homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj-7

#115 2007-11-08 12:56:53

berbecutza_ali
Full member
Inregistrat: 2006-07-20

Re: Casatorie vs. concubinaj

multumim frumos.... am asteptat atat pt ca au fost si cumpene peste care am trecut, dar iata ca pana la urma tot impreuna am ramas.... si am realizat singurei nunta... si suntem mandri ca am reusit lucruri f frumoase impreuna... Deci, e de bine sa te cunosti cat mai bine inainte de nunta, nu ca in filmul de aseara "cat dureaza o casnicie" - e de vazut!

pupicei dulci!

E toamna iar... si ploua picuri mari...
Curand vin si sarbatorile de iarna, cu parfum de portocale, vanile si cozonaci ... de-abia astept momentele astea de liniste, sa ascult colinde... si afara sa NINGAAAAAAAA!

#116 2007-11-08 13:29:26

Annita
Full member
Inregistrat: 2007-06-14

Scuze k intervin iar,e vorba d brasov,mai precis in poiana brasov. Eu sunt d acord atat cu casatoria cat si cu concubinajul,pt k dak exista iubire nu mai conteaza un simpla hartie.

#117 2007-11-08 13:32:47

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

of, annita, nu inteleg de ce te scuzi; ia si zi tot ce-ti pofteste inima! de aia e forum! wink

#118 2007-11-08 16:45:50

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

still_dreaming a scris:

in tot cazul ce ti-am scris considera te rog ca e opinia mea, deciziile importante pentru viata ta tu le iei.

era doar un sondaj ...in nici un caz nu expun vreo pb de-a mea... smile

Ultima oara a fost editat de bela (2007-11-08 16:46:23)

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#119 2007-11-08 16:48:28

bela
Sr. member

doctoressa a scris:

In ce oras Annita? In Bucuresti minim 200euro...
Eu sunt pentru concubinaj...in mod paradoxal insa sunt la a 3a casatorie....
Evident insa casatoria nu are legatura cu sentimentele ci cu interesul si cu comuniunea de bunuri. Ne putem iubii foarte bine fara acte de proprietate unul asupra celuilalt iar hirtia la primarie nu spune nimic despre dragostea si respectul meu pentru partenerul de viata ci despre anume interese pe care le am(cum ar fi de ex copiii, in cel mai bun caz)

ce urat suna "acte de proprietate asupra celuilalt" ...parca am fi in sclavagism sad

Publicitate

loading...

#120 2007-11-08 16:57:17

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

pai, bela...in multe cazuri asa si e...am exemple berechet
cu Taina Cununiei sunt lamurita si cu aia...nu ar trebui sa depinda de hirtia de la primarie daca chiar ar insemna ce trebuie sa insemne.
Mai departe, poate stiti, biserica Catolica nu iti permite divortul si ma intreb...o fi normal sa stai casatorit cu cineva insa viata ta sa decurga toata in alta parte????Mai respecti taina cununiei?

Annita...eu cred ca tot cam 200euro e si la Poiana...daca nu mai mult

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#121 2007-11-08 16:58:22

bela
Sr. member

doctoressa a scris:

pai, bela...in multe cazuri asa si e...am exemple berechet
cu Taina Cununiei sunt lamurita si cu aia...nu ar trebui sa depinda de hirtia de la primarie daca chiar ar insemna ce trebuie sa insemne.
Mai departe, poate stiti, biserica Catolica nu iti permite divortul si ma intreb...o fi normal sa stai casatorit cu cineva insa viata ta sa decurga toata in alta parte????Mai respecti taina cununiei?

Annita...eu cred ca tot cam 200euro e si la Poiana...daca nu mai mult

nu stiam ca nu e permis la catolici....stiu multi catolici divortati
si trebuie sa depinda de hartia de la primarie in urmatorul sens...
la primarie nu te poti casatori frate cu sora, rude sau ma rog in alte situatii"ilegale"...si cred ca ar fi un pacat sa te casatoreasca frate cu sora in necunostiinta de cauza

Ultima oara a fost editat de bela (2007-11-08 17:00:08)

#122 2007-11-08 17:06:15

Al Pacino
Administrator

cum in necunostinta de cauza bela????crezi ca vreun preot ar cununa frate cu sora? sau crezi ca aia de la primarie verifica mai mult decit pina la numele parintilor de pe buletin? adica, pe bune, daca ai avea un frate de care nu stii sau un var pe care nu il cunosti, sigur nu ai afla de la primarie adevarul...si daca ar fi sa aibe loc greseala, s-ar intimpla pina la capat
Preotul conditioneaza oficierea slujbei de existenta certificatului de la primarie pentru ca asa spune statul...e deci slujbas al statului in cele din urma....
Biserica Catolica permite doar o cununie....ca tu divortezi civil...e treaba ta insa biserica nu permite si deci nici nu poti avea a doua cununie...biserica ortodoxa permite vreo 3 sau 4 cununii

#123 2007-11-08 17:09:34

Sammy
Sr. member
Inregistrat: 2006-10-24

exista tari in care poti sa te casatoresti doar la primarie sau la biserica. mi se pare mult mai ok asa. cei care vor se duc la biserica, cei care nu sunt prea credinciosi la primarie. pt mine are importanta slubja de la biserica, cea de la primarie ma lasa rece. dar trebuie facuta si aia.

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#124 2007-11-08 17:39:40

bela
Sr. member

doctoressa a scris:

cum in necunostinta de cauza bela????crezi ca vreun preot ar cununa frate cu sora? sau crezi ca aia de la primarie verifica mai mult decit pina la numele parintilor de pe buletin? adica, pe bune, daca ai avea un frate de care nu stii sau un var pe care nu il cunosti, sigur nu ai afla de la primarie adevarul...si daca ar fi sa aibe loc greseala, s-ar intimpla pina la capat
Preotul conditioneaza oficierea slujbei de existenta certificatului de la primarie pentru ca asa spune statul...e deci slujbas al statului in cele din urma....
Biserica Catolica permite doar o cununie....ca tu divortezi civil...e treaba ta insa biserica nu permite si deci nici nu poti avea a doua cununie...biserica ortodoxa permite vreo 3 sau 4 cununii

pai dc ei (la biserica) nu stiu nimic despre cei doi in afara de prenumele acestora necesar pt cununie....
eu cred ca este necesara si cununia "in fata legii" dc mi-e permisa expimarea aceasta

#125 2007-11-08 17:41:13

Sammy
Sr. member

dar vad ca in alte tari se poate si fara cununia la primarie. ca de obicei, la altii se poate, la noi nu. smile

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#126 2007-11-08 17:45:23

Al Pacino
Administrator

Sammy....se poate si la noi...

#127 2007-11-08 17:46:41

Sammy
Sr. member

da? fara primarie? nu am stiut. asta e bine. cand va fi vremea asa o sa fac big_smile

#128 2007-11-08 18:20:56

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

la ortodocsi dupa prima cununie a doua numai e la fel...nu mai zic de a treia sau a patra cum zici tu doctoressa. sunt slujbe de binecuvintare si atat.

mami de minuni hjarta

#129 2007-11-08 18:27:04

Lelaina
Hero member
Inregistrat: 2007-02-02

vreau si eu niste detalii de logodna la Biserica..cine ar idee sa-mi povesteasca si mie? smile

Poor is the man whose pleasure depends on another

#130 2007-11-08 18:37:40

o'hara
Platinum member

cu o zi inainte se merge la spovedit (nu e obligatiru dar e indicat) si a doua zi te duci frumos imbracata, evident si el, cu 2 verighete si va logodeste. trebuie facuta programare inainte sigur. dureaza 20 de minute, maxim 30. daca logodna a fost facuta la cununie nu va mai logodeste ci trece direct la pus Coroanele. din cate stiu eu n-ai voie sa ai relatii sexuale intre logodna si cununie si de asta e de preferat sa se faca in aceeasi zi.

mami de minuni hjarta

#131 2007-11-08 18:43:09

Lelaina
Hero member
Inregistrat: 2007-02-02

moa...eu vroiam inainte cu vreo 3 ani rotfl2 am mai auzit de niste prieteni kre's deja logoditi..si ma batea un gand..

Poor is the man whose pleasure depends on another

#132 2007-11-08 18:44:58

Sammy
Sr. member

pai daca el te cere si spui da, atunci sunteti logoditi chiar daca nu te duci la biserica. smile

#133 2007-11-08 18:48:58

o'hara
Platinum member

mergi si vb cu un preot lelaina...el te poate lamuri cel mai bine.

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.