homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-4

#58 2007-10-28 17:44:12

anca_
Full member
Inregistrat: 2006-09-23

Re: Casatorie vs. concubinaj

eu cred ca este foarte important ca un cuplu sa locuiasca un timp impreuna inainte de a se casatori
e tare usor sa te intelegi cand iesi la restaurant si te serveste chelnerul si poate deveni al naibii de greu cand te certi care sa stranga masa sau care sa duca gunoiul......si asta ar fi cam cel mai banal si mai pueril exemplu care mi-a venit in minte...

#59 2007-10-28 17:57:31

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Butterfly20 a scris:

s-au impacat ptr ca erau casatoriti,aveau copii etc.

Aha uite asta e o chestie! "pt ca erau casatoriti" - adica s-au impacat din obligatie? Cum mai e o relatie daca unul din parteneri a revenit din obligatie sau de nevoie.
Intelegerea, dragostea, respectul nu trebuie sa fie motivate de acel act pe care scrie ca sintem legati.
Obligatiile de familie (cumparaturi, curatenie, vizite la parinti, rude, investitii, activitati comune) pot sa existe foarte bine fara casnicie, daca ele vin din suflet, din placerea de a fi impreuna.
Sigur ca as vrea sa-mi spuna "Vreau sa-mi petrec restul vietii cu tine!", dar asta la mine nu este neaparat echivalentul casatoriei.
Fara compatibilitate sexuala nu cred sa iasa ceva bun. Asta o spun din experienta unei foste relatii de aproape 3 ani in care a intervenit problema asta si in loc de rezolvare s-a destramat totul.
Pana la urma ma situez undeva la mijloc, nu sint categoric contra, dar nici pro casatorie si sint pro concubinaj.

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2007-10-28 17:58:44)

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#60 2007-10-28 18:15:04

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

candva, cand imi visam nunta, ma gandeam ce super ar fi sa anuntam prietenii apropiati ca organizam noi 2 (eu si el) un weekend la munte, s ale platim transportul, cazarea, sa cautam un calugar si sa afle lumea ad-hoc ca au venit la nunta, nu la o petrecere obisnuita. si in toata afacerea asta, doar noi 2 si nasii sa stim ce si cum. in cazul asta as fi fost o mireasa in pantaloni, nemachiata si fara coronita, voal si alte minuni.

daca ar fi sa ma marit clasic, rochia mea ar fi in genul asta http://f3.yahoofs.com/blog/445d066czc0a82b9/39/__sr_/e4ab.jpg?mgYDMJHBnf029.Bt si verighetele noastre ar fi identice (cele din imaginea de mai sus sunt pereche; cea cu pietricele e pt ea si cealalta e pt el. mi s epare aiurea sa nu fie absolut la fel verichetele. bineinteles, exceptie face marimea tongue )

Nobody home

#61 2007-10-28 20:00:57

brut
Hero member
Inregistrat: 2007-06-17

eu vreau sa ma casatoresc! sunt impotriva concubinajului, pt ca mama mea, dupa 8 ani de la moartea tatalui meu, a cunoscut pe altcineva si de aproape 10 ani traiesc in concubinaj... si nu e tocmai bine! numai pt ca el este impotriva casatoriei, nu crede in ea!si tot promite ca se va casatori cu mama dar acea zi nu mai vine sad Nu pot spune ca nu e un barbat bun! ne-a ajutat mult, a fost un tata foarte bun,iubitor,grijuliu! il iubesc enorm,ca pe tatal meu! dar nu il iert pt asta! Eu vreau sa ma casatoresc, visez la nunta mea... nu pt gura lumii, pt ca vreau sa imi intemeiez o familie!
Nunta mea o vad simpla, la biserica, apoi cu totii intr-o gradina frumoasa ( familie+cativa prieteni) si imediat noi sa plecam in luna de miere, sa lasam familia sa petreca pt noi, intr-o masina decapotata cu cutii de bere legate de bara si cu un numar pe care scrie mare TINERI CASATORITI hjarta

#62 2007-10-28 20:45:19

Lili_delfi
Sr. member
De la: nowhere and everywhere
Inregistrat: 2007-09-26

si eu vreau sa ma casatoresc !! dar in acelasi timp as vrea sa locuiesc o perioada cu prietenul, k sa vedem cam cum ar decurge lucrurile. dak ne-am intelege, daca chiar ne potrivim. adik sa fim k si cum am fi casatoriti, insa fara acte, k sa vedem daca chiar ar merge. si daca merge... mariage tongue

Nimeni nu moare virgin... viata i-o trage fiecaruia cel putin o data !

Publicitate

loading...

#63 2007-10-28 21:00:30

mitzili
Hero member
Inregistrat: 2007-06-04

Eu inainte gandeam k ce ...ne leaga pe noi o hartie. Asta pana sa stiu ce inseamna sa iubesti. Dar acum.....nu neaparat hartia in sine ci sentimentul de apartenenta.....Sa avem amandoi acelasi nume.....sa fim eu a lui si el al meu pe bune, sa nu existe loc de interpretari...deci da....sunt pt casatorie. + k una e sa aduci pe lume un copil intr-o familie deja formata......si alta e sa formezi o familie pt k deja te leaga un copil

You make me so hot, You make me wanna drop, It's so ridiculous, I can barely stop, I can hardly breathe, You make me wanna scream, You're so fabulous, You're so good to me, baby, baby

#64 2007-10-28 21:07:35

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

noi nu am locuit impreuna inainte de casatorie. bine...o noapte la mine, una la el se mai intampla...dar oficial nu am stat impreuna deloc. imi aduc si acum aminte cum in dimineata de dupa nunta am mers la ai mei acasa, mi-am schimbat rochia si am facut un dus, mi-am luat perna si am venit aici unde locuim si acum in chirie, in garsoniera in care abia cu o zi inainte de nunta am adus si un pat. si am invatat sa fim cu adevart impreuna tot impreuna. si sincer, nu regret deloc faptul ca am stat fiecare cu parintii pana in ziua nuntii si nici nu vad utitlitatea mutarii impreuna inainte de nunta. daca e sa va potriviti va potriviti indiferent de stilul de a se spala pe dinti a celuilalt sau de a ridica sau nu colacul la wc. a fost mai fun asa smile

mami de minuni hjarta

#65 2007-10-28 22:10:26

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Eu sunt de acord cu conbinajul... mi se pare o casatorie de proba si dc nu? te poate scuti de o mare bataie de cap cu divort si alte nazbatii in kz k iti dai seama k lucrurile nu stau asa cum le-ai vrea tu...
    Noi deja avem kt de kt in plan sa ne mutam impreuna peste un timp (a se citi vreo 2 ani) si mai apoi sa ne casatorim...
     Insa concubinajul mi se pare o perioada pe kre nu e bine sa o prelungesti aiurea... adik dak totul merge bine...? In casatorie nu vad actul acela-hartia aia kre leaga 2 nume...e vb de sentimentul descris de mitzili mai sus...

Poor is the man whose pleasure depends on another

#66 2007-10-29 02:31:13

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Lili_delfi a scris:

si eu vreau sa ma casatoresc !! dar in acelasi timp as vrea sa locuiesc o perioada cu prietenul, k sa vedem cam cum ar decurge lucrurile. dak ne-am intelege, daca chiar ne potrivim. adik sa fim k si cum am fi casatoriti, insa fara acte, k sa vedem daca chiar ar merge. si daca merge... mariage tongue

Si eu tot la fel....o sa stam imrepuna o perioada...macar 1 an 2....ca nah...la inceput totul e roz...important e sa vezi si dup-aia cand trec fluturasii si e ceva obisnuit sa stai zi de zi cu el...

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#67 2007-10-30 13:07:49

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

noi am locuit oficial impreuna cu un an inainte de nunta (adica s-a mutat cu toate lucrurile la mine). pana atunci, mai statuseramm impreuna, dar nu eram mutati impreuna...chestie de nuanta...asta ne-am dorit, am stiut de la inceput ca o sa ramanem impreuna, chiar daca nu era o data batuta in cuie...am asteptat sa ne aranjam un pic vietile, am stabilit data nuntii, am mai stat un an separati si...cu un an inainte de nunta ne-am mutat impreuna...ne construiam deja de 3 ani viitorul impreuna, asa ca hartia a venit ca o completare. noi nu simtim ca acea hartie a adus vreo schimbare, ca nunta a fost o piatra de hotar in relatia noastra, ne-am casatorit pentru ca ne-am dorit lucrul asta, pentru ca asa am considerat frumos sa continuam relatia, pentru o mie de alte motive... Dupa un an si ceva, ne iubim la fel, ne certam la fel, si daca ar fi sa ne despartim, faptul ca suntem sau nu casatoriti nu ar conta prea mult. La urma urmei, adevarata separare se face in suflet, si nu printr-o hartie, la fel si comuniunea sufleteasca... Si mie mi-a fost frica de un angajament, si acum am zile cand ma gandesc ca poate nu o sa mearga, dar trebuie sa mergem inainte, sa dam tot ceea ce putem din noi.
Casatoria nu este un lant cu care il legi pe celelat de tine si de casa, nimeni nu poate fi obligat sa faca asta daca nu vrea, ci este un mod de a spune lumii intregi: "da, ne iubim, vrem sa stie intreaga lume si vrem sa ne asumam responsabilitatea unei vieti impreuna".
Concubinajul este bun inainte de casatorie, insa nu consider ca este o solutie pe viata.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#68 2007-10-30 13:36:42

Hanuschak
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-04-20

eu locuiesc impreuna cu iubitul meu de un an si ceva, dar vrem sa facem nunta curand. ma rog, curand insemnand in vara lui 2009, caci pt 2008 toate restaurantele sunt ocupate. in fine, eu zic ca ne-a facut bine si inca ne face bine locuitul impreuna inainte de casatorie, pentru ca ne-am cunoscut muuulllttt mai bine. am avut si inca mai avem posibilitatea sa descoperim daca ne potrivim atat de bine, daca putem trece peste greutatile vietii impreuna...binenteles ca nu sunt de acord cu concubinajul la nesfarsit, toate trebuie sa aiba o limita. si in plus cred ca orice fata isi doreste sa fie mireasa, sa fie sotie cu adevarat, in acte, nu ca actul in sine ar conta, insa pentru mine personal actul acela reprezinta mai multa siguranta, incredere in mine, in el, in relatia noastra. si in plus copilul meu vreau sa se nasca intr-o familie normala, sa nu fie copil "din flori".

Don't drink water, fish have sex in it

#69 2007-10-31 23:04:00

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

nu e vb de "flori" sau fara flori...e vb dc ne casatorim sau nu....si dc el nu vrea ...te iubeste dar nu vrea dar tu tii din tot dinadinsul sa fii mireasa...ce faci?

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#70 2007-10-31 23:10:20

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

pai conteaza si motivele pt care el nu vrea casatorie...daca sunt intemeiate le respect si ajungem la un acord...daca sunt doar fite ii dau un ultimatum...

happy with him...inlove with him...puss

#71 2007-10-31 23:59:44

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

crys_ty_na a scris:

pai conteaza si motivele pt care el nu vrea casatorie...daca sunt intemeiate le respect si ajungem la un acord...daca sunt doar fite ii dau un ultimatum...

de acord, de acord! smile

#72 2007-11-01 00:46:30

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

eu sunt de acord cu faptul de a locui impreuna inainte de casatorie,cel putin un an si abia apoi casatorie...clar  nu as accepta toata viata concubinaj...

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#73 2007-11-01 01:48:46

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

crys_ty_na a scris:

pai si daca ale mele sunt "si mai intemeiate" si mai realiste...nu ar trebui sa fiwe ca noi? de ce trebuie ajuns la un compromis neaparat?
pink_butterfly...am mai zis ... e OBLIGATORIE  perioada de concubinaj ...si nu numai un an....stii cum se zice "dragostea dureaza doi ani"...intrebarea e...ce se intampla dupa 3ani?

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#74 2007-11-01 02:35:31

kitty
New member
De la: timisoara
Inregistrat: 2006-07-02

nu...e aiurea sa crezi ca dragostea suprema se poate indeplini cu ajutorul unei hartii...am deja o relatie de 3 ani...si nu cred ca ar putea fi mai bine de atat...ce obtii prin hartie? daca e sa se destrame o iubire, se destrama si daca esti casatorita...iar daca este iubire si intelegere nu e casatoria cea care iti garanteaza ca va ramane mereu asa...

"in viata exista doua tragedii: una e sa nu obtii ceea ce doresti; cealalta e sa obtii..." G. B. Shaw

#75 2007-11-01 08:38:26

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

kitty a scris:

nu...e aiurea sa crezi ca dragostea suprema se poate indeplini cu ajutorul unei hartii...

dar ce, exista "dragostea suprema"????????

#76 2007-11-01 09:14:49

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

cu toace ca ideea de a fi casatorit sperie multa lume (inclusiv pe mine m-a speriat) pot sa va spun ca sunt de 100 de ori mai fericita si implinita casatoritaa. am stat cu actualul meu sot 4 ani impreuna inainte. intr-un an de cand suntem casatoriti am realizat tot: casa, masina, si daca ajuda Doamne Daomne si un bebe mic la anu. Asa ca sunt super Pro Casatorie, dar cu cine trebuie...nu cu primul intalnit..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.