homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Atentie mare-10

#172 2010-02-01 22:55:16

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Re: atentie mare

kathrynn a scris:

Dupa tot ce am citit aici, nu pot sa nu ma inteb:
oare as fi o scorpie fara suflet daca as face avort? In conditiile in care am 26 de ani, un prieten stabil, relatia e ok (dar nu locuim impreuna), castig destul de bine, etc etc?

Eu una nu-mi permit sa cred sau sa afirm ca ai fi scorpie.Faci cum doresti tu.
Este viata si decizia ta.
Insa ce te-as sfatuii eu inainte sa faci asta ar fi sa te gandesti bine.Sa te gandesti ce o sa simti peste 5 ani daca o sa iti doresti un copil si nu o sa il mai poti avea!! Ai regreta ce ai facut in situatia in care nu ai mai putea sa concepi un copil?? Ce sentiment ai avea a 2-a zi?

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#173 2010-02-01 22:55:51

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

kathrynn a scris:

Dupa tot ce am citit aici, nu pot sa nu ma inteb:
oare as fi o scorpie fara suflet daca as face avort? In conditiile in care am 26 de ani, un prieten stabil, relatia e ok (dar nu locuim impreuna), castig destul de bine, etc etc?

raspunsul e la tine, kathryn. unii ar spune ca esti fara sa asculte vreun motiv, altii te-ar asculta, dar tot te-ar condamna, altii ar spune ca e decizia cea mai buna. depinde ce ai simti tu. sufletul tau ti-ar spune in ce categorie poti intra, nu ceilalti, nu oamenii. ei te pot judeca pt orice fara mila, chiar si pt o decizie buna te poti trezi ca esti pusa la zid, de asta spun ca tot ce conteaza e ceea ce simti si ce crezi tu.

Ultima oara a fost editat de april sunset (2010-02-01 22:56:45)

bebe V., soarele si luna

#174 2010-02-01 23:12:59

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

mirik a scris:

Daca nu trebuie sa apara inainte de casatorie atunci mi se pare logic sa nu existe relatii sexuale inainte de casatorie....  nustiu

Corect!

Cateodata imi vine sa  dumbom (mie smile ) cand vad ca multi nu vor sa isi puna creierul la munca in ce priveste legaturile dintre Legile din Vechiul Testament si cele ale Noului Testament.
Va intreb pe voi, cei carora va inchinati lui Dumnezeu -si dupa spusele voastre sunteti majoritari: v-ati intrebat de ce Dumnezeu a dat legea ca femeia -chiar si gravida- sa fie omorata atunci cand incalca Legea Sa?
Dar astazi -ce lege s-a desfiintat:
1.legea ceremoniala (sa nu mai fie omorata femeia), sau
2.legea morala(sa se incalce porunca lui Dumnezeu)?

De aceea trebuie luat foarte serios aminte la ce e scris cu rosu mai sus.  Odata ce omul nesocoteste Legea lui Dumnezeu crede ca e liber sa faca ce vrea. E gresit gandul asta.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#175 2010-02-01 23:14:46

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

extra  box

pacat ca nu exista un simbol care sa flip the birdie  box

#176 2010-02-01 23:26:33

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Eu intrebam la modul ipotetic smile Din fericire, nu sunt in situatia de a-mi pune serios aceasta problema.

"Insa ce te-as sfatuii eu inainte sa faci asta ar fi sa te gandesti bine.Sa te gandesti ce o sa simti peste 5 ani daca o sa iti doresti un copil si nu o sa il mai poti avea!! Ai regreta ce ai facut in situatia in care nu ai mai putea sa concepi un copil?? "

As putea la fel de bine sa planuiesc sa am un copil si sa aflu ca sunt sterila din cauze naturale. Eu sau tatal copilului. Si nu ar fi sfarsitul lumii. As adopta un copil.

Am intrebat pentru ca multa vreme am fost oarecum hotarata ca, daca as ramane insarcinata din greseala (desi ma protejez foarte bine, dar accidente se pot intampla oricui), m-as gandi foarte serios la avort. Mai ales de cand am aflat, ca daca afli de sarcina f. devreme se poate face o injectie, nu trebuie sa treci prin procedura aia sinistra de chiuretaj.
Acum, m-am mai razgandit pt ca incep sa ma gandesc oricum la a avea un copil, desi nu chiar-chiar acum.
Dar eu sunt genul obsedat de control. La mine sarcina teebuie planuita, facut analize amanuntite amandoi, citit & informat, nu asa pe nepregatite.

Cunosc doua persoane care au facut avorturi si sincer niciuna din ele nu-mi pare criminala. Una din ele e bunica mea si este efectiv una dintre cele mai bune persoane pe care le-am cunoscut vreodata.

Si ca tot veni vorba, din punct de vedere moral mi se pare o crima mai mare sa nasti copilul si sa-l abandonezi, decat sa faci avort.

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2010-02-01 23:32:41)

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Publicitate

loading...

#177 2010-02-01 23:34:59

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Si bunica mea a facut avort, dar a facut asta pentru ca pe atunci nu existau prezervative, sua pilule contraceptive. Oricum, si acum la 80+ ani regreta enorm ce a facut si spune ca noi fetele din ziua de azi suntem atat de norocoase ca nu e nevoie sa trecem prin asa ceva.

#178 2010-02-01 23:36:25

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

extra, intreb si eu desi cred ca ai mai fost intrebat
ce anume cauti tu pe acest forum? (si nu o zic cu rautate, doar ma intreb)

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#179 2010-02-01 23:37:49

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

De ce sunteti rai? Legile au fost date ca sa-l tina pe om langa Dumnezeu; pentru omul este slab in fata naturii pacatului.
Legile sunt ca o demarcatie. Daca s-a incalcat aceasta demarcatie, omul singur se face vinovat. Vrajmasul nu-l trage cu forta pe om sa pacatuiasca; el doar il ademeneste, profitand si de natura pacatoasa in care omul s-a nascut.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#180 2010-02-02 00:48:10

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

extra a scris:

De ce sunteti rai? Legile au fost date ca sa-l tina pe om langa Dumnezeu; pentru omul este slab in fata naturii pacatului.
Legile sunt ca o demarcatie. Daca s-a incalcat aceasta demarcatie, omul singur se face vinovat. Vrajmasul nu-l trage cu forta pe om sa pacatuiasca; el doar il ademeneste, profitand si de natura pacatoasa in care omul s-a nascut.

yeah, right  roll

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#181 2010-02-02 00:59:27

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

extra a scris:

Cred ca nu am mai citit asemenea divagatii de foarte mult timp.

Legile au fost date pentru ca nu existau sanctiuni clare pentru acele norme de conduita existente; tabu-urile erau sanctionate doar la nivelul obstei gentilice si nu erau uniforme. Prin "legi" sanctiunea a cunoscut un alt nivel si s-a incercat instaurarea unui sistem moral, cu contraventiile aferente, cat mai uniform, ca sa fie mai usor pentru toti.

Dar in niciun caz nu au fost date ca sa-l tina pe om langa Dumnezeu. Mi-e mila ca unii oameni mai impartasesc asemenea conceptii.

#182 2010-02-02 01:47:20

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

offtopic neutral extra tu realizezi ca promovezi abstinenta pe un forum care promoveaza contraceptia moderna (= a face sex in draci fara griji tongue)???

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#183 2010-02-02 01:55:30

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

dea rotfl2)

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#184 2010-02-02 09:13:05

bubutadana
Insomniac member

dea_di a scris:

offtopic neutral extra tu realizezi ca promovezi abstinenta pe un forum care promoveaza contraceptia moderna (= a face sex in draci fara griji tongue)???

rotfl2  rotfl2

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#185 2010-02-02 09:27:58

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

kathrynn a scris:

"Insa ce te-as sfatuii eu inainte sa faci asta ar fi sa te gandesti bine.Sa te gandesti ce o sa simti peste 5 ani daca o sa iti doresti un copil si nu o sa il mai poti avea!! Ai regreta ce ai facut in situatia in care nu ai mai putea sa concepi un copil?? "

As putea la fel de bine sa planuiesc sa am un copil si sa aflu ca sunt sterila din cauze naturale. Eu sau tatal copilului. Si nu ar fi sfarsitul lumii. As adopta un copil.

Sunt total pro adoptie, nici nu as avea cum sa nu fiu, insa daca ti se intampla sa ramai insarcinata si sa tot pierzi sarcini?In momentul in care iti doresti un copil si ai fost insarcinata iti doresti si mai mult sa treci prin experienta unei sarcini, sa simti cum ceva creste in interiorul tau, sa-i simti miscarile....uneori ne este usor sa vorbim, mult mai usor decat ne-ar fi sa luam decizii daca ne-am afla in situatia despre care vorbim.

Nu trebuie sa punem pe nimeni la zid.O foarte buna prietena de-a mea e posibil sa recurga la avort zilele astea asta nu inseamna ca nu o sa mai fie prietena mea sau ca daca o sa-i fie rau nu o sa stau la capul ei pana isi revine.

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#186 2010-02-02 10:27:10

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

sophie a scris:

nu as face un copil in conditiile in care as fi pe deplin constienta ca nu`i pot oferi nimic din ceea ce ii trebuie. [...] in ziua de azi nu mai ai siguranta zilei de maine pentru tine, dar mai ales sa mai ai si un copil ...

propun ca fiecare femeie sa aiba "ratiunea" sa nu mai nasca, pt ca in romania nu-s conditii de crescut copiii (cu exceptia tiganilor, ca aia au ce oferi la 5-10 copii), sa ne f**em cu totii protejat pana la adanci batraneti, apoi sa ne ingropam mosul/baba dupa caz si sa ne asteptam sfarsitul, singuri, zi de zi intre aceeasi 4 pereti... poate avem norocul si sfarsim mai repde, daca intr-o zi da buzna vreun tigan tanar (ca pe el parintii au avut cu ce sa-l creasca), ne da in cap, ne fura pensia de 300 lei si pleaca.

cred ca a mai spus cineva (daca nu aici, la alt topic) ca daca astepti ziua in care vei putea spune ca ai ce sa-i oferi unui copil, ori acea zi nu va veni, ori va veni prea tarziu. nu degeaba exista vb "toate la timpul lor".
un copil nu e o povara (asa cum multi percep), ci o sursa de bucurie pt cei ce sunt parinti cu adevarat.

mirik  tummenupp

#187 2010-02-02 11:52:23

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

anca smile nu e nevoie de ironii smile mi`am exprimat parerea si nu ma astept sa fiu inteleasa, e doar opinia mea si atat smile si crede`ma ca stiu foarte bine de ce fac aceste afirmatii ... in conditiile in care stai cu chirie, nu ai siguranta locului de munca si banii nu iti ajung daca nu esti ajutat financiar de parinti, nu`ti arde de facut copii wink

#188 2010-02-02 12:07:50

bubutadana
Insomniac member

ce va mai place sa aruncati cu sageti otravite...

#189 2010-02-02 12:10:18

BratzG
Sr. member
Inregistrat: 2009-02-12

Voi,aparatoarele luminii,vorbiti de parca in viata voastra nu ati judecat/condamnat/dezaprobat pe nimeni.

eu,tu si restul lumii...

#190 2010-02-02 12:34:29

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

sophie a scris:

anca smile nu e nevoie de ironii smile mi`am exprimat parerea si nu ma astept sa fiu inteleasa, e doar opinia mea si atat smile

ironia nu era la adresa ta, direct, ci vis-a-vis de gandirea asta, pe care multi o au. sad
am vrut sa arat unde se ajunge daca fiecare ar considera ca e prea sarac sa creasca un copil.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.