Avort.....un cuvant urat dar necesar-11
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
Re: avort.....un cuvant urat dar necesar
un nume f frumos
- Marlyn
- Full member
- Inregistrat: 2006-06-21
anabella_n a scris:un nume f frumos
Multumesc....
- katharina_x
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-11
Cred ca protectia tine foarte mult de educatie. Daca parintii nu iti explica totul din adolescenta, si nu te invata..chit ca inveti tu singur(si bravo! ca multe asa facem) tot mai sunt 'cei care sar gardul" si fac cum vor ei, din inconstienta. Tot sunt persoane care si la 18-19-20 etc de ani intreaba daca se poate ramane insarcinata din cauza ca a ajuns sperma pe blugi. E o lipsa de informare masiva. Si inca o tin pe a mea...prostia e dominanta.Daca nu exista baza aia formata de la inceptul adolescentei, cand parintii incep sa le vorbeasca copiilor si sa-i indrume spre bine, sa le zica ce e ala prez. ce sunt alea AC...cred ca putine fete ar cauta singure info si ar incerca sa se descurce dupa cele auzite-metoda calendarului, coitul intrerupt si de-astea foarte riscante. Ca sa o intrebe pe mama dupa..nu cred ca ar face-o din rusine.(ca o paranteza, mie mama nu mi-a zis niciodata nimic. am folosit prez. si m-am dus singura la planning, cu analize, cu de toate, si mi-a prescris AC) Anyway, fiecare are o parere diferita despre viata. Eu una consider un om viu dupa ce se naste. Ce e inauntru acolo..la inceput in primele sapt. cand nu e dezvoltat aproape deloc..nu stiu.
Lips of splendor and tongue of deceit. All dying now as our fragile wrists hold only waste.. Yeah, that's my eye!
- anabella_n
- Hero member
kemikal a scris:Eu una consider un om viu dupa ce se naste. Ce e inauntru acolo..la inceput in primele sapt. cand nu e dezvoltat aproape deloc..nu stiu.
ce e ?năuntru acolo, ca să mă exprim ca tine, are deja o inimă care nu bate, bubuie cu 170 bătăi/minut, la 5-6 săptăm?ni calculate de la data ultimului CM, adică mai exact de la vreo 3-4 de la concepția propriu-zisă să nu mai spui nimănui, niciodată, ce ai afirmat mai sus, se va uita la tine ca la un extraterestru
fie-mea ce e acum, ?n burtă? e o chestie, pt simplul fapt că nu s-a născut ?ncă? răm?ne ?ncă o săptăm?nă o simplă chestie care nu e vie, deși ?i simt mișcările de la 14s (că de mișcat mișcă din momentul formării, deci nu poți spune că nu e vie), pt simplul fapt că nu s-a născut acum, ci se va ?nt?mpla pe 24? pe la vreo 18-20săptăm?ni deja ?și suge degetul, are auzul format și ?ncepe să se obișnuiască cu vocea mamei, mai t?rziu un pic ?ncepe să fac pipi și să sughită, etc chiar aștept o explicație logică la acest fapt de ne?nțeles pt mine. mulțumesc ?n avans
LE: vorbești mai sus de lipsa unora de informare ?n privința sexului, dar oare ceea ce ai afirmat tu nu denotă tot o lipsă crasă de informare ?ntr-un domeniu rezultat din ?ntreținerea de raporturi sexuale neprotejate?
Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-18 15:12:16)
- katharina_x
- Full member
Nu draga, stai tu linistita ca informata sunt eu mi-am zis PAREREA in legatura cu avortul. E decizia fiecaruia, si nu e treaba voastra sa judecati. Si nu inteleg ce-mi judeci mie opinia legata de viata. Eu asa consider. Daca tu nu, e problema ta. Cum adica sa ma considere'lumea' un extraterestru? Pana nu te nasti, nu existi.( am zis ca e parerea mea, sau trebuie sa repet iar? ) Si nu inteleg de ce 'lipsa crasa' de informare zici tu, cand eu ma protejez, nu am avorturi la dosar, si ca nu consider ca avortul e capat de viata? Daca nu exista dorinta unui copil, si e o 'greseala', atunci greseala trebuie 'reparata". Hai sariti-mi in cap acum Vad ca tot nu intelegeti ca nu toate sunt atat de responsabile si cu capul pe umeri ca voi, perfectelor! (scuzati-mi ironia)
Lips of splendor and tongue of deceit. All dying now as our fragile wrists hold only waste.. Yeah, that's my eye!
- anabella_n
- Hero member
kemikal, eu nu doresc să mă cert cu tine și nici să fiu ironică,pt că ironia nu e constructivă și nici distractivă la un astfel de subiect. ți-am spus doar că aștept o explicație logică la ceea ce ai afirmat mai sus. așadar mulțumesc pentru răspuns, doar at?t voiam să aflu, dacă fiica mea sau copilul nenăscut al oricărei altei femei există sau nu
așa am zis și eu free, legat de sfaturi și păreri, ?ntr-un post de mai sus. sper că cei care vor citi aici vor avea destulă minte ?nc?t să cearnă informațiile și să ia decizii corecte și același lucru ?l spun oricui și-n afara forumului, pt că suntem oameni, nu suntem perfecți și uneori tocmai sfaturile noastre duc la drame
Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-18 15:33:00)
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
free, aici sunt de acord si eu. Avortul ar trebui facut doar din motive medicale sau doamne fereste in urma unui viol desi am incredere ca isi face pastila de a2a zi efectul si nu se ajunge la asa ceva.
jessica, eu nu imi permit sa spun unei persoane avorteaza-l sau tine-l, nu vreau sa am asa ceva pe constiinta
Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-18 15:44:14)
- anabella_n
- Hero member
free a scris:anabella_n: superb spus. Părerea mea este că trebuie să căutăm, fiecare dintre noi, să ne ţinem ego-ul la o parte şi alte cele şi să dăm sfaturi c?t mai concrete şi morale. Să scriem c?t mai corect ?n limba rom?nă şi să dăm un exemplu celor care ne vor citi, altfel ne pierdem timpul degeaba şi ?l pierdem şi pe al altora.
Trebuie spus că modul ?n care ne exprimăm şi g?ndim va forma, de regulă, mentalitatea unor care ne vor citi. De ce? Pentru că era digitală este capabilă şi va forma din ce ?n ce mai mult mentalitatea tinerilor.
Dacă o t?nără găseşte suficiente scuze şi motive să avorteze, atunci probabil o va face, şi va fi şi vina noastră că nu am adus mai multe argumente. Da, şi vina noastră.
mulțumesc c?t despre ce am bolduit, așa este, de multe ori tinerele sunt complet dezinformate c?nd aleg să facă pasul ăsta, pt că sunt at?t de speriate ?nc?t tot ce doresc să afle e cum pot scăpa de "embrionul" nedorit, nu stă nimeni ?n momentele alea să citească pe net despre sarcina pe săptăm?ni, de la concepție p?nă la naștere. dacă măcar o t?nără ar putea lua o astfel de decizie ?n deplină cunoștință de cauză, odată pun?nd ?n balanță viața ei viitoare cu un copil de mică, apoi riscurile pt organele ei reproducătoare și ceea ce ?nseamnă de fapt miracolul sarcinii și c?t de uman e de fapt acel embrion, dacă ar fi 100% informată, atunci n-aș mai avea nimic de comentat pe aici dar din păcate multe decizii se iau pun?nd ?n balanță doar existența lor viitoare, aceea cu un copil de tinere, nu și restul de informații, strict necesare, din punctul meu de vedere
de asta țin cu dinții să aduc mereu aminte aici ce ?nseamnă de fapt acest copil pe care-l porți ?n tine și cum se dezvoltă el, ?ncă de la ?nceput
Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-18 15:52:05)
- katharina_x
- Full member
Uitati, nu am spus niciodata ca sunt de acord cu avortul.Nu sunt! Dar nu pot sa spun ca " nu as face asta niciodata" pentru ca nu stiu ce mi se va intampla, si cand voi fi intr-o astfel de situatie o sa gandesc altfel,o sa imi doresc mie binele si n-o sa-mi pese de ce vor altii si ce gandesc ei. In privinta copilului tau, anabella..tu esti mama acum si te simti altfel gandindu-te ca poate ti-ai dorit mult bebe-ul si altele din situatia ta l-ar omora. Nu stiu cum a fost la tine, dar poate esti in conditii sa intretii un copil si sa-i oferi o viata buna,spre deosebire de altii. Ceea ce incercam eu sa spun e ca nu toate au posibilitatea asta, si astfel recurg la avort. Apoi am spus de 'reparat greseala' nu am vrut sa sune atat de dur, dar pentru o fata de 15-16 ani nu mi se pare logic sa tina la randul ei un copil.(exclud intamplarile unde persoana are si sot, face si avort, si imediat dupa face sex neprotejat-ca sunt cazuri si pe forum) Mereu a existat optiunea de a avorta cand nu iti doresti un copil, doar ca mai demult poate erai aratata cu degetul. Din pacate, a cam ajuns la ordinea zilei avortul. Poate parerile mele se vor schimba cu cat inaintez in varsta, poate voi ajunge in situatia de a-mi dori in copil si sa vad cum altele il omoara, da , poate atunci o sa gandesc altfel.
- sleeping_beauty
- Addicted member
kemikal a scris:Uitati, nu am spus niciodata ca sunt de acord cu avortul.Nu sunt! Dar nu pot sa spun ca " nu as face asta niciodata" pentru ca nu stiu ce mi se va intampla, si cand voi fi intr-o astfel de situatie o sa gandesc altfel,o sa imi doresc mie binele si n-o sa-mi pese de ce vor altii si ce gandesc ei. In privinta copilului tau, anabella..tu esti mama acum si te simti altfel gandindu-te ca poate ti-ai dorit mult bebe-ul si altele din situatia ta l-ar omora. Nu stiu cum a fost la tine, dar poate esti in conditii sa intretii un copil si sa-i oferi o viata buna,spre deosebire de altii. Ceea ce incercam eu sa spun e ca nu toate au posibilitatea asta, si astfel recurg la avort. Apoi am spus de 'reparat greseala' nu am vrut sa sune atat de dur, dar pentru o fata de 15-16 ani nu mi se pare logic sa tina la randul ei un copil.(exclud intamplarile unde persoana are si sot, face si avort, si imediat dupa face sex neprotejat-ca sunt cazuri si pe forum) Mereu a existat optiunea de a avorta cand nu iti doresti un copil, doar ca mai demult poate erai aratata cu degetul. Din pacate, a cam ajuns la ordinea zilei avortul. Poate parerile mele se vor schimba cu cat inaintez in varsta, poate voi ajunge in situatia de a-mi dori in copil si sa vad cum altele il omoara, da , poate atunci o sa gandesc altfel.
o fata de 15-16 ani ar trebui sa faca sex protejat sau sa nu-l faca deloc, eu la varsta ei aveam alte preocupari
- sleeping_beauty
- Addicted member
si parerea mea e sa nu faca deloc dar nah, urla hormonii in ele de mici
- katharina_x
- Full member
Vedeti? Toate o luati personal! Eu am spus in general!
"Daca nu exista baza aia formata de la inceptul adolescentei, cand parintii incep sa le vorbeasca copiilor si sa-i indrume spre bine, sa le zica ce e ala prez. ce sunt alea AC".
Dar dacă părintele ?i spune copilului să nu facă sex p?nă la v?rsta de 18, 20 sau chiar p?nă la căsătorie, de ce calcă pe vorbele părintelui şi nu-l ascultă? Crezi că dacă spune de protecţie se protejează? Nu pentru că ştie că există "avortul" dacă e ceva. Am zis baza, nu am mentionat de interzicerea de a face sex. Aia e altceva, e mentalitatea fiecarui parinte de care nu am mentionat. Em am prezentat situatia tipica in care parintii isi informeaza copii despre toate treburile astea. Crede-ma ca e mult mai placut sa auzi de la o mama despre contraceptie si sex, decat sa citesti de pe net sau sa iti spuna strainii. Altfel percepi lucrurile si poate intelegi mai bine apoi. Tot educatia e principala, parintii iti deschid ochii si te invata. Nu zic aici de cazurile in care nu se intampla asa pentru ca nu vreau sa comentez asupra lor. Acolo apar autodidactii, care citesc de pe net si se informeaza de la altii, etc.
- anabella_n
- Hero member
kemikal, la fel g?ndeam și ?nainte, doar că acum sunt mai vehementă, pt că dumnezeu mi-a dat o sarcină fix din prima ?ncercare, dar m-a pedepsit crunt apoi pt norocul ăsta, pt că de la 4 luni ?ncolo au ?nceput problemele și m-am luptat ca o leoaică, ?mpreună cu doctorul meu, să ajungem unde suntem e greu să trăiești cu sentimentul incertitudinii și să vezi alte femei c?t de ușor renunță. iar despre situația financiară nu pot spune dec?t că-n momentul de față este una extrem de proastă, deși pe vremuri, c?nd nu voiam copil, era una extrem de bună. acum nici bani de naștere nu am, deși e ultima mea grijă, sunt fericită că sunt mamă iar fetele de 15-16 ani ar trebui să se protejeze și să știe ?n ce se bagă, sexul nu e doar plăcere. asta trebuie să li se spună de fiecare dată c?nd intră aici și pun ?ntrebări despre sarcini nedorite și alte probleme de gen
- anabella_n
- Hero member
ce să mai vb de vremurile extrem de ?ndepărtate c?nd aveam și eu 17 ani, mi-am ?nceput viața sexuală și tot ce știam de la mama e că dacă faci orice altceva dec?t sex ?n poziția misionarului ești curvă, că trebuie să-l faci doar după măritiș, net exista doar la net-cafe-uri (1 sau 2 la număr, habar n-aveam nici mouse-ul cum se ține) și colac peste pupăză nici n-avea cine să mă ?nvețe nimic despre protecție așa că, am?ndoi virgini, am ales varianta prezervativului pt că at?t știam și noi că se găsește ?n comerț și protejează de boli și sarcină
trist dar adevărat, pt mine netul din facultate și colegele mai mari, care mi-au zis de planning, au fost deschiderea supremă spre informație
- katharina_x
- Full member
Jessica, multe sunt in situatia ta, inclusiv eu. Nu mi-au spus parintii nimic, am invatat singura. Dacă părintele ?ţi spune să te PROTEJEZI, tu la un moment dat oricum nu o să te protejezi pentru că ai nu ştiu ce motiv. Deci alegi ce ?ţi convine şi nu ?ţi mai pasă de informaţia dată de părinte. Nu, pentru ca el iti spune, nu da cu parul. Pentru ca el iti da detalii, nu te acuza. Nu iti interzice. Cand se intampla sa-ti interzica, asta e altceva, mi se pare normal sa i se spuna asta unui copil de 15 ani. Nu sunt de acord cu inceperea vietii sexuale la o varsta asa mica. Si nu vreau sa pun nicio limita de varsta, dar consider ca dupa 18 ani deja ai mai multa 'minte' si esti mai responsabil. Poate ca aia e varsta indicata. Ca nu cred ca mai sta nimeni acum virgin pana cand se marita, se considera 'de moda veche' Si chiar si pe vremuri, nu faceau toate asta.E ceva legat de religie, cu puritatea pana la casatorie in care eu nu cred. Deci parerea mea e impartita. Cand esti suficient de informat, atunci fa sex! Dar informarea vine cu varsta si experienta, deci nu mi se pare normal ca una de 15 ani sa faca ce face si o persoana de 25, casatorita poate. si acum o sa-mi sara in cap cele de pe forum care au 15-16 ani si striga mare si tare ca ele sunt destepte si se protejeaza. Le-am scutit acum de comentarii,bravo lor! Dar mai bine si-ar vedea de studii, e mult mai simplu asa. Unele aleg sa-si faca viata complicata..asta e.
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
marlyn, primit mailul, trimit cand imi adoarme puiul
in rest... de acord cu free, jessica, anabella
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
ce-mi place cand aud/citesc "eu n-as face niciodata asa ceva" sau "eu la 14 ani nici nu visam la sex, eram prea ocupata cu scoala". asa cum voi erati prea preocupati sa scrieti corect, asa altele se gandesc cum sa si-o traga mai repede, sa nu le prinda inceputul liceului virgine. de unde mentalitatea asta ca daca noi am fost usi de biserica toti trebuie sa fie? numai taica-miu gandeste asa si ma scoate din toate rabdarile. daca el e mereu calm, asa ar trebui sa fie toti. nu pricepe de ce eu, maica-mea, colegul de birou suntem nervosi. nu avem voie sa fim! doar pt ca nici el nu este. e cel mai tampit mod de a gandi.
asa cum unii se nasc frumosi, tot asa altii se nasc urati. asa cum eu n-as putea lovi niciodata un animal, asa altii ii snopesc in bataie pana ii omoara. predicile voastre "eu am facut si-am dres" nu vor ajuta pe nimeni!
V., soarele si luna
- april sunset
- Insomniac member
Jessica_M a scris:Niciodată nu o să susţin sexul mai devreme de 17 ani.
si ce te faci cand o fata de 16 ani e mai matura si stie mai multe decat una de 20? nu are nicio treaba varsta
V., soarele si luna
- april sunset
- Insomniac member
free a scris:april sunset a scris:ce-mi place cand aud/citesc "eu n-as face niciodata asa ceva" sau "eu la 14 ani nici nu visam la sex, eram prea ocupata cu scoala". asa cum voi erati prea preocupati sa scrieti corect, asa altele se gandesc cum sa si-o traga mai repede, sa nu le prinda inceputul liceului virgine. de unde mentalitatea asta ca daca noi am fost usi de biserica toti trebuie sa fie? numai taica-miu gandeste asa si ma scoate din toate rabdarile. daca el e mereu calm, asa ar trebui sa fie toti. nu pricepe de ce eu, maica-mea, colegul de birou suntem nervosi. nu avem voie sa fim! doar pt ca nici el nu este. e cel mai tampit mod de a gandi.
asa cum unii se nasc frumosi, tot asa altii se nasc urati. asa cum eu n-as putea lovi niciodata un animal, asa altii ii snopesc in bataie pana ii omoara. predicile voastre "eu am facut si-am dres" nu vor ajuta pe nimeni!
Pe măsură ce apar responsabilităţi ?n viaţa unui om, mentalitatea se schimbă. Cum ziceam, să lăsăm ego-ul şi frustrările personale să dezorienteze un topic frumos şi inteligent, care e menit să schimbe ceva şi să salveze vieţi. Te rog!
si asta cu "sunteti mici, cand veti mai creste veti gandi altfel" ma amuza. ce conteaza cum voi gandi peste 10 ani? conteaza cum gandesc acum si atat! ca la 40 de ani voi fi altfel e mai mult decat probabil, dar nu conteaza absolut deloc asta acum!
ma bucur daca tu crezi ca sfaturile tale o vor impedica pe inconstienta care si-a tras-o fara prezervativ sa avorteze. e bine sa fii optimist, ajuta mult in viata!
cand voi "dezorienta" un topic (nu stiu cum vine asta, dar ma rog, toata propozitia e fara inteles) "frumos si inteligent" (nu stiu ce-o fi asa frumos, vorbim despre niste crime) ma voi retrage de pe forum. pt ca, spre deosebire de altii, stiu sa port o conversatie fara sa jignesc si nu-mi sare mustarul si nu dau in cap nimanui pt ca gandeste altfel
V., soarele si luna
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|