homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-34

#628 2010-03-02 13:35:36

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

Re: voi credeti in dumnezeu?

si mai imi pare rau ca exista acele "babe" in fiecare comunitate/biserica/familie care parca devin fondatoarele unei noi religii , ele spun ce e bine sa faci , ce nu e bine , cum se face fiecare "chitzibush" al fiecarui ritual , si ce e mai grav este ca "baga pe gat" aceste chestii atat naivilor din jurul lor ,  dar si familiei si celor apropiati ...
offtopic sorry alexa dar cred ca ai facut prea multe compromisuri in viata si de aici si toate problemele tale , daca imi permiti o parere personala

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#629 2010-03-03 12:38:30

andrei999
Full member
Inregistrat: 2009-10-02

Nici eu nu am vrut sa mi botez copilul... dar a trebuit sa las de la mine ca sa nu iasa razboi si discutii... mi se pare o aberatie si cu botezul, botez copilul ca sa se spele de pacate cica... ca alti copii din alte religii care nu se boteaza  sunt pacatosi.... pana la urma urmei cine castiga?? Biserica... popa... ei iau banii de la botez... am auzit k s-a dat si 1000 lei pt un botez, ca e cea mai buna biserica din oras... lol

Ultima oara a fost editat de andrei999 (2010-03-03 12:42:25)

Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.

#630 2010-03-03 13:59:50

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

Iti dai seama, e cea mai buna biserica din oras ...  roll cat de ignoranti au devenit oamenii daca asta e criteriul decisiv?

Ontopic, nici eu nu mi`as boteza copilul daca ar fi dupa mine, insa prefer sa fac asta pentru a nu isca adevarate discutii, certuri etc .... Ma rog, nici casatoria la biserica nu`mi surade, insa vreau sa port rochie de mireasa  lol

#631 2010-03-03 14:11:29

whitneyfree
Full member

sophie a scris:

Iti dai seama, e cea mai buna biserica din oras ...  roll cat de ignoranti au devenit oamenii daca asta e criteriul decisiv?
Ontopic, nici eu nu mi`as boteza copilul daca ar fi dupa mine, insa prefer sa fac asta pentru a nu isca adevarate discutii, certuri etc .... Ma rog, nici casatoria la biserica nu`mi surade, insa vreau sa port rochie de mireasa  lol

cata dreptate ai aici ! din pacate ...

And eternity in an hour

#632 2010-03-03 15:27:06

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

pai sophie poti purta rochie de mireasa si fara sa faci cununia religioasa
de ce sa faci ucruri in care nu crezi....mi se pare lipsa de personalitate(si sper ca nu se va simti jignit nimeni)
da nu inteleg de ce sa fim falsi?Criticati da cand aveti nevoie alergati la biserica..desi nu sunteti de acord cu taxele,preotii etc...doar asa ca vrea X sau y
cat de ignoranti au devenit oamenii?Tot oamenii ca mine si ca voi au facut acest criteriu...si eu si tu mergem ca trebuie sau de bunavoie la biserica si apelam la anumite servicii

alexa in locul tau eu alegeam o biserica mai buna,care sa aiba si caldura....adica inaite de a face un botez/nunta te duci sa vezi cum e biserica

Publicitate

loading...

#633 2010-03-03 16:50:05

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Da stiu, dar la cat de fucked up la creier eram... Eu n-am sa-i fac asa ceva niciodata copilului meu, am sa-i las intotdeauna liberul arbitru.

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#634 2010-03-03 17:04:31

andrei999
Full member
Inregistrat: 2009-10-02

Melany1 a scris:

de ce sa faci ucruri in care nu crezi....mi se pare lipsa de personalitate(si sper ca nu se va simti jignit nimeni)
da nu inteleg de ce sa fim falsi?Criticati da cand aveti nevoie alergati la biserica..desi nu sunteti de acord cu taxele,preotii etc...doar asa ca vrea X sau y
cat de ignoranti au devenit oamenii?Tot oamenii ca mine si ca voi au facut acest criteriu...si eu si tu mergem ca trebuie sau de bunavoie la biserica si apelam la anumite servicii

alexa in locul tau eu alegeam o biserica mai buna,care sa aiba si caldura....adica inaite de a face un botez/nunta te duci sa vezi cum e biserica

Tu crezi ca e normal sa platesti taxe si impozite si roviniete si sa mergi in gropii? Dar probabil ca tot altii cu toate ca nu crezi ca e corect, platesti...  bang  Si cu botezatul e cam asa ceva...  eu personal nu cred in nimic din biserica, dar am preferat sa fac botez sa evit mai multe probleme care s-ar fi creat ulterior...  sa nu crezi ca iau personal, nu, dar lipsa de personalitate nu e cazul meu... sunt multe lucruri care nu le crezi dar decat sa stai sa povestesti cui nu trebuie, CUM E CAZUL LUI EXTRA!!!  bang  Mai bine lasi balta si lasi sa creada ce vrea  mornincoffee  Si nu poti mereu sa te incapatenezi si sa nu faci ce nu crezi...
Ma gandesc ca nu ai dat de probleme de genu si spui asa usor sa nu faci ce nu crezi... dar decat sa-ti pui tot neamul in cap in frunte cu socrii si restul... mai bine lasa sa fie cum zic ei ca e bine si tu iti cresti si inveti copilul cum crezi... pana cand va fi el capabil sa aleaga ce vrea...

Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.

#635 2010-03-03 17:13:38

Melany1
Banat

hai cu botezu e altceva dar ca va cununati la biserica??? aaa doar asa de ochii lumi
mi se pare o dovada de mare falsitate....
voi credeti ce vreti  da nu aveti dreptate si vorbesc prin prisma actiunilor voastre....aaa si daca aveti nevoie de preot in ziua X el trebuie sa va stea la dispozitie si daca nu va sta la dispozitie : vai ce rai sunt preotii,biserica e nu stiu cum
si faza ca platesti cine puii mei vine sa-ti faca un serviciu gratis???
da multi sunt moralisti si stiu sa dea sfaturi...sau se vine cu scuze de genu: vai ce imi spune mama,tata,pisica...haideti mai fiti seriosi

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2010-03-03 17:13:51)

#636 2010-03-03 17:16:51

sophie
Addicted member

Melany1 a scris:

da nu inteleg de ce sa fim falsi?Criticati da cand aveti nevoie alergati la biserica
..desi nu sunteti de acord cu taxele,preotii etc...doar asa ca vrea X sau y

Cateodata mai trebuie sa faci lucrurile astea (adica o cununie religioasa, botez bla bla) pentru cei din jur: parinti, socrii si cam atat. Pentru ca nu vrei sa ti`i pui in cap  roll din punctuk meu de vedere nu e nici lipsa de personalitate, nici falsitate ...
Cand avem nevoie alergam la biserica? Nu cred smile poate ne rugam, la biserica nu merg in niciun caz (cel putin eu smile ). Cum am mai spus, nu`i vad rostul ... insa nu are rost sa intru in polemici pe tema asta smile 

Putin in topic - am vazut aseara un filom foarte interesant, despre inceputurile religiei crestine, Agora smile E doar un film, insa e atat de aproape de adevar cu referire la manipularea acestei religii ...

#637 2010-03-03 18:00:55

Melany1
Banat

ce invocati  voi sunt scuze...si va contraziceti singuri.Da e mai bine sa te minti singur decat sa accepti.Si am incheiat cu offtopicu

#638 2010-03-03 21:39:57

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Cele care vorbiti de falsitate si altele, vreti sa psuneti ca deja sunteti casatorite si nu ati facut asta? Daca da, atunci jos palaria, daca nu, vorbim dupa nunta lol

#639 2010-03-03 23:46:35

Melany1
Banat

Pill eu ma casatoresc in biserica - cred in legamantul ala, cred in preotul care ma va cununa...eu ma duc ptr ca imi doresc sa o fac...nu ca sa port rochie alba sau ptr ca trebuie sa o fac ca spune mama sau baba de la coltu strazii

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2010-03-03 23:48:17)

#640 2010-03-03 23:49:37

Monica999
Hero member
Site

si persoanele care cred in legamant si in rochia alba dar nu in preot, ce sa faca? de ce ti se pare falsitate? de ce e falsitate cand cineva recunoste ca da domne, fac cununia religioasa pentru parinti, sa se bucure ei. Ma rog, evident e foarte usor sa judeci pe altii.
Plus, te mariti virgina de porti rochie alba? Pentru ca daca nu e cazul inseamna ca macar chestia asta o faci de gura lumii.

Ultima oara a fost editat de PillBlast (2010-03-03 23:50:24)

#641 2010-03-03 23:54:08

Melany1
Banat

Aaaaaa eu nu as vrea rochie alba si stiu ca nimeni nu se va baga pe ce rochie vreau...si mi-as lua o rochie culoarea untului .Dar si daca mi-as lua alba e ptr ca mi-ar placea ff mult
daca tu nu  crezi intr-un medic te duci sa te mai operezi??sau te duci ca trebuie  si ca e urgent?
cumva nu te mai iubeste mama sau matusa ca nu ai facut cununia religioasa?nu cred..si da e falsitate

#642 2010-03-04 00:20:58

Monica999
Hero member
Site

FALSIT?TE s.f. 1. Caracterul a ceea ce este fals, mincinos, neautentic; lipsă de adevăr. 2. Atitudine, comportare fățarnică; ipocrizie, fățărnicie, prefăcătorie. [Var.: (pop.) falșit?te s.f.] ? Din it. falsit?,  lat. falsitas, -atis.   

Atata timp cat recunosti motivul pentru care faci pasul asta nu esti fals, esti sincer.

Si da, evident ca nu te iubeste mai putin mama daca nu faci pasul asta, dar il faci pentru ca tu o iubesti pe ea si vrei sa o vezi fericita. Asta nu e falsitate draga, e pur si simplu bun simt. Mi s-ar parea egoism sa nu fac asa ceva stiind cat inseamna pentru ea, asta dupa ce toata viata s-a chinuit sa ma faca fericita. Dar bine tu, sunt eu falsa, ce vrei.

Melany1 a scris:

daca tu nu  crezi intr-un medic te duci sa te mai operezi??sau te duci ca trebuie  si ca e urgent?

Daca stiu ca e un medic prost ma duc la altul, dar chiar nu vad legatura dintre preot si medic.

#643 2010-03-04 00:30:10

sophie
Addicted member

Pill, las`o balta ... exact asta e dovada gradului de indoctrinare smile

Mel, pana la urma care e problema daca eu vreau sa ma casatoresc la biserica sa`mi fac parintii fericiti? De ce tot continui discutia asta? Oricum n`o sa ne schimbi modul de a gandi; poate tatal tau e altfel, insa prin prisma mea, toti preotii sunt niste manipulatori (si asta o zic la modul frumos).

Ultima oara a fost editat de sophie (2010-03-04 00:41:37)

#644 2010-03-04 11:51:37

whitneyfree
Full member

nu stiu cat de legati sunteti voi de parinti , eu ii iubesc la nebunie pe ai mei , dar nu as face compromisuri pentru ei ; si pentru socrii cu atat mai putin ; si nu vorbesc aici doar teoretic, am fost pusa in situatia asta nu numai din punct de vedere religios ; deci nu o sa pot intelege asta niciodata
e bine macar ca ati spus ca nu va veti ingradi copiii cu aceleasi preconceptii de care v-ati lovit voi , tot e o schimbare
sophie , nu generaliza cu "toti preotii" , vreau sa cred ca totusi mai sunt si preoti care chiar cred in ceea ce predica ...

melany1 , ai dreptate ca fiecare ar trebui sa caute biserica unde se simte cel mai ok , dar apropo de faptul ca "e normal ca un preot sa iti ceara bani " asta nu pot fi de acord ; singura dare despre care se spune in Biblie este zeciuiala , nu scrie nicaieri de plata ptr inmormantare sau ptr nunta sau pentru botez , astea au fost introduse de ei in conditiile in care nu ai idee cati bani se duc din impozitele noastre la biserici si in conditiile in care fiecare preot are salariul lui , nu vad de ce ti-ar mai cere bani in plus pentru ceea ce presteaza .. apropo , cel putin la noi in tara numai biserica ortodoxa cere bani pentru asta , si i se pare normal sa iti ceara , sunt alte biserici , crestine , care nu cer bani pentru nici un astfel de serviciu si nici nu concep sa o faca vreodata .
Biserica ar trebui sa se conduca dupa litera Bibliei , dar ei isi fac propriile lor legi si asta nu mi se mai pare normal

And eternity in an hour

#645 2010-03-04 14:06:03

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

PillBlast a scris:

Plus, te mariti virgina de porti rochie alba? Pentru ca daca nu e cazul inseamna ca macar chestia asta o faci de gura lumii.

asta cu rochia nu are absolut nicio semnificatie religioasa, in fata Lui Dumnezeu poti merge si in rochie alba si in rochie verde daca vrei... si in blugi... in niciun caz nu asta e falsitate. astea cu "rochia alba daca esti virgina" sunt inventii...

eu una nu m-am maritat virgina, dar mi-am luat rochie alba pt ca aia mi-a placut. oricum inainte de nunta am fost la spovedit, asa ca pacatele mele sunt in fata Lui Dumnezeu, nu a babelor care se uitau la culoarea rochiei... din partea mea, ele creada ce-or vrea smile

si sunt perfect de acord cu melany si cu whitneyfree... oricat iti iubesti parintii, mai ai si propriile alegeri, pareri, convingeri... ori da, e o mare falsitate sa faci o chestie in care nu crezi doar de gura lumii.... indiferent daca "lumea" ti-e mama, tata, bunic etc.

iar chestia cu "recunosc motivul, deci nu sunt falsa" nu e real... pai IN TIMPUL SLUJBEI, tu marturisesti si promiti diverse... pe care declari CA LE ACCEPTI, LE CREZI. ce faci, tii degetele in x la spate intre timp? nu merge asa....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#646 2010-03-04 14:11:06

Melany1
Banat

mai idea e alta iti cauti un preot in care sa crezi..si da e o mare legatura intre preoti si medici...si am 1000 de exemple ..asa cum peste tot scrie ca desi esti asigurat nu trebuie sa platesti anumite operatii si totusi se platesc
2.si unde in biblie scrie ca preotul trebuie sa fie asa smerit incat sa manance paine cu apa??Si aratati-mi un angajat care face pe gratis ceva??Cumva la urgenta cand ajungeti nu trebuie sa le bagati bani asistentelor??Si o zic ptr ca eu am fost in spital si nu ma naga nimeni in seama fara bani.Da acum nu incep sa arunc cu pietre in ele ,bine ca si-au facut treaba ok dupa ce le-am platit sercviciile.
La un preot trebuie sa cauti altceva sa te simti confortabil cand vorbesti cu el,sa te inteleaga ..
Biserica isi face propriile legi ptr ca ei nu sunt platiti de stat ca restu..ei au un anumit fond.

Sophie ei pot fi manipulatori daca tu te lasi manipulata..la fel si psihologul e manipulator si ce e vreo problema???Te lasi manipulat cand iti convine

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.