homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avort.....un cuvant urat dar necesar-14

#248 2010-09-19 16:13:33

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: avort.....un cuvant urat dar necesar

Daca se imbolnaveste la maturitate e una... dar sa creasca vazand alti copii normali si dandu-si seama ca el nu e ca ei, asta l-ar traumatiza. Copiii nu inteleg anumite aspecte si ii pun pe cei cu handicapuri/defecte/boli in situatii nu tocmai roz... ii tachineaza,ii supara, fac misto de ei si asa mai departe. Da, decat sa nasti un copil care va suferi toata viata o data dpdv fizic si a doua oara dpdv psihic pentru ca ar creste intr-o lume cu oameni normali, el unul fiind diferit, e mai bine sa iei niste decizii dure. Daca eu m-as fi nascut cu un handicap si as fi avut parte atat de suferinta fizica cat si de cedari nervoase din cauza lipsei de intelegere a lumii, le-as fi reprosat alor mei ca nu au scapat de mine cat inca aveau timp. Dar asta sunt doar eu...

#249 2010-09-19 16:21:12

Almi Ingerash
Addicted member
De la: capătul țării..
Inregistrat: 2009-06-15

kemikal a scris:

Almi Ingerash cine esti tu sa ma faci pe mine extraterestru? Eu nu fac astfel de comentarii la adresa ta asa ca, te rog, abtine-te smile Ai parea mai inteleapta, ca restul de pe forum.

anabella spunea că dacă mai spui frazele ?Eu una consider un om viu dupa ce se naste. Ce e inauntru acolo..la inceput in primele sapt. cand nu e dezvoltat aproape deloc..nu stiu.? se uită lumea la tine ca la un extraterestru... iar tu te ?ntrebai ?Cum adică să mă considere lumea un extraterestru?? uite că eu sunt acea persoană care te percepe așa big_smile cred că am voie să te percep ?n felul meu tongue

kemikal a scris:

By the way, vezi ca te cam contrazici, sau nu stiu ce ai vrut sa zici acolo,probabil a vrut sa fie vreo replica inteligenta. Zici ca annabela nu e mama(cica luandu-te dupa ce am zis eu), dar totusi spui ca o sarcina presupune un copil si nu un embrion. Atunci nu se intelege faptul ca acel copil are mama?(sau nu ai si tu parerea ta proprie si trebuie sa o comentezi pe a mea?)  roll

cea care se contrazice ești TU wink dovada:
spui așa (referindu-te la toată perioada sarcinii):

kemikal a scris:

Pana nu te nasti, nu existi.
Eu una consider un om viu dupa ce se naste.

după care vii și spui (contrazic?ndu-te):

kemikal a scris:

Ce e inauntru acolo..la inceput in primele sapt. cand nu e dezvoltat aproape deloc..nu stiu.

și:

kemikal a scris:

In privinta copilului tau, anabella..tu esti mama acum si te simti altfel gandindu-te ca poate ti-ai dorit mult  bebe-ul si altele din situatia ta l-ar omora.

păi dacă ?n opinia ta copilul nu există p?nă la naștere, de ce o numești ?mamă? pe ana dacă ea nu a născut??  tillfreds

kemikal a scris:

Inca ceva. Un sfat nu-l dai cuiva doar pe bazele propriei tale experiente. Mai ganditi-va si la ce e mai bine pentru persoana care cere sfatul. Pentru ca fiecare isi vrea binele sau, nu sa fie laudat de necunoscuti pentru faptul ca "nu a facut avort"(asta ca sa fiu pe subiect)

uite iar te contrazic... caută ?n DEX .. hai că te ajut să nu te obosești tu prea tare.. conform Dicționarului Explicativ al Limbii Rom?ne:

SFAT, sfaturi, s. n. 1.  Vorbe, argumente spuse cuiva pentru a-l convinge să procedeze ?ntr-un anumit fel, ?ntr-o ?mprejurare dată; povață, ?ndemn, ?ndrumare.
Povață, ?ndemn, opinie.
SFAT s. 1.  ?ndemn, ?ndrumare, ?nvățătură, povață, povățuire, vorbă, (pop.) ?nvăț, (?nv.) consiliu, cuget, dăscălie, g?nd, povățuială, povățuitură, sfătuială, sfătuire, socoteală. (I-a ascultat toate ~urile.) 2. v. recomandare. 3. v. adunare. 4. (IST.) consiliu, divan, (?nv.) scaun, tănaci.

deci.. ?n momentul ?n care spui unui om să procedeze ?ntr-un anumit fel, spui exact ceea ce ai face tu  sau ceea ce din proprie experiență consideri tu că ar trebui să facă ?n situația dată..
ceea ce facem noi aici sunt dezbateri pe marginea unei probleme... fiecare vine cu opinii pro/contra la subiect și spune ce ar face sau a făcut ?n astfel de situații..
unei persoane care vine și ?ntreabă ?ce să fac? s-o omor pe X-uleasca pentru că și-a tras-o cu iubi sau nu?? doar nu-i spui s-o facă...  spranceana și am dat acest exemplu pentru că este cam același lucru.. ambele sunt CRIME..

iar acum, un sfat pentru tine: citește din urmă și vezi ce ai scris, apoi răspunde potrivindu-le fără să TE CONTRAZICI wink

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-09-19 16:26:07)

??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end.  ???
..::: bebe Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV bebe :::..
..::: bebe Erika-Maria (10.02.2020) natural bebe :::..

#250 2010-09-19 16:27:13

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Marlyn a scris:

http://ro.altermedia.info/cultura-vietii/eugenia-si-alte-rele_3325.html

Sa inteleg ca un copil bolnav nu are dreptul la viata? Boala poate interveni oricand pe parcursul vietii unei fiinte umane.  Mai devreme ori ma tarziu, cu totii incepem sa scartaim, mai mult ori mai putin. Sa fim eutanasiati in acel moment? ...  Cunosc situatii concrete, oameni care au copii nascuti cu defecte mai mici ori mai mari, si care isi iubesc copiii ca pe ochii din cap, copii care sunt lucizi, inteligenti, buni. De ce va opriti atat de usor la suprafata? Daca oamenii s-ar vedea asa cum sunt ei, dupa frumusetea ori uratenia lor interioara, ar fi lumea asta plina de hidosi pe care ar trebui sa-i eutanasiem, nu? Chiar asa, de ce nu am eutanasia egoistii, ingamfatii, avarii, clevetitorii, ucigasii?...

" nici eu! decat sa se chinuie toata viata mai bine sa nu existe!  oricat de dur ar suna.."
[b] -[/b] daca se chinuie ori nu toata viata, nu putem stii de inainte. Poti sa te chinui in aceasta lume in o multime de feluri si pentru o multime de motive.

pe langa ce ai scris f corect (si genial articol!!), mai e si pb ERORII ECOGRAFULUI/ MEDICULUI. numai aici pe forum, din vreo 20 mamici, exista un caz de copil perfect sanatos, care, in timpul sarcinii, fusese declarat "cu sindrom down", iar mamica a fost sfatuita sa avorteze de 2 medici diferiti. raportand asta la intreaga populatie... e un procent destul de mare de eroare, nu? big_smile

eu nu sunt de parere ca avem dreptul sa decidem cine sa traiasca si cine nu, care sunt bolile pe care "mai bine mori decat sa le ai". TU poate mai bine mori, dar copilul ala e o fiinta diferita, care gandeste diferit... el/ea s-ar putea sa prefere sa traiasca.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#251 2010-09-19 16:54:12

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

citind ultimele posturi, mă g?ndeam la andreea, cea mai ?ncercată de aici, care spunea la un moment dat că ?nainte de naștere i s-ar fi zis chiar că maria va fi o legumă toată viața
și cu toate astea c?t au luptat acești oameni pt copilul lor, c?t au ?ndurat și c?t de mult a vrut și micuța maria să trăiască și să treacă de toate hopurile, poate că exemplul lor e demn de urmat ?n mult mai multe situații ?n care oamenii renunță at?t de ușor, din teama de a nu suferi ei, nu copilul bolnav, pt că-n final totul se reduce la teama ta de a-ți asuma imensa responsabilitate a unei vieți bolnave

iar tu, violete. purpurii, din c?te știu ai renunțat de bună voie și nesilită de nimeni la o sarcină care n-avea treabă cu boala, deci nu văd ce anume te-ar ?mpiedica să renunți ?ncă și mai ușor la una cu probleme

#252 2010-09-19 16:56:58

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

anabella_n a scris:

, pt că-n final totul se reduce la teama ta de a-ți asuma imensa responsabilitate a unei vieți bolnave

perfect de acord!!!

eu cazul lor nu am vrut sa il aduc in discutie, din simplul motiv ca nu m-as mira sa existe persoane care sa ii judece alegerea neutral

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#253 2010-09-19 16:58:54

Almi Ingerash
Addicted member

referitor la ce se discută.. consider că orice problemă ar fi cu copilul meu nenăscut, at?ta vreme c?t trăiește eu nu am niciun drept să-i iau viața.. orice ar fi.. fiecare om are un rost pe lumea asta, fie el și bolnav.. dacă se descoperă că are știu eu ce sindrom sau boală, consider că asta este crucea care mi-a fost dată... dacă acesta este copilul pe care ?l merit ?l voi naște și-l voi crește... orice ar fi.. singura situație ?n care voi fi de acord să renunț la copilul care va prinde viață (vreodată, Dumnezeu știe c?nd) ?n p?ntecul meu este atunci c?nd (Doamne ferește) acesta ?ncetează să mai trăiască și trebuie scos...

LE: la andreea m-am g?ndit și eu.. smile și nu am adus-o ?n discuție din același motiv pe care l-a avut kata

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-09-19 17:01:44)

#254 2010-09-19 17:01:00

anabella_n
Hero member

nu cred că ar putea cineva să le-o judece, kata, dar ar servi de exemplu pozitiv la mulți. pt că andreea ne-a ținut ?n picioare, poate fără să știe uneori, pe multe dintre noi, c?nd am avut probleme cu sarcinile și am simțit că vom claca
pt mine ea a fost mereu colacul de salvare și mi-am spus că dacă ea, cu at?tea pe cap a putut, atunci pot și eu și voi ajunge la final, indiferent dacă pt asta va trebui să mă sacrific pe mine sau o parte din mine

almi...ai dreptate. ?n tot ce ai spus p?nă acum

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-19 17:03:27)

#255 2010-09-19 17:01:28

OmniaVincitAmor
Insomniac member

free a scris:

Este interesant că tinerii g?ndesc, că-n loc să facem ceva cu majoritatea care consideră că e mai ok să r?dă de un om cu handicap, mai bine nu ar exista omul cu handicap. P?i, e frumos aşa? Statistic, e mult mai uşor să-i anihilăm pe cei cu handicap, dec?t să schimbăm mentalitatea majorităţii, ?nsă, cine a zis că e un proces uşor? Răul se răsp?ndeşte rapid şi tinerii au ?nvăţat că e mai uşor şi mai fun să r?dă de un copil şchiop, dec?t să facă ceva interesant şi util cu viaţa lor. Aş spune că cei care trebuie anihilaţi (şi prin asta duşi pe o insulă pustie) să fie cei care au ceva de comentat la adresa unor persoane care nu au ales să se nască ?n acel mod.

Cu c?t evoluează tehnologia medicală cu at?t foarte mulţi oameni care se nasc bolnavi vor avea şansa la o viaţă parţial normală. De ce să-i anihilăm şi să le luăm totul, c?nd le putem oferi ceva? De ce să nu punem m?na la muncă şi să le putem oferi o şansă unor copii care nu au nimic, doar viaţa?

Free, mentalitatea o sa se schimbe... nu la generatia mea, nici la cea a copiilor mei... cel devreme la cea a nepotilor mei. Pai fa tu socoteala cati copii traumatizati vor exista pana atunci. Nu e usor sa schimbi mentalitatea unora cu atat mai putin cu cat aia unii se numesc 'majoritate'. E ca si cum ai spune "de ce sa ne plangem de criza? Hai sa iesim din ea!" de parca ar fi floare la ureche...

#256 2010-09-19 17:16:03

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

WildChild11009 a scris:

Daca se imbolnaveste la maturitate e una... dar sa creasca vazand alti copii normali si dandu-si seama ca el nu e ca ei, asta l-ar traumatiza. Copiii nu inteleg anumite aspecte si ii pun pe cei cu handicapuri/defecte/boli in situatii nu tocmai roz... ii tachineaza,ii supara, fac misto de ei si asa mai departe. Da, decat sa nasti un copil care va suferi toata viata o data dpdv fizic si a doua oara dpdv psihic pentru ca ar creste intr-o lume cu oameni normali, el unul fiind diferit, e mai bine sa iei niste decizii dure. Daca eu m-as fi nascut cu un handicap si as fi avut parte atat de suferinta fizica cat si de cedari nervoase din cauza lipsei de intelegere a lumii, le-as fi reprosat alor mei ca nu au scapat de mine cat inca aveau timp. Dar asta sunt doar eu...

Stii care e paradoxul? Cei ce se amuza pe seama oamenilor diferiti fizic, aceia sunt de fapt hidosii! Ei sunt meschini, goi, lipsiti de noblete, de omenie si de empatie. Ei sunt genul de indivizi pe care avandu-i ca prieteni nu mai ai nevoie de dusmani! Si, oamenii puternici nu sunt demolati de astfel de indivizi! E drept, pe moment sufera, dar timpul si viata ii va face mai buni, mai intelepti, cu adevarat diferiti.

#257 2010-09-19 17:22:22

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Timpul si viata ii face mai buni si mai intelepti... asta e relativ. Daca sunt persoane foarte puternice, da. Dar nu toti oamenii au aceeasi personalitate si niciunul dintre respectivii oameni nu vor putea duce o viata integral normala iar asta la un moment dat ii va face sa cedeze nervos. Repet, eu privesc prin prisma mea. Am o personalitate puternica si iubesc viata si am ambitie si vointa sa fac cam orice imi propun... dar nu as suporta sa fiu o leguma sau sa fiu o chestie defecta. Nu m-as suporta pe mine si mi-as uri parintii pentru alegerea pe care ar fi facut-o... i-as uri si mai mult daca ei ar crede ca au facut o decizie BUNA, pe deasupra. Dar, din nou, asta e doar felul in care m-as simti eu. Eu una nu ma multumesc cu jumatati/sferturi/optimi de masura... altii poate se multumesc cu ce primesc. Altii poate apreciaza putinul pe care il au. Eu nu as putea.

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 17:22:56)

#258 2010-09-19 17:23:07

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Mai...nu le sariti in cap fetelor. Pot sa pun pariu ca daca s-ar intampla ce spun ele, si ar avea un bebe cu probleme, nu l-ar avorta. Asa e usor sa vorbesti, sa spui ca decat sa il condamni la o viata plina de greutati mai bine il avortezi (asa pune problema un om impartial, care ia o decizie privind lucrurile din afara), dar in momentul in care ar fi puse in fata faptului implinit, cu un bebe in burta, nu le-ar mai lasa inima sa ia o asemenea decizie. Nu cred ca este vreo asemenea mama. Si eu stiu de Ally si de Andreea, si sunt cel mai bun exemplu pe care l-ar putea da cineva in acest subiect de discutie.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#259 2010-09-19 17:24:21

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu vorbi in numele altor persoane, yoyo. Eu una nu m-as gandi de doua ori. Chit ca m-ar durea, as prefera sa stau fara copil decat sa am unul care sa ma urasca pentru restul vietii lui (cum am spus ca mi-ar uri eu parintii daca s-ar fi pus vreo problema in cazul meu).

#260 2010-09-19 17:26:34

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu stiu si nici nu vreau sa stiu. Niciodata nu mi-am asumat riscuri si nici nu as incepe odata cu conceptia unui copil.

#261 2010-09-19 17:27:17

yoyolina
Moderator

Wild, cu tot respectul... Te-ai gandi, si nu de 2, nu de 3, ci de o mie de ori inainte sa faci ceva. Acum n-ai decat sa o tii pe a ta, dar nu vei sti niciodata cu exactitate ce ai face decat, dupa cum am spus, pusa in fata faptului. In fata unui ecograf in care ii vezi manutele, inima, picioarele, si foaia cu analize care au iesit aiurea.

#262 2010-09-19 17:28:59

anabella_n
Hero member

oamenii cu defecte fizice sunt mai puternici, mai buni, mai iubitori și mai darnici dec?t o sută de oameni perfect sănătoși fizic sau psihic,
pentru că tocmai ei sunt aceia care știu că uneori puținul pe care-l au face diferența ?ntre viață și moarte. că poate ?nsemna darul suprem
ei sunt aceia care știu cu adevărat c?t e viața de frumoasă și c?t de important e să poți merge, vedea, auzi, să fii sănătos, ?ntr-un cuv?nt.
și apoi mai sunt și cei puțini, ca noi, ăștia normali, care știm să apreciem aceleași lucruri insignifiante ca și ei, să ne bucurăm de ele, de aerul respirat, de mirosul naturii și de privirea din ochii celor dragi, mulțumind cerului că avem iubire și sănătate și admir?ndu-i sincer pe cei care n-au același noroc ca noi, dar se luptă zi de zi cu toate aceste neajunsuri, țin?nd capul sus și aleg?nd să trăiască așa, nu să moară și nici să urască

#263 2010-09-19 17:29:51

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Acum o sa spun ceva care o sa faca multe dintre voi sa se cruceasca.... yoyo, nu ma lua cu manute, cu picioruse, etc. Si Frankenstein avea maini si picioare, asta nu-l facea cu nimic mai uman decat era. Era un monstru, cu tot cu inima, cu maini, cu picioare. Copii se tot pot face de-a lungul vietii. Pot sa car in burta duzini de maini si picioare si tot copiii mei ar fi si tot l-as iubi pe fiecare in parte, chit ca ar fi primul sau al 10lea.  Prefer sa iubesc unul normal si sa sufar putin pana sa ajung sa-l am, decat sa am unul cu probleme si sa suferim amandoi intr-o oarecare masura pentru restul vietii.

Da, free, ai spus bine. O VIITOARE  personalitate. Asta in cazul in care decid EU ( ca de mine e legat si din corpul MEU face parte pana sa se nasca) sa il nasc si sa-l educ. Daca nu, nu are nicio decizie si nicio personalitate. Pana sa-l nasc e o chestie adiacenta corpului meu. E aceeasi decizie pe care o iei si cand iti donezi un rinichi. E ceva adiacent corpului tau si tocmai de aia exista decizia de a pastra sau nu. Oameni mai in capacitatea de a judeca au facut avortul legal si tot ei, cand vor judeca ca e ceva gresit, il vor face ilegal. Pana atunci, putem sa ne contrazicem noi zi si noapte, oricum nu se va schimba nimic si oricum decizia va fi in mana cuiva, la latitudinea gandirii respectivei persoane. Fiecare pentru el, then, nu-i asa?

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 17:33:30)

#264 2010-09-19 17:30:50

Almi Ingerash
Addicted member

ana puss sunt propriile păreri pe care fiecare şi le spune.. spun ce g?ndesc pentru că aşa g?ndesc, nu pentru a fi apreciată sau admirată sau ridicată ?n slăvi aşa cum se specula cu c?teva pagini ?n urmă.. tu ?mi dai dreptate pentru că ţi-ai dorit un copil cel puţin la fel de mult cum mi-l doresc eu (recunosc, nu-ţi cunosc povestea buga rodnar ) dar sunt persoane care nu g?ndesc aşa... oric?te am ?ndruga noi aici... eu aşa g?ndesc de c?nd mă ştiu.. poate pentru că (o spun cu toată modestia din lume) am ştiut ce să aleg de la fiecare din jurul meu: părinţi, prieteni, rude, cunostinţe sau pur ţi simplu alţi oameni.. auzisem mai de mult o vorbă: "De la fiecare fiinţă avem de ?nvăţat c?te ceva, bun sau rău... Trebuie doar să ştim să le deosebim pe cele bune de cele rele.."

nu mă consider uşă de biserică (aşa cum iar am citit că s-a spus pe aici că sunt unii care se consideră aşa), ci mă consider o persoană obişnuită care a ştiut ce principii trebuie să aibă ?n viaţă, raport?ndu-se la ceea ce se ?nt?mplă ?n jurul ei smile

#265 2010-09-19 17:31:35

yoyolina
Moderator

Bine fata, treaba ta... nu stau sa ma cert cu tine, cum face lumea la fiecare topic in care iti expui si sustii tu parerile. Sper sa nu trebuiasca sa iei in viata ta o asemenea decizie. Sper sa ai cel mai sanatos copil din lume, care sa traiasca 100 de ani fara sa aiba nici macar varicela wink

#266 2010-09-19 17:32:50

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

free, cred ca exagerezi putin

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.