|
Nu esti logat.
Sexul si biserica....-9#153 2008-04-05 14:37:01
Re: sexul si biserica....cred ca o sa apara cometarii acide la postul tau. eu o sa il iau drept sfat bun... Offline #154 2008-04-05 16:07:49
Re: sexul si biserica....
EXACT... din dragsote pentru Dumnezeu.. Offline #155 2008-04-05 17:17:05
Re: sexul si biserica...."ceea ce scrieti voi aici e un mod prin care incercati sa va mintiti pe voi insiva....credeti ca sexul e bine inainte de casatorie dar va este rusine si evitati sa va duceti sa va spovediti si sa va impartasiti.." Offline #156 2008-04-05 17:39:37
frumoase cuvinte...ai dreptate cu tot ce ai scris aici... Offline #157 2008-04-06 13:37:50
Re: sexul si biserica....taisha ma scuzi daca te va deranja intrebarea mea....dar ai putea sa imi spui dc nu crezi in Dumnezeu? nu cred ca pt tine e mai plauzibila teoria big bang sau cea a lui darwin.....si daca nu crezi in Dumnezeu, cum iti explici u minunile care au loc de cand a fost creata lumea, cum atatia prooroci au vestit venirea lui Mesia si fiind contestati pt ceea ce propovaduiau erau aruncati in foc sau in apa sau la lei si nu pateau nimik....imi vei spune ca astea sunt povesti.....dar exista si alte intamplari care au avut loc si au lasat marturii in timp...spre exemplu prabusirea cetatilor Sodoma si Gomora....daca nu stii acestea erau niste cetati in care traiau oameni f pacatosi, iar Dumnezeu pentru a-i pedepsi a darmat acele cetati, aparand in locul lor Marea Moarta. In Sodoma locuia si Lot impreuna cu sotia si fiicele sale si, pentru a-i salva, Dumnezeu a trimis doi ingeri care i-au scos afara din cetate si le-au interzis ca in drumul lor sa se uite in spate. Sotia lui Lot nu a ascultat si pentru aceasta ea a devenit stana de piatra. Pentru a-si convinge fiicele, Lot a rupt degetul sotiei sale si le-a aratat fetelor pentru a le convinge sa nu faca aceeasi greseala ca mama lor. Astazi acea stana de piatra inca mai exista si dovedeste acea intamplare. Daca nu e de ajuns, iti dau exemplu vietile Sfintilor care de-a lungul existentei lor au facut nenumarate minuni, iar moartea nu i-a oprit din lucrarea lor. Si gandeste-te faptul ca traim, faptul ca nu ni se intampla nimic rau, toate acestea sunt minune a lui Dumnezeu....eu personal ma rog lui Dumnezeu sa ma ajute in tot ceea ce fac....pentru ca stiu ca fara El sunt nimic....de fiecare data cand am o problema si ma rog lui Dumnezeu aceasta in timp se rezolva....sau atunci cand mi se intampla ceva rau, in final ajung la concluzia ca tot raul a fost spre bine si ca prin acea intamplare am avut multe de invatat, m-am maturizat, mi-am dat seama de ce fel de persoane sunt in jurul meu s.a oricum as putea zice ca pana si atunci cand dau o lucrare simt ca Dumnezeu ma ajuta, caci imi amintesc lucruri pe care nu reusisem sa le inteleg si sa le aprofundez asa cum trebuie.....eu nu sunt genu care judeca o persoana pt ceea ce face sau gandeste...e normal ca fiecare sa aiba niste principii dupa care se ghideaza in viata si eu ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat o bunica care mi-a inspirat dragostea pentru El, ca altfel probabil as fi ales o alta cale in viata......imi cer scuze ca am deviat de la subiect, dar simteam nevoia sa ii pun aceasta intrebare taishei si daca cele spuse de mine o vor pune pe ganduri, o rog sa mai citeasca informatii despre cele spuse de mine, caci asa isi va da seama ca cele spuse de mine nu sunt povesti ci lucruri adevarate, prea putin mediatizate, ceea ce duce la necredinta oamenilor Offline Publicitateloading...
#158 2008-04-06 13:58:01
Re: sexul si biserica....alwaysme e mai simplu sa-ti satisfaci toate placerile si sa nu crezi ca exista un Dumnezeu,sau daca exista,exista UNUL dar fara reguli. Offline #159 2008-04-06 14:29:20
Re: sexul si biserica....melany1 pai de asta am si pus intrebarea asta taishei...mi se pare normal ca un om sa creada in existenta lui Dumnezeu, insa, pentru a-si usura existenta, sa nu faca voia lui...dar faptul ca ea spune ca nu crede in existenta Lui, in ciuda atator marturii, imi ridica multe semne de intrebare....refuza ea sa creada pentru a nu avea mustrari de constiinta pt faptele sale...a trecut prin vreo intamplare care a marcat-o si a facut-o sa renunte la credinta ei....sau nu a avut parte in familie de o educatie care sa ii cultive si credinta in Dumnezeu...daca e ultimul aspect atunci necunoscutul ar trebui sa o stimuleze sa caute cat mai multe informatii pentru a vedea daca teoria conform careia nu exista Dumnezeu este adevarata....si referitor la ceea ce ai spus u la sfarsit sunt intru-totul de acord....omul nu isi aduce aminte de existenta lui Dumnezeu decat atunci cand are probleme....asa se si explica unele lucruri rele ce ni se intampla in viata...au rolul de a ne face sa ne intoarcem de Dumnezeu si sa ne pocaim pt pacatele noastre Offline #160 2008-04-06 15:28:54
nu am avut nici-o experienta care m-a facut sa nu cred, iar in familie am primit o educatie religioasa, la fel si la scoala... Offline #161 2008-04-06 15:32:02
Re: sexul si biserica....vai taisha, parca esti prietenu` meu culmea sunteti...dar nu dezbat Offline #162 2008-04-06 15:59:57
Re: sexul si biserica....si al meu la fel face. fiecare face ce crede el ca e cel mai bine. Altzi nu cred in Dumnezeu din cauza unor intapari nefericite cand te rogi sa te ajute si El nu te ajuta, asta te face sa-ti pierzi din credinta si daca intaplarile se repeta o pierzi de tot (asta e psihicul omului). Offline #163 2008-04-06 16:04:59
Intr-adevar dar conform statisticilor 'psihicul omului' tinde mai mult spre vesnica razbunare (pierderea credintei) si nu spre o explicatie conform careia exteriorul' ar capata vreun sens (logic ori ba) . Offline #165 2008-04-06 16:08:36
Re: sexul si biserica....Am omis rabdarea , .. , scuze . Offline #166 2008-04-06 16:41:08
Re: sexul si biserica....taisha nici eu nu vreau sa am vreo disputa cu cineva pe tema asta....se poate vorbi mult despre subiectul asta si stiu din propie experienta ca nimeni nu te poate convinge sa crezi in ceva sau sa faci ceva atat timp cat u nu simti....oricum desi viata e scurta, ea e plina de intamplari care ne surprind si unele ne fac sa ne schimbam complet conceptiile pe care le aveam inainte...eu insa sper ca pana la urma Dumnezeu sa iti deschida ochii(sper ca nu te superi ca iti spun asta, insa chiar imi doresc ca cei care sunt ca tine sa ajunga pe calea cea dreapta pentru ca dovezi sunt chiar daca u spui ca sunt povesti....atunci minunile care se petrec nu s-ar mai putea explica.....spre exemplu Lumina Sfanta ce se pogoara de Paste la Mormantul Sfant, un foc care se pogoara din cer, manifestandu-se diferit in fiecare an si care in primele minute nu arde. daca nu ma crezi intra pe link-urile astea http://www.credo.ro/lumina-sfanta-filme.php http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article202 pe unu ai filmulete si pe altu explicarea;) probabil ca nici asta nu te va impresiona dar nu m-am putut abtine sa nu iti dau astea;) Offline #167 2008-04-06 16:47:47
Re: sexul si biserica....si eu incerc sa ii explic prietenului meu chestia cu lumina si cu alte cele (nush daca e aceeasi lumina de care spui tu alwaysme), si mi-e ciuda ca nu stiu detalii si nu pot sa imi sustin "teoria", nestiind prea multe despre lucrurile astea... Ultima oara a fost editat de Loveable (2008-04-06 16:48:34) Offline #168 2008-04-06 17:25:13
Re: sexul si biserica....alwaysme referitor de SF Lumina si eu sunt impresionata de asta...ai mey au fost anu trecut la Ierusalim si ne spuneau ca se vad urmele lasate de foc si nu doar atat...sunt ff multe. Offline #169 2008-04-06 17:27:19
Re: sexul si biserica....Loveable eu am surprins doar cateva aspecte si sunt multe multe alte lucruri pe care ar putea sa ti le spuna un preot, pentru ca el are o pregatire teologica...u spuneai ca nu crezi in preoti, ca ei sunt falsi....eu nu vreau sa critic pe nimeni....sunt unele cazuri cand preotii au gresit, insa nu trebuie sa generalizam pentru ca sunt alti multi care fac lucruri minunate pentru credinciosi...spre exemplu cei de la parohia mea....parintele paroh isi dedica tot timpul credinciosilor si in special tinerilor.....a facut un cor pt a-i atrage pe tineri la biserica si asa am ajuns si eu sa vin. daca inainte de face parte din cor mi se parea interminabila Sf Liturghie pt ca nu o intelegeam...acum nu pot sa concep o Duminica fara ca eu sa merg la biserica pt ca altfel simt ca nu mi-am luat hrana spirituala si nu am liniste toata saptamana...pe langa astea regulat realizeaza convorbiri spirituale, un fel de simpozioane, la care invita diferite personalitati care vorbesc pe diferite teme....mai organizeaza si intalniri cu tinerii la care acestia, impartiti pe grupuri, dezbat probleme de actualitate.....pt cei saraci in fiecare sambata face cate o masa ....e in acelasi timp si un bun duhovnic, care da niste sfaturi f bune atunci cand te confrunti cu o problema.....si lista continua....de asta zic ca nu trebuie sa ne luam dupa ceea ce se arat la tv ca popa a furat, ca popa a violat....ca astea se intampla pt ca si ei sunt oameni insa nu trebuie noi sa judecam ci doar bunul Dumnezeu....si daca vrei sa gasesti raspunsuri la unele intrebari pe care le ai scrie google ca sunt multe site-uri care iti pot oferi raspunsuri sau iti dau site-ul de la mine de la bis unde avem un forum si poti sa pui ce intrebare te framanta iar parintele iti va rasp.... www.admd.info... Offline #170 2008-04-06 17:41:52
Re: sexul si biserica....ma bucur Melany1 ca parintii tai au avut ocazia sa participe la o asemenea minune....sper ca si eu pana cand mor sa ajung sa ma inchin la Sfantul Mormant si sa iau parte la Slujba Invierii acolo... Offline #171 2008-04-06 17:52:31
si al meu Ultima oara a fost editat de SonneAle (2008-04-06 18:03:34) There ain't no sunshine now that he's gone Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|