homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avort.....un cuvant urat dar necesar-13

#229 2010-09-19 10:04:07

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Re: avort.....un cuvant urat dar necesar

bai dar nu a zis nimeni ca avortul e ceva f ok, au fost persoane care au zis ca accepta ideea in anumite situatii, altele ca nici in ruptul capului!
din pacate, multe avorturi se fac si in tari mai civilizate decat a noastra....pe de alta parte, numarul lor este in continua scadere! avorturi au existat si probabil vor exista tot timpul, nu putem decat sa speram ca din ce in ce mai putine! smile

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#230 2010-09-19 11:38:30

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

ce-mi place cum se dau unii intelepti si tin predici in stanga si-n dreapta cand ei insisi gresesc si au uneori un limbaj de copil neadaptat. dar asa sunt unii, cum gasesc ocazia se dau mai catolici decat papa roll

nu-i deloc greu sa-i spui cuiva "criminalo, pastreaza copilul, nu face avort ca vei pati si vei suferi si etc". e foarte usor sa dai sfaturi cand n-ai habar de situatia persoanei respective. nu mai stiu la ce topic i-am spus unei fete sa nu avorteze, sa-l nasca si sa-l dea spre adoptie. dar ei i s-a parut mai oribil sa-l paraseasca decat sa-l avorteze. schimbati voi gandirea asta!

sincer, nu stiam ca fiind in burtica bebelusul sughite. mi se pare atat de frumos hjarta dar o disperata care spera "sa nu i se intample tocmai ei", una care abia are 15-16 ani si niste parinti "comunisti" nu va da 2 bani pe acel sughit atat de viu si va avorta! stiu, crunt, trist, dar e realitatea! ma mir ca sunteti atat de maturi, dar nu constientizati asta

bebe V., soarele si luna

#231 2010-09-19 11:54:26

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

april, conștientizăm mai mult dec?t asta, anume că pt fiecare dintre ele va veni o zi ?n care se vor g?ndi cu groază la ce au făcut, iar siguranța asta vine tocmai din maturitatea de care mulți dintre noi dăm dovadă, maturitate pe care tu greșit o confunzi cu lipsa ei. și tocmai faptul că putem conștientiza asta, anume că nu va da 2 bani pe aceste lucruri la v?rsta de care vb tu, ne face să o spunem totuși, nu pt că suntem oameni cu o moralitate prea profundă (deși ea există ?n noi mai mult dec?t ?n acea copilă poate, dar nu despre asta e vb acum), ci pt că fata aia, care nu va da 2 bani pe sughițul bebelușului și pe inima care-i bate ?n piept, trebuie să știe ce oroare comite. SĂ ȘTIE, doar despre asta e vorba, nu despre convingerea de a renunța la avort. iar dacă printr-o minune decizia ei se va schimba, deși nu cred, atunci ?nseamnă că toți la un loc am făcut o faptă bună și am ajutat indirect la păstrarea unei vieți
așadar să sintetizez: acea fată  trebuie să ȘTIE că e o criminală, că poate să nu mai facă vreodată copii și că ?ntr-o zi e posibil să regrete cu tot sufletul ei pasul făcut. după ce va ști toate astea, e liberă să aleagă ce vrea, părerile noastre nu pot c?ntări mai mult dec?t voința ei și nu suntem dumnezeu să decidem noi pt ea.
faptul că v?rsta, părinții sau dorința ei o vor ?mpiedica să nască, nu ?nseamnă că e mai puțin criminală sau că posibilele efecte ale avortului o vor ocoli, deoarece a avut circumstanțe atenuante.

#232 2010-09-19 12:03:56

april sunset
Insomniac member

ana, tu ai expus niste date concrete. ceilalti (se stiu ei care) impart cuvinte pe unde apuca, le condamna pe cele care avorteaza si atat! daca as fi in aceasta situatie, ce ai scris tu m-ar pune pe ganduri, nu cuvintele imprastiate doar de dragul de a fi scrise ale altora. nu condamnarea unora ce se vor intelepti, maturi s.a.m.d. m-ar face sa realizez ce greseala pot face, ci aflarea ca de la numai cateva sapt acel copilas simte, aude, invata vocea mamei.

bebe V., soarele si luna

#233 2010-09-19 12:08:37

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

april sunset a scris:

ana, tu ai expus niste date concrete. ceilalti (se stiu ei care) impart cuvinte pe unde apuca, le condamna pe cele care avorteaza si atat! daca as fi in aceasta situatie, ce ai scris tu m-ar pune pe ganduri, nu cuvintele imprastiate doar de dragul de a fi scrise ale altora. nu condamnarea unora ce se vor intelepti, maturi s.a.m.d. m-ar face sa realizez ce greseala pot face, ci aflarea ca de la numai cateva sapt acel copilas simte, aude, invata vocea mamei.

ai pus punctul pe i cu asta

Publicitate

loading...

#234 2010-09-19 12:18:35

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

poate acest link va folosi cuiva, ?ntr-o zi. eu am aflat, pe l?ngă informațiile de la ecografii, o mulțime de lucruri interesante de aici și am putut fi săptăm?nal la curent cu dezvoltarea copilului meu
e un site care mi-a schimbat total percepția asupra vieții și asupra cunoștințelor limitate de dinainte, despre sarcină (pe l?ngă forum, bine?nțeles)

http://www.sarcina-nasterea.ro/sarcina-pe-saptamani/

p?nă să citesc aici, p?nă să fac prima ecografie la 6 săptăm?ni, nici măcar nu știam că acel copil mișcă de la concepție și că inima e primul organ care i se formează și ?ncepe să bată la 5s (adică la exact 3 săptăm?ni de la concepție, pt că sarcina se calculează ?ncep?nd cu prima zi a ultimului CM, așadar practic ?n primele 2 săptăm?ni din cele 40 nici nu ești ?nsărcinată)

#235 2010-09-19 12:20:24

april sunset
Insomniac member

free a scris:

april sunset a scris:

ce-mi place cum se dau unii intelepti si tin predici in stanga si-n dreapta cand ei insisi gresesc si au uneori un limbaj de copil neadaptat. dar asa sunt unii, cum gasesc ocazia se dau mai catolici decat papa roll

nu-i deloc greu sa-i spui cuiva "criminalo, pastreaza copilul, nu face avort ca vei pati si vei suferi si etc". e foarte usor sa dai sfaturi cand n-ai habar de situatia persoanei respective. nu mai stiu la ce topic i-am spus unei fete sa nu avorteze, sa-l nasca si sa-l dea spre adoptie. dar ei i s-a parut mai oribil sa-l paraseasca decat sa-l avorteze. schimbati voi gandirea asta!

sincer, nu stiam ca fiind in burtica bebelusul sughite. mi se pare atat de frumos hjarta dar o disperata care spera "sa nu i se intample tocmai ei", una care abia are 15-16 ani si niste parinti "comunisti" nu va da 2 bani pe acel sughit atat de viu si va avorta! stiu, crunt, trist, dar e realitatea! ma mir ca sunteti atat de maturi, dar nu constientizati asta

nu scrii cu literă mare la ?nceputul propoziţiei, nu faci altceva dec?t să instigi.

rotfl  rotfl  rotfl  rotfl  rotfl

dar ce-ai sarit asa, free "draga"? lol  te-ai simtit? - e retorica intrebarea. poti raspunde daca vrei si pt cine o fi interesat sa citeasca. asta e ultimul post pe care ti-l adresez, n-am ce discuta cu persoane care "ling s***** de pe p****" stii tu cui. si uite si argumentul wink

Ultima oara a fost editat de april sunset (2010-09-19 12:33:51)

bebe V., soarele si luna

#236 2010-09-19 12:30:43

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

va rog nu va certati

#237 2010-09-19 12:38:19

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

april sunset a scris:

nu condamnarea unora ce se vor intelepti, maturi s.a.m.d. m-ar face sa realizez ce greseala pot face, ci aflarea ca de la numai cateva sapt acel copilas simte, aude, invata vocea mamei.

Cu asta sunt si eu de acord  applause  In rest, sustine tacit ceea ce a expus anabella_n, katami, Almi Ingerash etc. - avortul e o crima, tocmai prin ceea ce presupune: omorarea unei fiinte a carui inimioara bate deja la 3 saptamani de existenta, care da deja din manute si picioruse la o luna de viata  hjarta  Si nu spun asta pentru ca sunt graviduta, eu militam impotriva avortului inca de cand m-am decis sa-mi incep viata sexuala...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#238 2010-09-19 12:38:46

april sunset
Insomniac member

Jessica_M a scris:

Pentru fetele care sunt de acord mai mult sau mai puţin cu avortul:
?n ce situaţii credeţi voi că avortul este justificat?

Vreau doar să aflu părerile voastre. Daţi diferite situaţii.

e interesant de aflat, dar oare e cineva dispus sa se bage in gura leului si sa raspunda sincer tinand cont de cum sunt privite cele care sunt de acord?

bebe V., soarele si luna

#239 2010-09-19 12:45:06

april sunset
Insomniac member

Jessica_M a scris:

Oricum fiecare şi-a dat cu părerea, deci fiecare a intrat ?n gura leului.

asa este, dar noi ne stim cat de cat. nou-venitele nu stiu daca vor risca. sunt persoane de ani de zile pe forum si nu se baga in astfel de discutii pt ca stiu la ce se ajunge. deci daca ne evitam noi intre noi, ceilalti vor fugi ca din gura de sarpe lol

bebe V., soarele si luna

#240 2010-09-19 12:49:12

dea_di
Platinum member

Jessica_M a scris:

am spus deja....in situatia extrem de rara in care nu iti doresti un copil si folosesti o metoda eficienta de contraceptie, dar aceasta da gres si nici contraceptia de urgenta nu functioneaza

si in situatia in care se descopera ca acel copil are malformatii grave sau mai stiu eu ce, lucruri care nu il pot predispune decat la o viata chinuita....apropo de asta, am citit mai demult ca in america exista copii in situatia asta care isi dau parintii in judecata pt ca nu i-au avortat! neutral ....bine, la americani totul e posibil lol

#241 2010-09-19 12:56:40

april sunset
Insomniac member

dea_di a scris:

Jessica_M a scris:

am citit mai demult ca in america exista copii in situatia asta care isi dau parintii in judecata pt ca nu i-au avortat! neutral

cine spune ca cei cu malformatii o duc rau? lol  uite, isi dau parintii in judecata si traiesc bine mersi toata viata cu banii obtinuti din proces. de precizat ca glumesc!
unii oameni sunt sub orice critica! in loc sa apreciezi ca acel om s-a chinuit si a suferit poate mai mult decat tine, tu-l dai in judecata neutral  forgetit

bebe V., soarele si luna

#242 2010-09-19 13:33:16

sleeping_beauty
Addicted member

dea_di a scris:

Jessica_M a scris:

am spus deja....in situatia extrem de rara in care nu iti doresti un copil si folosesti o metoda eficienta de contraceptie, dar aceasta da gres si nici contraceptia de urgenta nu functioneaza

si in situatia in care se descopera ca acel copil are malformatii grave sau mai stiu eu ce, lucruri care nu il pot predispune decat la o viata chinuita....apropo de asta, am citit mai demult ca in america exista copii in situatia asta care isi dau parintii in judecata pt ca nu i-au avortat! neutral ....bine, la americani totul e posibil lol

si eu i-as da in judecata daca m-ar aduce pe lume deja condamnata la suferinta, eu una mi-as uri parintii pentru egoismul de a ma aduce pe lume stiind ca nu sunt si eu la fel ca toti ceilalti copii

#243 2010-09-19 14:11:54

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29

pai eu nu mi'as putea naste copilu' orice ar fi...daca as sti ca are ceva si u\nu poate fi normal si sanatos yikes sad

aq sa ma ierte D'zeu ca nimic nu e degeaba in viata asta ...dar n'as putea sad

#244 2010-09-19 14:13:05

sleeping_beauty
Addicted member

eu prefer daca nu sunt in stare sa dau nastere unui copil sanatos sa adopt unul, absolut totul se intampla cu un motiv in viata asta

decat sa bag bani in tratamente fara rezultate prefer sa cresc un copil sanatos cu banii aia, mi se pare mult mai corect sa ofer o sansa unui copil care are un viitor in fata

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-19 14:13:59)

#245 2010-09-19 15:06:30

dea_di
Platinum member

Violete.Purpurii a scris:

pai eu nu mi'as putea naste copilu' orice ar fi...daca as sti ca are ceva si u\nu poate fi normal si sanatos yikes sad

nici eu! decat sa se chinuie toata viata mai bine sa nu existe! neutral oricat de dur ar suna...

#246 2010-09-19 15:11:35

sleeping_beauty
Addicted member

dea_di a scris:

Violete.Purpurii a scris:

nici eu! decat sa se chinuie toata viata mai bine sa nu existe! neutral oricat de dur ar suna...

supa  nici eu nu as putea....

#247 2010-09-19 15:49:04

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

http://ro.altermedia.info/cultura-vieti … _3325.html

Sa inteleg ca un copil bolnav nu are dreptul la viata? Boala poate interveni oricand pe parcursul vietii unei fiinte umane.  Mai devreme ori ma tarziu, cu totii incepem sa scartaim, mai mult ori mai putin. Sa fim eutanasiati in acel moment? ...  Cunosc situatii concrete, oameni care au copii nascuti cu defecte mai mici ori mai mari, si care isi iubesc copiii ca pe ochii din cap, copii care sunt lucizi, inteligenti, buni. De ce va opriti atat de usor la suprafata? Daca oamenii s-ar vedea asa cum sunt ei, dupa frumusetea ori uratenia lor interioara, ar fi lumea asta plina de hidosi pe care ar trebui sa-i eutanasiem, nu? Chiar asa, de ce nu am eutanasia egoistii, ingamfatii, avarii, clevetitorii, ucigasii?...

" nici eu! decat sa se chinuie toata viata mai bine sa nu existe!  oricat de dur ar suna.."
[b] -[/b] daca se chinuie ori nu toata viata, nu putem stii de inainte. Poti sa te chinui in aceasta lume in o multime de feluri si pentru o multime de motive.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-19 15:55:35)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.