homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avort.....un cuvant urat dar necesar-19

#343 2010-09-19 19:36:12

Almi Ingerash
Addicted member
De la: capătul țării..
Inregistrat: 2009-06-15

Re: avort.....un cuvant urat dar necesar

WildChild11009 a scris:

Sincer, nu cred ca realizezi, Marlyn, ce fel de monstru mi-as cosidera eu mama daca ea si-ar face hatarul, ar avea copilul, l-ar iubi pana la moarte, si dupa moartea ei eu as realiza ca nu pot sa-mi bag o lingura in gura, si sa astept cu ochii pe ceas intrebandu-ma in cate ore mor de deshidratare.
Edit: asta in cazul fericit in care as fi in stare sa gandesc la un nivel atat de inalt. Ca retardatii nu pot.

taisha.... greu de presupus cu avortul asta nereusit. Ma indoiesc ca iti baga unul chiureta acolo si sa creada ca a scos copilul iar el de fapt sa fie tot acolo. Si nici nu cred ca-l mutileaza putin si-l lasa sa se dezvolte in continuare...

se pare că nu ai ?nţeles la ce se referă... evident, eşti mică tongue
se referă la faptul că după un chiuretaj pe care ?l faci pentru că vrei, iar mai t?rziu, c?nd vrei tu, poţi da naştere unui copil aparent sănătos, care totuşi la naştere se dovedeşte a fi bolnav (fizic sau mintal) smile

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2010-09-19 20:00:24)

??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end.  ???
..::: bebe Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV bebe :::..
..::: bebe Erika-Maria (10.02.2020) natural bebe :::..

#344 2010-09-19 19:38:20

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Almi Ingerash a scris:

WildChild11009 a scris:

Sincer, nu cred ca realizezi, Marlyn, ce fel de monstru mi-as cosidera eu mama daca ea si-ar face hatarul, ar avea copilul, l-ar iubi pana la moarte, si dupa moartea ei eu as realiza ca nu pot sa-mi bag o lingura in gura, si sa astept cu ochii pe ceas intrebandu-ma in cate ore mor de deshidratare.
Edit: asta in cazul fericit in care as fi in stare sa gandesc la un nivel atat de inalt. Ca retardatii nu pot.

taisha.... greu de presupus cu avortul asta nereusit. Ma indoiesc ca iti baga unul chiureta acolo si sa creada ca a scos copilul iar el de fapt sa fie tot acolo. Si nici nu cred ca-l mutileaza putin si-l lasa sa se dezvolte in continuare...

se pare că nu ai ?nţeles la ce se referă... evident, eşti mică tongue
se referă la faptul că după un chiuretaj pe care ?l faci pentru că vrei, iar mai t?rziu, c?nd vrei tu, poţi da naştere unui copil aparent sănătos, care totuşi la naştere se dovedeşte a fi bolnav (fizic sau mintal) smile

Malformatiile/conditiile/bolile apar la nivelul celulei-ou, nu din cauza uterului purtatoarei. Cade teoria asta. In cel mai rau caz, nu mai poti face copii sau ii faci foarte greu, cum a fost cazul maica-mii care m-a asteptat pe mine 21 de ani dupa un chiuretaj.

Si in caz ca se intampla ce zici tu, nu se numeste 'avort nereusit'. Avortul e foarte reusit, daca dai afara primul copil.

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 19:39:38)

#345 2010-09-19 20:08:39

Almi Ingerash
Addicted member

wild, tot ce s-a cam discutat pe ultimele 2-3 pagini a fost pe marginea unor cazuri rare, dar nu imposibile... cu toată  medicina avansată din lume sunt multe boli pe care nu le poate depista nimeni pe timpul unei sarcini... şi da, sunt cazuri ?n care nici ?n ultima lună nu se poate vedea nu ştiu ce sindrom... ce să mai spun c?nd sarcina este mică... aşa cum spunea marylin.. ce faci c?nd la naştere constaţi că e un copil handicapat? ?l omori? sau dacă se descoperă chiar şi ?n ultimele săptăm?ni de sarcină?

#346 2010-09-19 20:14:56

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Pai am zis treaba asta...nu e vorba de faptul deja implinit. Ti se naste asa si nu stiai dinainte, nu ai ce sa-i faci, te chinui si faci fara sa vrei ce spuneam eu mai sus... iti asumi faptul ca o sa fie o leguma toata viata.
Pe de alta parte, noi dezbateam cazurile in care stii si ai o alegere de facut.

#347 2010-09-19 21:16:33

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

marlyn, subscriu cuvant cu cuvant la ce ai scris puss

free, jos palaria pt faza cu matzele, daca mai gasesti dintr-astia te ajut si eu cu una alta (asta daca maistaiin iasi) tummenupp

taisha, EXISTA situatii cum spui tu, stiu ca era si o poveste, cu o tipa eleva de liceu, a ramas gravida, maica-sa o sustinea sa pastreze sarcina, dar ea nu a vrut.... s-a dus sa avorteze si peste cateva luni era tot gravida, a nascut un copil ok si e fericita. acu nici eu nu pricep cum se poate asa ceva... altfel decat prin aceeasi minune divina care vindeca si cancere in faza terminala etc etc etc

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#348 2010-09-19 21:25:47

Almi Ingerash
Addicted member

kata, poate avea 2 sarcini şi i s-a eliminat doar una... am văzut / auzit de aşa cazuri wink

#349 2010-09-19 21:29:59

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nu stiu, nu mai stiu unde era povestea, o citisem mai demult (dar daca avea 2 copii, dr nu trebuia sa VADA asta la eco?)

pt cine sustine ca e mai bine sa mori decat sa traiesti daca esti bolnav.... un scenariu in care dai cu masina peste unu' in carut cu rotile (presupunem ca suntem noaptea sau intr-un loc izolat, adica doar tu si el)... ce faci? il duci sau nu la spital? (presupunem ca omu' si-a pierdut cunostinta si nu poti sa il INTREBI smile ).

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#350 2010-09-19 22:00:05

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

Sunt de acord cu wild. Un copil care s-ar naşte cu un defect, o malformaţie ar suferi toată viaţa. Dacă ştii că fiinţa aceea se va naşte cu o boală, eu cred că ar fi un gest egoist să ?l aduci pe lume. Nu puteţi spune, oric?t aţi milita pt. viaţă, că acela ar fi un copil, şi mai t?rziu un om, fericit. G?ndiţi-vă doar c?t de greu i-ar fi să se trezească şi să conştientizeze că nu poate face lucruri pe care alţii le fac, că fiind copil nu poate să se joace ca şi ceilalţi copii. Sau că la maturitate nu se poate bucura de micile plăceri ale vieţii.
Nu ar fi egoist să ?l aduci pe lume ca să se chinuie? Şi nu faceţi comparaţia cu cazurile c?nd boala apare de-a lungul vieţii pt. că pur şi simplu nu e acelaşi lucru. Atunci ştii că n-ai putut face nimic să previi, pe c?nd atunci c?nd aduci un copil bolnav pe lume, poţi alege.
Şi-acum aştept pietrele.

Ultima oara a fost editat de lala20 (2010-09-19 22:00:59)

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#351 2010-09-19 22:14:53

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

free a scris:

Nu ar fi un gest şi mai egoist să nu lupţi să-l faci să fie fericit că e ?n viaţă?

Nu e la fel de egoist că sunt at?tea persoane care nu realizează că sunt ?n viaţă?

Free, spune-mi tu cum ai putea face o persoană care s-a născut cu o boală să fie recunoscătoare şi fericită că e ?n viaţă? Cum, c?nd persoana aia se chinuie şi e frustrată că nu poate face lucruri pe care alţii le fac? Tu chiar crezi că e posibil să faci aşa ceva?

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#352 2010-09-19 22:21:44

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

lala20 a scris:

free a scris:

Nu ar fi un gest şi mai egoist să nu lupţi să-l faci să fie fericit că e ?n viaţă?

Nu e la fel de egoist că sunt at?tea persoane care nu realizează că sunt ?n viaţă?

Free, spune-mi tu cum ai putea face o persoană care s-a născut cu o boală să fie recunoscătoare şi fericită că e ?n viaţă? Cum, c?nd persoana aia se chinuie şi e frustrată că nu poate face lucruri pe care alţii le fac? Tu chiar crezi că e posibil să faci aşa ceva?

si eu astept free, astept cateva idei de a imbunatati viata acestor copii si de a-i face fericiti. Ce ai face tu pentru ei?

#353 2010-09-19 22:22:59

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

va mama nu v-ati plictisit?

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#354 2010-09-19 22:28:09

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

dea_di a scris:

va mama nu v-ati plictisit?

ba da, m-am plictisit insa pana acuma free doar a strigat in stanga si in dreapta ca el e contra avortului de orice fel si ca acesti copii pot fi fericiti si vreau neaparat sa aflu de la el ce ar face el pentru acesti copii...adica vreau argumente ca m-am saturat de vorbe goale si de nici o solutie concreta

azi e ultima oara cand mai comentez la un topic de genul asta ca vad ca atunci cand e vorba de a face ceva concret toata lumea contra avort tace din gura

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-19 22:29:53)

#355 2010-09-19 22:45:54

dark_beee
Full member
De la: Oradea
Inregistrat: 2009-01-22

kiar aseara la lucru(sambata) veni vorba de avort si ca o tanara de 20 de ani...o colega a ramas cu bebe si k vrea sa faca avort..
nu vreau sa ma laud...dar am reusit sa o conving sa pastreze copilul..nu zic k e sfant documentarul silent scream... dar am pus-o sa s uite...i-am explicat una alta...eu nu am copii insa si eu imi doresc makar unul si cand simteam gustul amar k acea fata are de gand sa isi "omoare" copilul...doar pt k e tanara si tatal copuilului a parasit-o...simteam k tre sa fac ceva.. mie mi mila si sa omor un gandac...nu o fiiinta umana... k cik a ramas accidental...ha-ha-ha
dupa c vazut docuentarul si dupa vreo 6 ore de vorbe...fata a decis k pastreaza copilul...orice ar fi... sper sa se tina de cuvant smile

have a nice day wink

#356 2010-09-19 22:49:02

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Decizia era a ei sa fie luata, nu a ta... Nu o zic cu rautate, da' si un copil crescut fara tata... alta chestie. In fine, cu sau fara tata, mi se pare gresit sa convingi un om care e sensibil psihic (in momente d-astea de panica si disperare asculti orice sfat, fara sa cantaresti inainte) sa faca un lucru, in conditiile in care decizia ar trebui sa fie a lui. Nu e cu nimic diferit de propaganda religioasa, cand vine unu' la tine pe strada si se tine scai de capul tau pana semnezi sa devii martorul lui Iehova sau mai stiu eu ce.

Later add: nu vreau sa-mi sara nimeni in cap cum ca as fi fana-avort. Incerc sa protejez dreptul omului de a alege. Avortul e legal si, cum am spus intr-un alt post, oamenii care au hotarat asta sunt mult mai competenti decat oricare dintre noi. La sfarsit, se reduce doar la capacitatea omului de a alege. Dreptul lui de a decide. Pai noi aici stam si incercam sa ne convingem unii pe altii ce e 'corect' sa faca o mama in postura asta... si nu e ok, pentru ca nu exista, after all, raspuns corect. Unele pot pastra copiii, altele nu. Uneori poti salva viata care se naste inauntrul tau, alteori nu.  Totul ar trebui sa se rezume la alegerea mamei, fara a interveni vreun alt factor sau vreo alta persoana...

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 23:00:38)

#357 2010-09-19 23:00:09

dark_beee
Full member

nu era vb de asta ci de fapul k ea era convinsa k lumea ar vorbi-o k naste la varsta asta ....k ea vrea sa scape k copil...eu nu am obligat-o i-am explicat una alta pt k ea habar nu avrea k la 2 luni de sarcna acel copil nu arata doar k ghemotoc de ceva fara inima fara nimik...k si kestie...ea asa stia k la 4-5 luni knd deja se simt miscarile lui incepe sa ii bata inima...si kestii de astea...nu i-am zis k e musai sa pastreze copilul ci sa s gandeasca la variante...daka parintii o pot ajuta(ai ei stau f bine dpdv material) si i-am repetat de sute de ori k decizia e a ei...nu a lumii nu a parintilor nu a prietenelor....apoi spre dim a venit la me(k am lucrat in tura de noapte) cu un zambet larg si imi spunea k totusi il pastreaza... eu nu am facut propaganda...nu am obligat-o.... adik cel utin mie nu mi s pare...da dak tu asa consideri....ms frumos

have a nice day wink

#358 2010-09-19 23:02:26

OmniaVincitAmor
Insomniac member

I-ai spus si ca un copil are nevoie de tata? Ca asa creste normal? Ca un copil tre' sa creasca intr-o familie? I-ai spus ca ea risca sa n-o mai ia nimeni in viata ei de nevasta si sa ramana singura? Prietenul meu a crescut fara tata si din pacate se vede. smile
Eu inteleg ca tu i-ai zis anumite chestii pe care nu le stia... dar atunci cand descrii un trandafir si zici ca e frumos si colorat si miroase frumos... mai tre' sa zici ca are si spini.

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 23:05:12)

#359 2010-09-19 23:04:32

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

decat un tata tinut cu forta, nepasator, mai bine doar cu mama smile

bebe V., soarele si luna

#360 2010-09-19 23:08:21

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu zic sa aiba un tata tinut cu forta... da' ea macar poa' sa faca un copil cand o sa aiba si un tata alaturi de ea. Statistic vorbind, deciziile pe care le luam in mod impulsiv sunt cele corecte. Cele care reflecta cel mai bine dorintele noastre. Ea initial a ales sa avorteze. Dupa ce a imbunat-o cineva, s-a razgandit. Decizia asta nu se ia asa, pe nepusa masa. Trebuia sa vorbeasca cu tatal, cu parintii ei, trebuia sa se gandeasca cum o sa fie viata ei dupa ce naste, cum o sa fie cu slujba si asa mai departe. Abia apoi sa ia o decizie. Daca ajungea la concluzia ca poate, foarte bine, sa faca copilul. Dar nu mi se pare in regula sa pastrezi un copil doar pentru ca are o oarecare forma, si nu e tocmai un ghemotoc.

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 23:09:37)

#361 2010-09-19 23:09:57

dark_beee
Full member

eu am crescut fara mama...si stiu si e si colega-mea constienta k poate nu o ia nimeni cu un copil ....dar tatal meu  si-a gasit a2a nevasta knd eu deja aveam 6 ani...si ea(noua nevasta)  nu avea copii...nu era divortata...pur si simplu s-au indogostit...
daka civea ar iubi-o si p colega-mea...ar trebui sa o iubeasca cu copil cu tot...

have a nice day wink

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.