homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avort.....un cuvant urat dar necesar-10

#172 2010-09-18 11:03:30

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Re: avort.....un cuvant urat dar necesar

avortul ca decizie proprie, neimpus de motive medicale, indiferent de  cauza și motivul care duc la el (v?rsta, prezervativ rupt, pastila de a 2a zi fără efect, contraceptive luate aiurea sau lipsa protecției) este CRIMĂ!
tot criminale se numesc și se vor numi p?nă la moarte acele femei care ALEG calea asta. și  e cea mai oribilă crimă din c?te poate face omul c?t trăiește. da,cu asta am spus tot, nu e părerea mea, e un fapt ca atare, indiferent de c?te scuze vor găsi cele care aleg să-l facă
gata, am zis că nu mă mai bag la subiectul ăsta că-s prea vehementă, dar uneori te șochează anumite idei și nu te poți abține
vorba jessicăi, nu poți veni aici să-i spui unei fete sub 18 ani, ai luat decizia corectă că ai avortat, ?ncuraj?nd astfel, inconștient poate, ideea de avort și alte fete ?n aceeași situație, care vor citi r?ndurile tale peste o săptăm?nă, lună, an
da, avortați dacă asta e decizia voastră personală, dar conștiente fiind ce ceea ce ?nseamnă cu adevărat fapta de dincolo de cuv?ntul extrem de prost ales: avort!

#173 2010-09-18 11:20:04

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

vai ce reactii am provocat. Dar nu am spus ca trebuie sa il avorteze, am spus doar ca eu nu mi-as asuma cresterea nepotelului facut de fata mea de 13-15-17 ani. Daca stie sa se !! inseamna ca este capabila sa isi asume respunsabilitatea, daca vrea sa il tina..... sa il creasca (adica da...sa munceasca sa vada ce inseamna un copil si cat m-am chinuit si eu cu ea) ca eu nu sunt datoare sa o iau de la capat cu scutece si plansete la batranete, nu mi-as permite niciodata sa spun cuiva sa avorteze

kemical iubita, am 26 de ani si s-a intamplat sa imi pierd si eu capul rau si sa descopar ca nu am prezervativ...m-am oprit, nu am continuat actul sexual....da, mi s-a rupt si mie prezervativul si am luat pastila de a doua zi, acuma iau anticonceptionale dar nu pentru contraceptie ci pentru niste probleme

si DA! eu am stiut sa imi vad de scoala si am facut sex dupa 18 ani cand am inceput munca...ai o problema cu asta? pai atunci cand o sa ramai gravida si o sa vrei sa iti creasca mami copilul sa vii sa ne spui si noua ce ti-a raspuns?

si eu am stiut sa imi fac o facultate si sa mi-o platesc singura, deci nu exista NU POT ...vrei si copil..muncesti si faci si scoala....nu pui copilul ala in carca parintilor ca ei nu am nici o vina si poate vor sa faca altceva cu banii la batranete, ceva ce nu si-au permis cand au avut copil mic de crescut...

mai are cineva neclaritati?

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-18 11:34:10)

#174 2010-09-18 11:31:54

anabella_n
Hero member

s_b, la mine n-ai provocat nici o reacție, deci poți sta liniștită. pe mine m-a șocat doamna măritată, cu avort și contact sexual neprotejat imediat după și oarecum ceea ce a spus kemikal, pt că din spusele ei un contact sexual cu prezervativ rupt sau o pastilă de a 2a zi ineficientă pot fi la o adică o scuză bună pt a scăpa de un copil
așa că am simțit nevoia sămă bag ?n seamă, sper că ultima dată pe acest subiect

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-18 11:33:08)

#175 2010-09-18 11:43:03

sleeping_beauty
Addicted member

eu sunt socata de generatia asta noua care crede ca are dreptul sa faca orice...ok..insa cum ramane cu obligatiile? vad ca de alea nu vor sa auda. Sexul nu este doar o distractie, este ceva serios cu implicatii mari si mor cand vad ca stiu sa faca sex dar protectie si vizite la ginecolog...nema. Orice femeie face candida macar o data in viata, analizele si tratamentul costa bani....pai daca copiii astia nu lucreaza...de unde? desi nu toti sunt puturosi. Vara mea de pe la 14-5 ani impartea pliante si chestii de genul plus ca la 18 s-a angajat desi e si ea la facultate la zi...pentru copiii astia muncitori am tot respectul...si un astfel de copil merita sprijinit.

#176 2010-09-18 11:51:54

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

am mai spus de atatea  si o sa mai repet inca o data ca sa ma simt eu impacata...

atunci cand te apuci sa faci sex, ca o femeie independeta, responsabila si desteapta ce esti, se presupune ca esti capabila sa iti asumi toate responsabilitatile si toate chestiile pe care sexul le implica...atat orgasmele multiple cat si posibilitatea aparitiei unui copil...deci faza cu "a fost un accident" cam pica...daca nu iti poti asuma responsabilitatea si pentru un accident atunci mai bine renunti la sex...

daca cineva ar spune ca sexul e ca taiatul la drujba...in loc de sarcina ti-ai putea pierde o mana, sau piciorul, atunci cred ca multe s-ar gandi mai bine inainte sa faca sex...dar cum nu e vorba de ele ci de "un simplu avort" care in ziua de astazi pare a fi  "ceva normal" ...nu e nicio problema ca in esenta este o crima nu?

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

Publicitate

loading...

#177 2010-09-18 11:56:36

sleeping_beauty
Addicted member

bun exemplul cu drujba ynna sad

ce usor e sa faci avort in viziunea unora sad

#178 2010-09-18 12:05:56

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

kemikal a scris:

sleeping_beauty  ai zis ca "Si inca ceva, copiii ar trebui sa fie preocupati de scoala nu de !!, parerea mea desigur" Adica dupa ce termina liceul pot si ei sa intretina relatii sexuale? E vreo limita inferioara de varsta la care poti sa incepi sa 'faci sex'?  Nu inteleg de ce ai parerea asta, poate tu ai facut-o la 25 de ani sau dupa ce te-ai maritat. S-au cam schimbat vremurile. Nu inteleg de ce tot 'atarnati sabii' asupra persoanelor care avorteaza. Ca daca nu au folosit prezervativ, ca nu se protejeaza, ca nu stiu ce. Sunt multe cazuri in care prezervativul se rupe,  se ia postinor si ghici! e posibil sa nu te ajute! Da! se intampla! Intr-adevar tipa care a zis mai sus ca a facut avort si imediat dupa a sarit pe sot, da, mi se pare deplasat, lipsit de responsabilitate. Dar daca doamne fereste o faci fara prezervativ si ramai si nu ai cum sa-l intretii, de ce sa-l tii? Sa-l chinui? Sa-l omori incet, lasandu-l sa se chinuie? Uite, sunt partial de acord cu voi. Sunt multe femei proaste! Da,proaste adica iresponsabile. Si am zis in general, nu m-am referit la nimeni de aici. Dar daca am fi toti atat de rationali si nu ne-am mai pierde cu firea...nu am fi 'prea perfecti"? Nu exista perfectiune, toate femeile gresesc, tuturor ni se intampla sa ne pierdem capul la un moment dat.Si da, exclud cazurile in care se intampla in mod repetat si..off toate situatiile alea stupide.
Nu suntem toti la fel, si asta inseamna ca daca X nu ar face avort in niciun caz, Y poate e de alta parere. Nu ziceti nu pana nu ajungeti in situatia respectiva. Protectia in ziua de azi e sfanta....pacat ca multe dintre voi nu stiti asta. Dureros. Dar ce mi se pare deplasat e sa judecati si sa bagati in viata altuia! In loc sa ajutati si sa dati sfaturi, sariti in cap cu ' eu nu as face niciodata..eu nu stiu ce!" In fine....

am mai spus si pe alt topic ca da, intradevar, este posibil sa se rupa prezervativul si postinorul sa nu aiba efect, dar sub nicio forma acasta intamplare extrem de rara nu poate justifica numarul mare de avorturi!

nu exista doamne fereste o faci fara prezervativ!!!!! suntem oameni, avem o chestie rotunda deasupra gatului care se cheama cap si care ar trebui sa aiba si alt rol decat ala de a nu ne termina brusc! mi s-a intamplat si mie sa fiu cu prietenul, sa fim amandoi excitati si sa constatam ca nu avem prezervative! ghici ce? nici macar nu s-a pus problema sa facem sex, chiar daca a fost destul de frustrant pt amandoi doar sa ne masturbam reciproc si atat!

nu exista sa iti pierzi capul cand stii ca poti ajunge la crima! sunt partial de acord cu avortul in acea situatie extrem de rara cand prezervativul (pus corect!!!!) se rupe si postinorul (luat corect!!!) nu isi face efectul, pentru ca in cazul acesta macar stii ca ai facut tot posibilul sa eviti sarcina nedorita! dar daca "iti pierzi capul" nu ai absolut nicio scuza!!!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#179 2010-09-18 12:18:48

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Marlyn a scris:

sleeping_beauty a scris:

Marlyn a scris:

Am o fetita de sase ani, si, daca ar fi intr-o zi in aceasta situatie, la o varsta frageda, nu as lasa-o sa isi ucida pruncul, cu riscul de a revolta un oras intreg. L-as creste eu, nu i-as fura viata si viitorul. Cred ca parintii orcarei fete aflate in situatia de a fi gravida ar trebui sa se gandeasca si la propria fata si la nepotelul nenascut. Multi parinti aleg sa isi indrume copilele sa avorteze pentru a nu fi facuti, cica, de ras. Oare ce ar face fetita mea, peste 10 ani, daca eu as indemna-o sa avorteze? Ar face-o, daca asa a spus mama, nu? Mi-as transforma fetita in criminala?

cu tot respectul dar eu nu as face asta, maine poimaine imi vine iar cu burta la gura acasa. Daca stie sa se !! atunci sa stie si sa se protejeze ca daca vreau mai multi copii ii fac eu nu ea. Nu as da-o afara din casa, nu i-as spune sa avorteze insa i-as pune in vedere faptul ca tre` sa si-l creasca, sa isi asume nene consecintele sexului neprotejat. Asa cum eu am stiut sa ma feresc de o sarcina in conditiile in care nu existau internet si toate metodele contraceptive de astazi asa am pretentia si de la fata mea. Si inca ceva, copiii ar trebui sa fie preocupati de scoala nu de !!, parerea mea desigur

Fetita mea are doar 6 ani.
Oamenii, indiferent de varsta, mai si gresesc. Uneori, adolescenti ori adulti, ajungem in situatii ce ni se par fara iesire. Faptul ca eu am fost cumintenia pamantului, ca m-am maritat virgina si ca nu am facut nicio intrerupere de sarcina, nu imi da dreptul sa imi condamn copilul intr-o zi pentru ca va face altfel. In mod clar fiercare parinte decide ce doreste. Tu vorbesti de "!!", acest aspect ti se pare mult mai condamnabil decat o crima. Oricum, acest "!!" poate sa se intample in facultate, ori dupa absolvire, si bebelusul tot nedorit sa fie. Pe mine nu ma intereseaza acum motivul pentru care se ajunge in aceasta situatie, ci consecintele. Iar a iti ucide pruncul este o crima ce va umbri pentru totdeauna viitorul fetitei mele.

buga kram

Ultima oara a fost editat de katami (2010-09-18 12:20:20)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#180 2010-09-18 12:35:51

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

katami a scris:

Marlyn a scris:

sleeping_beauty a scris:

cu tot respectul dar eu nu as face asta, maine poimaine imi vine iar cu burta la gura acasa. Daca stie sa se !! atunci sa stie si sa se protejeze ca daca vreau mai multi copii ii fac eu nu ea. Nu as da-o afara din casa, nu i-as spune sa avorteze insa i-as pune in vedere faptul ca tre` sa si-l creasca, sa isi asume nene consecintele sexului neprotejat. Asa cum eu am stiut sa ma feresc de o sarcina in conditiile in care nu existau internet si toate metodele contraceptive de astazi asa am pretentia si de la fata mea. Si inca ceva, copiii ar trebui sa fie preocupati de scoala nu de !!, parerea mea desigur

Fetita mea are doar 6 ani.
Oamenii, indiferent de varsta, mai si gresesc. Uneori, adolescenti ori adulti, ajungem in situatii ce ni se par fara iesire. Faptul ca eu am fost cumintenia pamantului, ca m-am maritat virgina si ca nu am facut nicio intrerupere de sarcina, nu imi da dreptul sa imi condamn copilul intr-o zi pentru ca va face altfel. In mod clar fiercare parinte decide ce doreste. Tu vorbesti de "!!", acest aspect ti se pare mult mai condamnabil decat o crima. Oricum, acest "!!" poate sa se intample in facultate, ori dupa absolvire, si bebelusul tot nedorit sa fie. Pe mine nu ma intereseaza acum motivul pentru care se ajunge in aceasta situatie, ci consecintele. Iar a iti ucide pruncul este o crima ce va umbri pentru totdeauna viitorul fetitei mele.

buga kram

Nu stiu daca ati observat, cele ce aveti copii, dar caracterul viitorului adult se vede inca din primii ani. Educatia, informatiile adunate in timp, propriile experiente, nu fac decat sa desavarseasca acest caracter. Asa se explica faptul ca indivizi supusi acelorasi experiente le depasesc total diferit. Unii au capacitatea de a construi pe ruine, de a se regenera si de a invata sa devina mai buni si mai puternici. Sigur, in ziua de azi multi adulti considera ca a fi un om bun, drept si cu constiinta este un handicap si nu o calitate, intr-o lume asemeni unei jungle. Acesti parinti isi educa copiii ca atare. Isi invata copiii sa razbeasca prin orice mijloace, fara a conta daca calca pe cadavre. Dar, repet, daca pruncul are fond bun, nu va putea fi schimbat. La mine in familie tata este de un egoism incredibil. Parintii lui, bunicii mei, erau oameni nechibzuiti, egoisti, de care se lipeau banii, dispretuitori, clevetitori. Si totusi nu au reusit sa ma modeleze dupa ei, oricat s-au straduit. Pana si faptul ca nu am vrut am relatii sexuale a fost alegerea mea. Nu mi-e teama de focul vesnic. Un om care de frica nu face anumite fapte, de fapt din iubire de sine nu le face, pentru a isi asigura si dupa moarte un loc caldut. Pe Dumnezeu nu il poti mitui ori insela. Ceea ce nu inteleg oamenii este ca legile universului sunt armonioase. Ca frica, fie si de Dumnezeu, tot frica este. In fine, deja o iau pe aratura. Ideea este ca omenirea nu are nicio sansa atata timp cat mamele isi omoara proprii prunci. Vrem o viata mai buna, visam la extraterestrii evoluati care vin in vizita si impreuna devenim superiori... Vise. Superioritatea vine din interior. Va amintiti filmul AVATAR? O planeta care si-a concentrat evolutia spre interiorul individului in armonie cu natura si cu fiecare faptura din jur. O planeta care respecta viata.

Am citit aceste randuri, si am ramas pe ganduri. Este exact ce doream si eu sa spun...

"Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fiii si fiicele chemarii la viata. Vin prin voi, dar nu din voi. Si chiar daca sunt alaturi de voi, nu va apartin. Puteti sa le daruiti dragostea, dar nu si gandurile voastre. Caci ei au propriile lor ganduri. (Khalil Gibran)"

In legatura cu fetita mea. Personal as prefera sa inteleaga consecintele relatiilor sexuale si sa nu le practice dacat cand va gasi o persoana potrivita si mai ales care sa o iubeasca. Dar fetita mea, desi este a mea, nu este PROPRIETATEA MEA. Este o fiinta cu dreptul de a alege, iar marea mea responsabilitate este sa ajut Omul ce va fi sa fie Om.  Si, revenind la subiect, chiar daca este o fiinta libera, atunci cand va gresi, venind acasa cu un copilas pe drum, acest lucru va fi si oglinda esecului meu ca mama.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-18 12:47:43)

#181 2010-09-18 12:48:02

anabella_n
Hero member

vai Marlyn, c?tă dreptate ai! ai sintetizat totul, tot ce trebuia spus la acest topic, ?n doar c?teva cuvinte
iar ca viitoare mamă de fată, ?ți dau dreptate 100%

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-18 12:49:54)

#182 2010-09-18 12:51:38

Marlyn
Full member

anabella_n a scris:

vai Marlyn, c?tă dreptate ai! ai sintetizat totul, tot ce trebuia spus la acest topic, ?n doar c?teva cuvinte

Pentru toate fetele care vor fi in situatia de a scrie la acest topic:
Nu va temeti daca ati gresit, orice om greseste. Nu va luati dupa cei ce dau cu pietre, o fac pentru au nevoie sa isi mangaie propriul eu. Nimeni, absolut niciun om nu este mai presus de greseala. Important este sa gasiti solutia potrivita. Si, daca alegeti avortul, macar sa o faceti cu constiinta ca este o crima. Oricine incearca sa indulceasca acest aspect, se amageste ori amageste pe altii. Eu am pierdut o sarcina in luna a 3 a, si marele meu regret este ca nu stiu nici ce era, si mai ales cum ar fi aratat.

Vine o fetita, vai, ce frumos! Felicitari! Cum se numeste? (Nu pot spune cum se va numi, pentru ca ea exista deja, de aproape 9 luni!).

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-18 12:54:39)

#183 2010-09-18 12:57:53

katami
Platinum member

eu la faza cu "fondul" nu prea is de acord... adica toti copiii sunt "fond bun", conteaza modul de raportare la experientele pe care le traiesc. si daca tata e betiv, copilul va fie:
- fie betiv si el, daca asimileaza experientele vazute drept "model pozitiv"
- fie nu va atinge bautura in veci amin, daca asimileaza ce a vazut acasa drept un "model negativ".
insa, pozitiv sau negativ, tot model se numeste. adica tot responsabilitatea NOASTRA, asa cum f bine zici in ultimul rand. a noastra nu numai ca parinti pt copii nostri, ci si a noastra ca societate (da, si a noastra de aici care incurajam sau nu avortul... spunea corect cineva mai sus, daca spun lui x "fa cum crezi, e alegerea ta", urmatorul avort facut de x va fi, partial, si responsabilitatea MEA.

in rest perfect de acord... atat de mult, incat, cu toata logoreea-mi specifica, nu am nik de adaugat lol decat un puss

vaai, intelesesem aiurea, citisem ca marlyn va avea inca o fetita dumbom

LE: offtopic citesti Lazarev? (nu de alta, da prea le dai bine cu Dumnezeu si locul caldut de dupa moarte... daca n-ai citit asta nicaieri si vine din tine si experienta proprie, esti tare! )

Ultima oara a fost editat de katami (2010-09-18 13:02:22)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#184 2010-09-18 13:03:54

Marlyn
Full member

katami a scris:

eu la faza cu "fondul" nu prea is de acord... adica toti copiii sunt "fond bun", conteaza modul de raportare la experientele pe care le traiesc. si daca tata e betiv, copilul va fie:
- fie nu va atinge bautura in veci amin, daca asimileaza ce a vazut acasa drept un "model negativ".
insa, pozitiv sau negativ, tot model se numeste. adica tot responsabilitatea NOASTRA, asa cum f bine zici in ultimul rand. a noastra nu numai ca parinti pt copii nostri, ci si a noastra ca societate (da, si a noastra de aici care incurajam sau nu avortul... spunea corect cineva mai sus, daca spun lui x "fa cum crezi, e alegerea ta", urmatorul avort facut de x va fi, partial, si responsabilitatea MEA.

in rest perfect de acord... atat de mult, incat, cu toata logoreea-mi specifica, nu am nik de adaugat lol decat un puss

Nu stiu ce sa spun, eu una am senzatia ca nu m-am schimbat deloc din copilarie. Sunt incredibil de transparenta. Adica, in copilarie eram foarte sincera, vorbareata, sensibila, plangacioasa si vesela. Exact asa sunt si acum....
Cine e Lazarev? Un link, ceva?

Nu sunt religioasa, nu sensul asteptat... Nu merg la Biserica, nu cred ca frecventarea unei cladiri te aproprie de Dumnezeu, atata timp cat templul lui Dumnezeu este propriul tau trup.

Mi-as dor mult o fetita, as fi preferat ca joi, in loc de chiuretaj biopsic sa scot o fetita... grater

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-18 13:07:53)

#185 2010-09-18 13:03:59

anabella_n
Hero member

mulțumesc, Marlyn  puss
o cheamă Ecaterina și e prima sarcină, lumina ochilor noștri, pt care ne-am luptat din răsputeri să vină pe lume

#186 2010-09-18 13:05:29

Marlyn
Full member

anabella_n a scris:

mulțumesc, Marlyn  puss
o cheamă Ecaterina și e prima sarcină, lumina ochilor noștri, pt care ne-am luptat din răsputeri să vină pe lume

Uite, un nume frumos cate imi scapase! Abia astept sa vina ziua in care vei posta poze!

#187 2010-09-18 13:07:19

katami
Platinum member

Marlyn a scris:

katami a scris:

Nu stiu ce sa spun, eu una am senzatia ca nu m-am schimbat deloc din copilarie. Sunt incredibil de transparenta. Adica, in copilarie eram foarte sincera, vorbareata, sensibila, plangacioasa si vesela. Exact asa sunt si acum....

da-mi un mail cu mailul tau si trimit, ca aici suntem pe alaturi (deci esti tare, sa inteleg lol )

#188 2010-09-18 13:08:43

Marlyn
Full member

katami a scris:

Marlyn a scris:

katami a scris:

da-mi un mail cu mailul tau si trimit, ca aici suntem pe alaturi (deci esti tare, sa inteleg lol )

Sunt tare, in multe sensuri:
- vorbareata
- plangacioasa
- grasa grater

#189 2010-09-18 13:08:56

anabella_n
Hero member

pe 24 vine, așa că apar și pozele cur?nd smile. mă bucur că-ți place numele puss . mă bucur la fiecare persoană care-mi zice asta, pt că e un nume la care eu și tăticul ei n-am vrut să renunțăm, deși nimănui din familie nu-i place

#190 2010-09-18 13:10:59

Marlyn
Full member

anabella_n a scris:

pe 24 vine, așa că apar și pozele cur?nd smile. mă bucur că-ți place numele puss . mă bucur la fiecare persoană care-mi zice asta, pt că e un nume la care eu și tăticul ei n-am vrut să renunțăm, deși nimănui din familie nu-i place

Probabil ca acest nume i se va potrivi ca o manusa, asa se explica si atractia voastra pentru el! smile
Eu nu imi imaginez alt nume pentru fetita mea, Oana!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.