homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-5

#77 2007-11-01 16:21:36

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Re: Casatorie vs. concubinaj

kitty a scris:

nu...e aiurea sa crezi ca dragostea suprema se poate indeplini cu ajutorul unei hartii...am deja o relatie de 3 ani...si nu cred ca ar putea fi mai bine de atat...ce obtii prin hartie? daca e sa se destrame o iubire, se destrama si daca esti casatorita...iar daca este iubire si intelegere nu e casatoria cea care iti garanteaza ca va ramane mereu asa...

subscriu

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#78 2007-11-03 23:24:49

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

kitty a scris:

nu...e aiurea sa crezi ca dragostea suprema se poate indeplini cu ajutorul unei hartii...am deja o relatie de 3 ani...si nu cred ca ar putea fi mai bine de atat...ce obtii prin hartie? daca e sa se destrame o iubire, se destrama si daca esti casatorita...iar daca este iubire si intelegere nu e casatoria cea care iti garanteaza ca va ramane mereu asa...

am mai zis ca "hartia" cum ii spui tu e extrem de importanta
pai atunci sa nu mai cerem diplome de bac, licenta, master etc pt ca sunt doar hartii ...sa fim autodidacti si sa invatam de acasa...de ce sa semnam contract la angjare...e doar o hartie...de ce sa luam buletin...doar nu o hartie ne defineste ca oameni...de ce sa ne inregistram copii la nastere deoarece ei se nasc si fara hartie...de ce cand mergem la banca semnam HARTII...si lista poate continu....faza cu "hartia" si scuza cu hartia o cconsider cat se paote de expirata si nu sunt de acord cu ea...
nu e vorba de o hartie ci de institutia casatoriei in fapt...dc vrei gandit "la rece" cand faci o firma" iti trebuie hartii, nu?
la fel si aici "hartioa "aia cum iti place sa numesti e o parte din ceea ce inseaman viata in 2

Ultima oara a fost editat de bela (2007-11-03 23:26:24)

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#79 2007-11-04 00:34:32

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

bela a scris:

kitty a scris:

am mai zis ca "hartia" cum ii spui tu e extrem de importanta
pai atunci sa nu mai cerem diplome de bac, licenta, master etc pt ca sunt doar hartii ...sa fim autodidacti si sa invatam de acasa...de ce sa semnam contract la angjare...e doar o hartie...de ce sa luam buletin...doar nu o hartie ne defineste ca oameni...de ce sa ne inregistram copii la nastere deoarece ei se nasc si fara hartie...de ce cand mergem la banca semnam HARTII...si lista poate continu....faza cu "hartia" si scuza cu hartia o cconsider cat se paote de expirata si nu sunt de acord cu ea...
nu e vorba de o hartie ci de institutia casatoriei in fapt...dc vrei gandit "la rece" cand faci o firma" iti trebuie hartii, nu?
la fel si aici "hartioa "aia cum iti place sa numesti e o parte din ceea ce inseaman viata in 2

foarte bine zis, bela, si foarte adevarat.de acord cu tine.eu, si casatoria o consider tot o dovada de iubire! smile

#80 2007-11-04 08:11:53

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

e o dovada de iubire, nu zic nu, doar ca iubirea nu e vesnica...si atunci cand ea dispare, daca ei doi nu sunt casatoriti, se despart si fiecare isi vede de viata lui. e mai simplu. daca sunt casatoriti, in f multe situatii apar o multime de chestii care ii fac sa nu mai aiba curajul sa se desparta...copiii, banii, "gura lumii" etc etc. si asa, traiesc intr-o "familie fericita" unde de fapt nimeni nu e fericit...nici el, nici ea, nici copiii.
si eu acum am impresia ca o s ail iubesc toata viata...simt ca nu imi ajunge de fapt toata viata ca sa il iubesc..simt ca as vrea sa imi petrec fiecare secunda cu el...dar ce va fi peste 1 an sau 5 sau 10... asta nu mai stiu.

Ultima oara a fost editat de mika (2007-11-04 08:13:01)

#81 2007-11-04 10:34:24

anytza
Hero member
De la: ploiesti
Inregistrat: 2007-08-07

eu sunt pro de ambele parti eu stau impreuna cu iubitul meu de aproape 1 an si asta ptr ca nu am mai putut sa stam separati...........dar bineinteles vreau ca orice femeie sa fiu mireasa(nu neaparat ptr hartia aia,dar cred ca este o dovada de iubire de ambele parti casatoria) smile

Trebuie sa fii schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume!

Publicitate

loading...

#82 2007-11-04 10:51:37

mitzili
Hero member
Inregistrat: 2007-06-04

Eu nu sunt de acord cu ideea ca "hartia nu ne leaga". E adevarat ca unele cupluri se mai si despart, dar daca despartirea vine dupa 20 de ani de convietuire......20 nu te casatoresti pt k exista posibilitatea sa te desparti? Pai atunci hai sa nu mai iubim cu tot sufletul, sa nu mai facem copii cu pers iubita, pt k la un mom dat poate ne despartim.

Mi se pare mie sau lumea e din ce in ce mai pesimista. Eu abia astept sa ma marit, sa fiu sotia lui, sa-i port numele si sa ne intemeiem o familie , cu bebei care sa aiba un nume de familie nu doua

You make me so hot, You make me wanna drop, It's so ridiculous, I can barely stop, I can hardly breathe, You make me wanna scream, You're so fabulous, You're so good to me, baby, baby

#83 2007-11-04 11:17:43

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

eu vreau sa ma casatoresc cu iubi meu; adica el vrea mai repede ca mine; dar nu vreau sa fiu mireasa, nu vreau nunta, lume multa si chestii... ce va fi dupa? Dumnezeu cu mila.... nu ma simt constransa de societate, de prejudecati... este o dorinta.... dar capitolul "nunta" ma dispera! si il aman pe iubi mereu... si el crede ca nu tin suficient la el.... si din cauza de prrobleme de dezvoltare profesionala, adica multe examene in vara urmatoare... iar il aman un pic... in timpul scolii... no way... ce sa stau la mila celor 5 zile libere prin lege cand eu am vacanta trei luni???? nuuu.... poate in august.... dar ce fac cu nunta??? el vrea ... eu nuuuu! uoooofffff

#84 2007-11-04 11:28:05

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

eu am locuit la iubitul meu aproape doi ani inainte de a ne casatori si totul a fost minunat. Ne-am casatorit doar la starea civila, deci nu am fost mireasa insa dupa cinci ani jumate de casatorie pot spune ca ne intelegem minunat, suntem realizati si ne dorim doar santate si multi ani impreuna de acum inainte. Inclin sa cred ca daca nu ne-am fi casatorit am fi fost la fel de fericiti, insa e un sentimen frumos sa fi casatorit.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#85 2007-11-04 12:50:49

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

concubinajul nu este o fuga de responsabilitate ci dovada de inteligenta chiar.......... este recomandat sa stai cu omul ala in casa inainte sa treci pe la starea civila,cu cat timp inainte asta depinde de cei 2 parteneri.concubinajul este un fenomen social din pacate el nu este legalizat la noi in tara si nici in proiectul actual de cod civil nu este asa ca daca unul dintre concubini pateste ceva mai greu cu succesiunea smile.eu zic ca este foarte bine sa locuiesti inainte cu viitorul sot,o bucata de hartie nu leaga 2 oamenii

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#86 2007-11-05 15:31:40

bela
Sr. member

nu cred ca ai prins ideea topicului...nu e nimeni impotriva concubinajului...ci "foarte pro"..e indicat sa cunosti persoana din toate puncetele de vedere inainte....
a...si nu cred ca "hartia" respectiva te tine legat de celalat....dc vreti sa continuati cu ideeea de hartie

#87 2007-11-05 15:39:28

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

cine nu a prins ideea topicului?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#88 2007-11-05 15:44:13

bela
Sr. member

persoanele care insista cu "eu sunt de parere ca.....si ca ar trebui sa stea impreuna" cand s-a spus in nenumarate randuri ca e okconcubinajul si ca este f recomadat...
ideea era cat continuam un concubinaj, cand trebuie sa spunem stop, ce facem dc unul dintreparteneri doreste un concubinaj forever dc celalat vrea neaparat casatorie...sau dc spune "vreau sa ne casatorim" dar amana cat poate momentul pe diverse motive....ca n'avem casa, n'avem masa, n'avem nasi etc...

#89 2007-11-05 16:49:50

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

mika a scris:

e o dovada de iubire, nu zic nu, doar ca iubirea nu e vesnica...si atunci cand ea dispare, daca ei doi nu sunt casatoriti, se despart si fiecare isi vede de viata lui. e mai simplu. daca sunt casatoriti, in f multe situatii apar o multime de chestii care ii fac sa nu mai aiba curajul sa se desparta...copiii, banii, "gura lumii" etc etc. si asa, traiesc intr-o "familie fericita" unde de fapt nimeni nu e fericit...nici el, nici ea, nici copiii.
si eu acum am impresia ca o s ail iubesc toata viata...simt ca nu imi ajunge de fapt toata viata ca sa il iubesc..simt ca as vrea sa imi petrec fiecare secunda cu el...dar ce va fi peste 1 an sau 5 sau 10... asta nu mai stiu.

subscriu...mai putin faza cu copii dar subscriu

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#90 2007-11-05 22:39:55

disguise
Full member
Inregistrat: 2007-01-31

eu una fetelor nu-s de acord cu concubinajul.ce-mi trebuie mie sa vad daca ma impac bine cu iubi meu in aceeasi casa...ce nu stau in fiecare zi cu el ,nu-l analizez nu imi dau seama ce fel de om e...ce-mi mai trebuie sa mai stau inca 2 ani sau 3 pana ma casatoresc...pt ce ...sa ma conving ca putem impartii treburile intre noi...sau ce....
eu vad asa lucrurile ...dumnezeu apara casatoria si e ok cu ea....legiuitorul la fel apara casatoria si nu concubinajul.....si ce daca ma cert cu el in 2luni sau in 5 ani sau mai stiu eu cand...d'aia e institutia divortului sa apelez la ea de cate ori e nevoie...
in primul rand nu-i vb de o foaie de hartie ci e vb de un pas important in viata unui om ...eu vad casatoria ca o etapa ca ceva ce trebuie sa se intample...
si sa stii ca, cat priveste casatoria sotii primesc anumite drepturi pe care in concubinaj nu le primesc ...unele drepturi destul de importante zic eu....
si desi ziceti ca e mai usor in concubinaj adevarul e ca nu e asa...

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get

#91 2007-11-05 23:05:45

bela
Sr. member

care sunt drepturile astea?..de curiozitate

#92 2007-11-06 00:02:23

disguise
Full member
Inregistrat: 2007-01-31

lol pai in primul rand dc te mariti cu unul bogat bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt bunuri comune ..chiar dc sunt trecute pe numelel lui...un exemplu...daca aveti sa zicem ceva in comun ..in unele cazuri nu trebuie sa te duci la sot si sa-i zici stii vreau sa-l vand sau pot sa-l dau de poama ....in timp ce in concubinaj dc bunul e la amandoi trebuie sa-i ceri permisiunea ....altu ar fi ca daca el e prost si nu face apel tr-un proces u poti veni si sa faci apel in locul lui... si mai multe ...si cine stie poate castigi
apropo stiti ca exista obligatia sotilor de a face sex....(una din functiile casatoriei este perpetuarea speciei) bine acum nu va ganditi ca poti sa-l obligi pe celalalt sot sa faci sex zi si noapte non stop...si multe altele.
in fine sunt multe lucruri bune intr-o casatorie si nu numai legat de drept...

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get

#93 2007-11-06 01:01:29

bela
Sr. member

un singur raspuns:PARALOGISM....argumentele tale sunt..patibulare...dc pot spune asa (agata-le in cui)...nici una din situatiile de mia sus nu mise pare demna de luat in seamna...decat dc esti materialist

Ultima oara a fost editat de bela (2007-11-06 01:03:02)

#94 2007-11-06 01:03:35

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

asa e bela. de acord cu tine.nu aprob argumentele,dar totusi, si eu consider ca e un pas important in viata oricaruia dintre noi, casatoria.sau, cel putin, asa o vad eu.!

#95 2007-11-06 01:04:45

bela
Sr. member

si eu..mai mult decat aprob....spuneam doar ca "avantajele" de mai sus nu prea sunt convingatoare

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.