homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avort.....un cuvant urat dar necesar-6

#96 2010-08-15 20:40:42

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Re: avort.....un cuvant urat dar necesar

wow, ce topic ciudat  wow
am citit cele 4 pagini cu speranța că voi ajunge la sf?rșit și-i voi putea da un sfat din punctul meu de vedere, dar citind ce a scris mai apoi...chiar nu mai cred că nu a vrut acel avort  wow
părerea tot am să mi-o spun, pentru că ?n situația ei sunt n adolescente și mai grav, femei mature. e părerea mea, mă aștept să-mi iau și roșii ?n cap pt ea, le accept și nu le contest, dar asta cred eu și asta voi crede toată viața, indiferent de ce explicații vor da apoi fetele pro-avort

nu sunt vreo credincioasă ?n sensul clasic și n-am absolut nici o treabă cu biserica și păcatele tradiționale, așa cum sunt ele prezentate ?n biblie (cred ?n Dumnezeu, ?n felul meu propriu), dar nu aș face și nu am făcut ?n viața mea un avort, tocmai pentru că din punctul meu de vedere e cea mai odioasă crimă pe care o poate comite omul. acel embrion, pe care tu nici nu-l simți ?n tine ?nainte de avort și nu consideri că are o viață proprie, are o INIMĂ care bate, pe care o auzi la ecograf la 5 săptăm?ni jumate, 6 săptăm?ni. acel embrion se mișcă, e legat de tine, de corpul tău de care depinde 100% e bucată din tine și omul cu care l-ai conceput! și indiferent de rațiunile din spatele deciziei, de scuzele plauzibile sau nu, fapta ?n sine răm?ne aceeași, asta nu se schimbă cu nimic!
e o ființă umană ucisă, chit că medical e numit embrion sau făt, iar procedeul e numit avort!
așa că nu aș fi putut vreodată să trăiesc cu un astfel de păcat pe conștiință. cele care nu vreți copii, protejați-vă dec?t să ajungeți la avort ca și cum ați da afară din voi un rahat, nu o ființă umană sad

#97 2010-08-15 20:59:59

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18

anabella foarte adevarat ce ai scris... sad
eu am fost mereu de-a dreptul paranoica in ceea ce priveste protectia atunci cand nu voiam bebe...dar sincer ma mandresc cu faptul ca nu am facut niciun avort...mai ales acum cand ne dorim un bebe si nu apare, cred ca as fi innebunit daca altadata as fi renuntat la un copil al meu...
Fetelor, aveti mare grija pt ca un avort nu e doar o interventie chirurgicala...sunt atatea metode acum...e pacat... sad

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#98 2010-08-15 21:37:40

g33orgy
New member
Inregistrat: 2010-08-06

Mda....  se vede ca daca n am intrat fiecarea si a propus sa si dea k parerea .....""asta dupa mintea lor"....ideea este ca Da!! mi am dorit un avort......dar inainte de a deschide acesta pagina am zis ca vreau sfaturiii.......in jurul me au fost sfaturi bune dar si rele.....am fost foarte coplesita de ceea c mi sa intamplat ......dar cedasem usor.........eram oarecum hotarata ca o sa l pastrez..........
nu a fost vorba de clinica particulara....
de medic famile a fost ceva la repezeala.......
inante sa ma duc la clinica unde am fost am scris k mai am de gandit 7 zile...............
Fiind o poveste din ceea ce am zis puteam sa specific de control.......nu am fost niciodata la ginecologie......nu am vrut sa intreb pe nimeni,l am rugat pe prietenu meu sa intrebe p cineva.......cum am spus femeia aceea a garantat ca acest spital si doctorul respectiv este foarte bun.......
Am plecat pentru un control ..n aveam nimic in cap....eram curioasa dar si nerebdatoare sa vad si sa aflu despre sarcina mea.. n am vrut sa mai astept
..si   daca eram convinsa ca vreau avort ceream sfaturii de incurajare iti trebuie asa ceva pentru cineva care nu a mai facut.....
Am explicat ce sa intamplat in cabinetu respectiv ....m a luat dur d la inceput.........m am urcat p masa si a pus o manusa p mana ...m a controlat .......m a apasat pe burta.........dar inainte de toate acestea........m a intrebat de ce am venit..m ai specific inca oadata......
I am spus doctorului respectiv ca am venit pt un control.....am facut un test de sarcina si mi a iesit pozitiv..vreau sa stiu in ce starea se afla sarcina mea..daca nu vor exista probleme..si cat am?......
.I am spus ca ma gandesc si la un avort dar inca nu sunt hotarata........el nu mi a zis nimic.......ma trimis la camera de garda mi a cerut un milion.......si buletinu.......nu ma pus sa semnez nimic.......doar m'au   trimis cu o asistenta............si cat despre "cuvintele" ca ce esti destul de prost sa nu ti dai seama...?..........
Am citit p aici si m am interesat....se spunea ca controlul costa 1 mil ...1.500....am creut ca platesc consultatia.....nu ma gandeam la avort daca nu ma insel scria pe aici in jur de 5 sau 6..........
am fost trimisa cu o asistenta....compania prietenului meu a inlaturat o ...nu l'a lasat sa mi fie aproape.....
atat el cat si eu nu stiam ce se intampla....insa nici unul dintre noi nu a intrebat nimic...
.eu eram speriata..el la fel.......mi au dat un halat......am asteptat sa vina doctorul......avea aceiasi masa ca si in salonul unde ma controlat.....am crezut ca va urma s ami se puna ceva pe burta ...sa mi vad bebele la fel cum am vazut ca se procedeaza cu sarciniile la TV........si asteptam.......
.mi au facut o injectie mi sa spus ca imi gresise vena si mi a refacut o in cealalta mana..restu nu mai e de comentat ............n  ma gandeam la asa ceva........dar cum a zis si el ....e prea tarziu!!!!!
dar din ce am simntit a fost aspirate fara nimic si nu era nici o anestezie locala.....simnteam.. auzeam....si vedeam km se invarte totul cu mine
NU mi pasa ce credeti voi.....nu ma credeti......putin imi pasa........si nu cred ca ma interesa sa scriu o poveste.......nu sunt intr o competitie la lectia de romana sa vad cine va castiga...pentru ceea mai frumoasa poveste......de ce as minti cu asa ceva?
pentru ce..!!!!????....n am avut nevoie de cineva sa ma compatimeasca ....fiecare pers are propia ei viata..........
nu cred ca cineva a publica o  poveste falsa....doar de dragul de a scrie ....
pentru ce evitam sa spun....ca nu eu am vrut avort?multe fete fac si chiar mai mici decat mine......putin imi pasa de parerea celor de aicia.....asa ca cei care nu ma cred sa faca o incercare la acest spital....
si pt ultima oara zic....cu astfel de chetii nu ai de ce sa minti....eu nu vreau compatimirii..sincer cand am vz c' au scris cei de aicia am vrut sa inchid acesta pagina...dar m am gandit de ce?sa le dau lor dreptatea pe ceva ce ei nu jtiu...si vorbesc .. de fapt cu asta se ocupa lumea .......ca in cazul violuriilor din ziua de azi ........o pers spune ca nu crd sar si celelalte ....ca da ai dreptatea ..fata ce rost are sa marturiseasca .......nu e in favoarea ei deoarece este o rusine ........pt ea......in schimb vrea doar dreptatea si sa nu se mai intample..asa si eu...deci dragi ...."colegii" dupa acest sit........crdeti ce vreti voi..mie una nu mi pasa nu va cunosc..nu ma cunoasteti..dar ganditi inainte sa va dati cu parerea  ......Cat despre mine.......nu ma interesa sa public o poveste si dupa sa dau la intors,pt ca mi a fost rusine de ce ati scris voi si mi a fost greu sa recunosc>NU!!!! si de o gramad ade ori nu!!!!cum am zis nu ma cunosc..nu ma cunoasteti de ce credeti ca m ainteresa sa mint....fiecare om are viata lui si face ce vrea cu ia........mie una nu mi pasa daca intreadevar eu vroiam avort ...k am judeca niste pers straine....numai Dmz t poate judeca.........un sfat usor k parerile,......nu se stie knd veti trece prin asa ceva..viata este lunga...misterioasa nu stiti ce ascunde sau de ce va veti lovi......sa nu patit ceva si sa povestiti si altzi sa nu va creada

#99 2010-08-15 22:39:44

Chrys
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

Draga Georgy....odata ce ai scris aici fiecare are dreptul sa-si spuna parerea...
Nu cred ca a zis cineva de aici ca te judeca....asa cum eu am zis mai devreme este viata ta si poti face ce vrei tu cu ea...poti face 10 avorturi,nu unul ca nu ma chiuretezi pe mine in locul tau....
Eu mi-am spus parerea,imi pare rau daca am deranjat pe cineva,mai ales pe tine,nu asta a fost scopul meu....
Din cate citesc ce ai spus mai sus....ma mai pot lua de niste chestii....probabil nu-ti dai seama cand scrii,dar chiar nu ma mai intereseaza.
Nu am de gand sa lingusesc,sa compatimesc,sa perii pe nimeni de aici...iar daca am ceva de spus,spun,asa cum stiu eu.
Si crede-ma ce-ti spun...nu-mi dau cu parerea "dupa mintea mea" , intamplator lucrez chiar intr-o sectie de obstetrica-ginecologie si chiar stiu cu ce se mananca asta...Am asistat la mii....retine...mii de chiuretaje asa ca ...

Mie imi pare rau pt ce ti s-a intamplat,dar nu poti da vina pe medic....ai o varsta....ai o viata sexuala dar nu stii nimic despre restul....
Te intreb si eu ceva...pt cultura mea generala....daca a doua oara cand ti-a dat halatul pe tine si te-a bagat iar in cabinet si te-a pus pe masa si ti-a facut prima injectie,care de fapt nu ti-a facut-o daca nu ti-a luat vena,si a trecut la mana cealalta...de ce nu ai intrebat de ce-ti face acea injectie????
Ca dupa cum ai spus tu,ai crezut ca a doua oara te-a bagat acolo sa-ti asculte bebele....dar la cateva saptamani nu are ce asculta un medic....se poate vedea doar ecografic...in fine.....
De ce ai tacut?Ca doar nu te-a ametit inainte de a-ti face injectia?
Poti sa nu-mi raspunzi sau sa ma condamni,nu-mi pasa....
Dar retine...nu judec pe nimeni...mi-am spus parerea....si atat.

Nimic nu se termina pana in momentul in care te opresti sa mai incerci...

#100 2010-08-15 23:35:32

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

dar crezi ca ea stia ce se vede si ce nu la cateva saptamani?

Publicitate

loading...

#101 2010-08-15 23:56:18

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Okey g33orgy, confirmi ca nici vorba nu ai pomenit ca vrei avort ci doar un consult. Ce ai de gand sa faci in privinta asta ? Totusi, ti s-a intamplat ceva sf. Il lasi pe dr. ala in pace ? Ai de gand sa-l cauti macar? Sa-ti dea o explicatie? Sau nu te mai intereseaza ?

#102 2010-08-16 00:04:51

katharina_x
Full member
Inregistrat: 2009-07-11

De ce sunteti asa de "judgemental" ( sincer nu-mi vine in romana) ? Stiu ca e un forum unde va spuneti toate parerea dar..sincer, traim in Romania. Va mira ceea ce i s-a intamplat tinerei georgy? Pe mine nu. Nu cred ca doctorul s-a gandit vreo clipa ca ea vrea sa pastreze copilul din moment ce a mentionat de avort. daca era si un doctor mai in varsta, sigur a vazut-o mai tanara, si a judecat-o. Mereu se intampla asa, si asa va fi pana va disprea de tot generatia comunista.
Nu cred ca are cineva motiv sa minta cand povesteste o intamplare reala din viata, mai ales cand e vorba de atata durere. Si da, doare sa stii ca iei viata cuiva, doare sa stii ca ai gresit si ca nu te-ai protejat. Greselile astea costa, nimeni nu s-ar lauda cu ele. Ea a intrat sa ceara ajutor, a facut avortul si a intrat sa va spuna experienta ei(nu toate sunteti atat de puternice sa povestiti cu lux de amanunte prin ce ati trecut). E normal ca la varsta ei sa nu se gandeasca la pastrarea unui copil. Nu mai judecati deciziile altora, doar ea e in masura sa spuna ce vrea si ce nu vrea sa faca.

Lips of splendor and tongue of deceit. All dying now as our fragile wrists hold only waste..
Yeah, that's my eye!

#103 2010-08-16 00:05:18

Chrys
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

Jeniffer a scris:

dar crezi ca ea stia ce se vede si ce nu la cateva saptamani?

Fii atenta...

g33orgy a scris:

avea aceiasi masa ca si in salonul unde ma controlat.....am crezut ca va urma s ami se puna ceva pe burta ...sa mi vad bebele la fel cum am vazut ca se procedeaza cu sarciniile la TV........

De ce a stat sa i se faca injectiile????????????
Si mai fetelor...pana la urma eu nu incerc sa fac acum reconstituirea....eu doar mi-am spus parerea si atat....iar din tot ce am citit asta e parerea mea....care e problema????Nu trebuie sa aveti si voi aceeasi parere ca si mine.
Sau trebuiesc aduse doar compatimiri???Fiecare e liber sa spuna ce crede,iar eu personal asta cred.

Iar ea,daca este asa lezata,si daca tot ce spune e adevarat,sa faca anumite demersuri,sa reclame sa-l puna pe nenorocit la punct.
Si cu asta eu am terminat aici.

LE: Kemikal...se pare ca nu ai inteles...nimeni nu judeca pe nimeni...dar nu toti gandim la fel...iar daca iti spui parerea nu inseamna ca judeci...iar daca ea nu dorea asta,nu trebuia sa deschida acest topic. PUNCT.

Ultima oara a fost editat de Chrys (2010-08-16 00:10:54)

Nimic nu se termina pana in momentul in care te opresti sa mai incerci...

#104 2010-08-16 08:01:59

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Foarte corect Chrys

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#105 2010-08-16 10:41:12

anabella_n
Hero member

g33orgy, de ce nu depui pl?ngere ?mpotriva lui, acum? tot de frică?
presupun?nd că tot ce ai spus mai sus e adevărat, e vorba de un caz foarte grav, iar omul merită să plătească ?n fața legii, să-ți piardă dreptul de a practica medicina. tu ce mai aștepți?

și da, la 19 ani știi să faci sex, să faci copii, dar habar n-ai cum arată un cabinet de ginecologie sau o procedură standard de consult, cu asta uite că am emis o judecată și dați-mi ?n cap pentru ea! mai multă responsabilitate n-ar strica, nu mai trăim ?n romanele lui rebreanu, cu un ion dornic de păm?nturile anei și o ană neștiutoare, pe care o lasă intenționat gravidă la ea ?n casă, după sobă, cu ta-său dormind ?n aceeași cameră

#106 2010-08-16 10:46:52

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

Mie mi se pare incredibil ca un doctor foarte bun (cum spune chiar Georgi cel mai bun din oras) sa-si riste reputatia si licenta pT un milion!!!! Hai sa fim seriosi ! Pe mine cand m-au chiuretat au bagat la antibiotice in vena de toti porii miroseau a medicamente ! Cat de cazut ar fi sistemul nostru sanitar, si cat as fi de impotriva lui (pt ca sunt inversunata rau) refuz sa cred ce s-a povestit. Nu se poate sa-ti faca un avort fara ca tu sa spui clar si raspicat. Nu zic ca trebuia sa semnezi , ca nici pe mine nu m-au pus, desi situatia era diferita, dar sa-ti faca asa ceva fara ca tu sa spui DA e imposibil. Pana si in Romania noastra.

Georgy ai avut motivele tale sa nu pastrezi copilul, e constiinta ta pana la urma, de-acum incolo macar ai mare grija de tine !

Ultima oara a fost editat de smart lady (2010-08-16 10:48:35)

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#107 2010-08-16 11:19:49

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Smart poate a semnat totusi al tau.Pe mine desi era vorba de o sarcina oprita in evolutie m-au pus sa semnez, sa-mi dau consimtamantul pentru curetaj.

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#108 2010-08-16 11:24:56

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

"se vede ca daca n am intrat fiecarea si a propus sa si dea k parerea"

cu tine online sau offline noi oricum ne-am fi spus parerea...daca ai postat aici inseamna ca astepti pareri iar noi avem dreptul sa ni le dam nu?

"Fiind o poveste din ceea ce am zis puteam sa specific de control.......nu am fost niciodata la ginecologie......nu am vrut sa intreb pe nimeni,l am rugat pe prietenu meu sa intrebe p cineva.......cum am spus femeia aceea a garantat ca acest spital si doctorul respectiv este foarte bun..."

Cum poti tu, atunci cand este atat viata ta direct implicata, cat si a copilului tau, sa pui pe altcineva sa intrebe si sa se intereseze? Daca erai rusinata sa vorbesti despre asta cu cineva fata in fata ne puteai intreba pe noi despre medici, procedura si tot ce mai vroiai sa mai stii... dovada ca prietenul tau nu a putut intra cu tine si asta a fost...

Am explicat ce sa intamplat in cabinetu respectiv ....m a luat dur d la inceput.........m am urcat p masa si a pus o manusa p mana ...m a controlat .......m a apasat pe burta.........dar inainte de toate acestea........m a intrebat de ce am venit..

Daca te-a luat atat de dur si nu ti-a convenit de ce cand te-a trimis in partea cealalta n-ai plecat? medici sunt cu sutele...ca sa nu iti mai adresez intrebarea asta si la faza cu masa si cu injectiile caci asta a facut chrys in locul meu...

"Mie mi se pare incredibil ca un doctor foarte bun (cum spune chiar Georgi cel mai bun din oras) sa-si riste reputatia si licenta pT un milion!!!! Hai sa fim seriosi ! "

subscriu la ce a spus smart...niciun medic nu face asa ceva...niciunul nu isi risca spatele pentru asa ceva...

...si nu cred ca vroiai sa publici o poveste...asa cum mai zicea cineva...tu ai vrut sa faci avort dar nu erai hotarata, ai auzit aici pareri pro si contra, te-ai hotarat sa faci avort dar ca noi sa nu sarim cu parul (oricum nu o faceam dar in fine...) te-ai gandit tu sa bagi povestea asta...ei draga, aici nu ai de-a face chiar cu oameni prosti...si cu timpul ne-am interesat, am invatat unii de la altii, am mai citit si ne-am capatat o oarecare educatie dpdv medical...daca ne-ai desconsiderat e problema ta...

si in cazul in care nu ai minti eu imi cer scuze, imi cer iertare si astept sa vad ca ai luptat sa ti se faca dreptate si ca ai scos de la acel medic atatia bani incat sa devii bogata...pentru ca daca situatia a stat asa cum ai spus sigur o sa poti face asta...

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#109 2010-08-16 11:29:02

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Eu una imi doresc sa nu fie adevarat ce a scris insa nu pot sa spun ca nu se poate intampla chiar si asa ceva in tarisoara noastra.

Georgi iti urez bafta!

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#110 2010-08-16 12:34:18

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Si eu imi doresc la fel  hmm

Si imi doresc sa ajung vreodata sa inteleg cum de se poate ajunge la avort, intr-o lume in care exista N modalitati de protectie si surse de informare...  huh

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#111 2010-08-16 12:43:23

anabella_n
Hero member

eu nu mă g?ndesc dec?t la o singură chestie: am prins vremurile alea ?n care ?nvățai c?te ceva despre anatomia feminină și masculină din revista Bravo. nimic de nicăieri despre protecție, pt că eram abia ieșiți din comunism, iar părinții mai degrabă m-ar fi bătut dec?t să-mi explice cum să mă protejez. ziceam și merci c?nd mai prindeam c?te o revistă/ziar ?n care se mai scriau 5 r?nduri despre mijloacele de contracepție. și n-am rămas o dată gravidă, pt că at?ta am știut și eu: prezervativul e sf?nt.

t?rziu, prin anul II de facultate, am făcut și controalele necesare pt a mi se prescrie pilulele potrivite, dar n-a avut nici acolo cine să mă ducă de m?nuță și tot singură m-am descurcat.
deci cum naiba e posibil ca ?n era super-vitezei și a celor mai ?nalte tehnologii, a celor mai bune și mai complete surse de informare, să mai răm?i gravidă aiurea???

#112 2010-08-16 12:50:45

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

fetelor, va rog nu mai fiti atat de agresive....

#113 2010-08-16 13:23:06

Dienuk
Full member
Inregistrat: 2007-08-31

ana, eu cred ca mai sunt si accidente...rare, dar cred ca mai sunt. ce-i drept, mie si nici prietenelor mele nu ni s-a inamplat dar as merge pe principiul never say never. oricum, daca esti capabil sa faci sex, mi se pare normal sa-ti asumi toate, dar absolut TOATE responsabilitatile. si aici nu m-am referit la sexul neprotejat, pentru ca dupa cum spuneai si tu, in vremurile in care traim, pana si bunica mea dintr-un sat de munte fara internet da pastile anticonceptionale pisicilor ca sa nu faca pui.

#114 2010-08-16 13:37:00

danutza2783
Full member
De la: Suceava
Inregistrat: 2010-04-19

De unde am plecat si unde am ajuns wow

Daca e adevarata poveste ta, super nasol si ar trebui sa dai in judecata medicul pentru ce a facut.
Daca nu e adevarata, inseamna ca ai o problema grava, la mansarda vreau sa zic.

Parerea mea in legatura cu veridicitatea o pastrez de data asta numai pentru mine.Dar e adevarat ca parca e prea de tot si pentru medicii din Romania, mai ales pentru un medic recomandat ca fiind bun.

Oricum ar fi este in mod sigur problema ta. Eu iti doresc sa ai parte de o viata frumoasa si de acum in colo sa te protejezi.
Cum a zis si Anabella, acum exista n metode de contraceptie si inca si mai multe surse de informare.

Asa ca pe viitor sa ai mai multa grija.Multa sanatate iti doresc.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.