|
Nu esti logat.
Avort.....un cuvant urat dar necesar-14#248 2010-09-19 16:13:33
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarDaca se imbolnaveste la maturitate e una... dar sa creasca vazand alti copii normali si dandu-si seama ca el nu e ca ei, asta l-ar traumatiza. Copiii nu inteleg anumite aspecte si ii pun pe cei cu handicapuri/defecte/boli in situatii nu tocmai roz... ii tachineaza,ii supara, fac misto de ei si asa mai departe. Da, decat sa nasti un copil care va suferi toata viata o data dpdv fizic si a doua oara dpdv psihic pentru ca ar creste intr-o lume cu oameni normali, el unul fiind diferit, e mai bine sa iei niste decizii dure. Daca eu m-as fi nascut cu un handicap si as fi avut parte atat de suferinta fizica cat si de cedari nervoase din cauza lipsei de intelegere a lumii, le-as fi reprosat alor mei ca nu au scapat de mine cat inca aveau timp. Dar asta sunt doar eu... Offline #249 2010-09-19 16:21:12
Re: avort.....un cuvant urat dar necesar
anabella spunea că dacă mai spui frazele ?Eu una consider un om viu dupa ce se naste. Ce e inauntru acolo..la inceput in primele sapt. cand nu e dezvoltat aproape deloc..nu stiu.? se uită lumea la tine ca la un extraterestru... iar tu te ?ntrebai ?Cum adică să mă considere lumea un extraterestru?? uite că eu sunt acea persoană care te percepe așa cred că am voie să te percep ?n felul meu
cea care se contrazice ești TU dovada:
după care vii și spui (contrazic?ndu-te):
și:
păi dacă ?n opinia ta copilul nu există p?nă la naștere, de ce o numești ?mamă? pe ana dacă ea nu a născut??
uite iar te contrazic... caută ?n DEX .. hai că te ajut să nu te obosești tu prea tare.. conform Dicționarului Explicativ al Limbii Rom?ne: Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-09-19 16:26:07) ??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::.. Offline #250 2010-09-19 16:27:13
pe langa ce ai scris f corect (si genial articol!!), mai e si pb ERORII ECOGRAFULUI/ MEDICULUI. numai aici pe forum, din vreo 20 mamici, exista un caz de copil perfect sanatos, care, in timpul sarcinii, fusese declarat "cu sindrom down", iar mamica a fost sfatuita sa avorteze de 2 medici diferiti. raportand asta la intreaga populatie... e un procent destul de mare de eroare, nu? Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #251 2010-09-19 16:54:12
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarcitind ultimele posturi, mă g?ndeam la andreea, cea mai ?ncercată de aici, care spunea la un moment dat că ?nainte de naștere i s-ar fi zis chiar că maria va fi o legumă toată viața Offline #252 2010-09-19 16:56:58
perfect de acord!!! Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline Publicitateloading...
#253 2010-09-19 16:58:54
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarreferitor la ce se discută.. consider că orice problemă ar fi cu copilul meu nenăscut, at?ta vreme c?t trăiește eu nu am niciun drept să-i iau viața.. orice ar fi.. fiecare om are un rost pe lumea asta, fie el și bolnav.. dacă se descoperă că are știu eu ce sindrom sau boală, consider că asta este crucea care mi-a fost dată... dacă acesta este copilul pe care ?l merit ?l voi naște și-l voi crește... orice ar fi.. singura situație ?n care voi fi de acord să renunț la copilul care va prinde viață (vreodată, Dumnezeu știe c?nd) ?n p?ntecul meu este atunci c?nd (Doamne ferește) acesta ?ncetează să mai trăiască și trebuie scos... Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-09-19 17:01:44) ??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::.. Offline #254 2010-09-19 17:01:00
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarnu cred că ar putea cineva să le-o judece, kata, dar ar servi de exemplu pozitiv la mulți. pt că andreea ne-a ținut ?n picioare, poate fără să știe uneori, pe multe dintre noi, c?nd am avut probleme cu sarcinile și am simțit că vom claca Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-19 17:03:27) Offline #255 2010-09-19 17:01:28
Free, mentalitatea o sa se schimbe... nu la generatia mea, nici la cea a copiilor mei... cel devreme la cea a nepotilor mei. Pai fa tu socoteala cati copii traumatizati vor exista pana atunci. Nu e usor sa schimbi mentalitatea unora cu atat mai putin cu cat aia unii se numesc 'majoritate'. E ca si cum ai spune "de ce sa ne plangem de criza? Hai sa iesim din ea!" de parca ar fi floare la ureche... Offline #256 2010-09-19 17:16:03
Stii care e paradoxul? Cei ce se amuza pe seama oamenilor diferiti fizic, aceia sunt de fapt hidosii! Ei sunt meschini, goi, lipsiti de noblete, de omenie si de empatie. Ei sunt genul de indivizi pe care avandu-i ca prieteni nu mai ai nevoie de dusmani! Si, oamenii puternici nu sunt demolati de astfel de indivizi! E drept, pe moment sufera, dar timpul si viata ii va face mai buni, mai intelepti, cu adevarat diferiti. Offline #257 2010-09-19 17:22:22
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarTimpul si viata ii face mai buni si mai intelepti... asta e relativ. Daca sunt persoane foarte puternice, da. Dar nu toti oamenii au aceeasi personalitate si niciunul dintre respectivii oameni nu vor putea duce o viata integral normala iar asta la un moment dat ii va face sa cedeze nervos. Repet, eu privesc prin prisma mea. Am o personalitate puternica si iubesc viata si am ambitie si vointa sa fac cam orice imi propun... dar nu as suporta sa fiu o leguma sau sa fiu o chestie defecta. Nu m-as suporta pe mine si mi-as uri parintii pentru alegerea pe care ar fi facut-o... i-as uri si mai mult daca ei ar crede ca au facut o decizie BUNA, pe deasupra. Dar, din nou, asta e doar felul in care m-as simti eu. Eu una nu ma multumesc cu jumatati/sferturi/optimi de masura... altii poate se multumesc cu ce primesc. Altii poate apreciaza putinul pe care il au. Eu nu as putea. Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 17:22:56) Offline #258 2010-09-19 17:23:07
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarMai...nu le sariti in cap fetelor. Pot sa pun pariu ca daca s-ar intampla ce spun ele, si ar avea un bebe cu probleme, nu l-ar avorta. Asa e usor sa vorbesti, sa spui ca decat sa il condamni la o viata plina de greutati mai bine il avortezi (asa pune problema un om impartial, care ia o decizie privind lucrurile din afara), dar in momentul in care ar fi puse in fata faptului implinit, cu un bebe in burta, nu le-ar mai lasa inima sa ia o asemenea decizie. Nu cred ca este vreo asemenea mama. Si eu stiu de Ally si de Andreea, si sunt cel mai bun exemplu pe care l-ar putea da cineva in acest subiect de discutie. daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline #259 2010-09-19 17:24:21
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarNu vorbi in numele altor persoane, yoyo. Eu una nu m-as gandi de doua ori. Chit ca m-ar durea, as prefera sa stau fara copil decat sa am unul care sa ma urasca pentru restul vietii lui (cum am spus ca mi-ar uri eu parintii daca s-ar fi pus vreo problema in cazul meu). Offline #260 2010-09-19 17:26:34
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarNu stiu si nici nu vreau sa stiu. Niciodata nu mi-am asumat riscuri si nici nu as incepe odata cu conceptia unui copil. Offline #261 2010-09-19 17:27:17
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarWild, cu tot respectul... Te-ai gandi, si nu de 2, nu de 3, ci de o mie de ori inainte sa faci ceva. Acum n-ai decat sa o tii pe a ta, dar nu vei sti niciodata cu exactitate ce ai face decat, dupa cum am spus, pusa in fata faptului. In fata unui ecograf in care ii vezi manutele, inima, picioarele, si foaia cu analize care au iesit aiurea. daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline #262 2010-09-19 17:28:59
Re: avort.....un cuvant urat dar necesaroamenii cu defecte fizice sunt mai puternici, mai buni, mai iubitori și mai darnici dec?t o sută de oameni perfect sănătoși fizic sau psihic, Offline #263 2010-09-19 17:29:51
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarAcum o sa spun ceva care o sa faca multe dintre voi sa se cruceasca.... yoyo, nu ma lua cu manute, cu picioruse, etc. Si Frankenstein avea maini si picioare, asta nu-l facea cu nimic mai uman decat era. Era un monstru, cu tot cu inima, cu maini, cu picioare. Copii se tot pot face de-a lungul vietii. Pot sa car in burta duzini de maini si picioare si tot copiii mei ar fi si tot l-as iubi pe fiecare in parte, chit ca ar fi primul sau al 10lea. Prefer sa iubesc unul normal si sa sufar putin pana sa ajung sa-l am, decat sa am unul cu probleme si sa suferim amandoi intr-o oarecare masura pentru restul vietii. Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 17:33:30) Offline #264 2010-09-19 17:30:50
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarana sunt propriile păreri pe care fiecare şi le spune.. spun ce g?ndesc pentru că aşa g?ndesc, nu pentru a fi apreciată sau admirată sau ridicată ?n slăvi aşa cum se specula cu c?teva pagini ?n urmă.. tu ?mi dai dreptate pentru că ţi-ai dorit un copil cel puţin la fel de mult cum mi-l doresc eu (recunosc, nu-ţi cunosc povestea ) dar sunt persoane care nu g?ndesc aşa... oric?te am ?ndruga noi aici... eu aşa g?ndesc de c?nd mă ştiu.. poate pentru că (o spun cu toată modestia din lume) am ştiut ce să aleg de la fiecare din jurul meu: părinţi, prieteni, rude, cunostinţe sau pur ţi simplu alţi oameni.. auzisem mai de mult o vorbă: "De la fiecare fiinţă avem de ?nvăţat c?te ceva, bun sau rău... Trebuie doar să ştim să le deosebim pe cele bune de cele rele.." ??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::.. Offline #265 2010-09-19 17:31:35
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarBine fata, treaba ta... nu stau sa ma cert cu tine, cum face lumea la fiecare topic in care iti expui si sustii tu parerile. Sper sa nu trebuiasca sa iei in viata ta o asemenea decizie. Sper sa ai cel mai sanatos copil din lume, care sa traiasca 100 de ani fara sa aiba nici macar varicela daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline #266 2010-09-19 17:32:50
Re: avort.....un cuvant urat dar necesarfree, cred ca exagerezi putin Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|