa zicem concediu de 700 euro de caciula , in total 1400, tot nu ajung pt o nunta.

PS. Mi se pare de-a dreptul "fascinant" sa gasesti  - cand intri pe un topic - un mesaj citat fara sa mai gasesti si postul initial. Sau ... nu vad eu bine?

#644 2010-07-11 15:48:10

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Actually, cu 1400 de euro poti avea o nunta destul de draguta in familie, la un restaurant nu tocmai de mana a 10-a. Doar ac evident ai doar 10-15 invitati, nu 50.

#645 2010-07-11 16:05:15

kathrynn
Hero member

Asa da, Pill, dar eu cand zic "nunta" ma gandesc la ceva cu multi invitati, dj, foto-video, decoratiuni, etc. Adica o nunta mai complexa. Nu neaparat luxoasa, dar daca ai 50-100-20 de invitati e mult mai scump chiar daca la fiecare element (meniu, muzica, foto) alegi cele mai ieftine optiuni.

#646 2010-07-26 08:30:35

suzanaj
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

Hello fetelor si baietilor, uite ca duoa ceva vreme am revenit, sa va zic cum sta povestea mea de dragoste neconditionata(pentru mine, ca pt ell tot au aparut conditii) in seprembrie faceam 7 ani, dar nu i-am mai apucat .. suntem cam de la cearta aceea cu mutatu au tot aparut pb, am mai tacut, am mai lasat dar tot ,mai multe lucruri nu i=au convenit si nu am mai suportat, am plecat.. punctul pe 1 a fost cand m-a facut grasa(acum dupa ce am slabit 13 kg)mi se rupe sufletul, mi-e dor de el , e cel pe care il iubeam inainte de a se  schimba in acest om pe care nu il mai cunosteam. sufar, u pot sa zic ca mi-e bine, sunt acasa cu parintii ceea ce e groaznic dupa atatia ani, dar indur, proabil ca va mai dura recuperarea asta psihica .. sper sa pot sa trec peste , nasol este ca inca mai am contact cu el nu am reusit sa imi iau toate lucrurile, avem pisicuta aia care am luat-o impreuna si de care mi-e asa dor, si ma isi locuim la 2 scari distanta. acum ca ne-am despartit si am plecat imi mai si zice .. poate o sa ne impacam .. nu stiu cum de nu i-am vazut partea asta a lui...partea asta egoista, rea , care se gandeste numai la el .. iubire neconditionata pe naiba .. oricum i-am zis ca nu ma mai intorc la el .. nu vreau sa fiu cu un asa om, nu stie sa iubeasca si e si vesnic nehotarat.cam asa sta viata mea acum . sad

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.