homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-33

#609 2010-06-11 12:39:48

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: Casatorie vs. concubinaj

ddd a scris:

sa consideri niste ani de relatie un sacrificiu pe care l-ai facut, ca ti-ai oferit tineretea, doar ca el in final sa te "ceara", mi se pare un pic egoist...

Da ddd, asa sunt eu rgoista. De exemplu imi doresc sa il fi intalnit cu 3 luni inainte sa fi fost cu 3 luni mai mult impreuna. Sunt sigura ca daca dupa 6 ani nu o sa ma ceara, si o sa ne despartim(desi nu  cazul, deja avem planuri), cand o sa intalnesc persoana cu care sa stau toata viata o sa regret acei 6 ani pierduti cu o persoana care nu ma iubea destul.

Si da, mi se pare un sacrificiu sa iti pierzi tineretea crezand ca cineva te iubeste cu adevarat si isi doreste sa stea cu tine pana la sfarsitul vietii ca dupa sa afli ca de fapt te iubea, dar nu atat.

Eu cand iubesc pe cineva iubesc 100% sau nu pierd timpul cu acea persoana. E prima data cand ma indragostesc, si sincer daca as afla ca el nu ma iubeste la fel de mult as considera ca am stricat orzu pe gaste ca sa zic asa. STiu ca sunt egoista, dar nah, macar sunt sincera cu mine.

#610 2010-06-11 12:55:35

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Pill da cine te obliga sa stai 6 ani cu o persoana care vezi ca nu are intentia de a se insura cu tine? Ai face bine sa-ti schimbi modu asta de gandire pentru ca numa vei avea de suferit de pe urma lui. Eu nu vad nicio urma de egoism aici, nu egoismu e problema ci felu in care pui problema. De ce sa regreti o relatie? De ce sa nu tragi linie la sfarsit si sa spui cate ai invatat din experienta asta si cu ce amintiri frumoase ai ramas? Suntem responsabili de faptele noastre si nu poti sa zici ca X ti-a mancat tinereeretea cand tu de buna voie i-ai oferit-o si ai stat langa el nustiu Nu poti sa ai pretentia ca cineva sa te iubeasca pana la sfarsitu vietii si sa si simta chestia asta din primele luni. Nu ai de unde sa stii ce se intampla maine dapoi pana la sfarsitu vietii ?! Parerea mea e ca esti un pic idealista si vezi lucrurile doar in alb si negru: ori ma iubeste pana la sfarsitu vietii ori inseamna ca nu ma iubeste deloc... nu e tocmai okey si o sa vezi asta in timp ca viata ti le servesti cand si cum te astepti mai putin.

#611 2010-06-11 13:04:24

bunea georgeta
Platinum member
De la: Prahova
Inregistrat: 2009-07-12
Site

Eu in hartia aceea '' Certificat de casatorie '' nu cred....Dupa 11 ani de locuit impreuna , anul acesta m-am casatorit.....Si am facut-o in mare viteza si foarte restransa cununia  civila.....poate cununia religioasa va fi mult mai mare... nustiu nu m-am gandit  ...Nu am inceput sa imi iubesc partenerul mai mult decat il iubeam inainte de a ne cununa ....sentimentele sunt aceleasi. tongue

Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.

#612 2010-06-11 13:05:42

Monica999
Hero member
Site

Daca citesti mai sus, as regreta relatia precedenta din perspectiva unei relatii fericite. Plus, nu vad de ce ar trebui sa ma multumesc cu putin iubita. Momentan iubesc si sunt iubita asa cum vreau si bat in lemn, simt ca nu o sa am nimic de regretat in viata din punctul asta de vedere.

Cand vine vorba de iubire tot timpul o sa fiu idealista si o sa consider ca orice mai putin decat iubire absoluta e pierdere de timp.

#613 2010-06-11 13:11:14

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

mie tot nu mi-e clar de ce dovada de iubire suprema si garantia ca nu ai pierdut timpul este actul ala de casatorie dupa X ani de relatie

Publicitate

loading...

#614 2010-06-11 13:12:25

_Summer_
Platinum member

PillBlast a scris:

Daca citesti mai sus, as regreta relatia precedenta din perspectiva unei relatii fericite. Plus, nu vad de ce ar trebui sa ma multumesc cu putin iubita. Momentan iubesc si sunt iubita asa cum vreau si bat in lemn, simt ca nu o sa am nimic de regretat in viata din punctul asta de vedere.

Cand vine vorba de iubire tot timpul o sa fiu idealista si o sa consider ca orice mai putin decat iubire absoluta e pierdere de timp.

roll Fiecare are dreptu sa gandeasca,sa simta cum vrea insa sper sa mai fii pe forum si peste 5 ani. Is curioasa cum o sa privesti atunci lucrurile smile

#615 2010-06-11 13:17:29

Monica999
Hero member
Site

halla a scris:

In opinia mea casatoria vinet firesc intre 2 oameni care simt ca pot trai impreuna. "Actul" alcela e recunoasterea fata de tine si fata de celalalt ca ai incetat cautarile, ca ai gasit ce cautai. Semnatura aia produce modificari la nivel psihologic. Prin acea semnatura  recunosti ca nu ti-e teama sa-ti asumi responsabilitatea de a nu ceda usor in fata problemelor ce pot aparea intr-o relatie. Pt mine, diferenta intre cei " daca ne iubim putem trai si fara acte" si cei casatoriti o reprezinta tocmai asumarea acestei responsabilitatati.

Uite ionana, citeste ce a scris halla, a explicat foarte bine.

Inteleg ca tu nu intelegi motivul pentru care casatoria este importanta pentru unii. Dar nu o sa imi bat gra sa explic, pentru mine casatoria este ceva ce vine odata cu iubirea adevarata.

Nu zic ca daca nu sunteti casatoriti nu va iubiti cu adevarat, dar pentru mine, asta inseamna, si asta imi doresc. Si sa nu iti imaginezi ca de cand eram copil mic mi-am dorit sa ma casatoresc, dar din momentul in care am realizat cat de mult il iubesc pe el am realizat ca imi doresc foarte mult asta.

#616 2010-06-11 13:19:03

_Summer_
Platinum member

Pill tu oare chiar nu ai vazut niciodata oameni care se casatoresc din alte motive decat iubire absoluta ?

#617 2010-06-11 13:21:37

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pai daca discutam de interese, logic ca esti mai castigat daca te casatoresti, decat daca stai in concubinaj, nu?
dar pill vorbea despre viziunea ei asupra casatoriei, nu cred ca a zis ca e general valabil ce simte si crede ea.

#618 2010-06-11 13:24:01

ioana_4
Diamond member

eu am inteles de ce e casatoria importanta pt unii.
ce nu inteleg e de ce sunteti voi asa vehemente cand ziceti ca daca nu se finalizeaza dupa niste ani de relatie (sa nu depaseasca 10 ca e nasol roll ) cu un act semnat si o petrecere nu e iubire adevarata.
fiecare are parerile lui, e clar ca dreptatea e undeva la mijloc, dar in niciun caz nu mi se pare ok sa generalizezi.

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2010-06-11 13:25:57)

#619 2010-06-11 13:26:23

Monica999
Hero member
Site

nu ma intereseaza de ce se casatoresc unii, eu iti spun de ce vad eu casatoria ca fiind importanta, si motivez de ce concubinajul la nesfarsit nu este ceva cu care sa fiu de acord.

#620 2010-06-11 13:29:18

anca90
Platinum member

ioana_4 a scris:

ce nu inteleg e de ce sunteti voi asa vehemente cand ziceti ca daca nu se finalizeaza dupa niste ani de relatie (sa nu depaseasca 10 ca e nasol roll ) cu un act semnat si o petrecere nu e iubire adevarata.

pt cele care sustin asta, dovada suprema de iubire consta in a-ti lua angajamentul (civic si crestinesc) ca vei fi pe viata alaturi de pers iubita si in a-ti asuma responsabilitatea pt acest angajament.
este pur si simplu un mod de a privi lucrurile; nu afirma nimeni ca pt oricine, dovada suprema de iubire tb sa fie casatoria.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-06-11 13:32:32)

#621 2010-06-11 13:50:52

_Summer_
Platinum member

Deci, in concluzie cei care se iubesc cu adevarat se casatoresc iar cei care stau in concubinaj si nu se casatoresc => nu se iubesc cu adevarat. Si care v-ati casatorit, bravo voua, veti avea parte de iubire absoluta pana la sfarsitu vietii ca doar aveti certificatu de casatorie in mana.

Pill, spune-mi te rog ca esti casatorita si nu stai in concubinaj spranceana

#622 2010-06-11 13:55:23

anca90
Platinum member

_Summer_, tu ai citit ce am scris mai sus??? Pill nu generalizeaza. ea considera ca dovada suprema de iubire din partea partenerului ei este casatoria. asa i se pare ei:

PillBlast a scris:

nu ma intereseaza de ce se casatoresc unii, eu iti spun de ce vad eu casatoria ca fiind importanta, si motivez de ce concubinajul la nesfarsit nu este ceva cu care sa fiu de acord.

eu chiar nu vad cine unde generalizeaza si asta tot intreb de ieri huh
si iar nu inteleg de ce incercati voi s-o convingeti ca nu gandeste corect. fiecare cu propriile convingeri, nu?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-06-11 13:57:52)

#623 2010-06-11 14:00:09

_Summer_
Platinum member

anca90, ce am scris mai sus e concluzia MEA. Sa-mi arati tu mie unde am spus eu ca Pill generalizeaza !

#624 2010-06-11 14:07:02

ioana_4
Diamond member

iar eu am zis ca fiecare are parerile lui, dar nu e ok sa generalizezi, pt ca eu asta am inteles din posturile lui pill, ca daca nu te casatoresti, ai stat cu cineva degeaba si fara casatorie, nu e dragoste. si nu cred ca am incercat sa conving pe nimeni de nimic

#625 2010-06-11 14:10:26

Monica999
Hero member
Site

summer, am 20 de ani, stau cu prietenul meu, dar o sa ne casatorim dupa ce termin eu facultatea, am explicat si mai sus de ce. Nu am zis niciodata ca nu sunt de acord cu concubinajul, si cu cel prelungit la nesfarsit.  Si da summer, eu asa vad lucrurile pentru mine. Nah, daca altii sunt sguri ca se iubesc in concubinaj, cine sunt eu sa le spun ca nu se iubesc?

Eu cand am raspuns fetei de mai sus ma refeream evident din punctul meu de vedere.

#626 2010-06-11 14:17:12

anca90
Platinum member

_Summer_ a scris:

anca90, ce am scris mai sus e concluzia MEA. Sa-mi arati tu mie unde am spus eu ca Pill generalizeaza !

concluzia ta este o generalizare si indirect i-ai atribuit-o lui PillBlast.

ioana_4 a scris:

iar eu am zis ca fiecare are parerile lui, dar nu e ok sa generalizezi

si eu ti-am aratat ca ea nu generalizeaza.

#627 2010-06-11 14:23:34

_Summer_
Platinum member

I-auzi! De unde stii tu ca eu i-am atribuit-o indirect lui Pill ? lol Tare multe stii tu forgetit

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.