homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-6

#96 2007-11-06 01:10:56

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

Re: Casatorie vs. concubinaj

bela, presupun ca aprobi casatoria, nu?pt ca eu am zis ca " nu aprob" iar rasp tau a inceput cu " si eu "

#97 2007-11-06 13:04:31

disguise
Full member
Inregistrat: 2007-01-31

bela a scris:

si eu..mai mult decat aprob....spuneam doar ca "avantajele" de mai sus nu prea sunt convingatoare

in primul rand acestea nu sunt argumentele pe care le aduc in favoarea casatoriei mi-am exprimat parerea in primul mesaj .eu ti-am raspuns la intrebarea ta ... nu am zis ca din cuza asta vreau sa ma casatoresc...

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get

#98 2007-11-06 13:32:44

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

adrianastoichitoiu a scris:

bela, presupun ca aprobi casatoria, nu?pt ca eu am zis ca " nu aprob" iar rasp tau a inceput cu " si eu "

pai da...nu aprob argumentele dar sunt procasatorie...nu rezulta clar ca nu aprobi casatoria ci ca "nu aprobi argumentele"

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#99 2007-11-06 14:10:44

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

bela a scris:

care sunt drepturile astea?..de curiozitate

apar si obligatii,cred ca in primul rand drepturile se refera la succesiune daca unul din soti moare dar cum la noi bunurile dintre soti sunt in devalmasie mare tampenie dupa parerea mea in cazul unui divort si ala de nu a contribuit cu mai nimic se poate alege cu o bucata buna din bunurile comune.in cazul concubinajului se schimba situatia daca se cumpara un bun imobil sa zicem si nu este trecut in actul de prop.dect unul dintre concubini si dupa ei vor sa se desparta,ala de nu e trecut in acte ramane cu buza umflata ca sa zic asa......

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#100 2007-11-06 17:42:12

bela
Sr. member

acelasi lucru se intampla daca la data decesului se poate "dovedi" un concubinaj de cel putin 5 ani(parca)...sau cu un testamet, dc "Raposatul vrea ca totul sa fie al tau dupa ce el moare chiar dc nu sunteti casatoriti

Publicitate

loading...

#101 2007-11-06 17:42:55

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

O relatie are etape diferite, nu incepi direct casatoria punctul de start al relatii, asa ca se accepa si o perioada de vietuire impreuna.

Dar parerea mea este ca cele doua sint lucruri diferite,
desi aparent ar fi acelasi lucru dupa
cum spunea o colega de a mea in facultate ea poate trai cu iubitul ei si fara hirtia oficiala ca ei se iubesc.
iar el ii spunea clar ca el nu vrea familie.
Probabil femeile se amagesc ca un concubinaj e ca o casatorie??????

Cred ca cele doua implica diferite respinsabilitati si compromisuri, negocieri.
Nu e vorba numai de o hirtie oficiala in cazul casatoriei.
Nu stiu care e statul concubinajului in Romania dar stiu in alte tari din prima zi cind o petreci in apartamentul partenerului ai prin lege beneficii ca ale unui cuplu oficial, chiar poti sa fii despagubit daca unul dintre parteneri te-a inselat.

Si mai cred ca cine te iubeste te vrea pentru el/ea.
Nu e vorba de egoism aici sa declari cuiva ca vreai sa te casatoresti cu acea persoana.
Prin casatorie nu insemana ca vrei sa o "ranesti", ci doar ca simti ca nu mai poti trai fara ea.
Nu Inseamna ca partenerii trebuie sa renunte la indentitatea lor.

Concubinajul nu inseamna intotdeauna ca cei doi se iubesc si nu au nevoie de hirtia oficiala pentru ca se iubesc.
Si concubinajul poate insemna convietuirea linga cineva pentru care nu ai o mare pasiune dar iti asigura oarecum comfort si beneficii fara responsabilitatile care ti le aduce casatoria oficiala, fara multe implicatii.

Nu este o eticheta sau constringere sociala.
Asta poate fi in cazul in care ze-ai casatorit si descoperi ca nu e ceea ce asteptai sa fie, dar accepti situatia si te complaci din cauza sa nu fii etichetat de societata negativ.

In cazul cind te-ai indragostit de cine nu te vrea si iti spune ca nu vrea sa stea cu tine, sa lasi libera aceea persoana da, este un mod de a arata ca o iubesti prin a ii respecta decizia.

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2007-11-06 17:44:34)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#102 2007-11-06 19:02:14

bela
Sr. member

still_dreaming a scris:

Dar parerea mea este ca cele doua sint lucruri diferite,
desi aparent ar fi acelasi lucru dupa
cum spunea o colega de a mea in facultate ea poate trai cu iubitul ei si fara hirtia oficiala ca ei se iubesc.
iar el ii spunea clar ca el nu vrea familie.
Probabil femeile se amagesc ca un concubinaj e ca o casatorie??????

nu stiu dc femeile se amagesc sau barbatii ne amagesc in incercarea de a "mai trage de timp" de a cauta portite pt a mai profita de libertate o perioada....
repet intrebarea...
ce facem in cazul in care noi dorim cu tot dinadinsul sa fim mirese si el tot amana momentul "nu pt ca nu ar vre a ci pt ca...bla bla"....
sau mai bine zis...CAT timp trebuie sa traim in concubinaj in conditiile de mai sus si CE trebuie facut? (excluzand varianta de compromis...noi vrem nunta si basta big_smile )

#103 2007-11-06 19:48:02

still_dreaming
Full member

Nu stiu daca exista un timp cit ar trebui sa stai in concubinaj inainte de a te casatori!!!!!!
Nu cred ca exista!!!!!

Daca tu vrei sa te casatoresti si el amina fixeaza un deadline, anunta ca daca in a luna de zile nu va casatoriti tu iesi din relatie.
Si atunci vei vedea cit de mare este iubirea in concubinaj!

Nevoile oamenilor difera de la om la om si fiecare are standardul sau.
La fel si in relatie.
Daca te simti bine in pat cu cineva nu inseamna ca acolo este iubire si acea persoana este capababila de a iti aduce relatia dorita.

Nu toti oamenii sint capabili de o casatorie, nu pentru ca nu ar fi interesati sa aiba acea persoana linga ei ci pentru ca emotional sint depasiti de situatie, si poate asa vor fi toata viata.

Daca tu vrei casatorie si el nu vrea inseamna ca nu e persoana care iti va aduce tipul de relatie care e stanmdardul tau, care te va face sa te simti implinita.

La urma urmei sa faca ce vrei tu sa te ajute sa te simti bine,  e o dovada de iubire.

Totusi nu vad unde e libertatea in concubinaj?
E asta o relatie deschisa unde fiecare partener poate umba si cu altii?
Sau se refera la independenta finaciara care de altfel poti sa ai si casatorit, nu trebuie sa tii banii la comun cu el.
???

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2007-11-06 19:53:01)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.

#104 2007-11-06 19:59:12

bela
Sr. member

nu cred ca cinevea ar putea face asta ...sa ameninte cu parasirea pt ca el sa se hotarasca...chit ca pana la urma POATE tot acolo se ajunge...si oricum dup asa zicem 7-8 ani de concumbinaj nu cred ca e asa de usor de nici o parte sa lasi totul (mai ales dc e iubire mare) si sa incerci sa o iei de la inceput cu altcineva, posibil ajungand tot in aceasta situatie...
eu cred ca exista totusi un "deadline" in concubinaj...nu stiu care e acela dar stiu ca exista...nu poti sta sa zicem 10 ani intr-o relatie care nu anunta nimic (in ideea de casatorie)

#105 2007-11-06 21:06:30

still_dreaming
Full member

Nu cred ca este vorba de amentintare cu plecatul cind ii ceri cuiva care pretinde ca te iubeste sa joace dupa regulile tale.
Daca te iubeste va face orice ca tu sa te simti bine si sa stai linga el.
Asa tu joci dupa regulile lui si el este fericit iar tu te amagesti in relatia care nu te implineste, ca va veni si tipul de relatie dorita,
adica intr-o zi vei trece de la concubinaj la casatorie cu acelasi tip.

Mi se pare normal sa iti negociezi cu tipul de relatie si sa imui limite si deadline la ce vrei si cit vrei sa dai intr-o relatie.

Da sa stai 10 ani in concubinaj poate sa nu duca niciodata la casatorie .

Da nu este usor sa lasi totul dupa 10 ani si sa o iei de la inceput.
Dar daca simti ca nu poti sa o iei de la inceput si sa ai tipul; de relatiei pe care il doresti nu ai ailta solutie decit sa stai in actuala relatie si sa astepti ca poate intr-o zi el isi va schimba parerea.

Dupa cum vad eu acum se pare ca un concubinaj nu iti ofera avantave in comparzatie cu o casatorie `, cind vine vorba de liberatate din moment ce nu poti iesi cind vrei si cum vrei din relatie. Si poate mai si pierzi ce ai agonisit impreuna in 10 ani.

###Imi aduc aminte pe vremea cind eram in facultate o colega se mutase cu un tip care ii cumparse un apartament si il mobilase opentru ea, ii crease tot comfortul.
Dupa terminarea facultatii ea a zis ca a venit timpul sa se casatoresca cu el, convinsa fiind ca tot efortul financiar care il facuse pentru ea si faptul ca era in relatie numai cu ea e un semn clar de iubire.
Cind i-a spus tipului ca vrea sa se casatoresca el a zis ca ea a inteles gresit ca o iubeste dar ca nu vrea sa se casatoresca, si nu are nimic impotriva daca ea se va casatori cu altcineva daca asta isi doreste. ca el doreste ca ea sa fie fericita.
Deci se poate ca un concubinaj sa nu iti aduca casatorie.

#106 2007-11-07 16:55:21

bela
Sr. member

still_dreaming a scris:

Da sa stai 10 ani in concubinaj poate sa nu duca niciodata la casatorie .

deci dealine-ul este.....
cu alte cuvinta cam dupa ce perioada ar trebui a ne punem semne de intrbari dupa parerea ta?

#107 2007-11-07 19:54:53

still_dreaming
Full member

O relatie se dezvolta in timp .
e vorba de tipul de relatie pe care ti-l doresti .

si daca vezi ca a apucat pe un drum de unde nu se mai intrezareste alt final (finalul pe care tu ti-l doresti) decit cel in care esti deja  nu mai exista nici o etapa.
sincer nu cred si nu am auzit pe nimeni sa fie un deadline

ti-l alegi tu singura in functie de cind te simti pregatita sa treci la alt nivel in relatie
si in functie de ce crezi ca iti va aduce tie mai bine, comfort sa te simti implinita.

eu nu stiu cit ai stat tu in concubinaj cu el si cit aveti impreuna material, si daca ti-ai pastrat identitatea in aceasta relatie (hobby, prietenii etc)
cit de mult depinzi de el.

dar daca as vrea sa trec la nivelul urmator dupa ce am vazut ca pot trai zilnic alaturi de el i-as spune direct si i-as zice sa se hotareasca pina la o anumita data,
o luna, sau 2 e un timp rezonabil pentru o asa decizie, daca nu iti cauti ce simti ca te face fericita,
relatia dorita de tine, si daca nu vine de la el vei incerca sa gasesti pe altcineva.
In cazul in care nu s-a hotarit cind ai stabilit tu, ii spui ca te mai poate cauta si vei accesibila lui in cazul in care mai esti singura / valabila pentru el.

a fixa deadlinuri nu inseamna ca ameninti, inseamna ca ai planuri care trtebuie sa fie respectate sa iti atingi telurile.

unii oamenii considera ca daca sint casatoriti sint prinsi sa fie nefericiti ca nu pot divorta din varii motive
iar altii sint nefericiti si in concubinaj cind cred ei ca sint mai liberi, in asteptarea a ceea ce nu se prea intimpla.

nu imi aduc aminte sa fii mentionat motivele pentru care el amina casatoria cu tine.

in tot cazul ce ti-am scris considera te rog ca e opinia mea, deciziile importante pentru viata ta tu le iei.

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2007-11-07 19:56:47)

#108 2007-11-08 11:51:01

Annita
Full member
Inregistrat: 2007-06-14

Buna,tot legat d nunta, stie cineva cam cat  trebuie sa  dea o pereche darul de nunta, la restaurant,in oras. Pt k stiu k la tara se da mai putin. wink

#109 2007-11-08 12:33:37

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

In ce oras Annita? In Bucuresti minim 200euro...
Eu sunt pentru concubinaj...in mod paradoxal insa sunt la a 3a casatorie....
Evident insa casatoria nu are legatura cu sentimentele ci cu interesul si cu comuniunea de bunuri. Ne putem iubii foarte bine fara acte de proprietate unul asupra celuilalt iar hirtia la primarie nu spune nimic despre dragostea si respectul meu pentru partenerul de viata ci despre anume interese pe care le am(cum ar fi de ex copiii, in cel mai bun caz)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#110 2007-11-08 12:39:32

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

de ce toata lumea se leaga de hartia de la primarie? dar de Taina Cununiei nu spune nimeni nimic...pt asta iti iei "hartia" de la primarie...ca fara nu te primesc la Cununie... eu pt asta m-am casatorit...pt ca m-am unit in fata lui Dumnezeu nu in fata primarului...

mami de minuni hjarta

#111 2007-11-08 12:42:44

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

eu am numai "hartia" nu am trecut prin taina cununiei...cine stie, poate cineva sau ceva acolo sus stie ce stie...

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#112 2007-11-08 12:46:07

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

eu_vreau a scris:

de ce toata lumea se leaga de hartia de la primarie? dar de Taina Cununiei nu spune nimeni nimic...pt asta iti iei "hartia" de la primarie...ca fara nu te primesc la Cununie... eu pt asta m-am casatorit...pt ca m-am unit in fata lui Dumnezeu nu in fata primarului...

exact, pentru mine a fost mult mai importanta slujba religioasa, m-a "prins" foarte tare si de-abia atunci m-am simtit casatorita, la primarie am simtit-o mai mult ca o formalitate...Nu sunt o persoana foarte religioasa, insa daca ar fi sa ma despart de sotul meu as simti ca decizia de la judecatorie nu e de ajuns, pentru ca in fata lui Dumnezeu am fi inca uniti...Spiritual suntem legati unul de altul toata viata, indiferent pe unde ne vor duce drumurile...Nu stiu, asta simt acum, poate cand ma voi mai maturiza voi gandi altfel.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#113 2007-11-08 12:51:56

berbecutza_ali
Full member
Inregistrat: 2006-07-20

eu_vreau a scris:

de Taina Cununiei nu spune nimeni nimic... eu pt asta m-am casatorit...pt ca m-am unit in fata lui Dumnezeu nu in fata primarului...

corect spus.
noi, dupa primul an ne-am logodit la biserica, dupa 7 ne-am casatorit civil, si urmatorul an adik anu' asta ne-am cununat religios, si a fost o senzatie deosebita... eu personal ma simt altfel, mai bine, multumita... Si noi consideram data casatoriei, data cununiei religioase, pentru ca asta ne-a legat... nu o hartie....
Sunt si pro concubinaj inainte de casatorie, pentru ca iti da timp sa vezi daca relatia merge, insa daca totul merge bine.... casatoria poate fi o experienta deosebita, cu conditia sa deschizi bine ochii inainte.

E toamna iar... si ploua picuri mari...
Curand vin si sarbatorile de iarna, cu parfum de portocale, vanile si cozonaci ... de-abia astept momentele astea de liniste, sa ascult colinde... si afara sa NINGAAAAAAAA!

#114 2007-11-08 12:53:03

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ce logodna luuunga smile casa de piatra si sa fiti sanatosi!

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.