homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avort.....un cuvant urat dar necesar-20

#362 2010-09-19 23:12:20

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: avort.....un cuvant urat dar necesar

Ok. Da' tot nu se pune doar problema asta. Am enumerat mai sus... ea ar trebui sa se gandeasca la multe lucruri inainte sa ia o decizie, oricare ar fi ea. Imi pare rau ca tipul a ales s-o paraseasca... mi se par ingrozitor de lasi tipii de genul asta.

#363 2010-09-19 23:15:28

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

sleeping_beauty a scris:

dea_di a scris:

va mama nu v-ati plictisit?

ba da, m-am plictisit insa pana acuma free doar a strigat in stanga si in dreapta ca el e contra avortului de orice fel si ca acesti copii pot fi fericiti si vreau neaparat sa aflu de la el ce ar face el pentru acesti copii...adica vreau argumente ca m-am saturat de vorbe goale si de nici o solutie concreta

azi e ultima oara cand mai comentez la un topic de genul asta ca vad ca atunci cand e vorba de a face ceva concret toata lumea contra avort tace din gura

Ete, stim sigur ce ai face tu. I-ai ucide. In pantec, ca e mai altruist.

Omul iti poate spune doar ce ar face el insusi. Adica sigur nu si-ar ucide pruncii.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-19 23:17:27)

#364 2010-09-19 23:18:38

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Cineva e foarte recalcitranta...
Da, da... omul nu face nimic rau. Unii copii nu-si omoara parintii, unii parinti nu-si omoara copiii, nici nu-i violeaza, nici nu-i bat, unii soti nu-si omoara nevestele si nici nu le rup in bataie. Nimic nu e rau pe lumea asta iar omul e cea mai minunata creatura care n-ar omori nici o musca. smile  Iar daca intrebi toti oamenii enumerati de mine mai sus daca sunt sau nu de acord cu avortul, ar spune "NU" ca ei sunt crestini de buna credinta. smile

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 23:20:57)

#365 2010-09-19 23:21:34

Marlyn
Full member

WildChild11009 a scris:

Decizia era a ei sa fie luata, nu a ta... Nu o zic cu rautate, da' si un copil crescut fara tata... alta chestie. In fine, cu sau fara tata, mi se pare gresit sa convingi un om care e sensibil psihic (in momente d-astea de panica si disperare asculti orice sfat, fara sa cantaresti inainte) sa faca un lucru, in conditiile in care decizia ar trebui sa fie a lui. Nu e cu nimic diferit de propaganda religioasa, cand vine unu' la tine pe strada si se tine scai de capul tau pana semnezi sa devii martorul lui Iehova sau mai stiu eu ce.

Later add: nu vreau sa-mi sara nimeni in cap cum ca as fi fana-avort. Incerc sa protejez dreptul omului de a alege. Avortul e legal si, cum am spus intr-un alt post, oamenii care au hotarat asta sunt mult mai competenti decat oricare dintre noi. La sfarsit, se reduce doar la capacitatea omului de a alege. Dreptul lui de a decide. Pai noi aici stam si incercam sa ne convingem unii pe altii ce e 'corect' sa faca o mama in postura asta... si nu e ok, pentru ca nu exista, after all, raspuns corect. Unele pot pastra copiii, altele nu. Uneori poti salva viata care se naste inauntrul tau, alteori nu.  Totul ar trebui sa se rezume la alegerea mamei, fara a interveni vreun alt factor sau vreo alta persoana...

Omul are dreptul de a alege. L-a avut mereu. Aici e tragedia. Cu totii credem ca Dumnezeu nu exista pentru ca nu intervine de cate ori oamenii savarsesc fapte cumplite. Dumnezeu nu poate interveni, nu poate schimba deciziile oamenilor, nu poate alege binele in locul lor. 
"Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos.".

#366 2010-09-19 23:22:57

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu ma lua cu Dumnezeu, ca incep cu insultele. smile Ma abtin sa zic ce fel de oameni consider eu ca pun totul pe seama unei divinitati inchipuite. smile E ca si cum eu as face ceva si as da vina pe Piticii Verzi din Padurea Fericirii Nesfarsite. Si tot lor le-as multumi pentru fiecare lucru bun de pe lumea asta.
Daca Dumnezeul ala pe care mi-l lauzi joaca sarba pe drepturile omului (conventie cat de poate de reala si palpabila, spre deosebire de Maria Sa din ceruri), nu prea vreau sa aud de el. Drepturile si libertatile astea au fost stabilite pentru integritatea si dezvoltarea potentialului fiecarui om, iar apoi vin oamenii religiosi si le calca in picioare pentru ca ei nu vor drepturi...ca e mai bine sa decida cineva a carui existenta e pusa sub semnul intrebarii ce tre' sa faca toata rasa umana.

Replica la mesajul pe care l-ai sters:

Bun. Eu cred in Sfanta Constitutie, care e in concordanta cu Conventia de Drepturi si Libertati ale Omului, si care zice ca avortul e legal. smile Si etic vorbind, e un gest altruist sa scapi un viitor suflet chinuit de dureri fizice si de o lume care la momentul actual nu valoreaza doi bani. Mie mi se face groaza numai cand stiu ca o sa am un copil care va creste in societatea asta defecta... pai pentru un copil cu probleme ar fi de 10 ori mai rau. smile Da, eu consider ca i-as face un bine. Mai mult de atat, mi-as face un bine mie, scutindu-ma de un copil care mi-ar manca viata si care m-ar face sa sufar numai cand mi-ar aparea in fata si as vedea ce am nascut si cum sufera el ca nu e ca ceilalti. Numeste-ma cum vrei, ideea asta nu o sa mi-o scoti din cap cum nu o sa ti-o scot nici eu tie. Imi doresc doar sa nu aveti niciunul dintre voi vreun copil cu probleme, pentru ca ar avea viata un iad... si voi ati crede ca e the right thing.

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 23:35:32)

Publicitate

loading...

#367 2010-09-19 23:42:42

Marlyn
Full member

WildChild11009 a scris:

Nu ma lua cu Dumnezeu, ca incep cu insultele. smile Ma abtin sa zic ce fel de oameni consider eu ca pun totul pe seama unei divinitati inchipuite. smile E ca si cum eu as face ceva si as da vina pe Piticii Verzi din Padurea Fericirii Nesfarsite. Si tot lor le-as multumi pentru fiecare lucru bun de pe lumea asta.
Daca Dumnezeul ala pe care mi-l lauzi joaca sarba pe drepturile omului (conventie cat de poate de reala si palpabila, spre deosebire de Maria Sa din ceruri), nu prea vreau sa aud de el. Drepturile si libertatile astea au fost stabilite pentru integritatea si dezvoltarea potentialului fiecarui om, iar apoi vin oamenii religiosi si le calca in picioare pentru ca ei nu vor drepturi...ca e mai bine sa decida cineva a carui existenta e pusa sub semnul intrebarii ce tre' sa faca toata rasa umana.

Replica la mesajul pe care l-ai sters:

Bun. Eu cred in Sfanta Constitutie, care e in concordanta cu Conventia de Drepturi si Libertati ale Omului, si care zice ca avortul e legal. smile Si etic vorbind, e un gest altruist sa scapi un viitor suflet chinuit de dureri fizice si de o lume care la momentul actual nu valoreaza doi bani. Mie mi se face groaza numai cand stiu ca o sa am un copil care va creste in societatea asta defecta... pai pentru un copil cu probleme ar fi de 10 ori mai rau. smile Da, eu consider ca i-as face un bine. Mai mult de atat, mi-as face un bine mie, scutindu-ma de un copil care mi-ar manca viata si care m-ar face sa sufar numai cand mi-ar aparea in fata si as vedea ce am nascut si cum sufera el ca nu e ca ceilalti. Numeste-ma cum vrei, ideea asta nu o sa mi-o scoti din cap cum nu o sa ti-o scot nici eu tie. Imi doresc doar sa nu aveti niciunul dintre voi vreun copil cu probleme, pentru ca ar avea viata un iad... si voi ati crede ca e the right thing.

Cred ca in sfarsit ai punctat. Iar cu privire la replica finala, puteam sa pun pariu ca o vei spune. smile

Sa inteleg ca noua definitie a altruismului este: "mi-as face un bine mie, scutindu-ma de un copil care mi-ar manca viata si care m-ar face sa sufar numai cand mi-ar aparea in fata si as vedea ce am nascut si cum sufera el ca nu e ca ceilalti." Curat altruism...

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-19 23:47:12)

#368 2010-09-19 23:46:52

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Ce pot sa spun... ma da sinceritatea afara din casa si nu ma pot abtine. smile
Si da, am punctat foarte bine. Nu esti inca mama, nici eu nu sunt, dar tu nu ai vazut cat de sfasiata de durere poate fi o mama cand isi vede copilul suferind. smile Doua persoane sa sufere toata viata pentru ca... pai pentru ca avortul e un pacat. Sa il chinui, in schimb, e un gest frumos.]

Nu,nu... altruismul e al vostru. "Fac un copil ca sa sufere cu fiecare fibra a corpului lui doar pentru ca vreau io copil. Dupa ce mor eu, ma doare in pix ca prostu' ala o sa moara de foame si de sete". Asta da altruism... il bate pe al meu.

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 23:49:06)

#369 2010-09-19 23:47:45

Marlyn
Full member

WildChild11009 a scris:

Si da, am punctat foarte bine. Nu esti inca mama, nici eu nu sunt, dar tu nu ai vazut cat de sfasiata de durere poate fi o mama cand isi vede copilul suferind. smile Doua persoane sa sufere toata viata pentru ca... pai pentru ca avortul e un pacat. Sa il chinui, in schimb, e un gest frumos.

Cine nu e mama?
Fetita mea are sase ani.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-19 23:48:29)

#370 2010-09-19 23:50:31

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Marlyn a scris:

WildChild11009 a scris:

Si da, am punctat foarte bine. Nu esti inca mama, nici eu nu sunt, dar tu nu ai vazut cat de sfasiata de durere poate fi o mama cand isi vede copilul suferind. smile Doua persoane sa sufere toata viata pentru ca... pai pentru ca avortul e un pacat. Sa il chinui, in schimb, e un gest frumos.

Cine nu e mama?
Fetita mea are sase ani.

Oh, buuun. Si mai bine. Si ia zi... ai fi fericita s-o vezi suferind zilnic? S-o vezi in chinuri? S-o vezi plangand? Sa o auzi cum te blesteama si cum iti spune ca te uraste si cum iti spune ca ea e un monstru si ca vrea sa fie ca ceilalti? Raspunde-mi sincer. Singurul copil cu probleme pe care il stiu, asta spune. Deci te rog, zi-mi daca te-ar bucura sa vezi si sa auzi asa ceva.

#371 2010-09-19 23:51:25

Marlyn
Full member

WildChild11009 a scris:

Si da, am punctat foarte bine. Nu esti inca mama, nici eu nu sunt, dar tu nu ai vazut cat de sfasiata de durere poate fi o mama cand isi vede copilul suferind. smile Doua persoane sa sufere toata viata pentru ca... pai pentru ca avortul e un pacat. Sa il chinui, in schimb, e un gest frumos.]

Nu,nu... altruismul e al vostru. "Fac un copil ca sa sufere cu fiecare fibra a corpului lui doar pentru ca vreau io copil. Dupa ce mor eu, ma doare in pix ca prostu' ala o sa moara de foame si de sete". Asta da altruism... il bate pe al meu.

Intr-adevar, nu ne putem hotari... Al carei altruism o fi mai tare?

Iti dai seama ca nu as vrea sa sufere! Dar, nici nu mi-as imagina viata fara ea, viata mea ar inceta sa mai aiba sens. Nu pot sa iti explic, poate doar mama ta ti-ar putea explica cum ar fi viata sa fara tine.
Nu stiu cati ani ai. Eu am 35. La 20 imi mai amintesc ce parere aveam. Nici nu stiu daca ma gandeam pe atunci la asa ceva.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-19 23:54:41)

#372 2010-09-19 23:53:09

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Lasam altruismul la o parte. Raspunde-mi sincer la intrebarea din postul anterior. Ai copil, il iubesti, ti-ai da viata pentru el... asa ca te rog raspunde sincer la intrebare.

#373 2010-09-19 23:55:17

Marlyn
Full member

WildChild11009 a scris:

Lasam altruismul la o parte. Raspunde-mi sincer la intrebarea din postul anterior. Ai copil, il iubesti, ti-ai da viata pentru el... asa ca te rog raspunde sincer la intrebare.

Ti-am raspuns. Oricum, nu e cazul sa implici copilul meu in discutie, nu?

#374 2010-09-19 23:56:56

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu. Pur si simplu incerc sa-ti arat de ce as lua decizia pe care as lua-o. Cand o sa am si eu un copil probabil o sa il iubesc mai mult decat imi iubesc viata... si deja anticipez in ce hal m-ar durea sa-mi vad copilul suferind. smile Poate asa intelegi mai bine de ce m-as preta la un avort si nu la o viata de chin atat pentru mine cat si pentru copil.

Mama... mama isi luase deja gandul de la un copil pe vremea cand am aparut. Se chinuise 21 de ani cu tratamente si nu se intamplase nimic, deja nu mai spera. Cazul ei oricum e diferit pentru ca la 43 de ani nu mai putea spera la un al doilea copil, daca ar fi facut avort. O femeie de 20-25 de ani, however, mai poa' sa faca inca 5-6-7 copii deci fara copil oricum nu ramane. Eu una as prefera sa fac inca un copil si sa renunt la cel cu probleme.

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-09-19 23:59:46)

#375 2010-09-19 23:59:36

Marlyn
Full member

WildChild11009 a scris:

Nu. Pur si simplu incerc sa-ti arat de ce as lua decizia pe care as lua-o. Cand o sa am si eu un copil probabil o sa il iubesc mai mult decat imi iubesc viata... si deja anticipez in ce hal m-ar durea sa-mi vad copilul suferind. smile Poate asa intelegi mai bine de ce m-as preta la un avort si nu la o viata de chin atat pentru mine cat si pentru copil.

Of, inteleg ca ti se sfasaie inima ca mama sa nu iti poti ajuta copilul, sa asisti neputincioasa la suferinta sa. Dar tot nu cred ca a il ucide e o solutie, ce sa fac, chiar nu cred asta! Nu pentru ca mi-e frica de iad, de Dumnezeu, ori de nu stiu ce pedepse divine.

Fratele mamei, unchiul meu, a avut o fetita care ar fi fost de varsta mea. Dar a murit la 5 ani. Avea hidrocefalie, sau cam asa ceva, era ca un lemn. Asa am auzit. A fost o adevarata tragedie, dar au iubit-o ca pe ochii din cap, a fost puiul lor, si va ramane pana in ultima lor clipa.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-20 00:02:52)

#376 2010-09-20 00:03:29

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Pai, fiecare ramane cu ideea si cu rationamentul ei. smile Nu mi se pare in regula sa omori, nu, dar uneori trebuie si...asta e. Eu sunt in stare sa justific asa un gest, altii nu sunt. Depinde de la persoana la persoana. Apropo, acum vad avatarul tau. Presupun ca ea e. Sa-ti traiasca, e draguta foc. smile Pana una alta, cine are copil se bucura de el si cine nu, spera sa aiba un copil fara probleme... iar cand se va intampla ca cineva sa aiba copil cu probleme, eu sper sa puna in balanta toti factorii si apoi sa ia o decizie.

#377 2010-09-20 00:05:56

Marlyn
Full member

WildChild11009 a scris:

Pai, fiecare ramane cu ideea si cu rationamentul ei. smile Nu mi se pare in regula sa omori, nu, dar uneori trebuie si...asta e. Eu sunt in stare sa justific asa un gest, altii nu sunt. Depinde de la persoana la persoana. Apropo, acum vad avatarul tau. Presupun ca ea e. Sa-ti traiasca, e draguta foc. smile Pana una alta, cine are copil se bucura de el si cine nu, spera sa aiba un copil fara probleme... iar cand se va intampla ca cineva sa aiba copil cu probleme, eu sper sa puna in balanta toti factorii si apoi sa ia o decizie.

Sunt convinsa ca nu esti de acord cu omorul, ca idee. Si oricum, acum discutam ca principiu, nici nu vreau sa imi imaginez cum ar fi sa fie cineva intr-o astfel de situatie, si sa trebuiasca sa faca o astfel de alegere.

#378 2010-09-20 08:07:35

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

dark_bee applause ma bucur pt ea, sarcina usoara!!! si felicitari tie!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#379 2010-09-20 09:24:58

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Wow, s-a scris nu gluma in week-end-ul asta.
Free, annabel, x-ynna, kata, Almi, total de acord.
kemikal - mi se pare trist ca gandesti asa.

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#380 2010-09-20 11:10:20

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

F frumos ai spus free, cu atat mai mult cu cat l-ai citat si pe Armand, care era cel mai in masura sa ne vorbeasca despre viata.

In legatura cu avortul...sper sa nu fiu nevoita niciodata sa fac asta neutral nu as putea sa pastrez un copil la varsta asta si tocmai din cauza asta am grija. De ce sa fiu inconstienta si sa mi bat joc de o viata, de corpul si mintea mea si sa trec printr-o astfel de trauma neutral ? mi se pare nedrept fata de "celula aia" sa o omor eu...

Iar in legatura cu handicapul... mi-am amintit de Alexandru Papadopol si nevasta-sa (imi scapa numele)...a avortat pt ca la eco au vazut ca bebele are manutele intoarse spranceana eu nu cred ca nu se putea face nimic pt copilasul ala, mai ales ca nu erau asa niste saraci care nu si-ar fi permis operatii. Ma rog, nu sunt eu in masura sa judec, dar nu pot sa nu remarc egoismul lor

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.