Avort.....un cuvant urat dar necesar-21
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Re: avort.....un cuvant urat dar necesar
De multe ori putem avea totul si sa fim nefericiti, pentru ca nu ne gasim locul, pentru ca nu avem nici un scop in viata, pentru ca nu iubim sau nu ne simtim iubiti, "n" motive. Dar sunt momente cand un lucru simplu, un zambet, o floare, o strangere de mana, o picatura de ploaie, un catelus te fac sa te bucuri de viata, sa fii fericit, sa uiti de toate. Nu exista fericire absoluta, nu exista om care sa fie mereu fericit si multumit, dar asta nu inseamna ca nu merita sa ne traim viata din cauza asta. Exact pentru aceste momente unice, simple, pentru aceste mici bucurii viata merita traita.
Cine suntem noi pentru a refuza dreptul la viata al unui copil nenascut, chiar si handicapat, de unde putem noi sa vedem, sa ghicim ca el nu va fi fericit? Ca nu se va bucura de viata ? Ca nu se va putea vindeca ( cum spunea free, stiinta evolueaza ) ? Poate chiar acel copil isi va dedica viata pentru a gasi un remediu unor boli, ajutarii altor persoane cu probleme.
Exista o mare doza de egoism in oameni, "de ce sa sufar eu, mai bine il omor".
Daca esti destul de mare si matura ca sa faci "sex" atunci esti destul de mare si matura ca sa iti asumi responsabilitatea unui copil.
Vorba lui free: "Tu de c?te ori ai salvat pe cineva sau ceva?" Si nu, nu sunt ambitiosi, astfel de oameni sunt lasi.
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- dark_beee
- Full member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2009-01-22
dar daca tot veni vba k "de ce sa sufar eu, mai bine il omor"....knd l-ai facut..nu erai constienta de consecinte???e o parte din tine...k vrei k nu... sau ti-ai facut de cap...apoi ce va fi va fi... asta nu e mentalitate de om....exista specii de animale kre isi omoara puii dak nu au cu c sa-i hraneasca sau daca sunt handicapati adik incapabili de o viata normala...asta am ajuns sa fim, animale???? k oricum mai putem face altii...putem perpetua specia??? frumos!!!! dar trist
have a nice day
- bunea georgeta
- Platinum member
- De la: Prahova
- Inregistrat: 2009-07-12
- Site
Cum poate o pustoaica de 15, 16 ani sa stea cu picioarele desfacute, fara sa se informeze la ce risc se expune?Daca este dispusa , sa intretina relatii sexuale de la o varsta asa mica, de ce nu se intereseaza si de o metoda de contraceptie? ...Daca nu o duce mintea , poate .... foarte bine sa foloseasca si PREZERVATIV....In geanta de scoala va avea prezervative , in loc de carti si caiete... Cei care sunt de acord cu AVORTUL, cred ca sunt persoane la o varsta frageda ...Pentru ei conteaza sexul , bautura si petrecerile.... Noi , care ne luptam de 6-7 ani pentru a avea un copil , ne socam ...cand citim , ce usor este pentru unii sa ucida un suflet nevinovat...Cu siguranta, aceste persoane nu pot fi considerate MAME... ci CRIMINALE.!!!!!! Asa gandesc copiii nostrii din ziua de astazi......Cea care face un avort , habar nu are la ce risc se expune.....
Eu as fi curioasa, sa aflu varsta celor care , isi obosesc degetele scriind ca ei/ ele sunt de acord cu AVORTUL.
Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
- timean86
- Addicted member
Eu nu l-am cunoscut pe Armand, vazandu-va vorbind despre el l-am cautat pe acest user. Nu mi-am putut retine lacrimile, citindu-i cuvintele, povestea, vazandu-l. Iti da o noua perspectiva asupra vietii.
Ultima oara a fost editat de timean86 (2010-09-20 15:26:48)
- lala20
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-07
Un lucru e cert: tuturor ni se pare că luptăm cu morile de v?nt. Free, ceea ce ai zis tu e foarte frumos, te atinge la inimă şi aşa mai departe, dar tot nu mi-ai spus ce ai face tu CONCRET pt. un copil care s-ar naşte cu un defect, malformaţie ş.a. Atunci c?nd s-ar simţi rău, ar ajunge la capătul puterilor şi nu o să mai găsească sprijin nici ?n picătura aia de ploaie sau ?n raza aia de soare ce i-ai face/ zice ca să ?l faci fericit că e ?n viaţă?
Sincer, chiar crezi că e posibil ca acel copil şi mai t?rziu, om, să trăiască numai cu consolarea că poate simţi picătura de ploaie scurg?ndu-i-se pe obraji?
LE: Ca să se ?nţeleagă, nici eu nu sunt de acord cu avortul. ?n sec. 21 c?nd sunt at?tea metode de contracepţie este de neimaginat cum oamenii nu se folosesc cum trebuie de ele. Dar ?n cazuri precum cel de care vorbeam, ?n care copilul s-ar naşte cu malformaţii, mi se pare că ai scuti un om de chinuri. Pur părerea mea personală!
Ultima oara a fost editat de lala20 (2010-09-20 15:40:14)
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
- timean86
- Addicted member
Nu se reduce totul la alb si negru, sunt o gramada de nuante de gri Eu cred ca totul se intampla cu un scop. Viata nu este alcatuita doar din momente fericite sau doar din momente nefericite.
Plus, de unde poti sa fii 100% sigur ca acel copil va fi handicapat, sau bolnav sau eu stiu altceva. In foarte multe cazuri s-a dovedit ca ceea ce s-a vazut la ecograf nu a fost corect, si de fapt copilul s-a nascut perfect sanatos.
Ultima oara a fost editat de timean86 (2010-09-20 15:45:49)
- lala20
- Hero member
Timean, pot fi şi cazuri de genul, dar cred că sunt prea puţine. Free, te ?ntrebam pe tine pt. că am ?nţeles din contra-argumentele tale că tu, respectiv soţia ta aţi păstra un copil chiar dacă s-ar naşte cu o malformaţie.
A nu avea bani nu e un chin,ci un simplu neajuns care se poate remedia. A fi călcat de o maşină e un ghinion, poate o clipă de neatenţie, ceva ce n-ai fi putut preveni. A avea ochelari... ?n niciun caz nu poţi spune că e un chin.
Dai exemple de la poluri opuse. Cele 2 situaţii nu pot fi comparate. Pur şi simpul ştii că ai putea preveni ca un om să se nască av?nd ?n faţă o viaţă de suferinţe, pe c?nd ?n cealaltă situaţie, fiindcă n-ai putu face nimic să previi, ?ncerci să tratezi, să ajuţ.
Ultima oara a fost editat de lala20 (2010-09-20 16:01:29)
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
- lala20
- Hero member
Cam aşa, doar că nu prea ?mi găsesc cuvintele. Adică l-ai scuti de o viaţă SUFERINDĂ, de care nu se poate bucura ca toţi ceilalţi.
Bine free, dacă faptul că eu cred că o viaţă chinuită nu se numeşte viaţă şi că eu ca mamă ştiu că aş fi putut scuti un om de la un chin mă face criminală, atunci aşa să fie.
Eu mă pun ?n situaţia ?n care copilul acela poate va ajunge la capătul puterilor şi mă va ?ntreba de ce l-am adus pe lume ca să se chinuie ştiind că nu e sănătos,c?nd realiz?nd că nu e ca toţi ceilalţi va suferi şi mai mult şi ?şi va fi dorit să nu se fi născut.
Ultima oara a fost editat de lala20 (2010-09-20 16:08:18)
- lala20
- Hero member
Păi dacă ăsta e cuv?ntul pe care tu l-ai găsit pt. ceea ce cred eu..
- lala20
- Hero member
Dacă mă eschivam nu purtam un dialog cu tine. Aruncam o părere şi o lăsam aşa, ?n aer. Oricum, suntem cam off topic cred .
- katharina_x
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-11
Parca era vorba de avort si nu de copii handicapati care cer socoteala parintilor ca de ce i-au adus asa pe lume. Pe scurt spun si eu ceva: Bucurati-va de viata si nu va plangeti defectele, indiferent cat de mari si evidente ar fi ele.. SI va rog nu ma intrebati ' dar tu daca aveai vreun handicap erai fericita?" sau din astea...pentru ca nu ma pot pune in locul unei persoane cu handicap, si nici nu-mi doresc. Nimeni nu e perfect.
Lips of splendor and tongue of deceit. All dying now as our fragile wrists hold only waste.. Yeah, that's my eye!
- Marlyn
- Full member
- Inregistrat: 2006-06-21
Jessica_M a scris:timean86 a scris:Wow, s-a scris nu gluma in week-end-ul asta. Free, annabel, x-ynna, kata, Almi, total de acord. kemikal - mi se pare trist ca gandesti asa.
Şi nu doar ea. De la ea am ?nţeles că este mai important sexul dec?t şcoala.
Wild din c?te am ?nţeles eu de la tine cred că toţi trebuie să murim. De ce? Pentru că fiecare dată la un moment dat ?şi doreşte foarte tare să moară, să nu se fi născut şi ?şi urăşte părinţi pentru că l-au făcut, pentru că nu le dă bani să cumpere nu ştiu ce porcărie, pentru că nu-l lasă să facă ceva, să meargă undeva, pentru că nu-l lasă să fie liber, pentru că nu-l lasă să trăiască s.a.
Mi-am ur?t părinţii de n ori, mi-am dorit să mor de n ori, ştiam că nu am fost copil dorit din partea mamei chiar dacă după naştere m-a iubit mai mult sau mai puţin. Asta ?nseamnă că trebuia să mor pentru că am avut moment ?n care mi-am ur?t viaţa? Tu nu ştii dacă copilul tău o ţină la viaţa lui sau nu. Tu dai cu presupusul-presupusul strică.
Sincer, mie ?mi pari genul de persoană care ?şi doreşte să moră toate persoanele cu handicap ca să nu le mai vadă sau habar nu am ce. Dacă i-am trata pe picior de egalitate ei ar ?nvăţa să iubească viaţa nu să o urască. Ei urăsc viaţa pentru că NOI ?i dăm la o parte, pentru că nu ?i lăsăm să se integreze!.
Eram serile trecute ?n centrul oraşului. Stăteam pe o bancă ?mpreună cu Free. Pe o altă bancă ?n faţa noastră vin doi copii cu un handicap. Băiatul avea role, fata avea un suc la un leu ?n m?nă. Vin nişte "orăşeni", nişte nesimţiţi, nişte t?mpiţă, nişte retarzi-nu am cuvinte pentru ei- şi evident că la c?t de superiori se cred ei, au ?nceput să r?dă de ei, iar la sf?rşit unul dintre t?mpiţii ăia i-a spus băiatului pe un ton ironic "vai, vai avem şi role". Acestui retard chiar ?mi venea să ?i dau una ?n cap, dar cum era ?nsoţit de ?ncă 6-7 băieţi...
Am mai spus-o si in paginile anterioare, unii oameni sunt hidosi pe interior, si acest lucru este cu adevarat grav si tragic. Eu una nu mi-as dori un copil care sa rada de alti copii. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru faptul ca fetita mea are un suflet bun, nu este deloc rautacioasa si este si foarte darnica, la 3 ani si-a impartit propriile jucarii unor copii de la casa de copii. Am asistat de multe ori la momente de cruzime din partea unor copii. Iar cei sadici sunt sadici nu doar cu cei cu handicap, ci si cu cei pe care ii simt diferiti, chiar si in sensul bun. Mai sensibili, mai inteligenti, ami profunzi... Pentru mistocari, e un subiect de amuzament...
De ce nu se poate identifica in faza embrionara frumusetea ori hidosenia interioara? ... Pentru mine un copil cu handicap este un copil meschin, increzut, superficial si rautacios.
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
Marlyn a scris:Jessica_M a scris:timean86 a scris:Wow, s-a scris nu gluma in week-end-ul asta. Free, annabel, x-ynna, kata, Almi, total de acord. kemikal - mi se pare trist ca gandesti asa.
Şi nu doar ea. De la ea am ?nţeles că este mai important sexul dec?t şcoala.
Wild din c?te am ?nţeles eu de la tine cred că toţi trebuie să murim. De ce? Pentru că fiecare dată la un moment dat ?şi doreşte foarte tare să moară, să nu se fi născut şi ?şi urăşte părinţi pentru că l-au făcut, pentru că nu le dă bani să cumpere nu ştiu ce porcărie, pentru că nu-l lasă să facă ceva, să meargă undeva, pentru că nu-l lasă să fie liber, pentru că nu-l lasă să trăiască s.a.
Mi-am ur?t părinţii de n ori, mi-am dorit să mor de n ori, ştiam că nu am fost copil dorit din partea mamei chiar dacă după naştere m-a iubit mai mult sau mai puţin. Asta ?nseamnă că trebuia să mor pentru că am avut moment ?n care mi-am ur?t viaţa? Tu nu ştii dacă copilul tău o ţină la viaţa lui sau nu. Tu dai cu presupusul-presupusul strică.
Sincer, mie ?mi pari genul de persoană care ?şi doreşte să moră toate persoanele cu handicap ca să nu le mai vadă sau habar nu am ce. Dacă i-am trata pe picior de egalitate ei ar ?nvăţa să iubească viaţa nu să o urască. Ei urăsc viaţa pentru că NOI ?i dăm la o parte, pentru că nu ?i lăsăm să se integreze!.
Eram serile trecute ?n centrul oraşului. Stăteam pe o bancă ?mpreună cu Free. Pe o altă bancă ?n faţa noastră vin doi copii cu un handicap. Băiatul avea role, fata avea un suc la un leu ?n m?nă. Vin nişte "orăşeni", nişte nesimţiţi, nişte t?mpiţă, nişte retarzi-nu am cuvinte pentru ei- şi evident că la c?t de superiori se cred ei, au ?nceput să r?dă de ei, iar la sf?rşit unul dintre t?mpiţii ăia i-a spus băiatului pe un ton ironic "vai, vai avem şi role". Acestui retard chiar ?mi venea să ?i dau una ?n cap, dar cum era ?nsoţit de ?ncă 6-7 băieţi...
De ce nu se poate identifica in faza embrionara frumusetea ori hidosenia interioara? ...
si daca s-ar identifica ce ai face? i-ai omori pe cei hidosi? parca toti aveam un scop in viata..
V., soarele si luna
- Marlyn
- Full member
april sunset a scris:Marlyn a scris:Jessica_M a scris:Şi nu doar ea. De la ea am ?nţeles că este mai important sexul dec?t şcoala.
De ce nu se poate identifica in faza embrionara frumusetea ori hidosenia interioara? ...
si daca s-ar identifica ce ai face? i-ai omori pe cei hidosi? parca toti aveam un scop in viata..
Asteptam cu nerabdare replica asta...
Eu faceam doar haz de necaz. Mi-e greu sa cred ca as putea avea un astfel de copil, pentru ca nu as permite pruncului meu sub nicio forma sa fie rautacios cu alti copii. Si, daca totusi ar fi asa, inseamna ca am esuat ca mama, si as avea o mare vina a ceea ce a ajuns copilul meu, un razgaiat insensibil, sadic si rautacios.
Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-20 19:46:07)
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
Marlyn a scris:april sunset a scris:Marlyn a scris:De ce nu se poate identifica in faza embrionara frumusetea ori hidosenia interioara? ...
inseamna ca am esuat ca mama, si as avea o mare vina a ceea ce a ajuns copilul meu
nu stiu cat de acord vei fi cu ceea ce voi spune, dar eu sunt de parere (cunosc si cateva cazuri) ca unii oameni se nasc rai. parintii pot fi painea lui dzeu, dar copilul sa fie un drac impielitat (si nu ma refer la a fi insensibil, rautacios, razgaiat, ci rau in adevaratul sens al cuvantului, rau - sa fie in stare sa loveasca un animal, fara mila, sa dea in cap unui om etc). unii spun ca societatea e de vina, daca ar fi asa, insa, ar trebui sa fim toti rai, ca doar toti traim in societate. deci tu ca mama, cel putin asa consider eu, nu ai avea nicio vina daca ai face tot posibilul sa-ti educi copilul, dar n-ai reusi
Ultima oara a fost editat de april sunset (2010-09-20 20:31:38)
V., soarele si luna
- Marlyn
- Full member
april sunset a scris:Marlyn a scris:april sunset a scris:si daca s-ar identifica ce ai face? i-ai omori pe cei hidosi? parca toti aveam un scop in viata..
inseamna ca am esuat ca mama, si as avea o mare vina a ceea ce a ajuns copilul meu
nu stiu cat de acord vei fi cu ceea ce voi spune, dar eu sunt de parere (cunosc si cateva cazuri) ca unii oameni se nasc rai. parintii pot fi painea lui dzeu, dar copilul sa fie un drac impielitat (si nu ma refer la a fi insensibil, rautacios, razgaiat, ci rau in adevaratul sens al cuvantului, rau - sa fie in stare sa loveasca un animal, fara mila, sa dea in cap unui om etc). unii spun ca societatea e de vina, daca ar fi asa, insa, ar trebui sa fim toti rai, ca doar toti traim in societate. deci tu ca mama, cel putin asa consider eu, nu ai avea nicio vina daca ai face tot posibilul sa-ti educi copilul, dar n-ai reusi
Din pacate, cu acest aspect sunt de acord... Sigur, ca mama speri si crezi ca poti influenta viitorul adult...
Din nefericire am vazut reportaje despre psihopati care au dat semne inca din frageda copilarie. La inceput prin violenta fata de animale, apoi au ajuns sa ucida... Am vazut chiar la Oprah un reportaj despre pedofili, si era un tanar care isi abuzase partenera de joaca, inca din frageda copilarie, de pe la 6 ani, si nici el nu era mult mai mare. Nu cred ca a avut forta exemplui, nu imi imaginez cum i-a venit ideea. Abuzul a continuat pana fata a ajuns la 15, 16 ani si a marturisit cuiva.
Pe de alta parte, unii adolescenti chiar sunt rodul educatiei proaste! Chiar daca au fond relativ bun, nu sunt pedepsiti niciodata - am vazut in parc destui parinti.... - nu li se explica clar care sunt adevaratele valori umane. Sunt incurajati sa fie, chipurile, descurcareti, devenind niste monstrii egoisti si teribilisti.
Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-20 20:46:54)
- smart lady
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-10-21
Am zis ca nu mai scriu aici, dar vreau sa subliniez ce m-a uluit pe mine : cum dracu sa ti-o tragi la o zi dupa ce-ti omori copilul??? Si sa fii atat de inconstienta incat s-o mai faci si fara prezervativ!!! Pur si simplu unii nu invata nimic de la viata si nu au pic de constiinta
Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|